Türkiye İlk İnsani Robot Fabrikasını Açtı

Ya bizde ne yapsak, ya dünya da ilk oluyor yada dünya da ki en büyük falan oluyor. Hep bir şov peşindeyiz ama ortalıkta tam anlamıyla bir şey yok gibime geliyor.

Gerçekci olalım Türkiye ileri düzeyde robot filan üretemez ancak Araba da olduğu gibi bazı parçaları burda üreterek pastadan pay alabiliriz zira 10 yıl sonra görüceksiniz akıllı telefonlar nasıl bir anda hayatımıza girdi ise robotlarda öyle girecek günümüz de yapay zeka konusunda ciddi gelişmeler var.

yawhehehe.gif

Robot..gerçekten her işi robotlar yaparsa insan kuvvetinin yer aldığı işler bitecek.işsizlik artacak tembel vücutlarımız erkenden çökecek ..sonumuz iyi gittiğini düşünsekte gelecek gerçekten tehlikeli..

Fakat ekmek çıkmaz bu bayağı gereksiz haber olmuş.seri üretim denir yurtdışına 1000 dolara sayarız üstüne damga takarlar geri 5 k dolara bize satarlar bu böyle

gavurların 10-20 pingle oynadığı cs godan az önce ping yüzünden çıkmak zorunda kaldım sinirliyim ağzımı açtırmayın şimdi

İmkansız yada değil lakin yorumların bazılarını beğenmedim.

Tekerlekli kiosk bu.
Yanlış anlaşılmasın küçümsemek için söylemiyorum, akınsoft un başarılı olduğunu düşünüyorum ama buna robot dersek boston dynamics in ürettikleri ne o zaman?
Ayrıca yapay zeka diye bir kavram var. Burada görüntünün üçgen olduğunu bilmekle belli bir aşamaya gelindiği düşünülse de dünyadaki seviye yüz tanıyıp "günaydın mehmet bu sabah geç kalktın sana değişik bir kahvaltı hazırlamamı ister misin? noktasının bile çok ötesine geçmiş durumda.
Akınsoft un acil olarak türkiye'deki üretim süreçlerini inceleyerek sanayi tarım vs robotu üretmeyi düşünmesi lazım. insani/insansı robot yapıyorum diyerek kafedeki servis kiosku yapmakla vakit kaybetmenin gereği yok bence.
"Yürümeden koşmak olmaz, boş yere koşuyormuş gibi yapmanın da anlamı yok."

Turkiye herseyi uretebilecek yapabilecek gucte arkadaslar bence.
Tabi ulke olarak muhendisimizin kiymetini bilir koruyabilirsek gelistirdikleri yazilim yaptiklari isler ne kadr buyukki suikastler yapiliyor intihar susu veriliyor.biseyi yapamayanla kimse ugrasmaz.

Göğsünde bayrak olmasaydı hayatta inanmazdım. Buzdolabı üstüne magnet gibi olmuş :D

Hangimiz istemez gerçekten ilk insansı robotu yapmış olmayı veya gerçekten yapay zeka alanında ciddi çalışmalar yapan ülke olmamızı. Başlıkta belirtilen sanırım Türkiye nin ilki. Ama evet ilk yorumdaki arkadaşa katılıyorum ilk en iyi en üst düzey gibi kavramları sık sık kullanarak show yapılıyor.

Robot sanayii bilmem ama Savunma sanayiinde iyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum.

Akınsoft şu eski internet cafelerde bilgisayar yönetim sistemleri yapıyordu, 10 sene evvel bi kaç kombinezon ile kapatıp saatlerce oyun oynuyorduk mekan sahibi farkedene kadar :D

Keşke yapsalar keşke başarılı işler ortaya koysak ama malesef gerçekçi olmak lazım, iki stepmotor ve raspberry pi ile instructables okuyup yapılabilir bir şey bu.

Robota spam yaptirirsiniz artik car crash funny dersiniz o halleder :D

Ha biriniz de gömmeden bir eleştiri yapın. Aynı kafa aynı hamam. Düşmana gerek yok.

Bir şeyler yapmaya çalışıyor AKINSOFT. İnşALLAH daha da iyi kaliteli işlere imza atacaklar.

Bizim ülkenin milletinden başka böyle ülkesini küçük ve aşağılık gören başka bir millet yok sanırım. Her ülke birşeyi icat etmeyi üretmeyi anasının karnından öğrenip gelmedi. Bi yerlerden Başladı araştırdı geliştirdi. Bizim ülkemizde bir yerden başlamış işte inşallah gelecek yıllarda daha ileri seviyelere ulaşır. Lütfen şu basit beceriksiz kompleksini bırakın artık. Türk ün gücü göğsündeki imanla herşeye yeter. Yeter ki bi başlangıç yapılsın..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri