Şu yazıları okuyup hala araba almaya heves eden var mı ?

Bence okadar değil :D

20 bin liraya alırsın 1000 liraya vergisidir cartıdır curtudur 2000 lirayada 1 sene binsen gazlı vs .

1 yıl sonra 22 bin liraya satarsın

1000 liraya 1 yıl boyunca huzurlu bi şekilde yolculuk yapmış olursun :D

vergi 600 sigorta 2 senede bi araç muayene falan derken senede +1000 bi rakam gider cebinden. (yakıtı hesaplamaya katmak çok saçma). Ama şöyle bir şey var araçta kaza falan yapmassan 2. el de satarken zararına satmak için baya bi çaba harcaman gerekir. 2. elde her zaman kar vardır.

yoruma gel :D

1988 model TOFAŞ ŞAHİN 1.6 alırsınız, eski kasa, 5 vites. MTV ödemezsiniz, bakıma yetkili servise gitmezsiniz, otoparka zaten çekmez, petrolde makinede ücretsiz yıkarsınız, lastik çıkmacıdan, akü de eniştenin alıp sattığı arabaların birinden düşürürsünüz (!), fenni muayene zaten kimin umurunda, kaskonun ne olduğunu bilmez, sadece trafik sigortasını yaptırır ve LPG alır, gidersiniz.

O zaman da aylık 50-100 TL'ye gelir aracın toplam masrafı.

http://prntscr.com/5myemg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Öyle bakacak olursan ohoo yaşamaya da hevesli olmamak lazım yıllık yemek, giyim masrafımız kaç bin tl kim bilir... Ev de almayalım eve alınan eşyaların yıllık bozulma durumuna göre çıkan masraflar da çok oluyor...

Gayet gereksiz bir konu bence yazılan. Hangi şeye 1 kere para verip başka para vermeden yıllarca kullanabiliyorsun ki her özelliğini? Tamam arabada biraz bu fazla olabilir de işlevini düşünecek olursak iyi bile.

Keşke bu yazılan kadar çıksa masraf evde iki çocuğum var sanki :) öde öde bitmiyor, hep karnı acıkıyor :) sonra iyi taraflarını düşünüyorum işe giderken de yok böle konfor, laptopumu dosyalarımı atıyorum arabaya atladığım gibi 10 dk da evdeyim, zamandan günlük en az 2 saat kar yapıyorum iki işle uğraşanlar ve aile babası olanlar için vazgeçilmez.

Araban yok diye kışın minibüs dolmuş beklerken üşümenin değerini belirleyebilen varsaa araba almasın o zaman :D araba candır

Bence okadar değil :D

20 bin liraya alırsın 1000 liraya vergisidir cartıdır curtudur 2000 lirayada 1 sene binsen gazlı vs .

1 yıl sonra 22 bin liraya satarsın

1000 liraya 1 yıl boyunca huzurlu bi şekilde yolculuk yapmış olursun :D

nereye 1k paraya kullanıyorsun dostum bunun bir sürü vergisidir muayenesidir ıvır zıvır vergisi var + o konuda yazılan yazılar 2010 senesinden yakıtı 2k diye hesap etmiş şuan 4k olur onun hesabına göre ayriyetten sen aldığında yaşlanan bi arabayı nasıl aldığın fiyatın üstüne satabiliyorsun?öyle birşey olması için o arabaya yinede ciddi masraf yapman lazım yani araba = para

Araba: 12.000 TL

Yıllık Vergi: 200 TL
Yıllık Sigorta: 600 TL
Yıllık Yakıt: 1200 TL
Yıllık Bakım: 1000 TL

İstanbul'un trafik stresi: Paha biçilemez.

Bisikelet gibisi var mı? Maliyetsiz, sağlıklı ve çevreye daha az zarar veriyor. Hiç olmadı motorsiklet kullanırım temizinden. :)

Keşke bu yazılan kadar çıksa masraf evde iki çocuğum var sanki :) öde öde bitmiyor, hep karnı acıkıyor :) sonra iyi taraflarını düşünüyorum işe giderken de yok böle konfor, laptopumu dosyalarımı atıyorum arabaya atladığım gibi 10 dk da evdeyim, zamandan günlük en az 2 saat kar yapıyorum iki işle uğraşanlar ve aile babası olanlar için vazgeçilmez.

Aile dedinde, bende Pegout 5008 aile arabasi almayi dusunuyorum ileride insallah, bizim aile biraz genis bir yere giderken ikis tikis gitmek hosuma gitmiyor,genis aile arabasi icin hangini tavsiye edersin ?

LT15i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

İnsan lafına baktım gül gibi arabayı kazalı diye en az 3000 bin lira ucuza sattım Şimdi ise köpek gibi pişmanım Şimdiki aklım olsa kesinlikle satmazdım Şu hayatta ne çekiyorsam hep şu kafamdan çekiyorum Daha önce uzun süre arabam olduğu için arabasızlık bana çok zor geliyor Şimdi arabaya almaya kalksan araba fiyatları uçmuş En son işimde güvenlik olduğum için tırcılarla işim gereği çok muhattab oluyordum mal getıren tırcılarla arada sohbetımız oluyordu Tırcıların yalancısıyım kuzey ırakda bile araba fiyatları çok çok ucuzmuş Sonra Turkiyede hoşuma giden ayni model arabanın fıyatı km yaşı aşşağı yukarı ayni Türkiyede 35 bin lira ayni araba bulgarıstanda 8bin lira Oranın askeri ücreti 800 lira civarı bişe Yanı biz boyle herşeyi pahalı almayımı hakediyoruz Kendi çevremden gördüğüm kadarı ile herkes sadece cebini kendını düşünür olmus Bu zihniyet devam ettiğisürece bizden bişe olacaığını sanmam

vergi+sigorta olmazsa olmaz,
yakıt sana göre, bakım aracına göre değişir.

Aile dedinde, bende Pegout 5008 aile arabasi almayi dusunuyorum ileride insallah, bizim aile biraz genis bir yere giderken ikis tikis gitmek hosuma gitmiyor,genis aile arabasi icin hangini tavsiye edersin ?

LT15i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Hocam bende honda var pek geniş değil malumunuz, hep içimden transporter,honda HRV ya da cady almak geliyor, arabalar güzel arabalar performansları da iyi kullandığım için biliyorum, ama araştırıp aile arabalarına baktınız mı derseniz maalesef. Yanlış bilgi vermek istemem :(
Allah gönlünüze göre versin en geniş ve güzellerinden :)

Otobüste yer kapmaca kadar zevkli bir şey varsa söyleyin :D

beniiiii bu sevdamdan vazgeçiremezsinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
yalan yok aklıma sen ve civicin de geldi :D

---------- Spam Engelliyici 16:48 ---------- Önceki Mesaj 16:45 ----------

Araba: 12.000 TL

Yıllık Vergi: 200 TL
Yıllık Sigorta: 600 TL
Yıllık Yakıt: 1200 TL
Yıllık Bakım: 1000 TL

İstanbul'un trafik stresi: Paha biçilemez.

nedir abi modeli
ben de öyle 15 binden aşağı bişey alacağım üç dört ay sonra belki:/ şimdi ehliyete yazılarak en azından adım attık :D

yalan yok aklıma sen ve civicin de geldi :D

---------- Spam Engelliyici 16:48 ---------- Önceki Mesaj 16:45 ----------

nedir abi modeli
ben de öyle 15 binden aşağı bişey alacağım üç dört ay sonra belki:/ şimdi ehliyete yazılarak en azından adım attık :D

sen de al-beya :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri