türkiyede internet neden pahalı ve kalitesiz

mısırda daha pahalıydı sanırım bi arkadaşa bizim fiyatları söyleyince çok ucuz demişti
 
bazı ülkelerde de beleş :D Almanyada çok ucuz diye biliyorum
 
ucuz olsa ne fark ederki.8-10 gündür evde net yok desem yalan olmaz.1dk var,3-5dk yok net.sürekli kesilip duruyor.son 10 gündür bırakın iş yapmayı/kanallarla ilgilenmeyi,mailları girip zor okuyorum.delirtecek bu ttnet beni... :(
 
ucuz olsa ne fark ederki.8-10 gündür evde net yok desem yalan olmaz.1dk var,3-5dk yok net.sürekli kesilip duruyor.son 10 gündür bırakın iş yapmayı/kanallarla ilgilenmeyi,mailları girip zor okuyorum.delirtecek bu ttnet beni... :(

En azindan bu kadar kesilmeye daha az para vercez :)
Kesilme herkeste mi var bi bende saniyodum.
 
bu konuda uzun uzun araştırmalar ve girişimler yapmış biri olarak size kısaca bilgi vereyim.türkiyede internet kişiye göre pahalı yada ucuz olabilir ancak hizmet kalitesi ve hizmetin kendisi kanımca pek de farketmiyor.yani hizmetin kendisi ve kalitesi çok kötü durumda.ttnet'i defalarca btk ya şikayet etmeme rağmen iki yıl boyunca bir arızayı çözemediler.iki yıl sonunda tanıdık vs bağlantılarıyla bulunduğum bölgede santralı değiştirerek sorunu çözdüler.tabi sorun çözüldü ve ben 6 ay gerçek değerlerde internet kullandım ondan sonra taşındım.şimdi taşındığım yerde yine aynı sorunlar var.16mb lik bağlantıdan 3-4 mb alıyorum.upload hızım 0,25-0,30 bazen 0,11 vs oluyor.bunun için yine defalarca aradım her aramamda salak salak sordukları sorular ve yonlendırmelerden sonra arıza kayıtları acıyorlar 10-15 gun sonra o kayıtlar kendılıgınden kapanıyor ama degısen bısey olmuyor.en son arıza kaydını 14 ocakta bıraktım dun aradılar ve arızanın gıderılıp gıderılmedıgını sordular.tabıkı evde degıldım.ve 3 gundur modem kapalı.modem kapalı ıken nasıl olmusta sorunu cozmusler onuda anlamadım.muhtemelen degısen bısey yok.bu arada ozellıkle evı tutarken telekoma yakın bır yerden tuttum.hanı uzak kalmamak ıcın ve tutmadan once telekoma gıdıp adresı verdım hızın nasıl olabılecegını sordum onlarda bana 43 mb ye kadar destekledıklerını soyledıer.cok sevınmıstım.dusuk hız ılk haftadan baslayınca telekomu aradım ve dırek telekoma uzaklıktan vs vs bahsettıler tabı lafım hazırdı telekom balkonumdan gorunuyor dedım.taş atsam camına değer dedim.

sımdı bıraz teknık bılgı vereyım.

1-arkadaslar ttnetten paket satın alırken genelde bu paketlerın ısmıne dıkkat etmeyız.bakın adamlar paket satarken gayet guzel bır stratejı yurutuyorar ornegın 8mb ye kadar baglantılarda hız testınızın 3mb cıkması yada 1 mb cıkması bıle yavas oldugu yada sıze taahhut ettıklerı hızdan dusuk oldugu anlamına gelmıyor.adı ustunde 8 mb ye kadar kabul edılıyor.bu durumda ttnet sızı cok ta sallamıyor.yanı arıza kaydınız ıncelenır vs vs bakılır eger bır degısım yapamazlarsa kanunen bır yaptırımınız olmuyor.

2-btk nın acıkladıgına gore iss ler taahhut ettıklerı hızın %75 ını karsılamak zorundalar.bu durumda aldıgınız paket 1-8 mb ye kadarsa baglantı hızınız 0,75 mb nın altına duserse bu durumda kanunen yaptırımınız olabılıyor.cunku %75 ını karsılamamıs oluyorlar.aynı durum upload ıcınde gecerlıdır.ancak upload hızı 800kb oldugu ıcın %75 ını almanız gerekır.herhangı bır sorun yok ıken upload hızınız 0,65 dowload hızınız 6-7 mb kadar olur.

3-arıza kayıtları onceden 3 gunde cozume kavusturulurdu.bu durum yanlıs bılmıyorsam 8 gune cıkarıldı yanı bır arıza kaydının cozume ulasması ıcın gereken sure 8 gun ve genelde 8.gunde arayıp sorun gıderıldımı vs vs dıye sorarlar.sakın aklınıza 8 gunu gecınce herhangı bır yaptırım olabılecegı gelmesın.cunku adamlar 8.gun arıza kaydını kapatıp yenısını acıyorlar.başıma geldı ondan bılıyorum.

4-faturalarınızı kontrol edın.gereksız yere yuksek faturalar gelebıyor.2 yıllık taahhutunuz var dıyelım taahutunuz bıttıkten sonra bırden sıskın faturalar karsınıza cıkabılıyor yada sızı sızın talebınız olmadan farklı tarıfelere gecırebılıyrolar.en son 2014 hazıran ayında farklı tarıfeye gecırılmıs ve yuksek faturalar odemek zorunda bırakılmıstım.muracaat ederek durumu duzelttım ve bır sonrakı fatura bedelınden dusurerek sorunu cozduler.

5-telekoma gıttıgınız zaman mudurlerle dırek konusma sansınız olmuyor.en azından gıttıgım yerlerde boyle ıdı su ana kadar 3 ayrı yerde gıttım ve 3 unde de muduru sorunca gorusturmedıler.sıkayet edecegımı bıldıklerınden mıdır nedır anlamadım.


işin aslı kablo döşeme işleri sadece telekom tarafından yapıldıgı ıcın yuksek fıyatlar olması kacınılmaz oluyor.rekabetın oldugu yerlerde fıyatların dusuk oldugunu gorebılırsınız.fıber kablolar yaygınlastıkca ttnetın tekel olma ozellıgı ortadan kalkıyor.ancak sunu da unutmayın superonlıne dsmıle vs vs dıger ıss lerde de alt yapı sorunlarına ttnet elemanları bakıyor ve bılınclı olarak onların arıza kayıtlarını gerı planda tutuyorlar.ve kablo doseyen ttnet oldugu ıcın heryere fıberı goturmuyorlar sundukları hızmetın kalıtesının farkındalar rakıpler ortaya cıkınca ellerınde musterı kalmayacagının bılıncındeler.yazımın basında btk demıstım ve sıkayetlerden bahsetmıstım.btk dan da cok bı beklentınız olmasın copy-paste yapıyorlar yazdıgınız sıkayetı dırek alıp ttnete ıletıyorlar.tek yaptıkları bu.
 
2009-2010 da superonline da çalıştım ankara batıkentin nerdeyse tamamının panmı kurulumunu yaptım.Bence ttnete göre iyi bir alternatif en azından altyapısı daha iyi.upload hızları da çok yüksek olmasa da ttnete oranla daha yüksek.
 
türkiyede ney ucuzki dolaylı yolla paramız çalınıyor bu yüzden herşey pahalı
 
Türkiye de kim kaliteli ki hizmetler kaliteli olsun ...
 
Çanakkale savaşından kalma kabloları kullanıyoruz .Gelen yiyor giden yiyor nasıl gelişsinki .
 
adamlar 2025te marsa koloni kuracaklarını açıkladı,biz neyle uğraşıyoz yarabbim. abd de şuan 5g internet kullanılmaya başladı yanılmıyorsam.
 
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri