Telif ihlalini geri çektim.

• Kullanıcı DeviLLe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
Bir gün özel baktınız logo koydunuz sadece kopyalama ile acmadınız emek verdiniz bir kanal olursa arkadaşı ozaman anlarsınız...

Logo basarim , tv de yayinlanir gider pcme kaydederim sonra ytda yukledigim videonun hakki bana gecer kim derse desin karsi cikarim. Boyle bir mantik olamaz.

siz nasıl video yüklüyosunuz? kendi çektiğiniz videolarda kendiniz mi oynuyorsunuz? dizileri tekrardan arkadaş ortamında çevirip oynatıp onları mı kayıt ediyorsunuz?
ben bunları kaydetmek için saatlerimi harcıyorum üzerine logomu basıyorum, benim logom olan video varsa o video bana aittir. benim logom olmayan aynı yüzlerce video var onları alıp kesip biçip istediğiniz gibi kullanın. benim emek verdiğim videolarsa yapacak bişey yok, her türlü durumu kabul etmiş demektir yükleyen kişi.

---------- Mesaj saat 21:33:05 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:30:22 civarında gönderildi. ----------

sen yüklediğin videoları kimden izin alarak yükledin?

onun yüklediği videoları bende yükleyebiliyorum orda sorun yok ama sen logo yapıştırıp kimse atmasın diyorsun :)

Ben onu savunmuyorum zaten logo bastım benim videom mantığı olamaz ama 2 taraflı düşünmek lazım. İlla aynı videoyu koycam diyosan git başka yerden bul koy adamın kanalını sömürme...

onun yüklediği videoları bende yükleyebiliyorum orda sorun yok ama sen logo yapıştırıp kimse atmasın diyorsun :)

Ben mantiga karsi ciktim ama su dedigine gore bir soru sorayim.

Peki logosuz videolara telif atiliyor mu ?

---------- Mesaj saat 21:54:12 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:46:28 civarında gönderildi. ----------

hırsızın hiç mi suçu yok :)

Guzel bir yaklasim, benzetme guzel .

Videoyu ilk yukleyen (1.Hirsiz-Telifi bir kanala ait olan tv serisini yta yukledi)
Videoyu ilk yukleyenden alan (2.Hirsiz -Sucu hirsizdan onun caldigi seyi calmak)
Sonra telif geldi (1.Hirsiz caldigi mali baska bir hirsiza kaptirdigi icin POLISE basvuruyor)

Sonra 2.Hirsiz bu foruma geliyor YT INSAN HAKLARI MAHKEMESINE :p derdini anlatiyor. Sonra konu cozuluyor . Fakat ortada YT(polis) 1.hirsiza sormadigi bir konu var . Polisin 1. hirsiza sormadigini bu mahkemedekiler soruyor. Sen ihbar ettigigin hirsizin aldigi mali kendinmi urettin ? Parayla mi satin aldin ? Resmi olarak telif haklari belgen nerede ? Yok hayir sen bunlari yapmadi isen neden ihbar ettin o kisiyi bize ?

Kisacasi kim suclu , kimde mantik hatasi var , kim hata yapiyor vs vs vs vs

1. Bir videoya logo koymak o videonun telif sahibi yapmaz sizi. Yasal olarak o video sizin sayılmaz yani.Ha emek verdiğiniz için logolu videonun kopyalanmaması etik olarak ve görüntü olarak daha doğru olur.Ancak yasal durum farklıdır etik durum farklıdır. Eğer etik olarak ele alırsak youtube da zaten video kalmaz.
2.Çok ilginçtir ki forumda başka bir konuda okumuştum, bir arkadaş haber videosunu netten alıp yüklemiş kendinden sonra yükleyene de telif gönderdim diye övünüyor.Yasal olarak sizin olmayan bir videodan telif gönderip karşıdaki şahsın kanalı kapanıp 100'lerce videoluk emeği çöpe gittiğinde niye olaya ahlaksal olarak yaklaşmıyorsunuz?

sonuç olarak logolu videoların yüklenmesine karşıyım, belki tvden ya da pc den kayıt yapıp yüklüyor ve onun için logo basılıyor. Ancak yasal olarak hak sahibi olunmayan bir videodan telif gönderilmesine TAMAMIYLA karşıyım.

Baştan sona okudum.geçen gün bu konu yine açılmıştı ve logo bastığımız kesip birleştirdiğimiz video da hak sahibi olup olmadığımızı sormuştum.ilgili arkadaş olduğumuzu söylemişti.ancak kesinlikle katılmıyorum.şahsen ben videolarımı allok video programı ile keserim.iwisoft free video converter ile toplu logo basarım.format factory ilede boyut vs ayarlarım.(program arayan arkdaşlarada yardımı olur umarım)evet bende emek harcıyorum.ancak emek harcadığım ürün kesinlikle bana ait değil.hammadde benim değil.youtube çalışma mantığında zaten kendi özgün videolarımızı yüklememizi istiyor.bu özgünlükten kasıt kendi kameramızdan çektiğimiz video.logo bastığımız kayıt ettiğimiz video olduğunu düşünmüyorum.

Ben videolarımın üstüne logo değilde kanalımın adını yazıyorum buda beni tamamen hak sahibi yapmasada en azından söz hakkına sahip olduğumu gösterir değil mi? yani videolarım çalındı ise telif gönderebilirim mantığımız bumudur?

Birde benim videolarımda malum kanalımın adı yazıyor biri gelip( orjinal sektöre ait olmayan sıradan biri) sahte telif atabilir mi bana? Atar ise ve ben haklıysam bu herif bana bunu gıcıklığına yaptı ise ben bu kişiye dava açabilir miyim?

Kusura bakmayın yeniyim bu işte araya sıvışıp bi soru sıkıştırayım dedim :)

EKLEME: Zaten son sayfadaki mesajlarda sorularımla alakalı yorumlar varmış özür diliyorum

arkadaslar kopyalamak ne zamandan beri hirsizlik oluyor anlamadim ki ben bi isi soyle dusunun kopyamak icin bir alet yaptik birinin bir elmasi var ve biz bu elmayi bu aletle kopyaladik bir elmamiz daha oldu simdi biz bunu calmismi olduk yoksa kopyalamismi hic anlamiyorum bi ise hirsizlik diyenleri ve bir video iki tane oldu orjinali onda var bizde kopyasini kullaniyoruz simdi bu ise ne deniyor video bizim demiyoruz ama kopya ve eger kopyasini kullanmamizi istemeyenler olursada telif gonderir tabi ilk sahibi digerleri gonderirse iste bu hak yemekden daha beter oluyor

Ben videolarımın üstüne logo değilde kanalımın adını yazıyorum buda beni tamamen hak sahibi yapmasada en azından söz hakkına sahip olduğumu gösterir değil mi? yani videolarım çalındı ise telif gönderebilirim mantığımız bumudur?

Hayır hocam, o videoyu ya kendiniz çekeceksiniz ya da videonun yasal sahibinden (youtube a yükleyeni kast etmiyorum) yazılı izin alacaksınız telif için. Öteki türlü telif yolladığınız telifi kabullenmezse olan sizin hesabınıza olur ancak dava açma hakkınız vardır tabi videolar yasal olarak sizinse. Davayı kazanırsanızda hesabınız iade olur karşı hesap da bloke.

Konu kilitliydi açılmış kilit :) neyse arkadaşlar fazla tartışmaya girmeye gerek yok bence bu yöntem tamamıyla yanlış tamam logonu yapıştırıyorsun ama onun sahibin olduğun anlamına gelmiyor neyse artık konu kilitlensin fazla tartışmaya gerek yok sorun çözüldü zaten..

Bu arada videolar çalıntı değil kulandığım bota kenan ışık yazdığında en son çıkan videolar önüne gelir ve otomatik atıyor. buda yt botun bi özelliği ayrıca.

O videolari sen kaydetmis olabilirsin. Ama o kayitlari ticari anlamda kullanman zaten yasal degil. Ben de evimde bazi programlari kaydediyorum sonra izlemek icin. Bu bana o yapimin telif hakkini vermez, oyle degil mi? Telif hakkini sadece ve sadece kendin kameranla cektigin veya ticari kullanim haklari sende olan(bu haklari satin almis olabilirsin veya izin almissindir) videolara gonderebilirsin. Tv den yaptigin bir kayda logo basmak sana o videonun telif hakkini vermez. Bu kadar basit.

Bu konu hakkında yazılacak o kadar çok şey var ki .. Ama şimdi yazsak ta forumda bu konuda yüzlerce kez daha başlık açılacak ve bu konu daha çok tartışılacak. O yüzden bizden size kısa ama öz bir tavsiye.

Kanal sayınız 3-5 taneyi geçmesin, TV'lerden kendi kayıtlarınızı alıp paylaşın.
Böylece bir taşla iki kuş vurun ve keyfinizi bozmayın.

1.Kuş :
Kendi kayıtlarınızı paylaştığınızda belki herkesten önce ve henüz youtube'de kimsede olmayan bir videoyu paylaştığınız için izlenme sayınız yüksek olacak ve ilginç bir konu ise herkes youtube'de o videoyu arayacak ve belki de videonuz patlama yaşayacak.

2. Kuş:
Yüzlerce kanal açıp (bazen 600-700 kanaldan söz edenleri görünce şok'a giriyoruz) bu kanallarla uğraşmayacak ve bot'lar marifetiyle binlerce video yükleme işiyle boğulmayacaksınız.

Biraz özgün video çalışmayı denerseniz faydasını göreceğinize inanmalısınız. Bazen 600 kanalın bir ayda kazandıracağını özgün çalışan 1-2 kanalın 2-3 günde kazanabildiğini unutmayınız.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri