Yardım | Yeni forum Kuralları Katkılarınızı Bekliyor.

kbasali

Kayıtlı Üye
Selamlar arkadaşlar,

Forumdaki kuralları yeniden gözden geçiriyoruz ve eksik olan kısımlarını düzeltmeye çalışıyoruz.

Aklımıza gelenler aşagıdaki gibidir, eğer eklenmesini istediğiniz yeni bir kural veya bir eleştiriniz var ise lütfen çekinmeden fikirlerini paylaşın

1- Hangi şartlarda üyeler birşeyler alıp satabilir?
100 mesajı olması,
10 trader olması

2- Hali hazırda açılmış ticaret kurallarına neler yazılmalı veya yazılmamalı
Örnek: FB like almak için birisi konu açmış ve 5 mesajı olan bir üye gelip benden al, ben şu fiyata yaparım vs.. vs.. durumlarda, gibi postların yasaklanması,

3- Adsense hesabı satışı

4- Youtube Kanal Satışı Şartları
İstatisliklerin paylaşılması,
Ödeme alıp almadığı,
Genel olarak sektörü= Araba kazası, TR dizi, Yabancı film, Fail video,
İhtar varmı,
Network'e üyemi,

5- Facebook veya sosyal medya hesapları,
Yeni bir üye gelipde 1k TL'ye bir sayfa satmaya kalkarsa?
Başka forumlardaki reflerini dikkate alıcakmıyız?=Herhangi bir ispat isteyecekmiyiz?

6- Hizmet, e kitap, video yükleme, telif kaldırma vs.. vs..
Şahsi fikrim hangi şartlar'da iade edilebilir konusunun açık ve seçik ifade edilmesi gerekli,

Adam E-kitap satıyorsa kaç gün içinde iade edilebilir?
Adam video yüklüyorsa şartlarını açık ve seçik ifade etmeli,

Hakaret, Küfür, Kişilik haklarını zedeleme
(tabi burda önemli olan hakaret boyu'tu ve sarf ediliş şekli,
yönetimden kimse online değil ve aynı veya farklı konuda sürekli küfür hakaret ediyorsa ilk sefer olsa bile 7 gün ile tatile gönderilebilir)

İlk seferde 1 gün (veya Sözlü Uyarı), 2. seferde 7 gün 3. 1 ay

Yönetici uyarılarını dikkate almama ve yöneticiler ile karşılıklı atışma
İlk seferde 1 gün, 2. seferde 7 gün 3. 1 ay

Yönetimi forumu yıpratma, kullanıcıları aşağılama veya kışkırtma,
İlk seferde 1 gün, 2. seferde 7 gün 3. seferde süresiz.

Halka mal olmuş ünlü, siyasi, yerli kişilere hakaret veya aşılama
İlk seferde 3 gün, 2. seferde 7 gün 3. seferde süresiz.

Post kasma, gereksi post atımı,
İlk seferde 14 gün şimdi

Ticaret konularında gereksiz post atımı,
İlk seferde 1 gün (veya Sözlü Uyarı), 2. seferde 7 gün 3. 15

Başka kullanıcıların kanallarını izin paylaşma,
Sözlü uyarı ve konunun editlenmesi (yt adresinin silinmesi)

Bir üye tarafından açılan bir konun silinip silinmemesi tamamen yönetimin inisiyatifindedir.

Mesajlarda öğretici veya örnek gösterici image'ler dışında image kullanılamaz.

Forum kurallarının güncellenme veya yenilerinin eklenmesi hakkı forum yöneticilerince her zaman saklıdır

Forumda konu açmadan önce konu açacağımız bölümdeki kuralları okuyalım.

Yönetimin aldığı kararlara saygı duyalım

"10 trader olması"
kişi 10 trader olmadan peki nasıl 10 tradere ulaşacak ?

eline yüreğine sağlık, kuralları kısa ve öz hatırlatmış ve genişletmişsin :)

kurallar kısmı biraz güncelleme istiyor, aklımıza gelenleri biz yazdık ama unuttuğumuz birşey varsa veya forum kullanıcılarını memnun olmadığı bir yer var ise değiştirebiliriz.

kurallar kısmı biraz güncelleme istiyor, aklımıza gelenleri biz yazdık ama unuttuğumuz birşey varsa veya forum kullanıcılarını memnun olmadığı bir yer var ise değiştirebiliriz.

var sayın hocam sağ üstteki banner yerleşimi çok amatörce ve sinir bozucu duruyor :D Forum makas atıyor resmen :D Sayfa sağa sola kayıyor

[MENTION=624]3eRKaN[/MENTION] 24 inch monitore sığmıyor o reklam :) çözünürlükte 1600*1200 [MENTION=1]Muslera06[/MENTION] halleder o kısmı sanırım :)

[MENTION=624]3eRKaN[/MENTION] 24 inch monitore sığmıyor o reklam :) çözünürlükte 1600*1200 [MENTION=1]Muslera06[/MENTION] halleder o kısmı sanırım :)

abi önemli olan çoğunluk kısmının kullandığı monitörler . Sen [MENTION=1]Muslera06[/MENTION]' ya bakma O Full HD monitör kullanıyor zengin adam . Birazda bizim gibi fakirleri düşünsün :D Herkes Full HD monitöre para verecek kadar zengin değil ;) Bakın benim tavsiyem ; Gitti gidiyor reklamlarını en alta ortalı bir şekilde çekin, sol taraftaki yeni eklenen Google Reklam bannerini ortalayın. [ayrıca soldaki yeni eklenen google reklamları çok güzel olmuş foruma giriş yapınca değişiklik şeyler görmek yani farklı reklamlar görmek güzel bir duygu ] bu dediklerimi yapın İnanın süper olacak :)

abi önemli olan çoğunluk kısmının kullandığı monitörler . Sen [MENTION=1]Muslera06[/MENTION]' ya bakma O Full HD monitör kullanıyor zengin adam . Birazda bizim gibi fakirleri düşünsün :D Herkes Full HD monitöre para verecek kadar zengin değil ;) Bakın benim tavsiyem ; Gitti gidiyor reklamlarını en alta ortalı bir şekilde çekin, sol taraftaki yeni eklenen Google Reklam bannerini ortalayın. İnanın süper olacak :)

Geçen soruyordu bana, ne alsam karar veremedim diye,
Ferrarimi yoksa Lamborghini sipariş versem diye, Çok ızdırap çekiyorum bu konuda diye dert yanıyordu. Sen monitörden bahsediyorsun :) :)

Düzeltir reklamları sanırım yakın zamanda :)

evet bende işyerinde 24 inc monitör kullanıyorum hatta fazladan yer bile kalıyor. ama dediğim gibi herkes bu büyüklükte monitör kullanmıyor. Benim evdeki 19 İnc LED monitör olmasına rağmen forum zig zag çiziyor . Artık CRT monitörleri düşünemiyorum bile ... Gerçekten bu kadar ciddi bir foruma bu ufak hatalar yakışmıyor... Saygılarımla

Kurallar tamam da çoğu zaman görüyorum ki biri banlanıyor, süresi 2 hafta yazıyor, ertesi gün giriyorum bakıyorum açılmış ban. Cezanın bir anlamı kalmıyor o zaman. Muhtemelen haksızlığa uğradığı için banı açılıyor ama yönetimin ortak kesin bir kararı olmalı birini banlarken ya da uzaklaştırırken.

hocam bence en önemli şey yok şu forumdan geldim şu reflerim var bu reflerim var diye birinin satış yapması olayı bu forumda yapılacak olan satış bu forumun refiyle olmalı

Kurallar tamam da çoğu zaman görüyorum ki biri banlanıyor, süresi 2 hafta yazıyor, ertesi gün giriyorum bakıyorum açılmış ban. Cezanın bir anlamı kalmıyor o zaman. Muhtemelen haksızlığa uğradığı için banı açılıyor ama yönetimin ortak kesin bir kararı olmalı birini banlarken ya da uzaklaştırırken.

2 hafta banlananlar genelde post kastıkları için banlanıyor.

1- Hangi şartlarda üyeler birşeyler alıp satabilir?
100 mesajı olması,
10 trader olması

Bunun yerine... Aldığı beğeni : 50 olsun...Trader coğu kişi aktif olarak kullanmıyor...

evet trader konusunda bende arkadaşlara katılıyorum mesaj sayısı beğeni gibi şeylerde göz önünde bulundurulmalı benım forumda birşey satın alıcak ihtiyacım yok ama ileride birşeyler satmak istersem bu benım için sıkıntı olucaktır

Bu forum bilginin satildigi,forum ruhuna aykiri olmaktan ciksin.
Bildigi seyleri burada paylassinki herkes yararlansin.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri