Vergi dairesinden çağrıldım

Diyelimki vergi dairesi çağırdı su kadar odemen lazım dedi, görüşmeden cikip tüm mal varlığını eşinin üstüne yapsan yirtabilirmisin

Diyelimki vergi dairesi çağırdı su kadar odemen lazım dedi, görüşmeden cikip tüm mal varlığını eşinin üstüne yapsan yirtabilirmisin

Deneyen varsa bilgilendirsin, fakat kanunda sahte satış denilen bir madde var. Sonuçta devlette salak değil :) Bence işe yaramaz bu yöntem.

Hangi tarihten itibaren ki kazançları vergilendiriyorlar ? 2015 ve sonrası mı ?

Sefa, her müfettiş aynı değil. Belki de sadece Google ödemelerini sorucaklar, diğerlerini sormucaklar. Bir çok kişiye böyle yapıldı. Müfettişine bağlı. Aranı iyi tut.

Kesin bilgi mi :D Müfettişe düşerse hepsi, komisyonda kalırsa yalnızca adsense diye duydum. Miktar çok büyükse müfettiş inceliyor, küçük miktarda komisyon

Yırtamazsın 3. derece yakına kadar olan satışlar iptal edilebiliyor son 2 yıl içinde ise. Eşe yapılan ve mal kaçırmaya yönelik yapılan satışlar için ise süre yoktu sanırım iptal edilebiliyor. Yada 5 sene olabilir net hatırlamıyorum.

Gerçek bir satış olması gerekiyor ;)

arkadaşlar bilen varsa lütfen yazsın , diyelimki çok astronomik bir ceza verdiler , ödeyecek durumunda yok , sadece elinde evin var ama ev 3 kişinin üzerine ben,abim ve annem diyelim , eve yinede haciz geliyor mu ?

Yırtamazsın 3. derece yakına kadar olan satışlar iptal edilebiliyor son 2 yıl içinde ise. Eşe yapılan ve mal kaçırmaya yönelik yapılan satışlar için ise süre yoktu sanırım iptal edilebiliyor. Yada 5 sene olabilir net hatırlamıyorum.

Gerçek bir satış olması gerekiyor ;)

Hocam bu konuda bilginiz var mı . Ödemeyi payoneer üzerinden alıp , payoneer de ki parayı banka hesabına çekmeyip , direk bankamatikten payoneer karttan çekim yapınca bu vergi dairesi tarafından tespit edilemez diye duydum.Bu konuda bilginiz var mı ?

Hocam bu konuda bilginiz var mı . Ödemeyi payoneer üzerinden alıp , payoneer de ki parayı banka hesabına çekmeyip , direk bankamatikten payoneer karttan çekim yapınca bu vergi dairesi tarafından tespit edilemez diye duydum.Bu konuda bilginiz var mı ?

[MENTION=9224]mNote[/MENTION] bence boyle ozel konulari sadece eski uyelerin oldugu bir grupta tartismamiz lazim.

aynı fikirdeyim ayrıca bu konunun dışarıya kapatılması gerekir.

Disariya kapatilmasi konusunda cok gec kaldik. Artik sadece son 3 sayfada gecen teknik konular ( mal mulk devri, atm cekimi, partner odemeleri, btc de tutulan para...) ozel olarak tartisilacak bir bolum olur grup olur orada tartisilmasi lazim...

Bazı arkadaşlar vergi paniklerine anlamsız çözümler buluyor. Hiçbir vergi müfettişi bu platformu takip etmez. Zaten herkesin rumuzu var. Müfettişlerin elinde banka listeleri var. Google Ireland Limited ödemesi alan yüksek tutarlı kişilere inceleme eninde sonunda gelir. Ancak zaman aşımı 5 yıl olduğundan radarda ilk olarak 2015 ve 2016'lar var. Dolayısıyla vergi konularının konuşulup konuşulmaması muhtemel vergilendirmeyi etkilemez.

---------- Spam Engelliyici 15:22 ---------- Önceki Mesaj 15:18 ----------

arkadaşlar bilen varsa lütfen yazsın , diyelimki çok astronomik bir ceza verdiler , ödeyecek durumunda yok , sadece elinde evin var ama ev 3 kişinin üzerine ben,abim ve annem diyelim , eve yinede haciz geliyor mu ?

Tek ev haczedilmez. Villa değilse. Haline münasip olması önemli.

Edit: Forumda bu konular dışarıya gizlenmeden birşey yazmamaya karar verdim. Konuyu okuyan misafir sayısı fazla

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri