Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.

Amerika'da sıradan vatandaşların evlerinden bir kaçı:
şimdi bizde böyle bir ev görsek çok lüks zengindir fabrika müdürüdür doktordur avukattır deriz adamların en düşük en vasat adamı böyle bir evde yaşıyor senin milletinin açlıktan nefesi kokuyor adam bu gün nasıl yemek yiyebilirim derdindeyken düşünecek süper güç olmayıaradaki fark bu adamın devleti zaten vatandaşına bakıyor ve vatandaşının düşünmesi okuması için zamanı var Amerika'da üniversiteye giderse bir çocuk staj yaparsa yaklaşık 1500 dolar her ay staj yaparak okuduğu için devlet veriyor bizde 300 tl mi yalan olmasın düşük bir mevla veriyor onu da mevzun olunca geri alıyor. Bizim ülkeye Arap bulgar Rus Mısırlı falan gelip okursa onlara 800 tl veriyor üniversiteye gidenler varsa bilir ve onlar mevzun olunca verdiği parayı onlardan geri de istemiyor. Ama kendi vatandaşının üniversite okuyan çocuğuna 300 tl veriyor vermiyor onuda mevzun olup işe girince maaşından kesip kuruşuna kadar geri alıyor. Amerika'ya sen okumaya gitsen adam senden götürüyor parayı kendi vatandaşına veriyor bizim ki bizden tırtıklayıp buraya gelip gönüllü olarak Üniversite okuyan Mısırlı'ya Rus'a Bulgar'a Ukraynalı'ya 800 tl veriyor vede geri istemiyor sonra gelmiş süper güçten bahsediyor yürü git allah aşkına bunların gel bana açıklamasını yap sonra sen süper güç ol
![]()
BENCE AMerikada herkes böyle evlerde oturmuyor![]()
çok film izledin bence
Amerika'ya gittim 2 kere film izlemedim dostum mesele sen senin burada 2+1 evde 10 kişi de yaşasan devletin sana bir şey demiyor ya orada 2+1 evde 10 kişi yaşayamazsın herkesin bir odası olacak diyor devlet ona göre ev tut 500 dolarını ben karşılayacağım diyor senin dünyadan haberin yok araştır biraz sonra yaz hocam.
o zaman biz izlediğimiz filmlerde yanlış gördük
araştır hocam sıradan amerikan youtuberler var 1-2k 5 k 10k aboneli onlara da bakabilirsin nasıl bir ortamda yaşıyorlar. vlogları var bizimkiler gibi. sen bana yukarıda anlattıklarımın açıklamasını yap yaşanan evi geçtim ondan sonra gel hocam bilginiz olmadığı çok açık filmlerde gördüğünüz kadarıyla yorum yapıyorsunuz sadece.
kardeş hangi eyalete gittin öyle kanun gördünAmerika'ya gittim 2 kere film izlemedim dostum mesele sen senin burada 2+1 evde 10 kişi de yaşasan devletin sana bir şey demiyor ya orada 2+1 evde 10 kişi yaşayamazsın herkesin bir odası olacak diyor devlet ona göre ev tut 500 dolarını ben karşılayacağım diyor senin dünyadan haberin yok araştır biraz sonra yaz hocam.
kardeş hangi eyalete gittin öyle kanun gördünfakirleri karavanlarda yaşıyor, hele bazı zenci mahallerinde adamlar berbat halde yaşıyor. metropoldaki fakirlerde koca koca binalarda rezillik içinde yaşıyor sen nerenin amerikasına gittin
ha bu resimdeki evde oturanlarda çok ama fazlada abartma.
Florida'ya gittim ben hocam ayrıca abartma değil gözüme mi inanacağım lafa mı inanacağım ? buyur şu yazdıklarıma mantıklı açıklama cevap ver tamam diyeceğim.
aradaki fark adamın devleti zaten vatandaşına bakıyor ve vatandaşının düşünmesi okuması için zamanı var Amerika'da üniversiteye giderse bir çocuk staj yaparsa yaklaşık 1500 dolar her ay staj yaparak okuduğu için devlet veriyor bizde 300 tl mi yalan olmasın düşük bir mevla veriyor onu da mevzun olunca geri alıyor. Bizim ülkeye Arap bulgar Rus Mısırlı falan gelip okursa onlara 800 tl veriyor üniversiteye gidenler varsa bilir ve onlar mevzun olunca verdiği parayı onlardan geri de istemiyor. Ama kendi vatandaşının üniversite okuyan çocuğuna 300 tl veriyor vermiyor onuda mevzun olup işe girince maaşından kesip kuruşuna kadar geri alıyor. Amerika'ya sen okumaya gitsen adam senden götürüyor parayı kendi vatandaşına veriyor bizim ki bizden tırtıklayıp buraya gelip gönüllü olarak Üniversite okuyan Mısırlı'ya Rus'a Bulgar'a Ukraynalı'ya 800 tl veriyor vede geri istemiyor sonra gelmiş süper güçten bahsediyor yürü git allah aşkına bunların gel bana açıklamasını yap sonra sen süper güç olHer çocuk için 600 dolar çocuk parası ödeniyor biz de 180 tl mi ne şimdi yeni çıktı oda bu yıl veriyorlar adamlar 30 yıldır veriyor her çocuk için 600 dolar. Daha aklıma gelip sayarsam Türkiye'den soğursunuz. O yüzden biz kimiz ki süper güç oluyoruz? birisi bana bunları anlatsın sonra süper güç olsun
![]()
süper güçüz falan demiyorum zaten ilk mesajındaki evin altına en züğürtü böyle yerlerde yaşıyor diyince düzelteyim dedim.Florida'ya gittim ben hocam ayrıca abartma değil gözüme mi inanacağım lafa mı inanacağım ? buyur şu yazdıklarıma mantıklı açıklama cevap ver tamam diyeceğim.
aradaki fark adamın devleti zaten vatandaşına bakıyor ve vatandaşının düşünmesi okuması için zamanı var Amerika'da üniversiteye giderse bir çocuk staj yaparsa yaklaşık 1500 dolar her ay staj yaparak okuduğu için devlet veriyor bizde 300 tl mi yalan olmasın düşük bir mevla veriyor onu da mevzun olunca geri alıyor. Bizim ülkeye Arap bulgar Rus Mısırlı falan gelip okursa onlara 800 tl veriyor üniversiteye gidenler varsa bilir ve onlar mevzun olunca verdiği parayı onlardan geri de istemiyor. Ama kendi vatandaşının üniversite okuyan çocuğuna 300 tl veriyor vermiyor onuda mevzun olup işe girince maaşından kesip kuruşuna kadar geri alıyor. Amerika'ya sen okumaya gitsen adam senden götürüyor parayı kendi vatandaşına veriyor bizim ki bizden tırtıklayıp buraya gelip gönüllü olarak Üniversite okuyan Mısırlı'ya Rus'a Bulgar'a Ukraynalı'ya 800 tl veriyor vede geri istemiyor sonra gelmiş süper güçten bahsediyor yürü git allah aşkına bunların gel bana açıklamasını yap sonra sen süper güç olHer çocuk için 600 dolar çocuk parası ödeniyor biz de 180 tl mi ne şimdi yeni çıktı oda bu yıl veriyorlar adamlar 30 yıldır veriyor her çocuk için 600 dolar. Daha aklıma gelip sayarsam Türkiye'den soğursunuz. O yüzden biz kimiz ki süper güç oluyoruz? birisi bana bunları anlatsın sonra süper güç olsun
![]()
Amerika'ya gittim 2 kere film izlemedim dostum mesele sen senin burada 2+1 evde 10 kişi de yaşasan devletin sana bir şey demiyor ya orada 2+1 evde 10 kişi yaşayamazsın herkesin bir odası olacak diyor devlet ona göre ev tut 500 dolarını ben karşılayacağım diyor senin dünyadan haberin yok araştır biraz sonra yaz hocam.
bence yanlış biliyor olmayasın onlar öğrenci değişimi kapsamında türkiyeye gelen öğrenciler .. öyle her yabancı öğrenciye verilmiyor..
bizden giden türk öğrencilerde ordan yurt yol ve burs gibi destek alıyor
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.