Videolarım çok az izleniyor

I
  • Kullanıcı inginkadir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yeni Başlayanlar Rehberi
I

inginkadir

Guest
Arkadaşlar selam 2 hafta önce youtube videoları çekmeye başladım. Vidlq eklentisi ile de seo ayarlarını güzelce kontrol ediyorum. Videolarımın başlıklarını insanların arayabileceği şekilde ayarlıyorum, anahtar kelimelerimi ona göre giriyorum, açıklamalarımı da ona göre düzenliyorum. Videolarımı aynı saatlerde ve aynı günlerde atmaya özen gösteriyorum. Paylaşır paylaşmaz arkadaşlarıma çevreme, aileme videolarımı izlettiriyorum, yorum ve beğeni attırıyorum üstüne sosyal medyada da paylaşıyorum ama izlenmelerim çok düşük kalıyor, nerede hata yapıyor olabilirim ?

Fikir ve önerilerinizi bekliyorum

https://www.youtube.com/channel/UC4Qr6oLZfDLsI8UEOw_Zs8w

Kanalın henuz yeni 1 haftalık sayılır buna ragmen izlenim ve etkileşimin güzel. Açıklamalara direk etiket girmeden Seo şeklinde yapmışsın buda güzel. Umarım gelen like ve yorumlar organiktir çünki izlenime oranla biraz yüksek kalıyorlar organik değilse seni aşagı çekebilir + son videolara doğru video sürelerini arttırmışsın kitlene ne kadar güveniyorsun %60 dan fazla bölümü izliyorlar mı videoları 20 dakikalık yapıp 3-4 dakika izleyip sonra çıkarlarsa buda seni aşagı çekecektir. Kitlene güveniyorsan videoda tutarım dersen uzun videolar yapabilirsin. Başarılar dilerim.

Vidlq fln bunlar boş iş hocam onlara güvenerek bişey yapma. 3 haftalık kanal için izlenimlerin gayet iyi. ne bekliyordunuz ki ? benim özgün kanallarımdan biri günlük video yüklememe rağmen 30k aboneye 2 senede ulaştı. Bu iş herşeyden çok iyi bir şansıda gerektiriyor. " Paylaşır paylaşmaz arkadaşlarıma çevreme, aileme videolarımı izlettiriyorum " bu işden de vazgeçin size sahte izleyici lazım değil size o videoyu gerçekten izleyecek ilgisini çekecek insan lazım. Buralara kanal linki verince de aynı şekilde tamamen zarar olarak döner size. Sizin yapmanız gereken,sabırla video çekmek ve kaliteli içerik üretmek gerisi sadece bekleyip göreceksiniz.

Gundeme iliskin konulara dair videolar at. Ornegin google trendlere bak. Youtube trend listesine bak. Twitter takip et.
Haftada en az 2 video at.
Video etiketlerine video ile alakali ve aramasi yuksek olan anahtar kelimeler kullan.
Ileriye yonelik dusunerek video cek. Mesela kis ayi yaklasirken soba kurma, kestane pisirme, yaz yaklasirken yuzmeye dair, bahar aylarinda mangal ile ilgili, yilbasina dogru cam agaciyla ilgili videolar cek anlatabildim mi?
Webtekno, sozlukler, onedio, kizlarsoruyor, beyinsizler vb platformlari takip et, en cok yorum alan iceriklerden ornek alabilirsin.
Basarilar.

Eklentiye bakarak iş mi yapılır? Bence izlenimlerin gayet iyi.

Kanalın henuz yeni 1 haftalık sayılır buna ragmen izlenim ve etkileşimin güzel. Açıklamalara direk etiket girmeden Seo şeklinde yapmışsın buda güzel. Umarım gelen like ve yorumlar organiktir çünki izlenime oranla biraz yüksek kalıyorlar organik değilse seni aşagı çekebilir + son videolara doğru video sürelerini arttırmışsın kitlene ne kadar güveniyorsun %60 dan fazla bölümü izliyorlar mı videoları 20 dakikalık yapıp 3-4 dakika izleyip sonra çıkarlarsa buda seni aşagı çekecektir. Kitlene güveniyorsan videoda tutarım dersen uzun videolar yapabilirsin. Başarılar dilerim.

Gelen like ve yorumlar genelde organik ailemden, arkadaşlarımdan ve sosyal medyadan geliyor çevremdeki insanlar genelde videolarımı sonuna kadar izliyorlar :) Fakat diğerleri pek izlemiyor mesela uludağ üniversitesi fakülte tanıtımı ile bir video yaptım ortalama 300 izlendi ortalama görüntülenme süresi 3,30dk diyor ve 700 dakika üzeri izlendi. Aynı zamanda uludağ üniversitesi yazınca ilk 3 de bazen 1.sıraya alıyor peki ben bu yaptıklarıma ek olarak neler yapabilirim bana önerileriniz neler olur ?

1. kitlen yoksa bu videolarla yükselmen çok çok zor
2. video yüklemeye ara verirsen tabi hit alamassın, sürekli video yüklemelisin
3. attıgın başlıklar gibi yüzlerce popüler videolar var bu rekabetin içinde kendi kendine sıyrılmaz kanal büyük reklamlar şart

Eklentiye bakarak iş mi yapılır? Bence izlenimlerin gayet iyi.

Yok tabi ki sadece eklentiye bakmıyorum genelde seoya önem veriyorum ama. Diğer youtube kanallarını falanda inceliyorum açıklamamı sadece 2 satır olacak şekilde özenle yazıyorum, aranabilecek anahtar kelimeleri falanda ekliyorum, sosyal medya paylaşımları falan bunları da güzelce ayarlıyorum bunlara ek peki sizin önerebileceğiniz yapabileceğim bir şeyler var mı ? Aynı zamanda şuanda yabancı youtube kanallarını inceliyorum fikir alabilmek açısından, gündemde ki konulardan da videolar çekmeyi düşünüyorum

youtube kanalınızı ve videolarınızı üst sıralara çıkarırken değişik algoritmalar kullanır. bunlardan bir tanesi de kanalın toplam izlenme ve abone sayısıdır. Kanalınızdaki bu toplam izlenmeyle, etiket ve açıklamayı ne girerseniz girin ya da bir sürü beğeni yorum attırın istisnalar hariç az izlenme alırsınız. Bu nedenle sabırla ve belirli aralıklarla video atmaya devam etmelisiniz.

Gundeme iliskin konulara dair videolar at. Ornegin google trendlere bak. Youtube trend listesine bak. Twitter takip et.
Haftada en az 2 video at.
Video etiketlerine video ile alakali ve aramasi yuksek olan anahtar kelimeler kullan.
Ileriye yonelik dusunerek video cek. Mesela kis ayi yaklasirken soba kurma, kestane pisirme, yaz yaklasirken yuzmeye dair, bahar aylarinda mangal ile ilgili, yilbasina dogru cam agaciyla ilgili videolar cek anlatabildim mi?
Webtekno, sozlukler, onedio, kizlarsoruyor, beyinsizler vb platformlari takip et, en cok yorum alan iceriklerden ornek alabilirsin.
Basarilar.

Bu yorumunu çok sevdim, beni gayet aydınlattı zaten üniversite videolarımı çektiğimde geç kaldığımı biliyordum :) Üniversite tercihleri açıklanmadan bu videoları çekip yayınlasaydım epey izlenirdi, ama bu dediğin fikirler çok güzel tekrar ve tekrar teşekkür ederim :)

kanalının oturduğu bi altyapı yok. bi videon üni tanıtımı başka videon para kazanma diğer videon ingilizce konuşmayı öğrenme mesela. sen şimdi youtube yerinde olsan seni hangi kategoride tanıtırdın? bi konuya odaklan onun üzerine içerik oluştur derim karman çorman devamlı farklı konularla ilgili içerik oluşturmayı düşünüyosan çok uzun zaman içerik oluşturup yavaş yavaş tanınırlığını artırman gerek. sonra her attığın öyle ya da böyle izlenir ama youtube un bu aşamada seni bi alana yerleştirip izlettirmesi zor -ki video izlenimlerin gayet iyi benim yarı özgün içeriklerin ayda 1-2 izlendiği oluyor. tabi ben hiç bi seo like attırma şu bu uğraşmıyorum koyup geçiyorum. izlenmelerin iyi.

Gelen like ve yorumlar genelde organik ailemden, arkadaşlarımdan ve sosyal medyadan geliyor çevremdeki insanlar genelde videolarımı sonuna kadar izliyorlar :) Fakat diğerleri pek izlemiyor mesela uludağ üniversitesi fakülte tanıtımı ile bir video yaptım ortalama 300 izlendi ortalama görüntülenme süresi 3,30dk diyor ve 700 dakika üzeri izlendi. Aynı zamanda uludağ üniversitesi yazınca ilk 3 de bazen 1.sıraya alıyor peki ben bu yaptıklarıma ek olarak neler yapabilirim bana önerileriniz neler olur ?

Uludag universitesi tanitimi emin ol sene icerisinde baska zaman izlenmez, seneye yine universite tercih zamani izlenir. Surekli ilgi cekebilecek video atmaya bak. Asure ile ilgili video cekersen yalnizca bu ayda izlenir, ama pasta nasil yapilir diye cekersen tum sene ceker.

kanalının oturduğu bi altyapı yok. bi videon üni tanıtımı başka videon para kazanma diğer videon ingilizce konuşmayı öğrenme mesela. sen şimdi youtube yerinde olsan seni hangi kategoride tanıtırdın? bi konuya odaklan onun üzerine içerik oluştur derim karman çorman devamlı farklı konularla ilgili içerik oluşturmayı düşünüyosan çok uzun zaman içerik oluşturup yavaş yavaş tanınırlığını artırman gerek. sonra her attığın öyle ya da böyle izlenir ama youtube un bu aşamada seni bi alana yerleştirip izlettirmesi zor -ki video izlenimlerin gayet iyi benim yarı özgün içeriklerin ayda 1-2 izlendiği oluyor. tabi ben hiç bi seo like attırma şu bu uğraşmıyorum koyup geçiyorum. izlenmelerin iyi.

Aslında bende kendime bir kategori bulamadım adam akıllı, sonra " kişiler ve blog " kategorisinde olmak istedim. O yüzden kendimin ön planda olduğu aklıma ne gelirse çekebileceğim bir kanal açmak istedim. Yani bir nevi kendim ön planda olmak istiyorum vloggerlar gibi onlarda mesela her konuyu çekip video paylaşıyorlar ya o hesap benimkisi tabi her şey zamanla. Şuanlık gözüken iyi diyorsunuz o zaman.

Uludag universitesi tanitimi emin ol sene icerisinde baska zaman izlenmez, seneye yine universite tercih zamani izlenir. Surekli ilgi cekebilecek video atmaya bak. Asure ile ilgili video cekersen yalnizca bu ayda izlenir, ama pasta nasil yapilir diye cekersen tum sene ceker.

Anladım senin dediğin taktikleri uygulayacağım

Hocam kusura bakmada 3 haftada ne bekliyorsunki ? 3 haftada 5 video atıp 100binlere ulaşmayı mı hayal ediyorsunuz ? :)
Şöyle 1 sene geçsin, kanaldaki video sayısı en az 100 olsun.. Ondan sonra gelin izlenmiyorum diyin sebebini söyleyelim bizde.

Hocam kusura bakmada 3 haftada ne bekliyorsunki ? 3 haftada 5 video atıp 100binlere ulaşmayı mı hayal ediyorsunuz ? :)
Şöyle 1 sene geçsin, kanaldaki video sayısı en az 100 olsun.. Ondan sonra gelin izlenmiyorum diyin sebebini söyleyelim bizde.

Benim kanal 1 senelik, en az 100 video var, izlenmiyor. Ozelden yardim istiyorum. :D

haha aslında doğru söylüyorsun :) Ben aslında ilk şey düşündüm yani içeriklerim başlıklarım fena değil gene 1000 2000 izlenir bu sayıları düşük sanmıştım :) ama herkes benim izlenmelerime fena değil diyor ve hepside organik şuanda kanalın 2 haftalık toplam izlenmesi 1700 dakika, 1000 üstü de görüntülenme var, tabi beğeniler ve yorumlarda

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri