Telif Hakkı Sahibinin Paneline Videonun Düşüp Düşmediğini Nasıl Anlarız?

• Kullanıcı bilenyok
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
işin birde o boyutu var illegal atılıyorsa ona bişey diyemem yada sen başladıgında kanal sahibi istiyordur atılmasını çogaltılmasını daha sonradan kaldırma kararıda almış olabilir tabi

hocam ben şuana kadar binlerce kanal dan videolar almışımdır 6 dk lık videoda onun 10 sn 15 sn lik videosu vardır üstelik aldım kanal japonca benim kanalımda alakasız dil de bi kanal otomatik eşleşen şansı hiç yok kesinlikle panel gibi bir şey var ihtimali yok o adam benim videoumu o dil de bulucak veya eşleşen vericek

hocam ben şuana kadar binlerce kanal dan videolar almışımdır 6 dk lık videoda onun 10 sn 15 sn lik videosu vardır üstelik aldım kanal japonca benim kanalımda alakasız dil de bi kanal otomatik eşleşen şansı hiç yok kesinlikle panel gibi bir şey var ihtimali yok o adam benim videoumu o dil de bulucak veya eşleşen vericek

3 sanıye ve ustunü conted ıd 6 ay boyunca belırlı zamanlarda tarar ılk yukledınde dusmuyor daha sorna dusuyor ya o yuzden 10-15- 5 sanıye kac sanıye aldıgın bı onemi yokki japınca atar sen tr ye cevır at hıc fark etmez ses ve goruntu eslesmesı onemlı birde conted ıd politikası ılk 10 sanıyeden sonra sı ıcın conted ıd atamıstır bazıları her 3 sanıeyde bır atıyor conted ıd sana hangısı denk gelırse artık :)

Yüdeyle gösteriyor diyen de çok inandırıcı öyle birşey yok diyende, iş mi şimdi bu :))

Fakat bu videoyu yükleyen kişinin sayfasında da eşleşen uyarısı kesinlikle verir mi diyorsunuz hocam?

%1000 yoksa para kazanması acık temız bır vıdeo partner panelıne dusucek olsa kımseye para kazandırtmazlar 1 gunde binlerce video kaldırtılır madem temiz videoalarda düşüryor neyi bekliyorlar kaldırmak için mantıklısıda bu

vietnamlılar gibi videonun pixel karesiyle oynarsan başlığıda ayna gibi dizi yada filmin başlığı yapmazsan telif zor yersin

---------- Spam Engelliyici 08:38 ---------- Önceki Mesaj 08:35 ----------

başlığı 13456 yaptım manuel engel yedi bu adam 13456 diye aratıp benim videoyu bulacak değil ya :D
eslesen yada dunya engelı gelmemıs vıdeo panele dusmes manuel search olarak etıket baslık acıklama aratırlarsa bulurlar genel bir başıl yazarsan ismin geçmedigi telif atamaz görmedigi sürece

vietnamlılar gibi videonun pixel karesiyle oynarsan başlığıda ayna gibi dizi yada filmin başlığı yapmazsan telif zor yersin

---------- Spam Engelliyici 08:38 ---------- Önceki Mesaj 08:35 ----------

başlığı 13456 yaptım manuel engel yedi bu adam 13456 diye aratıp benim videoyu bulacak değil ya :D

aratmakla mı videoları bulduklarını sanıyorsun rast gele ısım den manuel engel gelmez manuelın kelıme anlamı ortada zaten rast gelmıstır vıdeoya

işin birde o boyutu var illegal atılıyorsa ona bişey diyemem yada sen başladıgında kanal sahibi istiyordur atılmasını çogaltılmasını daha sonradan kaldırma kararıda almış olabilir tabi
Henüz tanınmayan veya tutulmayan içeriklerde, içerik sahipleri için en güzel ve ücretsiz reklam yöntemi, spamcılar olabilir mi aceba...
Neden olmasın ki
Sonuçta videoları izletmek için elimizden geleni yapıyoruz
Para ödeyip izlenim bile satın alıyoruz
İçerik popüler olduktan sonra kaldırtıyor olabilir mi?

hadi ya yemin et bilmiyorduk :D :D :D bende şirketin sahibi pc başına oturup videoları arayıp telif attığını sanıyordum senin bu şey hakkında gram bilgin yok
aratmakla mı videoları bulduklarını sanıyorsun rast gele ısım den manuel engel gelmez manuelın kelıme anlamı ortada zaten rast gelmıstır vıdeoya

hadi ya yemin et bilmiyorduk :D :D :D bende şirketin sahibi pc başına oturup videoları arayıp telif attığını sanıyordum senin bu şey hakkında gram bilgin yok

Arkadaşım adam mcn , partneri var. niye yalan soylesin.Senin kafa iyi sanırım. Kendi kendini rezil ediyorsun haberin yok:')

Ayyildizss açıkca soylemiş. eşleşen gitmeden, bu adam senin videonun %80 benzeri yüklemiş, eşleşen gönder veya incele gibi bir uyarı yok, youtubenin gönderdiği... eşleşen vermeyenler için, telif sahipleri manuel ariyor olsa gerek.
Fakat şöyle bir durumda var. Bazı videolar eşleşen yesede , bizim video yöneticisinde tertemiz gorunuyor. nerden biliyorum 80 dakikalık bir videom 3 ayda 1 milyon izlenim almış, video tertemiz fakat gel görki analistikde kazancı 0.. bunun gibi 2-3 adet farklı partnerlerde videom var... videoda hala duruyor, isterse ayyildizcs e gösterebilirim. sanırım burda yt nin bir problemi var...

Bunun biraz mantığa uygun açıklamasınıda yukarda bir arkadaş anlatmış aslında :
o video yu creative commons yapmayı deniyorsun . eger hata verirse , ki zaten hatada şöyle diyor : bu videoda telif hakkı talebi oldugu icin creative commons yapılamadı. ama bi bakıyorsun video tertemiz. demekki yakın bi zamanda bu videonun başına gelecek var. ben youtube u bıraktıgım icin bunuda anlatıyorum.yoksa niye söyleyim ugras dur

demiş..
Diğer türlü socialmedia'nın söyledikleri biraz mantık dışı geliyor. dediği gibi olmuş olsa, tam açıklamadan, resimlerle bunu ıspat edebilir, fakat öyle birşeyde yapmadı.. muhtemelen tahminsel metodlarla yaklaşıyor konuya, gerçek olmadığı halde.

Arkadaşım adam mcn , partneri var. niye yalan soylesin.Senin kafa iyi sanırım. Kendi kendini rezil ediyorsun haberin yok:')

Ayyildizss açıkca soylemiş. eşleşen gitmeden, bu adam senin videonun %80 benzeri yüklemiş, eşleşen gönder veya incele gibi bir uyarı yok, youtubenin gönderdiği... eşleşen vermeyenler için, telif sahipleri manuel ariyor olsa gerek.
Fakat şöyle bir durumda var. Bazı videolar eşleşen yesede , bizim video yöneticisinde tertemiz gorunuyor. nerden biliyorum 80 dakikalık bir videom 3 ayda 1 milyon izlenim almış, video tertemiz fakat gel görki analistikde kazancı 0.. bunun gibi 2-3 adet farklı partnerlerde videom var... videoda hala duruyor, isterse ayyildizcs e gösterebilirim. sanırım burda yt nin bir problemi var...

Bunun biraz mantığa uygun açıklamasınıda yukarda bir arkadaş anlatmış aslında :

demiş..
Diğer türlü socialmedia'nın söyledikleri biraz mantık dışı geliyor. dediği gibi olmuş olsa, tam açıklamadan, resimlerle bunu ıspat edebilir, fakat öyle birşeyde yapmadı.. muhtemelen tahminsel metodlarla yaklaşıyor konuya, gerçek olmadığı halde.

Hocam bir de şu açıdan düşün.

Disney'in onbinlerce hatta belki yüzbinlerce içeriği var. Hiçbiri yasal olarak youtube'a yüklenmiyor zaten, kendi sitelerinde yayınlıyorlar. Tüm bu içerikleri renderla geçen kişileri youtube'da aratıp bulmak çok çok zor. Yüzlerce çalışanı bu işe görevlendirmesi gerekmez mi?

Ayrıca onu da geçtim liste dışı engel vermemiş videolara telif geldiği oluyor. Henüz aramalara dahi girmemiş, hit almamış videolara telif gelebiliyor. Render'dan kaynaklı da değil yani insan onu anlayabiliyor yüklediği diğer videolardaki başarı oranında vs.

Ben şahsen öyle aramayla bulduklarını sanmıyorum engel vermeyen içerikleri. Çok ilkel bi yöntem..

Belkide şöyle olabilir, bu tarz büyük firmalara daha farklı ayrıcalıklar tanınıyor olabilir..

Hocam bir de şu açıdan düşün.

Disney'in onbinlerce hatta belki yüzbinlerce içeriği var. Hiçbiri yasal olarak youtube'a yüklenmiyor zaten, kendi sitelerinde yayınlıyorlar. Tüm bu içerikleri renderla geçen kişileri youtube'da aratıp bulmak çok çok zor. Yüzlerce çalışanı bu işe görevlendirmesi gerekmez mi?

Ayrıca onu da geçtim liste dışı engel vermemiş videolara telif geldiği oluyor. Henüz aramalara dahi girmemiş, hit almamış videolara telif gelebiliyor. Render'dan kaynaklı da değil yani insan onu anlayabiliyor yüklediği diğer videolardaki başarı oranında vs.

Ben şahsen öyle aramayla bulduklarını sanmıyorum engel vermeyen içerikleri. Çok ilkel bi yöntem..

Belkide şöyle olabilir, bu tarz büyük firmalara daha farklı ayrıcalıklar tanınıyor olabilir..

Disney videolarını yt ye upload ediyordur, eşleşme seçeneği yapmadan sadece istatistiklerini takip etmek istiyorum gibi bir seçenek vardır diye düşünüyorum. öyle haberleri oluyordur veya 3 tane adam koyar vardiyali,ki bu sorun olmaz onlar için, onlar hepsini bulur.

Hit almamış liste dışı videolar için, en son dediğin cümle mantıklı olabilir, büyüklere ayrı bir özellik vs tanıyor olabilirler.. çunku youtubeye 1.5 milyon dolarlık reklam veren bir firma, çıkan reklamın tamamını izlemeyenler için neden tam para vereyim, ne kadar süre izlendiğini görmek istiyorum, gibi şikayetçi olmuştu, akabinde youtube, firmaya özel ayarlı sistem hazırladıgını söylemişti. Disney vs de özel ayrıcalıklı olabilir.

Benim anlatmak istediğimi sanırım genel olarak yanlış anlaşılmış. skype'den de bu tarz sorular geldiği için bi netlik getiriyim. Ben herhangi bir panelden görmüyorum. Yapılan ufak bir işlem sonunca o videoya otomatik taramadan dolayı telif gelip gelmeyeceğini yada tespit edilip edilmediğini anladığımı belirtiyorum. Liste dışında yüklenen videolara telif gelmesinin sebebi de bu anlattığım mantıktan geçmektedir. Hiçbir zaman birilerine birşeyleri ispat çabasında olmadım keza konu zaten çok tartışma çıkaracağı için kendi açımdam kapanmıştı. Ben bildiklerimi biliyorum geri kalan yorumlar pek de dikkate almıyorum. Senin mesajınla da bu konuya bir açıklık getirmiş olalım. umarım şimdi daha net anlaşılır.

şirket sahibiyim evet pc başında aratıp atıyorum ayakda zor oluyor aratıpda telif atılıyor manuel telif diye arattır bulursun gram bilgim yok rezil etme kendini

---------- Spam Engelliyici 23:59 ---------- Önceki Mesaj 23:54 ----------

Benim anlatmak istediğimi sanırım genel olarak yanlış anlaşılmış. skype'den de bu tarz sorular geldiği için bi netlik getiriyim. Ben herhangi bir panelden görmüyorum. Yapılan ufak bir işlem sonunca o videoya otomatik taramadan dolayı telif gelip gelmeyeceğini yada tespit edilip edilmediğini anladığımı belirtiyorum. Liste dışında yüklenen videolara telif gelmesinin sebebi de bu anlattığım mantıktan geçmektedir. Hiçbir zaman birilerine birşeyleri ispat çabasında olmadım keza konu zaten çok tartışma çıkaracağı için kendi açımdam kapanmıştı. Ben bildiklerimi biliyorum geri kalan yorumlar pek de dikkate almıyorum. Senin mesajınla da bu konuya bir açıklık getirmiş olalım. umarım şimdi daha net anlaşılır.

güzel kardesım anlatamıyorum senın söyledigin olayın ucu çok açık senin yüklendigin bir videoya defalarca taranıyor ne zaman taranıcagını sen kestıremessın gelıp gelmıcenı bılmen ıcın gelecegı gorup o vıdeoyu youtubenın conted ıd sıstemının yakalandıgını gormen lazım

Son düzenleme:
Ben yüklerim gerisine karışmam. Geri kalanı onlar arasında halleder:)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri