Youtube'daki ana gelir kaynağım olan yüksek kazançlı iki kanalım 1 hafta önce herhangi bir mail göndermeden kapattılar. İkiside özgün sayılabilecek videoların yüklü olduğu kanallardı. Günlerce youtube destek ekibiyle yazıştım ama nafile itirazımı kabul etmediler.
4 yıllık youtube maceramda ilk defa böyle bir durumla karşılaştım.

Şimdiye kadar telif nedeniyle kapanmalarla karşılaştım ama bunun gibi kapatılmalar görmedim.

Kendi kategorimde diğer rakip kanallara baktım, 3-4 tanesi kapatılmış. Bu 3-4 kanalın ortak noktası; açılış tarihler eski olması, video izlenimleri ve abone sayıları yüksek olan kanallardı. Yani yüksek kazancı olan kanallardı. Benim kanallarımı ve rakip kanalları spamlayan kanallar ise hala aktifler.

Burdan çıkan sonuç; youtube, yüksek kazançlı kanalları taradı ve kendisine zarar verdiğini düşündüklerini uçurdu.
Size tavsiyem; eğer kazancınız yüksek ise içeriğinizi bir ya da iki kanala yüklemeyin. Yoksa benim gibi şaşar kalırsınız.

Eğer elinizde yüksek kazanç sağlayan içeriğiniz varsa en az 4-5 kanala yayın... Riski min. seviyeye düşürün.
Youtube hergeçen gün daha katı kurallar getiriyor. Kurunun yanında bizim gibi yaşlarda yanıyor.

Yapılacak tek şey; her yeni gelen güncellemeye çabuk uyum sağlamak ve ileride gelebilecek güncellemeleri öngörebilmek. Kısa vadeli çözümler üretmeyin ya da köşeyi çabuk dönmeye çalışmayın! Hayal kırıklığı yaşarsınız. Kendinize uzun vadede kazanç sağlayacak şeylere yönelin. Yavaş yavaş ve emin adımlarla büyüyerek kazançlar elde etmeye çalışın...
Umarım herkes verdiği emeklerin karşılığını fazlasıyla alır...