3 ulke o yuzden isidi dumduz edemesi hersey hava saldirisi ile olmuyor+fransa 4 oldu
Arkadaşlar kimsenin pyd ve işidi bitirmek gibi bir amacı yok.işid teröristleri, sanal bir devlet gibi.Bugün işide yaptırdıklarını her hangi bir devlet kendisi yapsa savaş sebebi fakat işid yapınca savaş sebebi olmuyor.işid veya pyd teröristlerinden biri suriyede galip çıkacak.Oradan galip çıkacak olan terörist grubu o toprakların yöneticisi olacak.işid olmasaydı Amerika bir bomba atabilir miydi Suriye'ye?Irak'a yaptıklarını yapabilir miydi?Yapamazdı çünkü Rusya kavga etmeye bahane arayan adam gibi orada bekliyor istiyor ki birine tekme tokat dalsın ama işte Amerika kendisi dalmıyor 3-5 kişiyi gönderiyor yaptırıyor gibi düşünmek lazım.
işid yüzünden ülkenin değişen nüfus yapısının yanında bir de milletin yaşadığı manevi hüzünler var.Bir terör örgütü yüzünden geri çekildik.Bir terör örgütünün bize yapmadığı şey kalmadı bize haraç bile kestiler onlarca işçiyi rehin alarak.Bir ara ciddi sayıda işçimizi kaçırmışlardı.
Bunu o kadar üzülerek söylüyorum ki bizi (komple hepimizi) şamar manyağı yaptılar.Gelen geçen haraç kesiyor,gelen vuruyor,giden vuruyor.Hani liselerde sınıflarda hep olur ya o tarz öğrenciler sesini çıkartmayanlar biri vurur geçer bir şey demez,diğeri vurur geçer bir şey demez işte bizde ne yazık ki o konumdayız.
Yasanın,hukukun olmadığı bir devir,bir düzen.Ki bunun siyasi olarak kimseyle alakası yok bu tamamen bu ülkede yaşayan bizlerin resmi hali.Düzen kişileri temsil eder.Amerika'nın meclisi,mahkemeleri ne kararlar alıyor uygulatıyor.Bizim ülkede özel şirketler mahkeme kararına uymuyor.İnşaat için iptal kararı çıkmasına rağmen devam eden oteller,inşaatlar.
Devleti bir baba gibi görürsek eğer evinde sözü geçmeyen adamın dışarı da hiç sözü geçmez.Burada kaba,saba dediğim dedik biri olalım demiyorum gerektiğinde doğru bir şekilde olaylara müdahale edelim ve noktayı koyalım diyorum.
Bu çuval olayı için bir grup eylem yapıp ipini ucunu biraz kaçırıp Amerikan askerlerinin başına poşet geçirmeye çalıştılar (bakın bunu da desteklemiyorum her ne olursa olsun bir başkasının yaptığının suçunu başkası ödememeli.Her amerikan askeri aynı kişiyi mi temsil ediyor?) şahsa hakaretten baya bir ceza yediler.Bizim askerlere çuval geçiren komutan Ankara'ya geldi elini kolunu sallaya sallaya.Şimdi böyle bir olayı yaşayıp bu kadar tepkisiz kalan bir milletten kim çekinir?
Bir de işin fikir boyutu var.Fikirleri tartışmak yerine farklı şeyleri tartışarak ilerleyen bir toplumda,işleyen bir düzende refah ve huzur beklemek ne derece doğru?Hiçbirimiz şu kişi şöyle yapılmalı diyor bence haklı demek yerine B ne derse doğrudur,C ne derse doğrudur,E işte adamın dibi diyoruz.Arkadaşlar B,C,E geçici bunlar bugün varlar yarın yoklar ama önemli olan bu B,C ve E'nin önerdikleri,düşünceleri.
Bu şekilde o süper,şu kötü yerine B kişisinin şu konu hakkında söylediklerini doğru buluyor ama şunları doğru bulmuyorum son söyledikleri beklediklerimizi karşılamaz diye düşünüyorum.C'nin düşünceleri bizim için uygun değil şu ülkeler için daha doğru bir plan diye yorumlarsak ancak yol alabiliriz.