Yeni Doğrulama Kuralları

A
  • Kullanıcı Angelus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Sorunları & Çözümleri
A

Angelus

Guest
Yeni Doğrulama Kuralları (Geri adım atıldı)

Güncelleme
Gelen yoğun tepkiler üzerine YouTube geri adım attı. Söylenilene göre varolan kanallar simgelerini koruyacak ancak yeni simge sistemi gelecek. 100 bini geçen ancak rozeti olmayan kanallar ise incelemeye girecekmiş. Ayrıntılarını tam olarak bilmiyorum ancak topluluğun ortak tepkisi adım attırmışa benziyor.

Önceki haber
Az önce gelen maile göre artık kanallara rozet verme işi daha da zorlaşacak. Ayrıca var olan rozetler de geri alınabilecek.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bana da mail geldi;

Merhaba,
YouTube'da ]kanal doğrulamasında kullanılan uygunluk ölçütlerinin güncelleneceğini bildirmek için size ulaşıyoruz. Maalesef bu değişikliklerin ardından kanalınız artık doğrulama için gereken ölçütleri karşılayamıyor. Bu durumun moral bozucu olabileceğinin farkındayız ancak bu güncellemelerin kanal doğrulamayı YouTube'daki kullanıcılar ve içerik üreticiler için daha tutarlı hale getireceğine inanıyoruz. Bu değişiklikler ve yapabilecekleriniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen okumaya devam edin.
Değişiklikler
YouTube artık doğrulama rozeti isteklerini onaylamak yerine kanalları önceden doğrulayacak. İyi bilinen veya sıkça aranan bir içerik üreticiyi, sanatçıyı, halka mâl olmuş kişiyi veya şirketi temsil eden ve aynı ada sahip diğer kanallardan ayırt edilmesi açıkça gerekli olan kanalları doğrulamayı hedefliyoruz.
Genellikle aşağıdaki özelliklere sahip kanallar doğrulanır:
• YouTube'da büyük bir kitleye ve topluluğa sahip olma.
• YouTube dışında yaygın şekilde tanınma ve internette güçlü bir etkiye sahip olma.
• Ya da YouTube'daki diğer kanallarla karıştırılabilecek bir kanal adına sahip olma.
Amaç, kanalların başka birinin kimliğine bürünme sorunlarının önüne geçmesine yardımcı olmak ve izleyicilerin, kanalların temsil ettiği içerik üreticisinin, ünlünün veya markanın resmi temsilcisi olup olmadığını anlamasını sağlamaktır. Doğrulama rozeti, YouTube'un bu kanalı önerdiğini veya ödüllendirdiğini göstermez.
Bu ne anlama geliyor?
Ekim 2019'un başı itibarıyla kanalınız artık doğrulanmış olmayacak ancak karara buradan itiraz edebilirsiniz. Bu durum, kanalınızın para kazanma durumunu etkilemeyecek.
Bu değişikliklerle ilgili daha fazla bilgi için YouTube Yardım Merkezi'ne göz atın.
Saygılarımızla,
YouTube Ekibi

banada geldi 600 bin aboneli kanalımın rozeti kalkıyor puuu sana suzan. millet baya tepkili google forumda

Son zamanlarda yaptıkları ile gitgide platformdan uzaklaşıyor millet. Açıkçası tekel olmasalar bu tarz şeyleri yapamazlar. Gerçi millet mobil sosyal ağlara kayıyor daha fazla özgürlük var diye. Youtube ise iyice katılaşıyor.

Banada geldi 350 binlik kanalım var, doğrulama rozetim kalkacak galiba. İtirazımı ettim bakalım ne cevap gelecek.

Benim de özgün kanalın doğrulaması gidiyormuş, bir işe yaradığı yoktu zamanında herkese dağıtmışlardı.

Arkadaşlar itiraz linki bırakılıyor gelen mailde, şansınızı deneyin itiraz edin

Biri de öıkıp demiyor ki youtube sizden tam şu şekilde içerik üreticisi olmanızı istiyor. Deneme yanılma yoluysa sağa sola rasgele ateş eden magandalara döndük.

daha dün araştırma yapıyordum 100kya çok yaklaştım, dedikleri gibi topluluk telif vs gelirse rozet gidebiliyormuş. Ayrıca rozeti ve 100k ödülünü keyfimiz isterse yollarız veya özgün değerli içerik yaparsanız demiş.

Yeni özgün kanal ismi ile tekrar başvursak onaylanır mı arkadaşlar ?

itiraz linkini tıkladım forum filan çıkmadı bende...
Genel bilgiler var...Bu son karardan sonra itirazlar da kaldırılmış galiba

Bir kişinin ki kaldırılmış

Son zamanlarda çalıntı içerik ile gündeme gelen birçok YouTuber’ın ardından bazı kanalların doğrulanmış rozetlerinin kaldırılacağı hakkında bazı söylentiler ortaya çıkmıştı. Şimdi de MagazinTube’nin yaptığı bir habere göre söylentiler gerçek çıktı. YouTube doğrulanmış rozetler için kaldırma işlemine başladı. Rozeti kaldırılan ilk YouTuber, 947 bin aboneye sahip olan Sierra Schultzzie oldu.

https://shiftdelete.net/youtube-dogrulanmis-rozetlerini-kaldirmaya-basladi?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri