Judge
Yasaklanmış
Fakir doğmak senin suçun değil; ama fakir ölmek senin suçun.
Bill Gates
Bill Gates
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Arkadaşlar böyle bir konu açtığım için hepinizden çok özür diliyorum.
Dışarı çıkıyorum herkesi mutlu mesut gördükce içim icimi yiyor. yaşda her geçen gün artıyor. geriye bakip düşününce şu 3-4 yıl nasıl böyle hızlı geçti diyorum. sen ne yaptığını anlamadan herşey hızlı gelip geçiyor zaman sanki göz açıp kapayınca doluyor.
Hayata 1 kez geliyoruz. düşünebiliyormusunuz bundan başka hiçbir zaman bidaha bu dünya adını verdiğimiz yerde yani burada olmuyacağız. ne yani 1 kez mutlu mesut olmamız bi kez hayatın tadını çıkaramayacakmıyiz.
Başkalarının benden 5-6 yaş küçükken bile kısa zamanda başarılı olması hayatını kazanıp mutlu olması çok güçüme gidiyor. bazen sinirleniyorum buna.
24 saatin en az 10 saatini başkaları için çalışıyoruz. 10 saat iş 8 saatini uyku. yemek içmek vs vs derken kendimize hiç zaman ayıramıyoruz.
ortalama bir insan 70-80 yıl yaşıyor ama 1 yıl bile etmiyor gerçek yaşam.
Yokmu bir proje yokmu bir plan yokmu bir amaç 5-10 yıl içinde gerçekleştirip kalan hayatımda mutlu mesut olup gerçektende yaşayayım?
iş yerimizi kaybettik evimiz kefillikten dolayı 1 ay sonra satılacak . çok küçük bir kardeşim var tedavisi olmayan bir hastalık ayrıca yüzde 52 engelli . şuan ailem işsiz toplamda 30 lira para var cebimizde bu ev kefillikten dolayı satılırsa resmen sokakta kalacağız . Kusura bakmayın ama sizin dert'e dert demem. moralim düzgün olsaydı ailemin sorunu olmasaydı sağlam bir kafayla çalışır istediğim noktaya gelirdim. Şuan evimde huzur olsun yiyecek bir ekmeğimiz olsun sıcak bir çorbamız olsun diyoruz bu bizim hayalimiz hocam . gerisini siz karar verin Sürekli şükret
Tüm yorumları okudum. Yaşım yazıyor sağda. Arkadaş kesinlikle haklı. Öncelikle 13 yaşından beri hayatın içinde olan varlığı da yokluğu da bilen biriyim. Para maalesef ülkemizde yaşamak için şart. Hayatta kalmak için en az 2 bin, yaşamak için 5 bin. 2 çocuk sahibiyim. Paran varsa evinde huzur var ama paran yoksa ne evinde ne işinde huzur kalmıyor. Basit bir örnek vereyim. Ailenden biri hasta olunca önünde 2 seçenek var. Ya devlet hastanesinde muayene olup 2 ay sonraya randevu verilen tetkikleri yaptırıp şifa arayacaksın ki o zamana kadar ölmezsen yada özel hastaneye parayı bastırıp aynı gün teşhis koydurup tedaviye 2 ay erken başlayacaksın. Bir diğer örnek, yazın 1 hafta adam gibi ailecek tatile gitmek için en az 2 asgari ücret maaş biriktirmen gerekiyor. Yani para yok tatil yok! Nerde kaldı huzur mutluluk? Allaha şükür müslüman olup kimse açlıktan ölmez. Ama şu da bir gerçek ki günümüz şartlarında paran kadar adamsın!!!
Hocam para şart ama olmayınca fazla kafaya takmamak gerekiyor sen ne yaparsan yap rızkından fazlasını yiyemezsin.ALLAH sana belirli bir rızık vermiş onu helal yoldan veya haramdan kazanmak sana kalmış.Birde hastane örneği vermişsin para ile ilğili ama şunu unutmaki ecelin gelmiş ise dünyanın en zenginide olsan dünyanın en iyi doktorları'da seni muayene etse hiç bir bir faydası olmaz.Yani o yüzden herşeyin hayırlısını istemek lazım.
Kesinlikle haklısın. Herkes rızkını yer. Aynen katılıyorum. Ecelin kadar yaşarsın. Ancak bu hastane işini hem babamdan hem annemden hemde çocuklarımdan edindiğim tecrübeler neticesinde yazdım. Tomografi veya Mr hiç farketmez bilen bilir, devlet hastanesinde ya bozuktur yada 2-3 ay sonraya gün verilir. Özel hastaneler aynı gün! Tabi minimum 300-500 lira. Sonra doktor bey profesör yapabilir ancak bu tedaviyi der, sadece muayene ücreti 500 liradan başlar. Sonra ameliyat için 3 bin lira vs... Liste uzar gider. Bu ülkede sağlık ta maalesef parayla bulunur olmuş. Dermansız derdin varsa Allah bilir ömrünü ona diyecek sözüm yok. Ama genel olarak baktığımızda her adım bu ülkede para. Para = Huzur ve mutluluk olmuş. Evli barklı adamlar daha iyi bilir. Evinin ihtiyaçlarını karşılayamayınca ki kira ödemek dahil, insanın yaşadığı duygu inanılmaz kötü oluyor. Hatta evlilikler bile bitiyor. Tecrübeyle sabittir.
Kesinlikle haklısın. Herkes rızkını yer. Aynen katılıyorum. Ecelin kadar yaşarsın. Ancak bu hastane işini hem babamdan hem annemden hemde çocuklarımdan edindiğim tecrübeler neticesinde yazdım. Tomografi veya Mr hiç farketmez bilen bilir, devlet hastanesinde ya bozuktur yada 2-3 ay sonraya gün verilir. Özel hastaneler aynı gün! Tabi minimum 300-500 lira. Sonra doktor bey profesör yapabilir ancak bu tedaviyi der, sadece muayene ücreti 500 liradan başlar. Sonra ameliyat için 3 bin lira vs... Liste uzar gider. Bu ülkede sağlık ta maalesef parayla bulunur olmuş. Dermansız derdin varsa Allah bilir ömrünü ona diyecek sözüm yok. Ama genel olarak baktığımızda her adım bu ülkede para. Para = Huzur ve mutluluk olmuş. Evli barklı adamlar daha iyi bilir. Evinin ihtiyaçlarını karşılayamayınca ki kira ödemek dahil, insanın yaşadığı duygu inanılmaz kötü oluyor. Hatta evlilikler bile bitiyor. Tecrübeyle sabittir.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.