Ünleme düşmeden Para Kazanmayı Açma Hakkında Beyin Fırtınası

Merhaba,

Her zamanki gibi bir kanalima 70 adet video attim, videolar Youtube uzerinde islendikten sonra bota para kazanmalarini actirdim. Bu sekilde 65 tanesi unleme dustu.

Ardindan hepsini sildim, tekrar ayni videolari attim ve bot yuklerken ayni zamnda da para kazanmalari acti. Videolar isleniyorken ? da bekledi, video islem bittikten sonra bota teker teker ? dan $ islemi uygulattim ve bu sekilde 70 videodan 60 inda dolar isigini yaktim.

Her iki yuklemede de aciklama ve etiket yoktu.

Bir de baslik degistirerek deneyeyim dedim, yukaridaki iki islemi uyguladim ayni sekilde. Sonuc %5 oraninda farklilik gosterdi.

Hocam 1. işlemin 2. etabında yani yüklenirken para kazanmayı açmak youtube.com u anlamsızlığa sokuyor. Buraya kadar tespit edilmiş bilgiler. Fakat ondan sonrası soru işaretini tekrardan dolara çevir uygulaması dediğiniz para kazanmayı kapattı sonra başlığa rakam v.s. girildi sonra para kazanma açıldı ardından video başlığı tekrardan eklendi. Bu şekilde dolara döndürdünüz değil mi hocam?

2. etapdaki 2. işlem de video yükledikten sonra para kazanmayı açmadan başlkık değiştirip sonra para kazanı açıp sonra eski başlığa alma olum lu geçti galiba hocam?

Kanala göre değişiyor aynı videolar bir kanalımda hepsi sorunsuz veya 1-2 tane ! oluyor.Ama bir kanalımda da hepsi istisnasız ! oluyor.Videoyap kullanıyorum bu arada.Kanala göre de değişiyor bu iş.

Evet kesinlikle kanala göre değişiyor hocam. Bugün 2 kanal açtım. 100 video atıyorum 20 tane sağ çıkıyor, diğer kanala aynı videoları atıyorum 55 tane sağ çıkıyor. Yani tam anlamsız bir durum. Sanki youtube rastgele yapıyormuş gibi hissediyorum.

bi kanalda ünleme düşüyorsa boşverin yeni kanala yükleyin ne uğraşıyorsunuz boşverin. diğer kanalıda deneme amaçlı köşede tutun. yani o kadar uğraşacağınıza yeni kanal yeni video en mantıklısı

:) Sonuçta video yüklencek, kanal açılcak adsense bağlanacak. Kolay iş değil hocam bir çözüm olmalı. Yoksa kazanç sağlayan abonesi olan kanallar ölür gider.

[MENTION=30]Web_Scripti[/MENTION] hocam bence bu geçici bir durum. 1 senelik kanalımda bir video ünleme düştü durup dururken. silmeden kanala tekrar yükledim (başlık vs değişik olarak) diğer ünlemli olan videoyu silip yeni videoyu para kazanmaya açtım ? olmadan dolar yandı.

Hocam 1. işlemin 2. etabında yani yüklenirken para kazanmayı açmak youtube.com u anlamsızlığa sokuyor. Buraya kadar tespit edilmiş bilgiler. Fakat ondan sonrası soru işaretini tekrardan dolara çevir uygulaması dediğiniz para kazanmayı kapattı sonra başlığa rakam v.s. girildi sonra para kazanma açıldı ardından video başlığı tekrardan eklendi. Bu şekilde dolara döndürdünüz değil mi hocam?

2. etapdaki 2. işlem de video yükledikten sonra para kazanmayı açmadan başlkık değiştirip sonra para kazanı açıp sonra eski başlığa alma olum lu geçti galiba hocam?

Evet hocam ilk islem dediginiz gibi, fakat isleniyordan cikmasi gerek videonun bu islem icin. Yoksa ise yaramiyor.

2. Islemde de "acaba basliklarla mi ilgili?" diye dusundum. Cunku etiket ve aciklama girmemistim. Fakat basligin degismesi de pek bir ise yaramadi.

Ilk islemde nasilsa ikincisinde de ayni tepkiyi verdi. Once isleniyordan cikmasini bekledim ve topluca para kazanmalari actim. Sonuc husran.

Sonra tekrar yukledim ve yuklenirken para kazanmalari acip isleniyordan cikmasini bekledim. Bu sefer de yalan olmasin, tam hatirlamiyorum ama 62 tanesinin isigi yandi.

Bu durumda benim en cok dikkatimi ceken sey, para kazanmayi acmadan isleniyordan cikmasini bekledigim hic bir video eslesen vermedi. Eslesen verebilecegini dusundugum tum videolar her iki islemimde de direkt unleme dustu.

Daha cok yeni oldugu icin kesin bi sonuca varmak biraz yanlis olabilir ama benim tahminimce, Youtube eslesen kontrolunde bir adim atarak bu tur videolardan para kazanma durumunu zorlastiriyor olabilir.

Konu açıldığı için öncelikle teşekkür ederim.Aslında kaç gündür açılmasını beklediğim bir konuydu.son iki gündür bir çok yöntem denedim ama kesin olan hiç birşeye ulaşamadım.en çok yaklaştığım bir yöntem vardı iki kanalda işe yaradı 3.de yine hüsran.

1.videoları yükledikten sonra işleniyorun bitmesini bekledim ve bildiğimiz klasik yollarla para kazanmayı aktif etmek yerine kanal ayarları/para Kazanma ayarlarını Görüntüleyin/ burdan sonra o anda kanalda para kazanması aktif olmayan ve gizli olmayan videoların sayısını belirler.burada parakazan dediğiniz zaman 100 videonun para kazanmasını açar.
100 den fazla video var ise tekrar denemeniz gerekir.
ilk denememde 300 video ve 300 üde geçti.
2. denememde 109 video ve 105 geçti.
3.denememde 310 video ve 177 tane geçti.
aynı videolarla tekrar denedim
2.deneme
ilk attığım 300 videonun 115 tanesi geçti
2.attığım 109 videonun 11 tanesi geçti.
3. attığım 310 videodan sadece 90 tane geçti.

daha sonra bir kaç denemede daha bulundum ama işe yaramıyor

sonra bu yöntemi bıraktım ve video isimleriyle oynayarak yaptım.
rakam sayı kullanmadan aaa ve title yontemlerını deneyıp yaptım yemedı.
videoyu yuklerken adını aaa ve title vs yaparak yukledım yemedı.sonra vıdeoda kırpma,logo basma,hd olarak yukleme, denedım yıne yemedı.youtubun video editorunu kullandım kestım bıctım yok yıne olmadı.video işleniyorda iken denedim soru işaretine takıldı ve işlenme bitince tekrar ünleme düştü.sonra başka bir kanala girip video sayısını azalttım sadece 8 video yukledım yıne yemedı.dun gece saat 21:00 dan sabah 03:00 a kadar bir çok şey denedım ama olmadı.belkı kanalla ılgılıdır dıyıp farklı kanallarda da denemeler yaptım olmadı.en son kendım resımlerle bır vıdeo hazırladım ve gonderdım.oda unleme dustu ve bende vıdeoyu yt editor movie makerle yaptım vs dıye cevap yolladım.unlemden soru ısaretıne donustu ve olası yorumlar ıcın ıncelenıyor vs yazdı.su an aklıma baska bısey gelmıyor.ama yılmak yok.illaki bulacagız.

hocam bugün özellikle bu konu için incelemeler şeklinde videolar yükledim ve sonuç hangi kategoride yüklediğiniz çok önemli. attığım videoların hiçbiri ünleme düşmedi. yüklemeye devam edeceğim. bakalım sonuç ne olacak.bot da anasayfa üzerinden link ile yüklediğim hiçbir videoda daha ünleme düşmedi üzerlerinde değiştirmeler yapıyordum tabi.

bence youtube sistemlerini çok daha kaliteli bi seviyeye çıkardı,incelemeleri daha hızlı ve daha detaylı bir şekilde yapabiliyor.

kendi telefonumdan çekip attığım 3 videoda direk para kazanmaya açıldı. kategori ve başlık çok önemli sanırım.çünkü bunların yanında haber ve film kategorilerinde attığım videoların % 30 a yakını yine takıldı ünleme.

Benim kafama takılanda şimdi o zaman bu direk dolar olarak yananlarda bir daha ünleme düşmeyecekmi bu sistem ile.

Benim kafama takılanda şimdi o zaman bu direk dolar olarak yananlarda bir daha ünleme düşmeyecekmi bu sistem ile.

Dusuyor hocam, 2 gun once unlemden farkli yollarla kurtardigim video bugun tekrar unleme geldi..

Dusuyor hocam, 2 gun once unlemden farkli yollarla kurtardigim video bugun tekrar unleme geldi..

Ama farklı yollar ile kurtardıgın videoymuş bu. Direk yüklediğin an hiçbir şey yapmadan dolar olarak yananlar düşüyormu acaba. Çünkü bu sistem ile artık ben önceden title yapmadan açamazdım ışıkları şimdi yanacaksa direk yanıyor partner gibi.

otomatik para kazanmalar kapalı olarak yükleme yapıyorum.
video yöneticisinde not monetized (para kazandırmayan) videoları listeliyorum.
eşleşen vs siliyorum

ardından toplu olarak seçip para kazanmaları açıyorum.

şu ana kadar hiç ünleme düşmedi videolar :D

eşleşen vs siliyorum

İyiyde para kazanmalar kapalı yükleme yapıyorsan, Para kazandırmayan videolar dediğinde attığın Tüm Videolar Çıkar, Sonuçta hiçbirini $ aktif etmediğin için.
:D

Yanlış birşeyler yaptığın kesin.
:cool:
Telif hakkı ihtarları bölümünden Eşleşeni-Dünya Engelini vs görüyorum deseydin o zaman olurdu.

Şimdi burada diyorsunuz ki video yükledim dünya engeli yedi bu videonu nasıl para kazan yaparım silmeden bunu araştırmanın bir mantığı yok ünleme düşen videolarım için gelen mail şu yazı yazmakta

Örnek veriyorum Pana filim

xxxx videonuz pana filimin bazı içerikleri yer alıyor olabilir bu videonun para kazanmasını aktif etmek için aşagıdaki bilgileri bize göndermeniz gerekmektedir

Benim şahsi düşüncem yeni geliştirilen bir youtube content id yazılımıdır ve hak sahibi kişilerin videolarını araştırıp bunlara eşleşen yada dünya engeli getirmek yerine videoları ünleme düşürmektedir

Burada en can alıcı nokta ise gelen mail in altında bunlunan hesabınızın para kazanma özelliğinin devre dışı bıraka bileceğini bilmenizi isteriz yazısı olmuştur

Bunun dogrulugunu en iyi test etmenin yolu ünleme dşen videonuzu partner bir kanala yükleyip işleniyor kısmında para kazanmasını açmaızdır :)

İyiyde para kazanmalar kapalı yükleme yapıyorsan, Para kazandırmayan videolar dediğinde attığın Tüm Videolar Çıkar, Sonuçta hiçbirini $ aktif etmediğin için.
:D

Yanlış birşeyler yaptığın kesin.
Telif hakkı ihtarları bölümünden Eşleşeni-Dünya Engelini vs görüyorum deseydin o zaman olurdu.
şaka mısın? yoksa okunanı mı anlayamıyorsun?

birincisi hiçbirini aktif etmedim lafını nerenden uydurdun? 3 gün önce yüklediğim ve para kazanması açık video niye not monetized linkinde çıksın?
heaa evet canım ben yanlış bir şeyler yapıyorum....

bak mesaj senin linkte bu.

http://www.ytpara.com/281425-post50.html

eşleşen vs siliyorum

ardından toplu olarak seçip para kazanmaları açıyorum.

şu ana kadar hiç ünleme düşmedi videolar :D

--

şaka mısın? yoksa okunanı mı anlayamıyorsun?

birincisi hiçbirini aktif etmedim lafını nerenden uydurdun? 3 gün önce yüklediğim ve para kazanması açık video niye not monetized linkinde çıksın?
heaa evet canım ben yanlış bir şeyler yapıyorum....

Üstte sen demişsin zaten Para kazanma kapalı Yüklüyorum diye.
Ben niye uydurayımki?

Yaptığın işlemlerin sırası değişiktir büyük ihtimal.
Asıl sen Sırasıyla yaptığın işlemleri doğru yaz bence.

İlk başta para kazanma kapalıysa, Para kazandırmayan videoları listelersen tüm videolar çıkmaz mı?

Evet ben yanlış anlamışım.

bak mesaj senin linkte bu.

http://www.ytpara.com/281425-post50.html

--

Üstte sen demişsin zaten Para kazanma kapalı Yüklüyorum diye.
Ben niye uydurayımki?

Yaptığın işlemlerin sırası değişiktir büyük ihtimal.
Asıl sen Sırasıyla yaptığın işlemleri doğru yaz bence.

İlk başta para kazanma kapalıysa, Para kazandırmayan videoları listelersen tüm videolar çıkmaz mı?

Evet ben yanlış anlamışım.

Konu ne hakkında?
bir kanala yüklenen videoların anında ünleme düşmesi hakkında.
bu kanala daha önce yüklenmiş videolar var mı?
elbette var.
"otomatik para kazanmalar kapalı olarak yükleme yapıyorum." cümlesi ne demek?
zaten video yüklü bu kanala "yeni" yüklediğim videoların "para kazanması kapalı" demek. (default ayarlardan kapatabilirsin)
" video yöneticisinde not monetized (para kazandırmayan) videoları listeliyorum." ne demek?
yeni yüklenmiş videoların tamamının burada listelendiği demek, kanaldaki bütün videoların listelendiği demek değil.
" eşleşen vs siliyorum" ne demek?
dünya engeli de olsa eşleşen de olsa burada çıktığı için onları temizliyorum demek.

ee sen ne demişsin?
" Telif hakkı ihtarları bölümünden Eşleşeni-Dünya Engelini vs görüyorum deseydin o zaman olurdu."
zaten para kazandırmayan videoları görmek için telif hakkı ihtarları bölümüne gitmeye ne gerek var? bu videolar zaten not monetized'da listeleniyor.

son adım da basit zaten, geriye kalan videoları topluca para kazanmaya açmak.

bu adımlar gayet açık ve net iken senin için tekrar açıklama yaptım, sanırım okuduğunu anlama konusunda sıkıntın var. hala daha bu yazdıklarımın yanlış olduğunu düşünüyorsan kusura bakma canım ben bu şekilde yükleme işlemi yapıyorum çatır çatır da çalışıyor, inanmıyorsan denersin ;=

Ünlem sorunu full kesintisiz devam ediyor arkadaşlar ve buna malesef kesin bir çözüm bulamadık. Verilen çözüm formülleri de malesed işe yaramıyor benim kanallarda bir süre sonra direk ünlem çıkıyor şak diye yine karşıma. Bu problem yüzünden en yüksek izlenimli ana kanalım berbat oldu. Yeni video atamıyorum 1 haftadır. Direkt olarak ünleme takılıyor. Ama bakıyorum da forumda bu konudan rahatsız olan kişi sayısı çok değil ki ses seda çıkmıyor konu da aşağılarda kalmış. Ne yapıcaz bilmiyorum. Geçici bir bug vs de değil herhalde bu. Yepyeni ölümcül bir uygulamannın ta kendisi gibi birşey. Sizlerde durum nasıl arkadaşlar ??

Ben yüklediğim her videonun içeriği ile oynuyorum yeni yüklediklerimde hiç sıkıntı yok
çok nadir sıkıntı oluyor ama eski videolardan durduk yere ünlem almaya başlayan çok video olmaya başladı bu çok ciddi sıkıntı

Şimdi yeni birşey daha keşfettim belki işimize yarar. Az önce bir videoyu ana kanalıma yükledim anında ünlem verdi. Yine aynı kategorideki daha az aboneli bir kanala attığımda dolara döndü soru işaretinden. Bu bahsettiğim ana kanal deneme yanılma yapa yapa bir sürü ünlemle karşılaştı ve ben şu sonuca vardım. Kanal mimlendi yada kara listeye alındı. Youtube diyor ki "Bu kanal daha önce 5-6 video yüklemeye çalışmış ve ünlemle karşılaşmış o halde bunun yeni attığı videolarda şüphelidir - şaibelidir" diyerek bir süre incelemeye - karantinaya alıyor kanalı. Şimdi ben bu şüpheli durumu -karantina durumunu nasıl aşarım onu araştırıyorum. Bubahsettiğim kanalda 1 haftadır 1 tane bile videoyu para kazanmaya açamadım. Acaba bir süre hiçbirşey yüklemeden beklemek mi lazım yoksa ünleme düşen bir videoyu bi şekilde youtube yi ikna ederek reklam hak sahibi olduğuma inandırmak mı lazım. Bunun için forumdan bi arkadaş ünlemden dolara döndürmeye başarmıştı videoyu youtube ye birşeyler yazararak. Ama ne yazdığını söylememişti. Birkaç gündür bu ünlem alan videoların hak sahibi olduğuma youtubeyi inandırmaya çalışıyorum. Ne bileyim Adil Kullanım vs tarzı şeyler bu adamlar üzerinde çok etkili oluyor. Birşeyler deniyorum sonuçları burada sizinle paylaşırım.

benim bu konuda farklı bir teorim var şöyleki:
henüz bu ünlemlerin neye göre geldiğini bilmiyoruz,ama anladığım kadarıyla(bunu farklı kategorilerimdeki kanalları gözlemleyerek söylüyorum)örneğin;
crash yada funny çalışıyoruz diyelim,ve dolayısıyla spam yapanlar bu videoları yüzlerce kez kanallarına atıyorlar,
bilerek veya bilmeden,bunun eski ve yeni videolarla ilgisi yok-YÜKLENME SAYISI yla ilgisi var bence,youtube videolara bir limit belirliyor ve yüklenme sayısı yüksek olunca ünleme düşürüyor olabilir,tabi bu kesinlikle benim kendi görüşüm-kesinlikle sorun budur diyemem!!!

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri