Uzun Video Mu ? Yoksa Kısa Video Mu ?

• Kullanıcı RAPOTEK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Sorunları & Çözümleri

RAPOTEK

Kayıtlı Üye
Gerekli bilgi alındı

Son düzenleme:
Alakası yok hocam bendede uzun videolar 5-10k izleniyor kısa videolar 1-2k da kalıyor :D

Kısa videoların izlenme yüzdesi daha fazladır.Bu sebeple bu tip videolar düşük izlenme oranlı videolardan bir adım öndedir.

Bu sebeple yeni kanal açan bazı yabancı youtuberlar ilk 5/6 videoyu kısa sonraki videoları uzun atıyorlar.

Gerekli bilgi alındı

Son düzenleme:
Gerekli bilgi alındı

Son düzenleme:
1/2 dakikalık videolar genelde tamamen izlenir.İlk videoların kısa atılması , youtubeda öne çıkan videolardan daha fazla abone gelmesini ve kanalın otoriterleşmesini sağlar.

Belli bir aşamadan sonra izlenimler ve aboneler oturacağı için uzun videolar atılır.Uzun videolara da önerilenlerden çok ziyaretçi geleceği için , seo açısından eksisi olmaz.

En önemlisi kaliteli video yapmak tabi , kimse izlemiyorsa en iyi seoyu yapsanızda olumsuz sonuçlar alırsınız.

Youtube'da videonuzun %20 % 30 aralığında izlenmesi uzun videolar için yeterlidir.Hiçbir videonun %90 veya % 100 ortalamayı tutturması kolay değildir.Çok az rastlanır.
Drop hocam bilgilendirme için çok teşekkürler. peki hocam kısa videolarda genelde insanlar sonuna kadar izleyip kapatıyor. ama uzun videolarda bazen insanlar videonun ortasına gelince sıkılıp kapatıyor tamamını izlemeden bu tarz hareketler belirli bir süre izlenip kapatılan uzun videolar o videoya seo açısından bir dezavantaj sağlıyormu youtube videonun gerilere düşmesi gibi veya buna benzer

1/2 dakikalık videolar genelde tamamen izlenir.İlk videoların kısa atılması , youtubeda öne çıkan videolardan daha fazla abone gelmesini ve kanalın otoriterleşmesini sağlar.

Belli bir aşamadan sonra izlenimler ve aboneler oturacağı için uzun videolar atılır.Uzun videolara da önerilenlerden çok ziyaretçi geleceği için , seo açısından eksisi olmaz.

En önemlisi kaliteli video yapmak tabi , kimse izlemiyorsa en iyi seoyu yapsanızda olumsuz sonuçlar alırsınız.

Youtube'da videonuzun %20 % 30 aralığında izlenmesi uzun videolar için yeterlidir.Hiçbir videonun %90 veya % 100 ortalamayı tutturması kolay değildir.Çok az rastlanır.

bu konuda katılıyorum özgün bir kanalım var aynı oyunu çektim birisi 2 dakikalık birisi 20 dakikalık bir video ama yapılanlar aşağı yukarı aynı şeyler. ve deli gibi de izlenen bir kategori. 2 dakikalık video önerilenlerde çıktı uzun videoda 10 izlenim bile yoktu.

bir de [MENTION=26860]Drop[/MENTION] hocam farklı bir şey soracağım. benim önerilenlerde çıkan video vardı işte farklı bir videoya izlenim çektim diğer video da önerilenlerden düştü bunların birbirleriyle alakası olabilir mi? önerilenlerde çıkıp da sonradan düşen videoyu tekrardan sokmanın bir yolu yordamı varmıdır napabiliriz?

kategorinizle alakalı birşey ben kısa video atarsam seyredilmiyor... yani şöyle sağlık videoları demişsiniz oradan anlatayım ben sağlıkla ilgili videoların kısa olmasını isterim uzun videoyu acmam oturup film gibi sağlık videosu seyredilmez yada ornek olarak bir çizgi film attınız adamlar dakikasına bakarak izliyor uzunsa acıyor ... mesela amatör komedi videoları adam birleştirmiş 1 saat yapmış ben seyretmem kısa 1 dk olana bakmak isterim kendinizden örnek alın hocam kategorinizi siz biliyorsunuz siz olsanız uzunmu seyredersiniz kısamı ....

bence cok alakası yok sonuçta youtube bunun farkında videoyu ona göre değerlendiriyor

Ne uzun video ne kısa video tek gerçek izlenme süresi yüksek video.

Uzun videoları çok sayıda atınca spam olduğunu anlayıp geri plana atıyordur belki.
Sen kanala sadece uzun 2-3 video yüklemeyi dene hacam...

Önerilenlerin algoritmasında bazı değişiklikler var.Mantığı biraz değişti gibi geliyor.Önerilenler eskiden diğer kanal videolarında çok rahat çıkıyordu.Şu an kanal videolarının arasında çok rahat çıkıyor.Diğer videolardan hit almak biraz sorunlu.

Tam anlamadan burda ne yazarsak yanlış olacak.
bu konuda katılıyorum özgün bir kanalım var aynı oyunu çektim birisi 2 dakikalık birisi 20 dakikalık bir video ama yapılanlar aşağı yukarı aynı şeyler. ve deli gibi de izlenen bir kategori. 2 dakikalık video önerilenlerde çıktı uzun videoda 10 izlenim bile yoktu.

bir de [MENTION=26860]Drop[/MENTION] hocam farklı bir şey soracağım. benim önerilenlerde çıkan video vardı işte farklı bir videoya izlenim çektim diğer video da önerilenlerden düştü bunların birbirleriyle alakası olabilir mi? önerilenlerde çıkıp da sonradan düşen videoyu tekrardan sokmanın bir yolu yordamı varmıdır napabiliriz?

Bugün aynı durumu bende farkettim. Araba incelemesi çektiğim YouTube kanalım var. Arabanın incelemesini çektim 16 dk lik görüntülenme sayısı 5 bin izlenme dk si 18.000 . 1 haftada bu şekilde kaldı. Sonra arabanın sadece viteslerini tanittim 2.30 dk lik izlenme 30 bin dk 40.000 . Ve direk kısa video izlendiğini belli ediyor direk önerilenlere giriyor. İlk başta uzun videolarda rahat giriyordu. Ama YouTube çok sacmaladi uzun videolar ciddi ciddi zor resmen sadece aboneler izliyor çok büyük bir kitleniz yoksa tabi. 20 bin aboneden sonra uzun video 10 bin aboneye kadar kısa video kesinlikle.

Dakika değil de sanırım izlenme yüzdesi daha önemli gibi.

Aynı alanda 2 farklı video attım. 2 dakikalık olan ortalama 1 dakika izlenip %50'lik bir orana sahip, 10 dakika attığım 1,5 dakika izlenip %15 gibi bir orana sahip oldu. Mantıken kısanın öne çıkması daha doğru olur.

hocam 7 ile10 dklık videolar yt için en idael olanıdır. bu aralıklarda 4 ile 5 dklık izlenmeyi yt kalite sayar ve önerir.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri