Yakın zamanda davetiye ile yurt dışına çıkanlar?

Disturbed

Kayıtlı Üye
Merhaba, yakın zamanda akraba vs. davetiyesi edinip almanya ya schengen vizesi ile seyahat edeniniz oldumu? Bu gün konsolosluk ile görüşüp başvuru formu ve gerekli evrak listesi aldım ancak aklıma takılan bazı sorular var. Bu konuda deneyimi olanlara ufak birkaç sorum olacaktı :)

Merhaba, yakın zamanda akraba vs. davetiyesi edinip almanya ya schengen vizesi ile seyahat edeniniz oldumu? Bu gün konsolosluk ile görüşüp başvuru formu ve gerekli evrak listesi aldım ancak aklıma takılan bazı sorular var. Bu konuda deneyimi olanlara ufak birkaç sorum olacaktı :)

Hocam sizin yerinizde olsam hiç davetiye olayına girmem. İşiniz, sigortanız ve düzenli geliriniz varsa vize alamamanız için hiçbir sebep yok.

Aradığın cevap belki değil ama, benim bir sürü tanıdığım olmasına rağmen Almanya için normal turistik vize başvurusunda bulunmuştum (gerçi 2015 yılıydı). 3 günde vizemi almıştım 3 aylık. Aynı şekilde UK vizesi de almıştım.

Hocam sizin yerinizde olsam hiç davetiye olayına girmem. İşiniz, sigortanız ve düzenli geliriniz varsa vize alamamanız için hiçbir sebep yok.

Aradığın cevap belki değil ama, benim bir sürü tanıdığım olmasına rağmen Almanya için normal turistik vize başvurusunda bulunmuştum (gerçi 2015 yılıydı). 3 günde vizemi almıştım 3 aylık. Aynı şekilde UK vizesi de almıştım.

Hocam sigortam önümüzdeki hafta başlayacak. Bizzat konsolosluktaki müdür ile görüştüm turist vizesine gerek olmadığını söyledi zaten vize merkezleride 140 euro gibi yüksek bir komisyon ücreti istiyor, ben turist vizesini kendilerine sordum kendileri gerek olmadığını ve davetiyenin daha mantıklı olduğunu söylemişti.

Aslında ben almanyadaki bir fesivale gitmeyi planlıyorum, satın aldığım festival biletide elimde mevcut.Bahsettiğim festivale katılan deneyimli TR vatandaşlarıda sizin gibi festival biletin varsa, sigortalı çalışıyorsan davetiyeye gerek yok turist vizesinide kolayca alırsın demişti ama dediğim gibi vize merkezlerinin talep ettiği tutar çok yüksek. Şu an aklım iyice karıştı davetiye ile mi gitsem turist olarakmı gitsem diye :(

Öğrenciysen - Alamazsın çok zor
İşciysen - çok rahat alırsın.

Gerekli evreklar ;

Varsa Ev,arsa tapu fotokopisi,SSK hizmet dökümü,Maaş bordrosu fotokopisi,İş yerinden imza sürküleri + idata başvuru formu, 3 aylı yurt dışı seyehat sigortası (iş bankası 30 euro civarı), Bilet rezarvasyonu,İstek kağıdı yada otel rezarvasyonu, Bankada 500 euro falan'da gösterirseniz daha garanti olur.

Anneme yıl başından önce 6 aylık multi vize başvurusu yaptım.Araya yılbaşı girdiği için ocak ayının 3. de 90 gün kalmalı 6 aylık vize çıktı.Çok rahat aldım vizeyi.Doğru evrakları verirseniz çıkıyor zaten.

hocam ingiltere ye nasıl vize aldınız en zor vize alınan yerlerden biri :) arkadaşım geçen de başvuru yaptı alamadı

Hocam sigortam önümüzdeki hafta başlayacak. Bizzat konsolosluktaki müdür ile görüştüm turist vizesine gerek olmadığını söyledi zaten vize merkezleride 140 euro gibi yüksek bir komisyon ücreti istiyor, ben turist vizesini kendilerine sordum kendileri gerek olmadığını ve davetiyenin daha mantıklı olduğunu söylemişti.

Aslında ben almanyadaki bir fesivale gitmeyi planlıyorum, satın aldığım festival biletide elimde mevcut.Bahsettiğim festivale katılan deneyimli TR vatandaşlarıda sizin gibi festival biletin varsa, sigortalı çalışıyorsan davetiyeye gerek yok turist vizesinide kolayca alırsın demişti ama dediğim gibi vize merkezlerinin talep ettiği tutar çok yüksek. Şu an aklım iyice karıştı davetiye ile mi gitsem turist olarakmı gitsem diye :(

Hocam kafam karıştı şimdi Almanya Turist vizesini nasıl konsoloslukdan alıyorunuz ? Konsolosluk özellikle turist vize işlemlerne bakmıyor randevu bile vermiyor idata diye bir yere yetki vermiş oraya yönlendiriyor ? Siz nasıl konsolosluğa girdiniz ve müdüre sordunuz anlamadım.

Hocam davetiye bir vize çeşidi değildir. Her halükarda vize alacaksın. Bu turistik olur, ticari olur vs.

Ayrıca vize merkezleri 140 Euro istiyor falan gibi bir şey yok. Seyahat acentesinden alırsan o fiyata kitleyebilirler doğrudur. Almanya vizesini IDATA denen resmi aracı kurum veriyor. Bunun da ücreti 60 Euro'dur. 25 euro da bu firma danışmanlık için alıyor. Bu kurum, konsolosluğun yetkilendirdiği tek resmi kurum. Yani evraklarını hazırlayıp 85 Euro karşılığında başvurunu yapacaksın.

Seyahat acentesi kesin alır diye bir şey yok. Sonuçta aynı belgeleri gene sen topluyorsun. Sadece randevu alıp gitmek kalıyor. IDATA'nın sitesine göz at.

---------- Spam Engelliyici 21:46 ---------- Önceki Mesaj 21:44 ----------

hocam ingiltere ye nasıl vize aldınız en zor vize alınan yerlerden biri :) arkadaşım geçen de başvuru yaptı alamadı

2014'te 180 gün kalmalı 6 aylık almıştım ben hocam. Gerçi o zaman bir danışmanlık firmasından yardım almıştım. (Tabi o zaman yt gelirleri akıyordu).

maaşın en az ne kadar olması lazım? maaşı belgeleyemeyip bankada para göstermek gerekli olursa bu para en az ne kadar olmalı? (eğer oluyorsa tabi) bunları bir açık öğretim fakültesi öğrencisi soruyor (davetiye için değil turist vizesi için)

Son düzenleme:
Hocam kafam karıştı şimdi Almanya Turist vizesini nasıl konsoloslukdan alıyorunuz ? Konsolosluk özellikle turist vize işlemlerne bakmıyor randevu bile vermiyor idata diye bir yere yetki vermiş oraya yönlendiriyor ? Siz nasıl konsolosluğa girdiniz ve müdüre sordunuz anlamadım.

Evet randevu işlemleri idata'nın sitesinden alınıyor. Almanya turistik vize alma olayını çok net bilmiyorum ama bu işlerle vize merkezleri yani komisyoncular ilgileniyor ama vereceğiniz evrağı düzgün derlerseniz sizde işlemleri yapabilirsiniz. Açıkçası benim gittiğim yeri alman konsolosluğu diye biliyorum ama tabelasında idata yazıyordu. Müdür ile konuşma mevzusuda, güvenlik ile görüştükten sonra dışarıya çıktığımda müdürlerini sigara içerken yakalayarak oldu.

Evet randevu işlemleri idata'nın sitesinden alınıyor. Almanya turistik vize alma olayını çok net bilmiyorum ama bu işlerle vize merkezleri yani komisyoncular ilgileniyor ama vereceğiniz evrağı düzgün derlerseniz sizde işlemleri yapabilirsiniz. Açıkçası benim gittiğim yeri alman konsolosluğu diye biliyorum ama tabelasında idata yazıyordu. Müdür ile konuşma mevzusuda, güvenlik ile görüştükten sonra dışarıya çıktığımda müdürlerini sigara içerken yakalayarak oldu.

Dostum dediğim gibi IDATA'nın sitesinde olan gerekli belgeleri tamamlayacaksın, sonra da randevu alacaksın. Randevu günü vezneye paranı yatıracaksın (en son 85 Euro idi toplam). Sıran geldi mi evraklarını görevliye teslim edicen hepsi bu.

İdata almanya konsolosluğunun yetki verdiği tek kurumdur.Turistik vize harici, aile birleşimi,sanatçılar için özel vize,çalışma başvuruları için sadece almanya konsolosluğuna gidilmesi gerekiyor.

İdata iyi bir yerdir, zaten içerde birsürü farklı vize komsiyoncusu görürsünüz.Bunlar İdata ücretinin üzerine + olarak komisyon alırlar.Siz idata'dan randevu alın,evraklarınızı ayarların eğer ki almanya'da kalmayacağınıza garanti ederseniz 90 günlük multi alırsanız.

Benim fikrim yunanistan,litvanya gibi ülkerden multi başvurusu yapmanız.Daha çabuk çıkıyor.Fakat ilk durağınız vizeyi hangi ülkeden alıyorsanız orası olmalı.

[MENTION=19274]ertunc23[/MENTION] [MENTION=10061]sequieros[/MENTION] Benim aklımdaki asıl sorular şuydu aslında;

- Başvuru evraklarını teslim ederken evraklarda kaç aylık sigortalı görünmem gerekiyor?

- Uçak rezervasyonları istenmiş gerekli evraklar için. Benimde bildiğim kadarıyla davetiye gönderenin ikamet ettiği şehre giriş yapmak gerekiyor ilk önce ama festival başka bir şehirde. Şimdi benim bu durumda almanya içerisinde yapacağım uçak yolculuklarınında mı rezervasyon bilgilerini evraklara eklemem gerekir?

maaşın en az ne kadar olması lazım? maaşı belgeleyemeyip bankada para göstermek gerekli olursa bu para en az ne kadar olmalı? (eğer oluyorsa tabi) bunları bir açık öğretim fakültesi öğrencisi soruyor (davetiye için değil turist vizesi için)

Maaş için belli bir kriter yok. MEsela ben İngiltere başvurusunda otelde çalıştığımı ve maaşımın asgariden göründüğü için 803 TL olduğunu söylemiştim ama elime geçen bahşiş vs ile birlikte 3000 oluyor demiştim.

Burada önemli olan hesabındaki hareketlerdir. Örneğin, benim hesabıma 1 sene boyunca aylık 1000 lira girip 12.000 TL var. Sen bir seferde 200.000 TL attın. Sana vermezler bana verirler. Olay bu.

Amaç konsolosluğu geri dönmene ikna etmek hepsi bu.

---------- Spam Engelliyici 21:57 ---------- Önceki Mesaj 21:53 ----------

[MENTION=19274]ertunc23[/MENTION] [MENTION=10061]sequieros[/MENTION] Benim aklımdaki asıl sorular şuydu aslında;

- Başvuru evraklarını teslim ederken evraklarda kaç aylık sigortalı görünmem gerekiyor?

- Uçak rezervasyonları istenmiş gerekli evraklar için. Benimde bildiğim kadarıyla davetiye gönderenin ikamet ettiği şehre giriş yapmak gerekiyor ilk önce ama festival başka bir şehirde. Şimdi benim bu durumda almanya içerisinde yapacağım uçak yolculuklarınında mı rezervasyon bilgilerini evraklara eklemem gerekir?

- Bildiğim kadarıyla son 3-4 aylık döküm istiyorlar sadece. Gerekli belgeler kısmında yazar.
- Şehir farketmez. İndikten sonra kimse nereye gideceğini bilemez. ALmanya içi uçak biletine gerek yok. Türkiye-almanya ve Almanya-Türkiye gidiş-dönüş biletin olması yeterli.

@ertunc23 @sequieros Benim aklımdaki asıl sorular şuydu aslında;

Başvuru sırasında sigortan gideceğin gün başlamalı ve 3 aylık olmalı bence.
İlk gireceğin yer almanya sonrası sana kalmış.Forumda böyle bir bölüm var multi istiyorsan ilk shengen bölgesine almanya yaz, 2. istediğin bir avrupa ülkesini.Uçak biletini alma rezarvasyon yap.Almak zorunda değilsin.

Ayrıca istek kağıdın yoksa almanyada kim gönderecekse sana yabancılar polisi çok geç randavu veriyor.Ekim 2016 'da bizim akrabalar randevu için gitmiş Aralık 2016 için tarih vermişler.Düşün artık baya yoğun.

Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim, yeni bilgiler edinmiş oldum sayenizde. ertunc hocam istek kağıdından kastınızı net anlayamadım, davetiyeyi diyorsanız muhtemelen nisan ayında elime geçicek o zaten.

Birde atladığım önemli bir konu daha var ki o da davetiyeyi evet göndericekler bana ama ağustos ayında ben orada bulunucam ama akrabalarım o tarihte düğün vesilesiyle Türkiyede bulunacak. Bu konu hakkında birinci ağızdan idata müdürü sorun olmaz dedi ama onun dışında sordum 1-2 kişi sorun olabilir, olur vs. deyince aklım karıştı. Deneyimleriniz yada bilgileriniz doğrultusunda sizin bu konuda bilginiz varmıdır?

Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim, yeni bilgiler edinmiş oldum sayenizde. ertunc hocam istek kağıdından kastınızı net anlayamadım, davetiyeyi diyorsanız muhtemelen nisan ayında elime geçicek o zaten.

Birde atladığım önemli bir konu daha var ki o da davetiyeyi evet göndericekler bana ama ağustos ayında ben orada bulunucam ama akrabalarım o tarihte düğün vesilesiyle Türkiyede bulunacak. Bu konu hakkında birinci ağızdan idata müdürü sorun olmaz dedi ama onun dışında sordum 1-2 kişi sorun olabilir, olur vs. deyince aklım karıştı. Deneyimleriniz yada bilgileriniz doğrultusunda sizin bu konuda bilginiz varmıdır?

Hocam davetiye kağıdı gelsin, siz ordaki adresi yazın.Sıkıntı olmaz.Davetiyenin amacı sizin giderlerinizi kim karşılayacak size kim garanti verecek.Davetiye aslı siz pasaportunuzu idatadan almaya gittiğinze tarafınıza verilecek.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri