Yaşamaktan Sıkıldım Artık [Konu Dışı]

Sonuna kadar sıkılmadan okudum . Daha bu yaştayken bile gerçekten etkilendim.

Bir an kendimi düşündüm ;
annemi , babamı , kardeşlerimi ,akrabalarımı, arkadaşlarımı, gerçekten çok kötü oldum ...

Bence bütün bunlar saçmalıktan ibaret , insanın kendisini manipüle ettmesi gibi birşey.

DİCK cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi.

Korku ve Ümit arasında yaşamak fikri, işte hayatın bu son derece keskin gerçeğine karşı insanlığın bulduğu en hakiki çare.

Mutlak teyakkuz cinnet halidir, mutlak rahatlık ise bir nevi delilik..

ifrat ve tefrite kaçmadan itidalin bulunması gerek hayatta..

insan seçimleriyle insandır; bazen uçları yaşamayı seçebilir hatta kendi hayatını almayı da.. Gerçek şu ki ölüm karşısında çaresiziz ama hep bu dipsiz kuyudan kurtulacak ümitler üretiriz, bu da hayatın bize dayattığı başka bir gerçek.

Yazı için teşekkürler..

Bu makaleyi yazdığın için senden Allah tazı olsun !
Bir an bende senin gibi düşündüm .
Allah hepinize hayırlı bir hayat (yaşam) nasip etsin !

esrar kullanımına bağlı(belki bonzaide olabilir)ağır depresyon geçirdim ilk iki ay her türlü ölüm korkusu aklımdaydı her saniye cenazemi düşünürdüm her saniye camiden gelicek olan ölüm selamı duyaçağım derdim kalbimn 167 bpm hızına ulaşır soğuk ter döker hayatımdan bezerdim çoğu kez intihar aklıma geldi ama şükür güçlü bi yapım vardı ayetlerde geçen şüphesiz her zorluğun bir kolaylığı vardır ayetini gördüm dayandım sonunda bir iki doktora gittim ilk doktor prozac verdi o daha beter etti panik atak kalp kirizi şüphesi ölümlerden ölüm gibiydi sonunda lustral adlı antidepresan kullandım çok şükür iyileştim ama bazen yine kötü olabiliyorum ama o da yakında düzelicektir,önce sağlık beyler yarın namaza başlıyorum hayatımı düzene sokuçağım tek baki allah,o yüzden allaha emanet olun

"Ölmeden önce ölünüz" hadisini anımsattı bana.

Bize ytpara da Trabzon !

tüylerim diken diken oldu be gerçekten anlamlı bir makaleymiş.dur bi hayal edeyim dedim nasıl olacak diye inanın korktum düşünmesi bile ürpertiyor insanı.hala vakit varken yaşadığımız hayatın kıymetini bilelim ve bunları bize sunan yüce yaradana şükredelim.paylaşım için ayrıca teşekkürler

iyi bir çoçuk olursanız belki şirinleride görebilirsiniz

ilk cümlesini okudum sıkıldım, sonra yorumları okudum herkes sıkılmadan hepsini okudum yazmış, ikinci cümlesini okudum gene sıkıldım. sonra en son kiyoshi'nin yorumunu okudum hiç sıkılmadan güldüm :))

@mexis Böyle bir konu açtığın için Allah razı olsun, Yorumlar Dahil hepsini okudum, ve etkileyici gerçekten Helal olsun..

Kutsal topraklar sizi rahatlatır hocam , en kısa zamanda bir ümre turu yapın, arada bir çocuk esirgeme kurumuna,huzur evine hatta ruh ve sinir hastanesini ziyaret edin,

Arkadaslar bu aralar bir sıkıntıya düstüm yazıyı tekrar okudum. belki sıkıntıya düsen arkadaslar vardır upluyorum konuyu, umarım bir nebze işe yarar

Teşekkürler bizimle paylaştığınız için

2 rekat namaz kılın allahın şeriatından ayrılmayın hayatın daha renkli olduğunu anlarsınız,14 yaşında iken arkadşaım vardı deli olduğunu söylediler çoçuk namaza başladı ama hiç gidip bi el uzatmadım yardım etmedim belki kurtarabilirdim ama çoçuğuz işte 4 sene sonra soğuk bi yerde açlıktan taş yiyerek ölmüştü ne diyeyimki zamanı varken sevdiklerinizi koruyun

insanın mutlu yada mutsuz olması yaptığı yada yapmadığı ibadetlerle değil yaşam içersin de adamlığıyla alakalı. kaç tane gönlü kırdın ? yada kaç gönül de bir hoş seda oldun ? yani ibadet yap yada hacca git demeyeceğim sana iyi bir insan olmak için daha çok gayret et diyeceğim.

Ne kadar güzel bir yazıymış, hem üzüldüm hem mutlu oldum ve bazı şeylerin farkına vardım. Hiçbir şeyi ertelememek gerek şu kısa hayatta... Yazıyı yazan ağabeyime çok teşekkürler... :)

yazinin ilk satirlarini okudugum gibi dewaminin ne oldugu anladim ve duygulandim dusunun omrunuzden bi gun daha gecti ve gecen onca koca seneler zihnimizde bir saniye gibi.neler yaptik diye soracak olursak hic bisey yapmadik tabikide soyle dusunelim cogumuzun vakti bilgisayar basinda geciyor kendimize vakit bile ayiramiyoruz saat 2 30 suan ve isimde calisiyrm amac ise gecim derdi fln filan ama cok dusunuyorum hic kendime deger vermemisim para kazanma hirsimiz hic birakmadi yakamizi belkide biz yakamiza kendimiz yapisiyoruz ama bi gun ölumun yakamiza yapisacagini hatta yakamizda oldugu hic dusunmedik hep ayni cizgi uzerinden gittik serefli bir varlik oldugumuzu unutup serefli kilan mevlaya kendimizi gosteremedik icimizi nurla dolduramadik huzur veremedik kendimize ve gun gectikte temiz olan gonlumuz yerini bir batakliga hapsetti ve bizde buna goz gore izin verdik kirlenmemeliydik o temizligin bana verdigi rahatligi kendi ellerimle atip batakliga surukledim kendimi bilmiyorum sonu kotu olacak ama yikanmaya gercekten ihtiyacim var

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri