Telif ihlalini geri çektim.

• Kullanıcı DeviLLe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

DeviLLe

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.kolayca.net
Merhaba, [MENTION=725]yumi[/MENTION] ye ait kanalın karşılıklı anlaşarak ve forum moderatörlerimizin ricası üzerine geri çektim.

Yalnız şu konuya değinmek isterim ;

Burada hepimiz video yükleyip para kazanma peşindeyiz ama para kazanırkende bazı şeylere dikkatte etmemiz gerekir, mesela ben kendi videolarımı kendim oluşturuyorum ve üzerlerine logo mu koyuyorum. Bunu yapmamın amacı bana ait olduğunu belirtmektir. Böyle bir durumda o videoya ait hak sahibi ben oluyorum.

Daha sonra kanallarınızın kapanmaması açısından bu kritere dikkat ediniz, üzerinde logosu bulunan videoları kendi kanalınıza yüklerseniz video üzerinde hak sahibi olan kişi size telif ihtarı gönderebilir.

Saygılarımla,

mesela ben kendi videolarımı kendim oluşturuyorum ve üzerlerine logo mu koyuyorum. Bunu yapmamın amacı bana ait olduğunu belirtmektir. Böyle bir durumda o videoya ait hak sahibi ben oluyorum.

Logo konulan Bir video her ne kadar %100 sizin olmasa da o video tutup direk kanala atılmamıştır üzerinde emek verilmiştir . Kanalının logosunu bastıgınız için o video o kanala ait olur ve telif atma hakkına sahip olursunuz . Bu herkes için böyle geçerlidir arkadaşlar , Lütfen bi daha magdur olmamak adına logolu videoları almamaya dikkat edin , çok mu begendiniz o videoyu izlenir mi diyosunuz logosuz saf halini bulun öyle kanalınıza atın .

videoyu sıfırdan ben yaptıysam şahsen ben geri çekmezdim.

evet videolarımı sıfırdan kendim yapıyorum. arkadaş bu forumdan olduğu için yardımcı oldum, aynı şekilde bu forumdan olan herkese de yardımcı olacağım, tabi güzelce rica edip bir daha yapmayacağına inandırması gerekli...

@вαттυѕαу [MENTION=1923]bLaCkReaLiSt[/MENTION] [MENTION=2046]DeviLLe[/MENTION] bu arada şunuda ekliyim kanalımda 100 lerce logolu video var gerek beyaz show ile ilgili olsun gerek hayrettin ile ilgili olsun hiç bir şekilde telif göndermediler.

@вαттυѕαу [MENTION=1923]bLaCkReaLiSt[/MENTION] [MENTION=2046]DeviLLe[/MENTION] bu arada şunuda ekliyim kanalımda 100 lerce logolu video var gerek beyaz show ile ilgili olsun gerek hayrettin ile ilgili olsun hiç bir şekilde telif göndermediler.

fark ettiklerinde gönderebilirler, sen önceden önlemini al ondan sonra boş yere uğraşmak zorunda kalma..

Merhaba, [MENTION=725]yumi[/MENTION] ye ait kanalın karşılıklı anlaşarak ve forum moderatörlerimizin ricası üzerine geri çektim.

Yalnız şu konuya değinmek isterim ;

Burada hepimiz video yükleyip para kazanma peşindeyiz ama para kazanırkende bazı şeylere dikkatte etmemiz gerekir, mesela ben kendi videolarımı kendim oluşturuyorum ve üzerlerine logo mu koyuyorum. Bunu yapmamın amacı bana ait olduğunu belirtmektir. Böyle bir durumda o videoya ait hak sahibi ben oluyorum.

Daha sonra kanallarınızın kapanmaması açısından bu kritere dikkat ediniz, üzerinde logosu bulunan videoları kendi kanalınıza yüklerseniz video üzerinde hak sahibi olan kişi size telif ihtarı gönderebilir.

Saygılarımla,

Anlayisiniz icin ben sizleri tanimasamda tesekkur ederim. Konunun uzamamasi iyi oldu.

Yanliz merak ettigim birsey var siz kendi videolarinizi olusturdugunuzu soyluyorsunuz.Uzerinede logonuzu koyuyorsunuz. Sonra diyorsunuz ki o videoya ait hak sahibi siz oluyorsunuz !!!

Videonuz sizin eseriniz degil , logomu koyuyorum dediniz sagdan soldan aldiginiz videolari bir programa atip bunu hallediyorsunuz , kisacasi sizin olusturdugunuz birsey yok . Ama siz kendinizi hak sahibi goruyorsunuz oyle mi o videoda ?

Bahsi gecen konuda kim milyoner olmak ister videolari gordum telifler onlara da gitmis sanirim. (Emin degilim fakat sizin bir kanalinizda vardi ) Atv bu yapimi yayinliyor tv de sonra siz SAK diye bunu aliyorsunuz ustune logo ekliyorsunuz ve yt eki hak sahibi siz oluyorsunuz oyle mi ?

Yanlis anladi isem duzeltin lutfen.

Sadece uzerinde logonuzun oldugu videolardan bahsediyor iseniz bunda bir yere kadar haklisiniz(Kesinlikle o videonun bile haklarinin sizde olduguna inanmiyorum zira oyle birseyde yok olamazda) fakat sizin olayiniz benim basima gelse yani sizin gibi birisi bana cikip tv programindan aldigi bir videoya sadece logo basti diye hak iddaa etse bilmiyorum neler yapardim o kanala ve o kanala ait ne varsa onlara . (Acik yazamiyorum burada)

Not: Sakin ola bu konudaki olaya bakip ,aldanip alirim videoyu logo basarim hak sahibi ben olurum demeyin. Boyle birsey yasal olarak mumkun degil. Isi bilen birine denk gelirsiniz bir gunde elinizde yt ile ilgili ne varsa elinizden gider bakakalirsiniz monitore. Benden uyarmasi.

fark ettiklerinde gönderebilirler, sen önceden önlemini al ondan sonra boş yere uğraşmak zorunda kalma..

Onlar zaten farkında biliyor yani twitter adresi var olan var site adresi olan var onlar bişi kaybetmiyorlar daha doğrusu kazanıyorlar çünkü o videolar 100 bin 200 bin izlenme aldı onların reklamını yapmış oluyorum onlar benim sayemde ziyaretçi takipçi kazanıyorlar.

Anlayisiniz icin ben sizleri tanimasamda tesekkur ederim. Konunun uzamamasi iyi oldu.

Yanliz merak ettigim birsey var siz kendi videolarinizi olusturdugunuzu soyluyorsunuz.Uzerinede logonuzu koyuyorsunuz. Sonra diyorsunuz ki o videoya ait hak sahibi siz oluyorsunuz !!!

Videonuz sizin eseriniz degil , logomu koyuyorum dediniz sagdan soldan aldiginiz videolari bir programa atip bunu hallediyorsunuz , kisacasi sizin olusturdugunuz birsey yok . Ama siz kendinizi hak sahibi goruyorsunuz oyle mi o videoda ?

Bahsi gecen konuda kim milyoner olmak ister videolari gordum telifler onlara da gitmis sanirim. (Emin degilim fakat sizin bir kanalinizda vardi ) Atv bu yapimi yayinliyor tv de sonra siz SAK diye bunu aliyorsunuz ustune logo ekliyorsunuz ve yt eki hak sahibi siz oluyorsunuz oyle mi ?

Yanlis anladi isem duzeltin lutfen.

Sadece uzerinde logonuzun oldugu videolardan bahsediyor iseniz bunda bir yere kadar haklisiniz(Kesinlikle o videonun bile haklarinin sizde olduguna inanmiyorum zira oyle birseyde yok olamazda) fakat sizin olayiniz benim basima gelse yani sizin gibi birisi bana cikip tv programindan aldigi bir videoya sadece logo basti diye hak iddaa etse bilmiyorum neler yapardim o kanala ve o kanala ait ne varsa onlara . (Acik yazamiyorum burada)

siz nasıl video yüklüyosunuz? kendi çektiğiniz videolarda kendiniz mi oynuyorsunuz? dizileri tekrardan arkadaş ortamında çevirip oynatıp onları mı kayıt ediyorsunuz?
ben bunları kaydetmek için saatlerimi harcıyorum üzerine logomu basıyorum, benim logom olan video varsa o video bana aittir. benim logom olmayan aynı yüzlerce video var onları alıp kesip biçip istediğiniz gibi kullanın. benim emek verdiğim videolarsa yapacak bişey yok, her türlü durumu kabul etmiş demektir yükleyen kişi.

---------- Mesaj saat 21:33:05 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:30:22 civarında gönderildi. ----------

Sen o videoya kendi logonu koyma hakkını nerden aldın?

sen yüklediğin videoları kimden izin alarak yükledin?

siz nasıl video yüklüyosunuz? kendi çektiğiniz videolarda kendiniz mi oynuyorsunuz? dizileri tekrardan arkadaş ortamında çevirip oynatıp onları mı kayıt ediyorsunuz?
ben bunları kaydetmek için saatlerimi harcıyorum üzerine logomu basıyorum, benim logom olan video varsa o video bana aittir. benim logom olmayan aynı yüzlerce video var onları alıp kesip biçip istediğiniz gibi kullanın. benim emek verdiğim videolarsa yapacak bişey yok, her türlü durumu kabul etmiş demektir yükleyen kişi.

bu konuda bu kadar sert olmamalısın, tamam emek harcıyorsun, ama sonuçta o videolar senin değil, rica ile bu konuları durdurabilirsin, zorla yaparsan millet inadına alır, sonra ugraş dur...

[MENTION=2306]muratti[/MENTION] ye Katılıyorum hepimiz bu işi yapıyoruz yardımlaşıp destek olacağınıza neler yapıyosunuz biraz olgunluk gösterin

Ben ugrasamam oyle seylerle , dizilerle bilmem nelerle . Usengec adamim ben bilenler bilir.
Atv ye soyleyelim bosuna ugrasmayin Kenan Isigi size yollasin programi siz cekin o daha kolay olur. Nasil olsa logo basinca kayit edince tv deki videolari o videonun hakki size geciyorMUS. Atv ye de siz satarsiniz artik.

Boyle bir durum yok ne yazik ki YT'da . Cekirge bir sicrar iki sicrar. 3.de basina ne geldigini hepimiz biliyoruz.

Sizin gibi yapip yuzlerce kanali kapanan dizi sitesi sahipleri biliyorum . O yuzden bosuna israr etmeyin. Ben yemem de dediklerinizi yapinca o videodaki telif hakkinin size gectigine yiyecekler olur ise o onlarin iyi niyetidir. (veya adini siz koyun)

Bu arada sizin emeginize ugrasiniza tek bir kelime edemem. Haklisiniz , ugrasiyorsunuz, kayit ediyorsunuz , logo basiyorsunuz (Her ne kadar hepsini 10 dakikalik google arastirmasi ile yapacak programlari bulabilsekte) fakat anlasamadigimiz tek nokta BUNLARI YAPAR ISEM O VIDEODAKI HAKLAR BENIM OLUR MANTIGIDIR.

Umarim cekirge misali telif atmalariniz son bulmaz.

Bir gün özel baktınız logo koydunuz sadece kopyalama ile acmadınız emek verdiniz bir kanal olursa arkadaşı ozaman anlarsınız...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri