! (Ünlem) Hakkında Benim Görüşüm.

• Kullanıcı akmaster_91
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💬 YouTube Deneyimlerim (Benim Kanalım)

akmaster_91

Kayıtlı Üye
Benim kişisel görüşüm.

Eskiden ne atarsanız atın bariz telif hakkı olduğu anlaşılmayan videoalr para kazanmaya açılıyordu fakat. Bu uygunsuz kullanıldığı ve çeşitli işlemler yapılarak ve youtube'a aşırı yanıltıcı başlıkla video atılmasından dolayı ve reklam verenlerin mağdur olmasından dolayı youtube algoritma geliştirerek. Artık para kazanma konusunda daha sıkı davranmaya başladı. Yani youtube artık bize güvenmiyor.

Şöyleki bu sorun yeni açılan hesaplarda daha sık görünmektedir. Yani kısacası artık Youtube sadece ve sadece kendi içeriğinizi yükleyin bana birkaç videonuzun size ait olduğunu kanıtlayın güvenimi kazanın sizin kanalınız için para kazanmayı daha kolay aktifleştireyim demek istiyor.

Yukarıdaki yazılar tamamen kendi görüşümdür.

[MENTION=3130]akmaster_91[/MENTION] 15 Mart'ı bekleyin felaket senaryolarını bırakalım şimdi :) Benim görüşüm; malum kesinleşme sürecinden kaynaklanan geçici bir sorun.

Benim kişisel görüşüm.

Eskiden ne atarsanız atın bariz telif hakkı olduğu anlaşılmayan videoalr para kazanmaya açılıyordu fakat. Bu uygunsuz kullanıldığı ve çeşitli işlemler yapılarak ve youtube'a aşırı yanıltıcı başlıkla video atılmasından dolayı ve reklam verenlerin mağdur olmasından dolayı youtube algoritma geliştirerek. Artık para kazanma konusunda daha sıkı davranmaya başladı. Yani youtube artık bize güvenmiyor.

Şöyleki bu sorun yeni açılan hesaplarda daha sık görünmektedir. Yani kısacası artık Youtube sadece ve sadece kendi içeriğinizi yükleyin bana birkaç videonuzun size ait olduğunu kanıtlayın güvenimi kazanın sizin kanalınız için para kazanmayı daha kolay aktifleştireyim demek istiyor.

Yukarıdaki yazılar tamamen kendi görüşümdür.

Şayet dediğin gibiyse uyduruktan ispat edeceğimiz bir kaç özgün video atarak bu sorunu geçebiliriz...

[MENTION=3130]akmaster_91[/MENTION] 15 Mart'ı bekleyin felaket senaryolarını bırakalım şimdi :) Benim görüşüm geçici bir sorun.

Felaket senaryosu değil. benim görüşüm şimdi bir dizi yapımcısı olarak düşünün. her hafta dizinizin onlarca videosu yayınlanıyor. Bunları sildirmeye çalışıyorsunuz. Youtube'a ciddi şikayetler gittiki Youtube bu önlemi aldı.

veya Youtube olarak düşünün günde onbinlerce belkide yüzbinlerce ihtar mesajı alıyorlar bazıalrı gerçek bazıları sahte. Sonuçta her ne kadar otomatiğe bağlı olsada sonuçta süzmek için bir emek harcanıyordur.

Direkt ünlem geldiğinde ne olacak kişi videoyu kaldıracak

Bir videonun onlarca kopyası youtube'da olmayacak

Dizi veya videosu kopyalanan kişinin kazancı bölünmeyecek

Youtube ne kazanacak
1 kere videolar 100lerce hatta binlerce kopyalanamadığı için. yerden tasarruf edecek Youtube
Yanıltıcı başlıklı vs video olmadığı için daha kaliteli gözükecek.
aklıma gelenler şuan bunlar

Ayrıca video kopyalanmasının tam anlamıyla bittiğinde içerik üreticilerinin kazancı bölünmemiş olacak.

Şayet dediğin gibiyse uyduruktan ispat edeceğimiz bir kaç özgün video atarak bu sorunu geçebiliriz...

İlk aşamada bu olabilir tabiki ama Youtube bunada en kısa sürede çare bulacaktır., :)

[MENTION=3130]akmaster_91[/MENTION] bu tarz girişimlerde bulunmazsa millet, sıkıcak ayak bulamayacak sen neden bahsediyorsun. :))

[MENTION=3130]akmaster_91[/MENTION] 15 Mart'ı bekleyin felaket senaryolarını bırakalım şimdi :) Benim görüşüm; malum kesinleşme sürecinden kaynaklanan geçici bir sorun.

15 marta kadar daha bi dünya gün var, valla benim şahsen okadar beklemeye tahammülüm yok :))
gene eskiden olduğu gibi full spama devam ediyorum ben
ve ben artık nasip kısmet diyorum, kaçtane kalırsa artık

Felaket senaryosu değil. benim görüşüm şimdi bir dizi yapımcısı olarak düşünün. her hafta dizinizin onlarca videosu yayınlanıyor. Bunları sildirmeye çalışıyorsunuz. Youtube'a ciddi şikayetler gittiki Youtube bu önlemi aldı.

veya Youtube olarak düşünün günde onbinlerce belkide yüzbinlerce ihtar mesajı alıyorlar bazıalrı gerçek bazıları sahte. Sonuçta her ne kadar otomatiğe bağlı olsada sonuçta süzmek için bir emek harcanıyordur.

Direkt ünlem geldiğinde ne olacak kişi videoyu kaldıracak

Bir videonun onlarca kopyası youtube'da olmayacak

Dizi veya videosu kopyalanan kişinin kazancı bölünmeyecek

Youtube ne kazanacak
1 kere videolar 100lerce hatta binlerce kopyalanamadığı için. yerden tasarruf edecek Youtube
Yanıltıcı başlıklı vs video olmadığı için daha kaliteli gözükecek.
aklıma gelenler şuan bunlar

Ayrıca video kopyalanmasının tam anlamıyla bittiğinde içerik üreticilerinin kazancı bölünmemiş olacak.

İlk aşamada bu olabilir tabiki ama Youtube bunada en kısa sürede çare bulacaktır., :)

şuan yaklaşık 100 video attım toplamda ünlem 5-10 adet telif ve engel verenleri direk sildim onlarda 1-2 tane şükür kanal yeni bugün açtım

[MENTION=3130]akmaster_91[/MENTION] Ben olayın bizim yazdığımız senaryolar kadar komplike olduğunu düşünmüyorum. Biz can acısı ile mantık aramaya çalışıyoruz ama youtube kızlar gibi :) mantık aramayacaksın :) Ben çoktan bıraktım mantık aramayı, yarın olur bir bakmışız cayır cayır yanıyor dolarlar ve 0 ünlem. Hiç belli olmaz ondan sonra nerde kalır yazdığımız FBİ senaryoları :) ama fikrine saygım var tabi.

Ne olacağı söyleniyor ki 15 Mart'ta arkadaşlar?

Bana pek mantıklı gelmedi dediğiniz. Yani o zaman ben her kanalım için 5'er tane telefon ile özgün video çekip bir şekilde onay yaptırırım. Tamam buda bir uğraş ama çözülmeyecek bir şey değil.

Mesela gerçek telif geldiği zaman çözümü var mı? Ya geri çekecek yada geri çekecek.
Ama bu durumda böyle bir şey yok. Yani dediğiniz gibi olmaz.

He ama şunu derseniz bu konuda yorum yapmam. 10 - 20 videonuzun kanıtını isteyebilir ve kanalın 1 aylık olmasını isteyebilir. Bu zamandan sonrada attığınız her video otomatik olarak $ olacak. Bir ihtimal sadece buda mantıklı gelmez bana ama kalkıp da şahsen yorum yapmazdım.

Tabi fikriniz saygı duyarım. Zaman gösterecek her şeyi...

15 marta kadar daha bi dünya gün var, valla benim şahsen okadar beklemeye tahammülüm yok :))
gene eskiden olduğu gibi full spama devam ediyorum ben
ve ben artık nasip kısmet diyorum, kaçtane kalırsa artık

Vallaha Furkan ben de devam edeceğimde, aklımda 2 soru var;

1) Adsense bağlı değilken yediğimiz ünlemler para kazanma kapanmaya sebep oluyor mu? Çünkü mail bildirimleri geliyor.
2) Hacı açılma oranı %30 larda şuan, 100 videonun 30 u açılıyor. Spama engel bir durum bu. devam etmek zor.

tekrar söylüyorum tahminimce düzelecek bu sorun 1 hafta içinde.

eskiden her ay, paralar kesinleşme haftasında videolar hep inceleniyora takılırdı
deniliyor ki şu andada o haftadayız
ve youtub sistemini değiştrdi malüm şuanda inceleniyora düşen tüm videolar direk ünlem oluyor
va haliyle deniliyor ki eskiden para kazanma kesinleştikten sonra inceleniyor sorunu bitiyordu, ve şuan için durum içinde deniliyor paralar kesinleştikten sonra ünlem sorunu azalacak

Her ay 25 - 15 arası, yani kesinleşme dönemlerinde bu tür farklı farklı rahatsız edici sorunlar yaşanıyor alıştık buna.

Bunun da böyle bir sorun olduğunu düşünüyorum. Genelde her ay sorunlardan kurtuluşumuz 15'i civarı oluyor.

Tecrübelerime dayanarak 15 dedim, resmi bir açıklama yok :) Hep birlikte göreceğiz, iddaamın arkasındayım.

Bana pek mantıklı gelmedi dediğiniz. Yani o zaman ben her kanalım için 5'er tane telefon ile özgün video çekip bir şekilde onay yaptırırım. Tamam buda bir uğraş ama çözülmeyecek bir şey değil.

Mesela gerçek telif geldiği zaman çözümü var mı? Ya geri çekecek yada geri çekecek.
Ama bu durumda böyle bir şey yok. Yani dediğiniz gibi olmaz.

He ama şunu derseniz bu konuda yorum yapmam. 10 - 20 videonuzun kanıtını isteyebilir ve kanalın 1 aylık olmasını isteyebilir. Bu zamandan sonrada attığınız her video otomatik olarak $ olacak. Bir ihtimal sadece buda mantıklı gelmez bana ama kalkıp da şahsen yorum yapmazdım.

Tabi fikriniz saygı duyarım. Zaman gösterecek her şeyi...

Telefonla 5 er özgün video çeke çeke bir bakmışsın full özgüncü olmuşsun :)

Vallaha Furkan ben de devam edeceğimde, aklımda 2 soru var;

1) Adsense bağlı değilken yediğimiz ünlemler para kazanma kapanmaya sebep oluyor mu? Çünkü mail bildirimleri geliyor.
2) Hacı açılma oranı %30 larda şuan, 100 videonun 30 u açılıyor. Spama engel bir durum bu. devam etmek zor.

tekrar söylüyorum tahminimce düzelecek bu sorun 1 hafta içinde.

valla öncelikle videodan bol ne var
ben şuanda yaşadıklarımı söyleyeyim
eskiden 700 video basardım, 50 70 tane dünya engeli eşleşen çıkardı
650 630 tane sağlam video kalırdı elimde bu 650 630 videonun para kazanmasını açardım 400 420 tanesinde para kazanma aktif olurdu

şuanda durum ne
700 video gene basıyorum 50 70 dünya engeli eşleşen çıkıyor
650 630 kalıyor
para kazanmasını açıyroum videoların 250 tane kalıyor elimde

bu arada para kazanma kapatılmalar yüzde 99 dünya engelinden doalyı oluyor
yani siz bir kanalın para kazanması açık iken yükleme yaparsanız
kanal ister adsenseye bağlı olsun ister olmasın
para kazanması kapanır
herzaman söylerim, bir kanala bir kere yükleme yapın ve para kazanmasını etkinleştrmeden kanalın yükleme yapın
yani yapılan en büyük hata kanalın para kazanmasını açıyorsunuz ve düzenli günlük yükleme yapıyorsunuz
bu esnada tabi dünya engeli ister istemez kanal yer, 1 tane dahi olsa yedimi
kanal sabıkalı olur youtub gözünde eninde sonunda para kazanması kapanır

ünlem konusuna gelecek olursak
ben günde garanti en az 400 ünlem her kanal başı yiyiyorum
bu ünlem sorunu çıktıktan beri
daha bir kere bile para kazanmam kapatılmadı
yani daha doğrusu ben bu çalışma şeklini benimsedikten sonra
yani madde 1 kanalın para kazanması kapalıyken yükleme yapmak
madde 2 kanalın para kazanmasını açtıktan sonra hiç yükleme yapmamak

ben bunu uyguladım daha bir kere bile tek bir kanalımda dahi para kazanma kapatılmadı

Her ay 25 - 15 arası, yani kesinleşme dönemlerinde bu tür farklı farklı rahatsız edici sorunlar yaşanıyor alıştık buna.

Bunun da böyle bir sorun olduğunu düşünüyorum. Genelde her ay sorunlardan kurtuluşumuz 15'i civarı oluyor.

Tecrübelerime dayanarak 15 dedim, resmi bir açıklama yok :) Hep birlikte göreceğiz, iddaamın arkasındayım.

Haklı olabilirsin ama her şey bu durumun geçici değil kalıcı bir durum olduğuna işaret ediyor.Para kazanmayı açma sorunu önceden de yaşanıyordu ama böyle değildi. Konu sahibi arkadaş haklı olabilir bunu ben de günlerdir söylüyorum daha önce forumdan birine gönderilen mail burada bulunuyor http://www.ytpara.com/youtube-kazan...devreye-alacagi-para-kazanma-degisikligi.html

Google forumundaki kişilerde bunun bir bug değil yeni sistem olduğunu söylüyorlar hakeza yttalkta da bu durum hakkında aynı şeyler söyleniyor

Yani şuan yaşadıklarımız gerçekten normal değil.

Her tür video ünlem yiyor, böyle bir önlem olamaz.

Youtube'un bazı resmi açıklamalarında kullanıcılarına karşı ne kadar sıcak kanlı ve onlara karşı hep yapıcı yaklaştığını, kullanıcılarını kısıtlayacak engelleyecek radikal engeller sergileyecek bir tutumu olmadığını hissettim ben açıkçası.

Ayrıca bu sorun nerdeyse 10 gündür var, yabancı forumlarda bu konu ile ilgili youtube'dan resmi bir bilgiye ulaşan mutlaka olmuştur araştırmak lazım.

Bu sorun akla yatkın ve normal bir durum gibi durmuyor, bir aksaklık gariplik söz konusu, bu yüzden düzelecek diyorum. 15 Mart sonrası görüşelim :)

Arkadaşlar ispat diyorsunuz da 10 gün oldu belge yollayalı hala cevap gelmedi bana. İspat ediyorum neden açmıyor halen? Benim belgelerime güvenmeyecek de kime güvenecek. Videolarımın son kullanma tarihi geldi geçiyor, para nerde? yok..! Bu böyle yürümez arkadaşlar, illaki bi düzeltmeye varılmalı.

Bence youtube un bakım çalışmalarıyla alakalı geçiçi bir durum. Mesela canlı yayınları aktif etmeye çalışın verdiği uyarıda bir çalışma faaliyeti oldugu belli. O yüzden beklemekten başka çaremiz yok.

Canlı yayını aktif etmeye çalışınca böyle uyarı veriyor:
YouTube Canlı 10 Mart 2014 10:00 ile yaklaşık 10 Mart 2014 10:45 arasında bakım yapmayı planlıyor. Bu süre boyunca etkinlik oluşturulamaz, başlatılamaz veya durdurulamaz. Zaten başlatılmış etkinliklerin akışı kesintisiz olarak gerçekleşmeye devam eder.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri