Suudi Arabistan Merkez Bankası ve Ripple sözleşme imzaladı

OmerAYDINOGLU

Yasaklanmış
Web sitesi
www.omeraydinoglu.com
Suudi Arabistan Merkez Bankası, ödemelerin daha hızlı, daha şeffaf ve ucuz olması için Ripple ile anlaşmaya vardığını duyurdu
Suudi Arabistan Merkez Bankası blok zinciri teknolojisiyle yurt içi ve yurt dışı ödeme işlemlerinin gerçekleşebilmesi için ABD merkezli Ripple ile sözleşme imzaladı.

Körfez yetkilileri fintek kullanımında yeni yöntemlerin keşfedilmesi için ilk pilot programını böylece başlatmış oldu.
Aynı zamanda bir kripto para birimi de olan Ripple sayesinde bu teknoloji ilk kez bir merkez bankası tarafından ülke içerisindeki diğer bankalar tarafından da kullanılabilir hale getirilmiş oldu.

BİTCOİN İÇİN UYARMIŞLARDI

Suudi Arabistan Merkez Bankası daha önce vatandaşları bitcoin alım satımlarından uzak durması için uyarmış, gerekçe olarak da bankanın düzenleme yetkisinin dışında kalması gösterilmişti.

Ripple tarafından açıklamada Suudi Arabistan'ın bu hamleyle daha hızlı, ucuz ve şeffaf uluslararası para transferi yapacağını iddia ediyor. Ripple, sınır ötesi bir para transferi işlemini 4 saniyede yapabileceğini belirtirken bu süre ethereum için 2 dakika üzerinde. Geleneksel bankacılıkta ise uluslararası işlemler 3 ila 5 gün zaman alabiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Ripple yine bir bir başka körfez kuruluşu UAE Exchange ile anlaşma imzalamış, Western Union da aynı teknolojiyi test ettğini belirtmişti.

Suudilerin komşu BAE merkez bankası ile uluslararası transferde kabul görecek yeni bir kripto para üzerinde çalıştığını BAE Merkez Bankası Başkanı Mübarek Reşat El Mansur açıklamıştı

Benim Notum:

Sürekli söyledim. Devletler kripto paralar ile çalışmak zorunda. Herkes bana demediğini koymadı. Şimdi ne oluyor arkadaşlar? Nerede o bana tepkiler yağdıranlar. Bitcoin 1.000.000 tl/dolar görecek dediğimde deli diyenler neredeler? Yerinizi alın dediğimde bir şey bilmiyorsun diyenler neredeler? Çok değil 2-3 yıla bitcoin beklediğim hedefe ulaşacak. Ve şimdiden yerini alıp sabredenler kazanacak, ben bunu bilir bunu söylerim.

Ne demiş mevlana hazretleri:

Ey Can! Sana bir daralma gelirse yararınadır; Kaygılanma! Sürekli yaz mevsimi olsaydı, Güneş Bahçeyi Yakıp Kavururdu.

Kaynakçılar için kaynak: Suudi Arabistan Merkez Bankası ve Ripple sözleşme imzaladı - Bloomberg HT

Multi Konudur: https://www.btcfrm.com/basindan-hab...rkez-bankasi-ve-ripple-sozlesme-imzaladi.html

Son düzenleme:
Bende okudum haberi netten fakat ripple pek hareketlenmedi.
Fazla bir artışta olmadı.

Suudi Arabistan Merkez Bankası, ödemelerin daha hızlı, daha şeffaf ve ucuz olması için Ripple ile anlaşmaya vardığını duyurdu
Suudi Arabistan Merkez Bankası blok zinciri teknolojisiyle yurt içi ve yurt dışı ödeme işlemlerinin gerçekleşebilmesi için ABD merkezli Ripple ile sözleşme imzaladı.

Körfez yetkilileri fintek kullanımında yeni yöntemlerin keşfedilmesi için ilk pilot programını böylece başlatmış oldu.
Aynı zamanda bir kripto para birimi de olan Ripple sayesinde bu teknoloji ilk kez bir merkez bankası tarafından ülke içerisindeki diğer bankalar tarafından da kullanılabilir hale getirilmiş oldu.

BİTCOİN İÇİN UYARMIŞLARDI

Suudi Arabistan Merkez Bankası daha önce vatandaşları bitcoin alım satımlarından uzak durması için uyarmış, gerekçe olarak da bankanın düzenleme yetkisinin dışında kalması gösterilmişti.

Ripple tarafından açıklamada Suudi Arabistan'ın bu hamleyle daha hızlı, ucuz ve şeffaf uluslararası para transferi yapacağını iddia ediyor. Ripple, sınır ötesi bir para transferi işlemini 4 saniyede yapabileceğini belirtirken bu süre ethereum için 2 dakika üzerinde. Geleneksel bankacılıkta ise uluslararası işlemler 3 ila 5 gün zaman alabiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Ripple yine bir bir başka körfez kuruluşu UAE Exchange ile anlaşma imzalamış, Western Union da aynı teknolojiyi test ettğini belirtmişti.

Suudilerin komşu BAE merkez bankası ile uluslararası transferde kabul görecek yeni bir kripto para üzerinde çalıştığını BAE Merkez Bankası Başkanı Mübarek Reşat El Mansur açıklamıştı

Benim Notum:

Sürekli söyledim. Devletler kripto paralar ile çalışmak zorunda. Herkes bana demediğini koymadı. Şimdi ne oluyor arkadaşlar? Nerede o bana tepkiler yağdıranlar. Bitcoin 1.000.000 tl/dolar görecek dediğimde deli diyenler neredeler? Yerinizi alın dediğimde bir şey bilmiyorsun diyenler neredeler? Çok değil 2-3 yıla bitcoin beklediğim hedefe ulaşacak. Ve şimdiden yerini alıp sabredenler kazanacak, ben bunu bilir bunu söylerim.

Ne demiş mevlana hazretleri:

Kaynakçılar için kaynak: Suudi Arabistan Merkez Bankası ve Ripple sözleşme imzaladı - Bloomberg HT

Paylaşım için teşekkürler hocam gayet güzel bir bilgi. Bende sizin yorumunuza ilaveten. Devletler mecburen bu kripto paralarla çalışmak zorunda şuanda piyasada milyarlarca dolarlık coin var ve bu coinler şu durumda devlet yıkıp kuracak güce kadar ulaştı. İsteseler de istemeselerde bunların gücünü kabul edip çalışmak zorundalar.

Bende okudum haberi netten fakat ripple pek hareketlenmedi.
Fazla bir artışta olmadı.

İşte buradan fire veriyoruz zaten hocam :) Sabır yok, :) Her yazımda bu işte en büyük başarının sabır ile olacağını da söyledim.

Ben asla 1-2 ayda zengin olacaksınız demem kimseye. 6 ay 1 yıl sabredecek gücü ve iradesi olan kişilerin girmesinden yanayım kripto para furyasına.

Aksi halde kesinlikle sabırsız kişilerin girmesini tasvip etmiyorum.

Paylaşım için teşekkürler hocam gayet güzel bir bilgi. Bende sizin yorumunuza ilaveten. Devletler mecburen bu kripto paralarla çalışmak zorunda şuanda piyasada milyarlarca dolarlık coin var ve bu coinler şu durumda devlet yıkıp kuracak güce kadar ulaştı. İsteseler de istemeselerde bunların gücünü kabul edip çalışmak zorundalar.

Düşünceleriniz için teşekkür ederim :)

Anlaşılan Ripple Suudileri kafalamış.Ben devlet yönetsem Kripto paralara karşı mesafeli dururdum.

Kripto paraların yarın öbür gün ne olacağı belli değil.Belki 5 yıl sonra piyasadaki tüm coinler dibe çakılcak.spekülasyona çok açık.Kara parayı aklama ve yolsuzluk için uygun.

Benim de çok fazla kripto para yatırımım var yine de güvenmiyorum

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri