Uyku sorunu

Rewossky

Administrator
Web sitesi
www.ytpara.com
Selamlar, sanırım bir çoğumuz yt gibi online işlerimizi gece yapmayı severiz, ben açıkçası gündüzleri hiç odaklanamıyorum çevre seslerinden. Gecenin sakinliğinde daha verimli çalışıyorum. Ama bazen ipin ucunu kaçırıyorum ki bu olay sabah 9lara kadar varıyor ve bir türlü yerine oturtamıyorum uyku düzenini.

Sıkıntım da bu, bazen işlerimi erkenden bitirip uyumak istiyorum ama haliyle uykum yok. Ayran gibi süt ürünlerinin yorgunluk hormonu aşılaması dahilinde uyuma olayı söz konusu olabiliyor ama 2 litre içiyorum ona rağmen uyuyamıyorum.

Sizler bu tip durumlarda neler yapıyorsunuz? Hızlıca uykuya dalmak için bitkisel vs. herhangi bir özel iksiriniz var mı :D

laroxyl var 1 tane iç nasıl uyutuyor eger sonraki gün halsızlik hissedersen yarım iç

gerçekten uykum yoksa uyuyamam kendimi bildim bileli , köpek gibi uykum olması lazım o da zor oluyorda neyse. Ha en güzeli askerlik orda günün her saati uyuyabilme özelliğini kazanabilmiştim bitince tekrar gg

öyle durumda 7-8 saat oyun oynamak vs. olabilir uykusuz kalarak reset atman gerek

Uyuyamama sebebin sürekli bişiler düşünmen.
Arka fonda bi radyo aç veya bi tv programı aç dinlerken uyursun.

youtubeden sıkıcı bişey aç veya dinlerken dalarsın

Aynen hacı abi bende gündüzü hiç sevmem keşke 24 saat gece olsa.
Gecenin ciddiyetine hiçbir zamanı değişmem.

gerçekten uykum yoksa uyuyamam kendimi bildim bileli , köpek gibi uykum olması lazım o da zor oluyorda neyse. Ha en güzeli askerlik orda günün her saati uyuyabilme özelliğini kazanabilmiştim bitince tekrar gg

Evet bazem uzun yoldan gelip köpek gibi yorgun olmama rağmen uyuyamadığım oluyor, dinlenikken normal bir saat akışı yok. Ama uyuyunca da uyanamama gibi olay var. Mesai saatleri içinde işi olan biri için çok sorun oluyor :D

öyle durumda 7-8 saat oyun oynamak vs. olabilir uykusuz kalarak reset atman gerek

Oynanacak oyun olsa oynayacağım da :D

Evet kesinlikle bir sebep bu. Düşünüyorum sürekli bir şeyler. Dediğini deneyeceğim

---------- Spam Engelliyici 01:11 ---------- Önceki Mesaj 01:11 ----------

Evet bazem uzun yoldan gelip köpek gibi yorgun olmama rağmen uyuyamadığım oluyor, dinlenikken normal bir saat akışı yok. Ama uyuyunca da uyanamama gibi olay var. Mesai saatleri içinde işi olan biri için çok sorun oluyor :D

Oynanacak oyun olsa oynayacağım da :D

Evet kesinlikle bir sebep bu. Düşünüyorum sürekli bir şeyler. Dediğini deneyeceğim

Gece calismak gercekten guzel ama bir yerden sonra sikintilar olabiliyor gunduz hayati kisaldigi icin. Bu olaya en kisa sekilde sadece iki cozum yolu bulabildim. Birinci yol 1 gun full yatilmayacak, ertesi gun aksam 21-22 gibi uyuyup sabah en gec 7 de yataktan cikilicak. 7 de kalkacaginiz icin yine uykusuz kalicaksiniz ama bunye fazla sarsilmiyor. O gunun aksamina uykusuz oldugunuz icin yine erken uyursunuz, ama eger 7 den gec uyanirsaniz uyuyamama ihtimali olur. Bu denge 3-4 gun saglanirsa belli bir duzene giriyor. Ikincisi yol ise spor yapmak, ama amac full bacak kaslarini calistirmak. Bacak kaslarini iyi sekilde calistirmak yorgunluk ve uyku ihtiyacini arttirir.

Keske diledigimiz zaman uyumanin yolu olsaydi, daha kisa ve pratik olurdu :) O zamana kadar bu tarz yollarla uyku ritmini duzeltilebilinir.

Gece calismak gercekten guzel ama bir yerden sonra sikintilar olabiliyor gunduz hayati kisaldigi icin. Bu olaya en kisa sekilde sadece iki cozum yolu bulabildim. Birinci yol 1 gun full yatilmayacak, ertesi gun aksam 21-22 gibi uyuyup sabah en gec 7 de yataktan cikilicak. 7 de kalkacaginiz icin yine uykusuz kalicaksiniz ama bunye fazla sarsilmiyor. O gunun aksamina uykusuz oldugunuz icin yine erken uyursunuz, ama eger 7 den gec uyanirsaniz uyuyamama ihtimali olur. Bu denge 3-4 gun saglanirsa belli bir duzene giriyor. Ikincisi yol ise spor yapmak, ama amac full bacak kaslarini calistirmak. Bacak kaslarini iyi sekilde calistirmak yorgunluk ve uyku ihtiyacini arttirir.

Keske diledigimiz zaman uyumanin yolu olsaydi, daha kisa ve pratik olurdu :) O zamana kadar bu tarz yollarla uyku ritmini duzeltilebilinir.

Önerin için çok teşekkürler hocam, gündüzü yaşamak istiyorum ama buralar çocuk gürültüsünden geçilmiyor. Site içi çocuk parkı gibi. O sebeple işimi gücümü geceye bırakıyorum, fazla abartınca o da sıkıntı :D Dağ tepe çok tırmanış yaparız full bacaklar telef oluyor ama uyku olayında hiç bana etki etmiyor ya senelerdir tur sonrası uyuduğumu hiç hatırlamıyorum, alışmışım belki de :D İlk sende duydum bunu

corona zamanı nisan mayıs gibi bende sabah 6 7 lere kadar pc basında calısıyorum bende gün içinde sersem gezip aksam uykusu olmayan biriye dönüstüm

Geçen arkadaş tavsiye etti Unisom 25 mg kullandım 1 saat sonra etkisini gösteriyor ama seninde çabalaman gerek uyumak için eczaneden reçetesiz aldım ama alırken normalde reçete ile veriliyor diye uyardı belki işini görür

Uzun yıllardır ben de öyleydim bu durum insanın sağlığını da bozuyor. Ramazanda iyice bozmustum bayram bitince kendime söz verdim artık erken yaticaktim. Tabi ilk gün nasıl olacaktı uykudan feragat ettim 2 saat uyudum sonraki gün erkenden uyku bastı ve uyudum. Bundan sonra düzenli şekilde aynı saatlerde uyumaya basladim. Tabi bunun için kendimi gündüz yoruyorum iş güç olmayınca yürüyüş yüzme gibi aktiviteler yaparak kendimi yordum ve bayramdan beri düzenli uyuyorum öyle faydalı geldi ki eski gücüne kavuştum.
Şu anda neden yatmiyorsun dersen seyahatlerde yatmayı beceremiyorum :D
Sonuç kesinlikle vaktinde uyuyup ve uyanmani tavsiye ediyorum faydası çok oluyor.

Selamlar, sanırım bir çoğumuz yt gibi online işlerimizi gece yapmayı severiz, ben açıkçası gündüzleri hiç odaklanamıyorum çevre seslerinden. Gecenin sakinliğinde daha verimli çalışıyorum. Ama bazen ipin ucunu kaçırıyorum ki bu olay sabah 9lara kadar varıyor ve bir türlü yerine oturtamıyorum uyku düzenini.

Sıkıntım da bu, bazen işlerimi erkenden bitirip uyumak istiyorum ama haliyle uykum yok. Ayran gibi süt ürünlerinin yorgunluk hormonu aşılaması dahilinde uyuma olayı söz konusu olabiliyor ama 2 litre içiyorum ona rağmen uyuyamıyorum.

Sizler bu tip durumlarda neler yapıyorsunuz? Hızlıca uykuya dalmak için bitkisel vs. herhangi bir özel iksiriniz var mı :D

uyku sorunum youtube dan degıl ama meslegımle alakalı meselelerden kaynaklı 5 yıldır cekıorum. ılacı var ıcıosun uyuyosunn ama oda baska yan etkıler yapıor hocam ıstersenız kullanın. tavsıye etmem ama..
basınızdakı dusunceler kaygılr uyutmuor beyın bır yere takılı kalıor en basıtı renderı soylemı yapsydım acaba daha ıyı olurdu dusuncesı bıle uyutmaz!

bıtkısel olarak papatya vb rahatlatıcı caylr var nekdr ısınıze yarar bılmem.

dostum yanlış anlama, 4 yıl boyunca üniversite okurken hep geceleri pc başında olurdum işten gelince sabaha kadar oynardım fakat bi türlü uyku düzenim yerine oturmazdı, 1 gün hiç uyumazdım otururdu fakat gece uykusu ile gündüz uykusu bir olmaz. Uykunu gece alman gerekiyor saat gece 1-2 oldumuydu koyver işi gücü uyumaya bak. Fazla düşünme geceleri mesela sarmayan dizi izle netflixten. Ben arrow ve Walking dead izlerken hep uyuyup kalırım, önerim uykunu geceye sakla gündüz ise işlerine odaklan.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri