Aslında olması gereken devletin bu tür dilenciliklere izin vermemesi gerekiyor. Polis dilenci görünce göz altına alacak. Gerçekten durumu kötüyse gitsin kaymakamlıktan yardım istesin. Kaymakamlık ilgili kişiyi incelesin. İlgili kişinin çalışacak durumu yoksa çok yaşlıysa vs. yardım etsin. Eğer ki çalışacak gücü varsa işkura yönlendirerek iş buldursun.
Dilencilik yapanlar gençliğinde ssk lı bir iş bulup çalışmıyor. Sonrada yaşlanınca sokaklarda köşe kapmaca oynuyorlar. Gençken aklın nerdeydi. Git adam gibi iş bul çalış, kalacak ev satın al. Yaşlanınca emekli maaşıyla geçinirsin. Ev kirası olmayan birine emekli maaşı rahatlıkla yeter. +1k civarı maaş alıyor emekliler. (bağkur emeklisi biraz daha düşük olabilir) Ev kirası derdi olmayınca 1k yı nereye harcayacak yaşlanınca.
İstanbul ankara izmir vs. vs. gibi büyük şehirlerin lüks yerlerine göç ediyorlar. Sonra burda çalışarak nasıl ev sahibi olucam. Paran yoksa senin ne işin var lüks semtlerde. Oranın yerlisiysen kökenin oralıysa zaten orda arsa arazi evin gibi gayrimenkullerinin olması gerekiyor. Bu tür insanların amacı belli. Duygu sömürüsü yaparak insanlardan para koparmaya çalışıyor. Peki biz enayimiyiz? Bizde genç iken sağda solda serserilik yapalım. Yaşlanınca da bi köşeye yerleşip dilencilik yapalım.
Konudaki dilencilik yapan kişininde geleceği belli. Bu şekilde sağdan soldan dilenerek gençliğini harcayacak. Yaşlanınca da emekli maaşı alamayacağı için yine eski mesleği olan dilencilikle milletten para toplayacak.
Bu tür insanlar yüzünden gerçekten yardıma muhtaç insanlara yardım edemiyoruz. Birine yardım edince acaba bu adamın gerçekten yardıma ihtiyacı var mıydı diye düşünüyorsun. Niye? Çünkü aynı adam ekibi topluyor. Bugün 1 kişiye yardım ediyon. Öbür gün diğer adam arkadaşlarını da sana yönlendiriyo. Bi sürü kişi sana saldırıyo. Bazı çocuklar ara sokaklarda uyuşturucu madde kullanıyo dilencilik parasıyla. Sen yardım ettiğini sanıyon. İyilik yapıyom diyorsun. Sonra Sürekli sana sarıp senden para istiyo vermeyince seni dövmeye kalkıyo.
Yazılacak çok şey var aslında... Ama neyse daha fazla yazamıycam.
Şuanki sistemde en doğru yol. Kimseye yardım etmeyeceksin. Git kaymakamlıktan yardım iste diyeceksin. Bi kere kovunca bi daha gelmezler. Para verip alıştırırsan, para vermediğin günler sonu kanlı bitebiliyor bazen. Adamlar seni kibarla haraca bağlıyor