Üniversite ve Tercihler İle İlgili Fikir Alış Verişi

toplamda 6 yıldır ösym sınavlarına girerim. 2 öss 4 ygs+lys sınavına girmiş hepsinde tercih vermiş bir isim olarak bende konuya yardımcı olmak adına buralarda olacagım![1ci sene öss sınavında ilk 50 k içerisine girip anadolu üniv hukuk fakültesini kazandım gerisi hep kendimi deneme amaclıydı]

bende şöyle bir soru sorıyım.Meslek lisesi mezunuyum.sözelden hazırlandım bu sene,ygs 240 ama lys kötü geçti kafamda hangi bölüm istediğime dair hiç bir fikir yok.Sizce 240 puanla iyi bir bölüme girebilirmiyim?

ygs 240 demişsiniz . sözel olduguna göre ygs 3 veya ygs 4 puan türünden 240 almışsınızdır. buna okul puanınızda eklenince y-ygs puanınız hesaplanacak. ancak acık konusmak gerekirse 4 yıllık olarak nitelendirilen lisans fakültelerinde şansınız %1 . tabi besyo veya diger programları düşünmüyorsanız. lys sonuclarıda acıklandıktan sonra tercihlerinde yardımcı olabilirim.
benim bildiğim beden eğitimine girmek için ygs puanın yeterli ama bir hesaplaması vardı arkadaştan hatırlıyorum.Çünkü onların kendi sınavları oluyor.bu yetenek sınavını hangi derecelerden aşıp ne kadar puan alıcaksın.Bu puan ygs puanın ile hesaplanacak ve ona göre kabül edilcek bir yerleşme türü...

Bunu detaylı araştırmanız yararınıza olacktır. Gerekirse Facebook gruplarını bul ekle birini konuş, şayet beni öyle çok kişi ekliyip soru soruyor :)

besyo fakültelerinde aranan tek kriter [okulların %95inde] ygs sınavından 180 baraj puanını gecmektir. 180 barajı gectikten sonra besyo adaylarını üniversitelerin belirledigi tarihlerde mülakat adı verilen spor testlerine alırlar. basit testlerdir bunlar. tabi gecemeyenlerde olur. spor testleri sonucunda kontejana göre bölüme kabuller başlar. besyo içerisinde bircok dal vardır. bu dallar ile ilgili kararlarınıda ögrenciler ögrenim süresinde verirler.

besyoda + avantaj saglayan faktörler; spor lisesi mezunu olmak, milli sporcu olmak, ve okul birinciligi kontejanıdır.

bende muhasebe bitirdim lisede. ünide acı ama hayatımın yanlışını yapıp turizime gittim arkadaşlarım sağolsun. ama lisede f klavyede 10 parmak öğredim ve bunu geliştirdim. bu sene bende kpss gireceğim. fakat aklımdaki bölüm katiplik turizm okuduğum için buna bir engel varmı acaba ? katiplik sınavlarındaki uygulama sınavının testini yaptıp istediklerinden fazla kelime yazabiliyorum :) ama işte tek sorun kpss :) ayıptır sölemesi torpilimde var lisede hocamın kocası savcı ben sana yardımcı olurum dedi kpssyi geçersen :D

hangi liseden mezun oldugunun hic bir aktif rolü yoktur. kpssde yeterli puanı yapıp, tüm mülakatları tamamladıktan sonra. katip olabilirsen , acık lise mezunu dahi olsan görevine başlarsın.

+1

ama 70 puanı geçemedim daha bakalım ne olacak. :D

Hocam 83+ falan alsak varya süper olacak. Allah yardımcımız olsun.

İlkokulda 1.sınıfta ; Astronot
İlkokul 3.sınıfta ; Doktor
İlkokul 5'te ; Pilot
Ortaokulda Bilgisayar mühendisliği falan dedim.

An itibariyle ; bir memur olaydık iyiydi :D

ygs 4 .lys den pek umutlu değilim ama bi 4 yıllık herhangi bölüme girebilseydim çok iyi olcaktı.Bazı arkadaşlar truzimcilik var diyor onu araştırcam

Dur bi klavuz yayınlansın :) 4 yıllık olsun adı üni olsun tamamda ...Mesala bizim bölüm 65 ile atıyor mezunu pek yok özelde iş imkanı çok ama beli bir yerden sonra üni okuduğuna da pişman oluyor insan :/

Şöyle bir karşılaştırma: Öyle bir final haftası (2 hafta) bir yıllık hazırlık stresine bedel abartısız :) ezberlediğimsayfa sayıısı ...:/ bir dönemde yakın 100 makaleden sorumlu olduk ve hepsi ezber gerektiren salt bilgiler...

bunları da göze alırsanız yararlı olacaktır

Hocam 83+ falan alsak varya süper olacak. Allah yardımcımız olsun.

İlkokulda 1.sınıfta ; Astronot
İlkokul 3.sınıfta ; Doktor
İlkokul 5'te ; Pilot
Ortaokulda Bilgisayar mühendisliği falan dedim.

An itibariyle ; bir memur olaydık iyiydi :D

A-dan atanamayıp 4001'den girmeye çalışan Memur mu :D

Dur bi klavuz yayınlansın :) 4 yıllık olsun adı üni olsun tamamda ...Mesala bizim bölüm 65 ile atıyor mezunu pek yok özelde iş imkanı çok ama beli bir yerden sonra üni okuduğuna da pişman oluyor insan :/

Şöyle bir karşılaştırma: Öyle bir final haftası (2 hafta) bir yıllık hazırlık stresine bedel abartısız :) ezberlediğimsayfa sayıısı ...:/ bir dönemde yakın 100 makaleden sorumlu olduk ve hepsi ezber gerektiren salt bilgiler...

bunları da göze alırsanız yararlı olacaktır

şöyle birşey var bana göre üni okumak gereksiz insan zaten ilerde istediği yerde oluyor üni fayda etmiyor ama benim okumak isteğim biraz farklı.hem askerlikte geldi :D

katiplik için kpss şartı yok sanırım yani varsa da lisans düzeyinde bir şart yok, Turizmde iyi para var hele ki inglizcen varsa :) Turizm okuman Engel değil Lise mezunlarını bile katipliğe alıyorlar:)

biliyorum turizm değerli bir meslek :p ingilizcem yok malesef ama kursa gideceğim :) ama almanca biliyorum normal derece anlıyorum ama çok az konuşabiliyorum :D

bende iktisattan mezun olacak bir abiniz/kardeşiniz olarak iibf yazacaksanız kesinlikle iktisat yazmayın diyorum bütün iibf bölümleri aynı iktisat ve ekonometri gereksiz derecede zorlayıcı sadece. kpssde avantaj olduğu doğru özellikle iktisat okumanın ama sırf bunun için iktisat yazmayın mesela kamu yönetimi okuyun arada sırada üçüncü sınıftaki iktisat derslerine girin :)

şöyle birşey var bana göre üni okumak gereksiz insan zaten ilerde istediği yerde oluyor üni fayda etmiyor ama benim okumak isteğim biraz farklı.hem askerlikte geldi :D

:D Herşeye rağmen(ayrımcılığa, ergenlere, siyasetine, edebiyat fakültesinin güzel kızlarına, bahçesine, vizesine, finaline, parasızlığına,yurduna, "ne oluvercen?!" sorusuna... )işte tüm bunlara rağmen güzeldir Üniversite. Hele ki + yıllık Edebiyat Fakültesi

-Lys puanınn ve sıralaman ile geçen kaç sıra aralığını atamışlar bu önemli puanlar bazen hassas olabiliyor yıllara göre :)

o değil staj yeri bulamadım yokmu antalya alanya bodrum tarafında tanıdığı veya çalıştığı bir yer staj yeri ayarlasın bana :D

[MENTION=10585]nisyantv[/MENTION] Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünü ilk defa duydum nasıl bir bölüm parası nasıl

İstanbul gelişim üniversitesi bilgisayar bölümünde tam burslu okuyorum okudum daha doğrusu :D mezun oldum birkaç gün evvel :)

1 ay sonra DGS sınavına giricem devlet çok puan istiyo kazanmam çok zor, özel ünide %50 burslu 12.000 TL bu maddiyatı hayatta karşılayamam tek kurtarıcım YOUTUBE :)

Sizce istanbuldaki hangi üniversiteleri yazmalıyım ?

Valla kardeşlerim 2. senem inş istediğim yerlerden bir bolume gidecem. allah herkesin gonlune gore versin hafta sonu olacak lys fen sınavında iyi yaparsam daha iyi yer olur belki.ama kesin bu sene bizde uniliyiz :)

Son düzenleme:
[MENTION=10585]nisyantv[/MENTION] Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünü ilk defa duydum nasıl bir bölüm parası nasıl

İstanbul gelişim üniversitesi bilgisayar bölümünde tam burslu okuyorum okudum daha doğrusu :D mezun oldum birkaç gün evvel :)

1 ay sonra DGS sınavına giricem devlet çok puan istiyo kazanmam çok zor, özel ünide %50 burslu 12.000 TL bu maddiyatı hayatta karşılayamam tek kurtarıcım YOUTUBE :)

Sizce istanbuldaki hangi üniversiteleri yazmalıyım ?

Bilgi ve Belge Yönetmi Gelişmekte olan bir Meslek ilk atanan bir kütüphaneci 2100 Tl maaalı var ataması da 70 ile İstanbul'da iyi bir üniversitede kütüphaneci olursun :)

dgs ye devam bilgisayar sınırı olmayan bir alan :)

benim de üniye başlamadan önce yurtdışında dil okuluna gitme hayallerim var ama hayırlısı.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri