Türkiye bunu başarırsa 2050'de süpergüç!

Türkiye zaten süper güç
Bir ülke için bu kadar oyun oynanıyor her yerden baskı var
İçten dıştan her yerden dost gözüken düşman dolu
Ve ülkem hala dimdik ayakta
Kıyamete kadarda şükür ayakta kalacak

Amerika'da sıradan vatandaşların evlerinden bir kaçı:

şimdi bizde böyle bir ev görsek çok lüks zengindir fabrika müdürüdür doktordur avukattır deriz adamların en düşük en vasat adamı böyle bir evde yaşıyor senin milletinin açlıktan nefesi kokuyor adam bu gün nasıl yemek yiyebilirim derdindeyken düşünecek süper güç olmayı :D aradaki fark bu adamın devleti zaten vatandaşına bakıyor ve vatandaşının düşünmesi okuması için zamanı var Amerika'da üniversiteye giderse bir çocuk staj yaparsa yaklaşık 1500 dolar her ay staj yaparak okuduğu için devlet veriyor bizde 300 tl mi yalan olmasın düşük bir mevla veriyor onu da mevzun olunca geri alıyor. Bizim ülkeye Arap bulgar Rus Mısırlı falan gelip okursa onlara 800 tl veriyor üniversiteye gidenler varsa bilir ve onlar mevzun olunca verdiği parayı onlardan geri de istemiyor. Ama kendi vatandaşının üniversite okuyan çocuğuna 300 tl veriyor vermiyor onuda mevzun olup işe girince maaşından kesip kuruşuna kadar geri alıyor. Amerika'ya sen okumaya gitsen adam senden götürüyor parayı kendi vatandaşına veriyor bizim ki bizden tırtıklayıp buraya gelip gönüllü olarak Üniversite okuyan Mısırlı'ya Rus'a Bulgar'a Ukraynalı'ya 800 tl veriyor vede geri istemiyor sonra gelmiş süper güçten bahsediyor yürü git allah aşkına bunların gel bana açıklamasını yap sonra sen süper güç ol :D Her çocuk için 600 dolar çocuk parası ödeniyor biz de 180 tl mi ne şimdi yeni çıktı oda bu yıl veriyorlar adamlar 30 yıldır veriyor her çocuk için 600 dolar. Daha aklıma gelip sayarsam Türkiye'den soğursunuz. O yüzden biz kimiz ki süper güç oluyoruz? birisi bana bunları anlatsın sonra süper güç olsun :)

Son düzenleme:
Amerika'da sıradan vatandaşların evlerinden bir kaçı:

şimdi bizde böyle bir ev görsek çok lüks zengindir fabrika müdürüdür doktordur avukattır deriz adamların en düşük en vasat adamı böyle bir evde yaşıyor senin milletinin açlıktan nefesi kokuyor adam bu gün nasıl yemek yiyebilirim derdindeyken düşünecek süper güç olmayı :D aradaki fark bu adamın devleti zaten vatandaşına bakıyor ve vatandaşının düşünmesi okuması için zamanı var Amerika'da üniversiteye giderse bir çocuk staj yaparsa yaklaşık 1500 dolar her ay staj yaparak okuduğu için devlet veriyor bizde 300 tl mi yalan olmasın düşük bir mevla veriyor onu da mevzun olunca geri alıyor. Bizim ülkeye Arap bulgar Rus Mısırlı falan gelip okursa onlara 800 tl veriyor üniversiteye gidenler varsa bilir ve onlar mevzun olunca verdiği parayı onlardan geri de istemiyor. Ama kendi vatandaşının üniversite okuyan çocuğuna 300 tl veriyor vermiyor onuda mevzun olup işe girince maaşından kesip kuruşuna kadar geri alıyor. Amerika'ya sen okumaya gitsen adam senden götürüyor parayı kendi vatandaşına veriyor bizim ki bizden tırtıklayıp buraya gelip gönüllü olarak Üniversite okuyan Mısırlı'ya Rus'a Bulgar'a Ukraynalı'ya 800 tl veriyor vede geri istemiyor sonra gelmiş süper güçten bahsediyor yürü git allah aşkına bunların gel bana açıklamasını yap sonra sen süper güç ol :D

BENCE AMerikada herkes böyle evlerde oturmuyor :)

çok film izledin bence

Dünyanın en büyük 17. ekonomisine sahibiz diyor ama insanlar açlıktan ölüyor, Türkiye'de petrol olmamasına rağmen Arap ülkelerini geçmiş durumdayız diyor ama dünyanın en pahalı petrolünü kullanıyoruz, Türkiye üreten ve gelişen ülke diyor ama giydiğimiz dondan kullandığımız telefona kadar ithal mallar hepsi...

Daha fazla yazmaya gerek yoktur sanırım.

BENCE AMerikada herkes böyle evlerde oturmuyor :)

çok film izledin bence

Amerika'ya gittim 2 kere film izlemedim dostum mesele sen senin burada 2+1 evde 10 kişi de yaşasan devletin sana bir şey demiyor ya orada 2+1 evde 10 kişi yaşayamazsın herkesin bir odası olacak diyor devlet ona göre ev tut 500 dolarını ben karşılayacağım diyor senin dünyadan haberin yok araştır biraz sonra yaz hocam.

Biz Mazlum Afrika halkının ,Müslüman Dünyasının gönlünde süper güçüz zaten...

Amerika'ya gittim 2 kere film izlemedim dostum mesele sen senin burada 2+1 evde 10 kişi de yaşasan devletin sana bir şey demiyor ya orada 2+1 evde 10 kişi yaşayamazsın herkesin bir odası olacak diyor devlet ona göre ev tut 500 dolarını ben karşılayacağım diyor senin dünyadan haberin yok araştır biraz sonra yaz hocam.

o zaman biz izlediğimiz filmlerde yanlış gördük

tumblr_inline_n4t6ulqVgI1rcm10p.gif

o zaman biz izlediğimiz filmlerde yanlış gördük

araştır hocam sıradan amerikan youtuberler var 1-2k 5 k 10k aboneli onlara da bakabilirsin nasıl bir ortamda yaşıyorlar. vlogları var bizimkiler gibi. sen bana yukarıda anlattıklarımın açıklamasını yap yaşanan evi geçtim ondan sonra gel hocam bilginiz olmadığı çok açık filmlerde gördüğünüz kadarıyla yorum yapıyorsunuz sadece.

gelecekteki kehanetleri yazdım. Konuda herkes birbiriyle kavgaya tutuşmuş. Sanırım kehanetlerden biri tutacak gibi. Çünkü insanlar artık siyasi kavgaları yüzünden 2 gruba ayrılabilir. 2. sayfadaki yazdığım kehane göre ileride türkiye laikler ve müslümanlar olarak 2 gruba ayrılacakmış.

araştır hocam sıradan amerikan youtuberler var 1-2k 5 k 10k aboneli onlara da bakabilirsin nasıl bir ortamda yaşıyorlar. vlogları var bizimkiler gibi. sen bana yukarıda anlattıklarımın açıklamasını yap yaşanan evi geçtim ondan sonra gel hocam bilginiz olmadığı çok açık filmlerde gördüğünüz kadarıyla yorum yapıyorsunuz sadece.

bu ülkede herşey zaten özentilik batı ve amerikan hayranlığıyla başladı

ellerini hayin oyunlarını ülkemizden çekerlerse zaten bu ülke kendi kendini daha medeni bir yere taşır.

kardeş hangi eyalete gittin öyle kanun gördün :D fakirleri karavanlarda yaşıyor, hele bazı zenci mahallerinde adamlar berbat halde yaşıyor. metropoldaki fakirlerde koca koca binalarda rezillik içinde yaşıyor sen nerenin amerikasına gittin :D ha bu resimdeki evde oturanlarda çok ama fazlada abartma.

kardeş hangi eyalete gittin öyle kanun gördün :D fakirleri karavanlarda yaşıyor, hele bazı zenci mahallerinde adamlar berbat halde yaşıyor. metropoldaki fakirlerde koca koca binalarda rezillik içinde yaşıyor sen nerenin amerikasına gittin :D ha bu resimdeki evde oturanlarda çok ama fazlada abartma.

Florida'ya gittim ben hocam ayrıca abartma değil gözüme mi inanacağım lafa mı inanacağım ? buyur şu yazdıklarıma mantıklı açıklama cevap ver tamam diyeceğim.

aradaki fark adamın devleti zaten vatandaşına bakıyor ve vatandaşının düşünmesi okuması için zamanı var Amerika'da üniversiteye giderse bir çocuk staj yaparsa yaklaşık 1500 dolar her ay staj yaparak okuduğu için devlet veriyor bizde 300 tl mi yalan olmasın düşük bir mevla veriyor onu da mevzun olunca geri alıyor. Bizim ülkeye Arap bulgar Rus Mısırlı falan gelip okursa onlara 800 tl veriyor üniversiteye gidenler varsa bilir ve onlar mevzun olunca verdiği parayı onlardan geri de istemiyor. Ama kendi vatandaşının üniversite okuyan çocuğuna 300 tl veriyor vermiyor onuda mevzun olup işe girince maaşından kesip kuruşuna kadar geri alıyor. Amerika'ya sen okumaya gitsen adam senden götürüyor parayı kendi vatandaşına veriyor bizim ki bizden tırtıklayıp buraya gelip gönüllü olarak Üniversite okuyan Mısırlı'ya Rus'a Bulgar'a Ukraynalı'ya 800 tl veriyor vede geri istemiyor sonra gelmiş süper güçten bahsediyor yürü git allah aşkına bunların gel bana açıklamasını yap sonra sen süper güç ol :D Her çocuk için 600 dolar çocuk parası ödeniyor biz de 180 tl mi ne şimdi yeni çıktı oda bu yıl veriyorlar adamlar 30 yıldır veriyor her çocuk için 600 dolar. Daha aklıma gelip sayarsam Türkiye'den soğursunuz. O yüzden biz kimiz ki süper güç oluyoruz? birisi bana bunları anlatsın sonra süper güç olsun :)

Türkiye de yaşayacaksan yabancı olacaksın, bu ülkede en çok onlar seviliyor

Florida'ya gittim ben hocam ayrıca abartma değil gözüme mi inanacağım lafa mı inanacağım ? buyur şu yazdıklarıma mantıklı açıklama cevap ver tamam diyeceğim.

aradaki fark adamın devleti zaten vatandaşına bakıyor ve vatandaşının düşünmesi okuması için zamanı var Amerika'da üniversiteye giderse bir çocuk staj yaparsa yaklaşık 1500 dolar her ay staj yaparak okuduğu için devlet veriyor bizde 300 tl mi yalan olmasın düşük bir mevla veriyor onu da mevzun olunca geri alıyor. Bizim ülkeye Arap bulgar Rus Mısırlı falan gelip okursa onlara 800 tl veriyor üniversiteye gidenler varsa bilir ve onlar mevzun olunca verdiği parayı onlardan geri de istemiyor. Ama kendi vatandaşının üniversite okuyan çocuğuna 300 tl veriyor vermiyor onuda mevzun olup işe girince maaşından kesip kuruşuna kadar geri alıyor. Amerika'ya sen okumaya gitsen adam senden götürüyor parayı kendi vatandaşına veriyor bizim ki bizden tırtıklayıp buraya gelip gönüllü olarak Üniversite okuyan Mısırlı'ya Rus'a Bulgar'a Ukraynalı'ya 800 tl veriyor vede geri istemiyor sonra gelmiş süper güçten bahsediyor yürü git allah aşkına bunların gel bana açıklamasını yap sonra sen süper güç ol :D Her çocuk için 600 dolar çocuk parası ödeniyor biz de 180 tl mi ne şimdi yeni çıktı oda bu yıl veriyorlar adamlar 30 yıldır veriyor her çocuk için 600 dolar. Daha aklıma gelip sayarsam Türkiye'den soğursunuz. O yüzden biz kimiz ki süper güç oluyoruz? birisi bana bunları anlatsın sonra süper güç olsun :)

bence yanlış biliyor olmayasın onlar öğrenci değişimi kapsamında türkiyeye gelen öğrenciler .. öyle her yabancı öğrenciye verilmiyor..
bizden giden türk öğrencilerde ordan yurt yol ve burs gibi destek alıyor

süper güçüz falan demiyorum zaten ilk mesajındaki evin altına en züğürtü böyle yerlerde yaşıyor diyince düzelteyim dedim.

ben mutlu değilim. bunun akp ile chp ile alakası yok. hayat şartlarından memnun olan varsa birşey diyemem. yabancılar kazandığı parayı yiyor yarını düşünmüyor çünkü devletlerin sosyal güvencesi çok yüksek. türkiyede herkes para biriktiryor harcamak diye birşey yok . 30 yıl sonra türiyede kaç devlet olacak belli değil ne sosyal güvencesi. ırak,suriye bölündü sıra türkiye sonra israil hepsini ele geçirecek bizi de ırgat gibi çalıştıracak.

Hocam yapmayın şöyle. ABD da şimdi zenciler lüks içinde mi yaşıyor. :D Amerika hükümeti zencilerin evinde çok kişi yaşarsa devlet onları takip edip evden mi atıyor yoksa zencilere ev kiralaması için para mı veriyor. :D

Aynı sizin gibi Bizim türkiyeye de gelenler var. Benim çalıştığım işyerinde patronun kızı yurtdışında okudu. Onun arkadaşı türkiyeye geldi ve patronun evinde kaldılar. Patronun evi resimdeki ev gibi aynı. Şimdi bu kız kendi ülkesine gidip türkiyede herkes lüks içinde mi diyecek. :D Tabii patronun evinin çevresindeki yerlerde lüks binalar var.

Siz amerikaya ne amaçla gittiniz? Zenci mahallesine girip baktınız mı? Amerikan yasalarını bilemem ama devletin zencilere para vereceğini veya evlerinde kaç kişi yaşadığını takip ettiğini pek sanmıyorum. Öyle olsa amerika harikalar ülkesi olurdu. Amerikada Hiç olay çıkmazdı. Hiç kimse suç işlemezdi. Amerikan filmlerinde Apartmanlar görüyorum. O apartmanlarda amerikan halkı yaşamıyo mu? Herkes dublekstemi yaşıyor. Yada herkesin havuzlu müstakil evi mi var.? :D O mantığa göre abd deki şehirlerde Apartman olmaması lazım. Çünkü apartman dairesiyle, dubleks arasında dağlar kadar fark var. :D

türkiyede fakirim diyen insanların kaç katlı evinin olduğunu görmüş bir insanım. Bazılarıda dilencilik yapar ama bankada senden ben çok parası vardır. Amerikada zenciler var türkiyede çingeneler var. Çöplükten ekmek toplayanlar amerikada da türkiyede var. Devlet her insana bakamazki. O insanlara bakması için vatandaştan daha fazla vergi alması lazım. Herkes çalışıp emekli olursa ve emekli olana kadar çalışacağı için ev alırsa dışarda kalmaz. Zaten yaşlanınca emekli parası alacak. Bizim bazı insanlar iş yerinde çalışmayı sevmiyor. kolay iş ve üçkağıt peşindeler. Doğal olarak ssk lı bir yerde çalışmadığı emeklide olamıyor. Çalışmadığı için parası da olmuyor. Yaşlanınca da ya dilencilik yapıyor yada çöplükten ekmek topluyor. Tabii bazılarının evlatları da hayırsız çıkıyor.

Sizin resimdeki gibi amerikada herkes öyle evde yaşıyorsa Ben hiç türkiye de durmayıp bi tane zenci bir kadınla evlenip amerikaya yerleşirim. Nasıl olsa devlet bakıyormuş. :D Boşuna sürünüyom o zaman.

Son düzenleme:
bence yanlış biliyor olmayasın onlar öğrenci değişimi kapsamında türkiyeye gelen öğrenciler .. öyle her yabancı öğrenciye verilmiyor..
bizden giden türk öğrencilerde ordan yurt yol ve burs gibi destek alıyor

O zaman bizim Ankara Üniversitesindekilerin alayı öğrenci değişimi kapsamındaydı yani :) diyecek bir şey yok hocam. rahat 50-60 kişi gördüm o şekil de bizim gidenlerin de hepsi orada para sıkıntısı çekiyor enteresan şekilde giden arkadaşlarım var ama dediğiniz gibi yeterli yardımları almıyorlar fakat 800 tl hibe bizim Türkiye'de yegane yeterli bir yardım zaten esnaf yanında 10 saat çalışan kişiler zor bela alıyor o parayı :) yani onların yaptığı şöyle bizimkiler 300 tl veriyor ya bize onu da geri alıyor bizimkiler de gittikleri ülkeden 300 tl alıyorlar ama onlardan buraya gelenler 800 alıyor işte böyle bir süper güç zekamız var bizim :)

[MENTION=33537]bulut57[/MENTION] hocam zencilere ettiği muameleyi bilemeyeceğim kendi orada doğma büyüme orjinal amerikan'a ettiği muamele bu nasıl ki sende kürtler var iyi muamele görmüyoruz diyerek ortalığı ayağa kaldırıyorlar orada da zenciler aynı şekil. adam 600 dolar çocuk bakım parası veriyor? senin ki daha bu yıl vermeye başladı 180 tl yeni uygulamaya kondu mu konmadı mı bilmiyorum. şehir değiştirir gibi ülke değişiyor. sen gitmek için 1 ay uğraşıyorsun vize pasaport bunların başvuruları parası falan. orada çocuk bakmak günlük 200 dolar burada bebek bakanlar aylık 1000 tl alamıyor :D daha sayayım mı sana? kırmızı et 12 dolar vatandaşı çok rahat yiyor adamın 12 tlsi senin burada kaç tl? senin devletin 300 tl veriyor kendi üni okuyan vatandaşına o 1500 dolar veriyor staj yaparsa bir maaş veriyor üniversite okuyup staj yaptığı için. ve hibe ediyor verdiğini geri almıyor senin ki dilenciye verir gibi veriyor birde utanmadan geri alıyor maaşından. sen kalkmış kıyaslıyorsun yani kabul edilmesi gereken gerçekler var ama milletçe öncelikle gerçeği kabul etmek adamların bizden 40 yıl ötede yaşadığını görmek gerekiyor teknoloji anlamında da sosyal anlam dada ama daha bunları kabul etmeden kalkmış kıyaslama gereği duyuyorsunuz ne diyor video da 2050 de süper güç olabiliriz diyor :D oda sıradan birinin tahminen yaptığı bir video belki oluruz diye :D adam zaten 50 yıldır süper güç osmanlıdan farkı yok tüm avrupayı Türkiye'yi Irak'ı ABD kontrol ediyor yönetiyor sadece gidip bayrağını dikmemiş bak Rusya'ya ambargo koydu tüm Dünya kabul etti ambargoyu Avrupa Amerika'ya mı ait? cevap resmi olarak ait değil ama yönetim olarak evet sadece içindekilere bakmıyor Osmanlı biz ne yapmışız gitmişiz içindekilere de bakmışız sonrada gelip bizi yıkmışlar fark bu adam senden her türlü daha akıllı sen kalkmış adamla kendini kıyaslıyorsun denecek bir şey yok.

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri