Varlık Barışı Davasını Kazandık

Elenia Pol

Kayıtlı Üye
S.a Dostlar Bu aralar sürekli Varlık Barışı ile ilgili bir şeyler yazıyorum farkındayım ��

2020 nin Kasım ayın da Varlık barışı için vergi dairesine gittik ancak mükellif değilsiniz, Bakanlık dan yazı geldi Varlık Barışı yapamayız filan diye gönderdiler. Kabul ettirmek için her şeyi yaptık ama kabul olmadı. Tabii bu arada üzerime vergi incelemesi çıkması an meselesi idi.

Vergi dairesi kabul etmeyince [MENTION=86018]alcaym[/MENTION] ile birlikte mahkemeye verdik. Saolsun kendisi çok fazla ilgilendi ne sorsam cevapladı aylarca iletişim de kaldık. Kendisine çok teşekkür ederim.

Sonuç 2 gün önce geldi ve başlık da Belirttiğim üzere Varlık Barışı davasını kazandık.
Daha önce olmaz öyle şey filan diyen çok kişi oldu. İyi ki de bu kişileri dinlememişiz.

Şuan yüklü miktar da vergi borcum var ancak mahkeme sonucun dan dolayı hepsi silinecek.

1 ay lık süre için de sanırım resmi mahkeme belgeleri gelicek ve kazancım dan %1 tutarın da ödeme yaparak geçmiş yıllara ait vergi alınamayacak. Hatta sıkıntı olmasın diye Net gelirden %10 fazla bile yazmıştık.

Benim önerim ya Matrah Artırımın dan yararlanın yada Varlık barışınızı yapın.

İncelemeye girdiğiniz zaman stresli günler sizi bekliyor. Arkadaşınıza gönderdiğiniz yada aldığınız borç parayı ispatlayamazsanız bazı müfettişler gelir olarak yazabiliyor.

Eğer paranız payoneer de filan ise daha önce açtığım konu dan bakarak bitmeden parayı ülkeye sokun vergisiz şekilde.
https://www.ytpara.com/konu-disi/150902-varlik-barisi-yaptim.html

Not: Konu da bahsettiğim bu konu ile alakası yoktur. https://www.ytpara.com/adsense-soru-ve-sorunlar/148132-vergi-cezamiz-kesinlesti.html
Burada ki borç Annemin üzerine gelen borç idi. Maalesef o zaman varlık barışı hakkın da net bilgi sahibi değildik.

GÜNCELLEME 13.01.2022

Bugün vergi dairesin den aradılar varlık barışı için gerekli ücreti ödeyip vergi dairesine gelmem söylendi. İş bitmiş gibi bir şey.

Bu kadar uzamasının sebebi dava sonucunun vergi dairesine geç gelmesi ve dava devam ederken bana vergi cezalarının gelmesi oldu.

%1 i ödeyip tüm vergi cezaların dan kurtuluyorum.

Son düzenleme:
Hayırlısı olsun.
Sonuçları görsel olarak paylaşabilirsen emsal nitelikte kullanılması için faydalı olabilir.

Geçmiş olsun. Bu arada inceleme an meselesiydi demişsiniz vergi bprcum vardı demişsiniz. Varlık barışını incelemeye girmeden mi yaptınız girdikten sonra mı? Tutanak imzalamış mıydınız

istinaf ve temyiz aşamasını da geçip kesinleştimi.

karar yeni geldi hocam. o aşamalar olabilir

Geçmiş olsun. Bu arada inceleme an meselesiydi demişsiniz vergi bprcum vardı demişsiniz. Varlık barışını incelemeye girmeden mi yaptınız girdikten sonra mı? Tutanak imzalamış mıydınız

hocam sistem de incelemeye alındığım yazıyordu ama kağıt filan gelmediği için resmi olarak bir şey yoktu.

Bir de partner gelmemesi pek mümkün değildi çünkü ödeme aldığım kişi incelemeye girmişti ve hesaplarından bana para göndermişti.

İncelemeye girmesine rağmen varlık barışı yapanlar da var.

benim de 2016 yılı soruşturmam devam ediyor,bana da gönderebilir misiniz pdf i ?

istinaf süreci var daha maalesef. itiraz edeceklerdir karara

Ödemeleri tr adsense'den mi almıştınız, yurtdışından mı geldi?

hocam varlık barışı için önemli değil ancak partner ve adsense ödemeleri vardı adsense ödemeleri %15 ini oluşturur geri kalan partner.

istinaf süreci var daha maalesef. itiraz edeceklerdir karara

hocam bu işlerden çok anlamıyorum ancak avukatımın elin de çok fazla olumlu karar var. Bu kararları emsal olarak gösterecektir.

Bu yasalardan sanırım 7256 kanunundan yararlananlar yararlanamıyor galiba değil mi?

S.a Dostlar Bu aralar sürekli Varlık Barışı ile ilgili bir şeyler yazıyorum farkındayım ��

2020 nin Kasım ayın da Varlık barışı için vergi dairesine gittik ancak mükellif değilsiniz, Bakanlık dan yazı geldi Varlık Barışı yapamayız filan diye gönderdiler. Kabul ettirmek için her şeyi yaptık ama kabul olmadı. Tabii bu arada üzerime vergi incelemesi çıkması an meselesi idi.

Vergi dairesi kabul etmeyince @alcaym ile birlikte mahkemeye verdik. Saolsun kendisi çok fazla ilgilendi ne sorsam cevapladı aylarca iletişim de kaldık. Kendisine çok teşekkür ederim.

Sonuç 2 gün önce geldi ve başlık da Belirttiğim üzere Varlık Barışı davasını kazandık.
Daha önce olmaz öyle şey filan diyen çok kişi oldu. İyi ki de bu kişileri dinlememişiz.

Şuan yüklü miktar da vergi borcum var ancak mahkeme sonucun dan dolayı hepsi silinecek.

1 ay lık süre için de sanırım resmi mahkeme belgeleri gelicek ve kazancım dan %1 tutarın da ödeme yaparak geçmiş yıllara ait vergi alınamayacak. Hatta sıkıntı olmasın diye Net gelirden %10 fazla bile yazmıştık.

Benim önerim ya Matrah Artırımın dan yararlanın yada Varlık barışınızı yapın.

İncelemeye girdiğiniz zaman stresli günler sizi bekliyor. Arkadaşınıza gönderdiğiniz yada aldığınız borç parayı ispatlayamazsanız bazı müfettişler gelir olarak yazabiliyor.

Eğer paranız payoneer de filan ise daha önce açtığım konu dan bakarak bitmeden parayı ülkeye sokun vergisiz şekilde.
https://www.ytpara.com/konu-disi/150902-varlik-barisi-yaptim.html

Not: Konu da bahsettiğim bu konu ile alakası yoktur. https://www.ytpara.com/adsense-soru-ve-sorunlar/148132-vergi-cezamiz-kesinlesti.html
Burada ki borç Annemin üzerine gelen borç idi. Maalesef o zaman varlık barışı hakkın da net bilgi sahibi değildik.

hayırlı olsun hocam

Hayırlı olsun hocam çok sevindim. Ben de @alcaym hocamdam destek alıyorum. Varlık barışından faydalanarak gelen 1 cezaya dava açtık, 2 inceleme daha var, onlarda sonuçlanınca davamızı açacağız.

Hayırlı olsun hocam çok sevindim. Ben de @alcaym hocamdam destek alıyorum. Varlık barışından faydalanarak gelen 1 cezaya dava açtık, 2 inceleme daha var, onlarda sonuçlanınca davamızı açacağız.

benim de davayı kazanmadan önce tutar kesinleşip uzlaşmaya gitmiştik.

inşallah süreç sizin adınıza güzel sonuçlanır :)

ben uzlasmaya gitmedim 2 hafta once, varlık barisi yaptigim icin mahkemeye vermek istiyorum. Acaba vergi ihbarnameleri ne zaman ulasir elime?

Benimde varlık barışı davam bir kaç ay önce sonuçlandı ve kazandım. Varlık barışına eklememe rağmen sadece yurtiçi adsense gelirlerini incelemeye aldılar geri kalan herşey görmezden gelindi.

istinaf sürecinde tabi ki şu anda, kazanınca da tam sevinemiyorsun :) Temize çıkınca mı avukat masrafı vb talebi edebiliyoruz yoksa dosyaya mı yatırılıyor?

Son düzenleme:
[MENTION=42857]Elenia Pol[/MENTION] dava için tuttuğunuz avukatı bana mesaj olarak gönderebilir misin. Ben de kdv için dava açmak istiyorum, bu davalar için masraf ne kadar oluyor acaba?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri