yeni dolandırma yöntemi

Ben olsam dilenirken video çeker yt de yayınlardım vlog yapsalar var ya manyak para kazanırlar onların hayatınıda merak etmiyor değiliz ne yer ne içerler nerde yatarlar falan dilenirken video çekseler kimse para vermemezlikde yapmaz sırf yt de görünmek için para verirler :D Krizi fırsata çevirmek budur

bu yeni değil ki otobüs icat edildiğinden beri var :D

O - pardon abicim bişey sorabilir miyim ?
Ben - buyur kardeş sor
O - şu adrese nasıl giderim?
Ben - şurdan şöyle gidersin
O - peki abi bişey daha allah seni sevdiğine bağış..
Ben - param yok kardeşim kusura bakma
O - para istemiyorum ki abicim karnım aç üç beş bişey versen yeter
Ben - demin seni sigara içerken gördüm ama
O - nerde gördün
Ben - otobüsün arkasında
O - peki abicim allahından bul emi
Ben - bulursam allahımdan bulurum tövbe tövbe :D

bu da benim başımdan geçen diyalog =)

Size başka bir türünü anlatayım. Otogarlarda bekliyor böyle tipler. Otobüsün kalkmasına 1-2 dk kala Abi memlekete dönecem param yok, para istemiyorum şu otobüsten bana bir bilet al diyorlar. Adamda güvenip tabi şöföre parayı verip bilet kestirmeden otobüse bindiriyor. Daha sonra otobüs otogardan çıkıp ışıklarda beklerken bu tip şöföre gidip abi ben memlekete dönmekten vazgeçtim bilet parasını verirmisin diyor.

Bide vermezsen paramı vermediler diye cıngar çıkarıyor.

Aslında olması gereken devletin bu tür dilenciliklere izin vermemesi gerekiyor. Polis dilenci görünce göz altına alacak. Gerçekten durumu kötüyse gitsin kaymakamlıktan yardım istesin. Kaymakamlık ilgili kişiyi incelesin. İlgili kişinin çalışacak durumu yoksa çok yaşlıysa vs. yardım etsin. Eğer ki çalışacak gücü varsa işkura yönlendirerek iş buldursun.

Dilencilik yapanlar gençliğinde ssk lı bir iş bulup çalışmıyor. Sonrada yaşlanınca sokaklarda köşe kapmaca oynuyorlar. Gençken aklın nerdeydi. Git adam gibi iş bul çalış, kalacak ev satın al. Yaşlanınca emekli maaşıyla geçinirsin. Ev kirası olmayan birine emekli maaşı rahatlıkla yeter. +1k civarı maaş alıyor emekliler. (bağkur emeklisi biraz daha düşük olabilir) Ev kirası derdi olmayınca 1k yı nereye harcayacak yaşlanınca.

İstanbul ankara izmir vs. vs. gibi büyük şehirlerin lüks yerlerine göç ediyorlar. Sonra burda çalışarak nasıl ev sahibi olucam. Paran yoksa senin ne işin var lüks semtlerde. Oranın yerlisiysen kökenin oralıysa zaten orda arsa arazi evin gibi gayrimenkullerinin olması gerekiyor. Bu tür insanların amacı belli. Duygu sömürüsü yaparak insanlardan para koparmaya çalışıyor. Peki biz enayimiyiz? Bizde genç iken sağda solda serserilik yapalım. Yaşlanınca da bi köşeye yerleşip dilencilik yapalım. :D

Konudaki dilencilik yapan kişininde geleceği belli. Bu şekilde sağdan soldan dilenerek gençliğini harcayacak. Yaşlanınca da emekli maaşı alamayacağı için yine eski mesleği olan dilencilikle milletten para toplayacak.

Bu tür insanlar yüzünden gerçekten yardıma muhtaç insanlara yardım edemiyoruz. Birine yardım edince acaba bu adamın gerçekten yardıma ihtiyacı var mıydı diye düşünüyorsun. Niye? Çünkü aynı adam ekibi topluyor. Bugün 1 kişiye yardım ediyon. Öbür gün diğer adam arkadaşlarını da sana yönlendiriyo. Bi sürü kişi sana saldırıyo. Bazı çocuklar ara sokaklarda uyuşturucu madde kullanıyo dilencilik parasıyla. Sen yardım ettiğini sanıyon. İyilik yapıyom diyorsun. Sonra Sürekli sana sarıp senden para istiyo vermeyince seni dövmeye kalkıyo.

Yazılacak çok şey var aslında... Ama neyse daha fazla yazamıycam.
Şuanki sistemde en doğru yol. Kimseye yardım etmeyeceksin. Git kaymakamlıktan yardım iste diyeceksin. Bi kere kovunca bi daha gelmezler. Para verip alıştırırsan, para vermediğin günler sonu kanlı bitebiliyor bazen. Adamlar seni kibarla haraca bağlıyor :D

Son düzenleme:
50 kuruş bir şey mi? Birkaç sene önce biri benden pişkin pişkin sigara parası hatta Marlboro parası ( anında s..tir çektim tabi milletin ortasında), birisi taksi parası (otobüs, dolmuş falan da değil direkt taksi. Buna da aynı şekilde yol verdim) istemişti.

Böyle insanlar yüzünden belki de gerçekten ihtiyacı olan insanlara iyilik yapmaya ya da yardım etmeye soğumuş bir millet olduk.

eskişehirde yaşarken dilenme bittikten sonra akşam mercedesle adamı almaya geldiklerini gördüm ben . adam özel şöför bile tutmuş.adamın günde kaç k tıkı vardı kimbilir :D :D

eski işyerimede para bütünletmeye geliyolardı. günlük en az 150 tl getiriyolardı.

Son düzenleme:
onu anladımda hocam adam 50kuruş istiyosa bence gerçektende ihtiyacı vardır, 50kuruş toplıyarakmı adam dolandırcak?

Hocam siz hangi dünyada yaşıyorsunuz :)
50 kuruş küçük gördüğünüz o para varya hani.
Günde 200*0.50=100 lira yapar :) Bunu meslek edinen için minumum kazancıdır bu oran :) Sabah 10 mesai akşam 8 paydos :D
Akarı yok kokarı yok :D Ağzı yoruluyor :D

Soruyorum size asgari ücrete 1300 liraya çalışan ne kadar insanımız var. Bu dolandırıcılar değil adgari ücret memur maaşı hatta mühendis maaşı kazananı bile var :)

para istemiyorum diyerek konuşmaya başlayıp sonunda dolmuş parası isteyip.bir şekilde 2 lira verdiğim arkamı dönüp gittiğimda karşı şeritde geçip izlediğimde 3-4 kişiden para aldığını gördüm. bende para aldıktan sonra helallik bile istemişti. konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim. bu olay 2-3 ay önce yaşadım.

valla bir çorba parası diyen adama asla para vermem ama gel sana çorba ısmarlayayım derim zaten üçkağıtcıysa gelmez açsa gelir çoğu geldi ve çorbasını aldım. konunuzdaki üçkağıtmı değilmi valla orası artık vicdana kalmış

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri