Ucretsiz "Resmi" Green Card Basvurusu

• Kullanıcı tiger
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
Eger lise diploman varsa, cekilisi kazanman icin mesleginin hicbir onemi yok ve herkesin esit sansi var. Benim meslekten bahsetmem lise diplomasi olmayanlar icindi. Amerika'ya gelmen halinde, isvereni ikna edebilmen halinde her turlu isi yapabilirsin. Ogrenmek istedigin bir meslek varsa onun kursuna gidip sertifika alabilirsin, Tr'deki gibi gostermelik bir belge vermiyorlar hakikate ogretiyorlar burda ve dunyanin her yerinde ise yariyor :)

Sen gelirsen NM'ye filmciler geldiginde film cevirirsin ama, sana bir at verecegiz ve su cografyada koyun, keci otlatacaksin :)

sunset.jpg

Hahah alemsin hocam :D Şaka bir yana kendinden de kısaca biraz bahsedebilir misin hocam? Başvuru sürecinden ilk girişe kadar, sonra ne yaptın nasıl başladın şu anda neler yapıyorsun gibi.

Hahah alemsin hocam :D Şaka bir yana kendinden de kısaca biraz bahsedebilir misin hocam? Başvuru sürecinden ilk girişe kadar, sonra ne yaptın nasıl başladın şu anda neler yapıyorsun gibi.

Ilk mesajda belirttim, ben 10 sene once green card kazanarak geldim 5 senenin sonunda vatandas oldum. Green card kazanan herkes benimle ayni yollardan gececek diye birsey yok, onun icin ozel hayatimi burda yazmama gerek yok. Ama merak ettiklerini ozelden yazabilirsin, elimden geldigince cevaplamaya calisirm :)

https://www.youtube.com/watch?v=dpu-Sq_yd28
Ben ,Orta Asya`dan Türeyen, Anadolu`da Büyüyen, Avrupa İçlerine Yürüyen TÜRK`üm BEN, 12 dakikada savaş bitiren Türküm!, Denizleri göl haline getiren Türküm! Çinlilere çin seddinı yaptırtan Türküm!, Karada gemi götüren Türküm!, ...Dünyayı bir çağdan diğer çağa atlatan Türküm!, Ve yine eşi benzeri bulunmayan,mavi gözlü bir dev oluşturan Türküm Ben; Damarlarında Asil Kanın Aktigi Irkım, Benden Bahseder Destanım, Ağıtım, TÜRK'üm, Ben TÜRK'üm Ben Mustafa Kemal Atatürk'üm....!

Konuyu okuduktan sonra duygu patlaması yaşadım, kusura bakmayın.

Hayırlısıyla başvurduk bakalım @tiger :)

Hayirli olsun kazananlardan birisi sen olursun insallah :)

---------------------------

Arkadaslar hala basvurmamis ve basvurmak isteyenler varsa biran once basvursunlar. Artik 24 saatten az zaman kaldi basvurularin bitmesine.

2 Kasim Cumartesi gunu, Turkiye saati ile aksam 7:00'de bitecek basvurular.

Belki bilenleriniz vardir, Amerikan hukumeti her yil 50-55 bin kisiye kura sonucunda Green Card vererek, kendilerine ve ailelerine (esleri ve 21 yasindan kucuk evlenmemis cocuklari) omur boyu Amerika'da yasama ve calisma hakki veriyor.

Internet reklamlarinda gordugumuz sekilde aslinda bu parali bir basvuru degildir. Reklamlardakiler sizin yerinize eksiksiz sekilde basvurmayi vaad eden sirketlerdir.
Resmi basvuru senede 1 ila 2 ay arasinda degisen bir sure boyunca yapilir. Bu basvuru suresi yildan yila degisiklik gostermekle birlikte genellikle Eylul, Ekim ve Kasim aylarinda olur. Bu yilki basvurular 1 Ekim'de baslamis ve 2 Kasim'da bitecek.

Basvuru cok basittir, ingilizce bilmeyenlerin bile rahatlikla yapabilecegi bir basvurdur. Yine de yardima ihtiyaci olanlar bu sayfaya yazarlarsa, yardimci olmaya calisirim. Bende 10 yil kadar once bu programla Amerika'ya geldim ve simdi vatandas oldum. Bu kadar kisa bilgiden sonra basvurmak isteyenler icin resmi linki paylasiyorum.

https://www.dvlottery.state.gov/application.aspx

Asagidaki linkteki tabloda, mavi Turkish yazisina tiklarsaniz da, resmi olarak hazirlanmis Turkce bilgilerin oldugu PDF formatinda bir dosyayi indireceksiniz, detaylari ordan okuyabilirsiniz.

Diversity Visa 2015

Notlar: Basvuruyla ilgili birkac onemli noktayi vurgulamak istiyorum. Aklima detaylar geldikce bu kisma eklentiler yapacagim.

* Foruma uye olmayan ve sorusu olanlar bana [email protected]'dan ulasabilirler.

* Birden fazla basvuruda bulunan kisilerin butun basvurulari iptal edilir. Basvuran kisiler, adsense hesabi gibi farkli adresleri gostererek veya benzeri ince dusuncelerle birden fazla basvuruyu kesinlikle yapmasinlar. Google'u belki kandirirsiniz ama Amerikan hukumetini asla :)

* Basvurmak isteyenler, basvuru forumuna (varsa) yasal olarak evli olduklari kisiyi ve yasal olarak sahibi oldugu 21 yasindan kucuk evlenmemis cocuklari da eklemek zorundalar. Esinizden veya cocuklarinizdan ayri yasiyorsaniz, evlatlik edinmisseniz veya uvey cocuklariniz varsa bile, onlarin da basvuru forumunda yer almasi gereklidir.

* Basvuru icin 3 temel sart vardir, bunlari tasiyan her Turk vatandasi bu seneki basvuruya katilabilir. 2015 yilina kadar en az lise diplomasi sahibi olunmali, sabika kaydi olmamali ve bulasici hastalik tasimamali. Not: En az lise diplomasi olmayanlar son 5 yil icinde en az 2 yil aranan mesleklerden bir tanesinde calismis olmalilar. Aranan meslekler bu sitededir. En az lise mezunuysaniz buraya takilmayin.

* Bir ustteki sartlara uyan eslerin her ikiside ayri ayri basvurarak, kazanma sansini ikiye katlayabilir. Bu sekilde basvurular birden fazla basvuru olarak kabul edilmez ve otomatik elenme durumu olmaz.

* Basvurunuzu tamamladiktan sonra ekrana confirmation number (onay numarasi) gelecek. O numarayi mutlaka kaydedin cunku 1 Mayis gunu o numarayla sonucu bu siteden kontrol etmeniz gerekecek.

* Sonuclar 1 Mayis 2014'te belli olacak. Bu tarihten kisa bir sure sonra sadece kazananlara, kazandiklarini belirten ve icinde bir takim formlarin oldugu bir posta gonderilecektir. Malumunuz Turkiye'deki posta sistemindeki sorunlardan dolayi bu posta elinize gecmemesi durumunda hakkinizi kaybetmemeniz icin bir onceki maddede belirttigim confirmation numarasini saklamaniz cok onemlidir. Posta gelmese bile, o numara ile islemlerinize baslayabilirsiniz. Kazananlar ise 1 Ekim 2014 – 30 Eylül 2015 tarihleri arasinda, Amerika'nin Ankara'daki elciliginde veya Istanbul'daki konsoloslugunda mulkata katilmasi gerekecektir.

* Cekilisten once elenenlerin yaptiklari en buyuk hata, gonderdikleri fotografin istenen ozelliklere uymamasidir. Basvuran kisiler fotograf konusunda cok dikkatli olsunlar. Fotografin nasil olacagi yukarda belirttigim Turkce pdf dosyasinin 5 ve 6'nci sayfalarinda mevcut. Ayrica daha detayli bir anlatimi bu resmi linkte mevcuttur. Linkteki sadece ilk 3 resim gecerlidir, digerlerinin hepsi elenme sebebidir.

Ben kazandım beni aradılar ama güvenemedım bunlara sahte dedıler bunun için

Neden diğer şirketler ücretli yaparken bu şirket ücretsiz yapıyo sorusuna varmı bi cevap?

Ben kazandım beni aradılar ama güvenemedım bunlara sahte dedıler bunun için

Seni arayanlar muhtemelen bu isin ticaretini yapan bir sirkettir. Eger basvurmadinsa ve kazandin diye ariyorlarsa da, dolandirici bir sirkettir. Onlara guvenmemekte dogru yapmisin. Benim bilgisini paylastigim Amerikan hukumetinin resmi olarak basvuruyu alan birimidir. Ticari bir sirket degildir. Basvuruo kazanirsan da, seni aramazlar, bir tane posta ile kazandigina dair icinde belgelerin oldugu bir zarf gonderirler ve islemlerin icin kendin kosturursun.

---------- Mesaj saat 18:10:39 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 18:08:36 civarında gönderildi. ----------

Neden diğer şirketler ücretli yaparken bu şirket ücretsiz yapıyo sorusuna varmı bi cevap?

Bir onceki altintida da yazdim, bu sirket degil, bu cekilisi duzenleyen Amerikan hukumetinin cekilisle ilgili resmi kurumudur. Bu isi para karsiliginda yapan sirketler de basvurulari buraya yapiyorlar (en azindan basvurduklarini iddia ediyorlar).

Bir gun Allah nasip ederse ABD de yasamak isterim NY da.

Yok ben bir gün gezinir ken baktım böyle bir reklam vardı üye oldum 2-3 gectı aradılar tabi ola bılır dogru

Biyometrik foto yok malesef başvuramadım

Biyometrik resime gerek yok. Simdi hemen her telefonda kaliteli kamera var. Duz bir duvarin onune gec, arkadasin vesikalik resim ceker gibi gogsunden yukarinin resmini ceksin. Sonra onu paintte 600x600 pixel yap ve basvur.

---------- Mesaj saat 22:03:56 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 22:03:06 civarında gönderildi. ----------

Yardimci olabilecegim bir nokta varsa haberim olsun.

yalandan gittik 15 lira verdik fotoğrafa :) Resim çektirdikten sonra hem kendim arkadaşım için başvurdum. Onun resmini scan edip paintte 600*600 olarak ayarladım, kabul edildi.

Arkadaslar sonuclar birkac saat once aciklandi. Bizzat basvurusunu yaptigim iki kisiye maalesef cikmamis. Umarim bu forumdan birilerine cikmistir.
Kazananlar varsa burdan soylesin, elimden geldigince yardimci olmaya calisirim.

Kontrol icin, asagidaki linkten devam edin.

https://www.dvlottery.state.gov/

Forum su sekilde doldurulacak, kendinize gore doldurdun, sonra submit'e tiklayin!

35hhgyc.jpg

Ben 29 yaşındayım. Tüm hayatım boyunca kabuğuma sığamadım. Hep Afrika'da, Alaska'da, Rusya'da, Amerika 'da ne bileyim işte bi ülkede araştırma geliştirme yapmak istedim. Hayat bu hiçbirisi olmadı. Bi kere lise mezunuyum ondan galiba hep eziklik duydum yurtdışına karşı. Sonuçta dışarıdan adamı neden kabullensin bu insanlar. Bugün parasızlığımın son deminde nişanlımdan da ayrılınca yine umutlarım yeşerdi. Zaten kaybedecek çok şeyim kalmadı. Bi şekilde yurtdışına gitmek ve mesleğimle alakalı bi şeyler yapmak istiyorum. Elin popçusu, topçusu gidiyorsa benim neyim eksik :)

kazananlara hayırlı olsun.

Arkadaşlar başvuru yaptıktan sonra gitmesek oluyormu ?
Şekil yaparım amerıka çagırdı gitmedim :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri