Yeni bilgisayar aldim ! Yardim edin

Amohma

Kayıtlı Üye
Merhaba, yeni bir bilgisayar aldim, Anakart Modelim 4133 Mhz kadar destekliyor en yüksek 4133 en düşük: 2666 MHZ yaziyor. Simdi benim alacagim ram ise: 32 Gb 2133 Mhz yani anakartim Mhz olarak belirledigi alt limit olan 2666 dan daha düşük.Acaba bu ram almam sorun yaratir mi ?

Eger yaratirsa 2 tane 16 16 3600 mhz alicam.

Sizce hangisi doğrudur ?

Sıkıntı olmaz fakat tam verim alamazsın ram den. Tam istediği değerlerde al pişman olursun.

öyle bir anakart alıpta düşük mhz ram kullanmak pek akıllıca değil bence yapma

Öncelikle işlemci ram calışma frekansına bakınız. Ram çalışma frekansı 1866 mhz ise isterseniz 5000 mhz ram desteklesin :D isterse ram 5000 mhz olsun çalışacağı frekans 1866mhz.

Önncelikle anakart ve işlemci modelini yazınız ona göre hangi ram alacağınızı tavsiye edebilirim.

Örnek : Intel® Coreâ„¢ i7-7700K İşlemci 2400 mhz ddr4 destekliyor.
lQ6WVQ.png

Benim zamanında başıma geldi xeon işlemciye normal ram alıp kullandım, boşuna para verdim. Benim ihtiyacım olan ECC Bellek 1333 mhz....Boşu boşuna ddr3 2133 mhz ram aldım :) 1333 mhz fazlasını kullanamıyorum.

bir sıkıntı yaşamazsın fakat yüksek frekansı seçmeni öneririm. bir de dengeli seçmelisin 1866Mhz'in yanına 3600'ü eklersen alacağın hız 1866 olur toplamda.

Sorun yaşamazsın diyenler her halde ezbere yazıyorlar, arkadaşlar desteklenmeyen frekanslardan ötürü arada drop girmeler ve mausun takılmalarını hissediyor olacak.

Ram MHZ seçiminde işlemcinin ne kadar ram hızı desteklediğine de bakmalısınız. Sadece anakarta bakarak seçim yapmak doğru değil

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri