Evet arkadaşlar biraz araştırınca yani kafa hallaç pamuğuna döndü ama sanırım bu mail adresi gerçek neden? Şimdi bulduğum websitelerini burda paylaşırım da arkadaşların kategorileri ortaya çıkmış olur. Ancak şunu belirteyim bu email adresi ile ilişkili pek çok torrent vakkası var. Nasıl? Amerikada eğer kendinizi gizlemeden torrent indirir durursanız internet sağlayıcınız veya film şirketleri veya çeşitli copyright şirketleri (ki bu emaili atan kişi büyük ihtimal Viacom International Inc. (Viacom) için çalışan ufak bir şirketin evden home office şeklinde çalışan bir elemanının emaili. Hayır nerden biliyorum bende Amerikaya ilk geldiğimde torrente asıldık film indirecez diye Warner Bros tan tut bu gibi ufak şirketlerden de emailler geldi sonra çaktım dalgayı ve kendimi gizleyerek torrent indirmeye başladım. Ayrıca başka bir örnek bu gibi işlere benim çalıştığım şirket pek çok farklı büyük şirketle çalışıyor ancak o büyük şirketler diğelim ki benim burda bilgisayar departmanımda bir sorun çıktı yolladıkları şirketler küçük şirketler ve adamların emailleri gmail veya hotmail veya bu gibi bedava email servisleri olabiliyor. Neyse fazla uzatmayalım
Bu email ile ilişkili şu bilgileri bulmuş arkadaşlar Brad Bo On behalf of Vobile as an agent for Viacom 4699 Old Ironsides Drive, Ste 430 Santa Clara, CA 95054 v: (408) 217-5000
[email protected]
Bende bu adresi buldum ancak ek olarak şu bilgileride buldum: Warren Solow Viacom 1515 Broadway New York, NY 10036 v: (408) 217-5000
[email protected]
Yine yabanc formlarda da bu kişiye karşı bildirim atan ve avcunu yalayan pek çok kişi var.
anyone can help!!! - ElaKiri Community bu bir örnek yine arkadaşların o çalıştığı çizgi film kategorisinde piratebay torrent websitesinde pek çok kişi bu emailden DMCA usülsüzlüğü ve copyright ile ilgili mail aldıklarını söylemişler. Örnek:
Argathol at 2013-07-27 06:54 CET:
Be aware this download may be traced was given a copyright infringement from viacom
MrPeanut42 at 2013-07-27 09:53 CET:
They are watching this torrent and sending DMCA crap to people - this is who is watching for Viacom:
Brad Bo On behalf of Vobile as an agent for Viacom 4699 Old Ironsides Drive, Ste 430 Santa Clara, CA 95054 v: (408) 217-5000
[email protected]
luxaet at 2013-09-25 00:44 CET:
Viacom is tracking this torrent and will email you or your ip, or in my case, my University. Be careful with this one.
m4ndi at 2013-09-29 00:53 CET:
I also got an infringement notice from Viacom...
fallout11 at 2013-10-01 01:47 CET:
Proxy server for the win. Send that infringement notice straight to hell, where it belongs.
Sonuç bu adamlar gerçek tabii bu bence daha çok kanıt var ama fazla uzatmanın lüzumu yok. Tabii geri bildirim atabilirsiniz ama bence bu adamlar %100 gerçek!