YGS ye Alınmayan Çocuk

ben her sınava eğer 10daysa 9a gidecek sorumluluktaysam bu arkadaşta olcaktır.1 milyon kişiden 50 60 kişi çıkar böyle.Çıkmayacak arkadaşım.Bugün sınava kalan yarın işe geç kalır.Sorumsuzsan ceremesini 1 yılınla ödersin.

Sen bir sene çalış ama daha önce okuluna ,sırana gitmek incelemek aklına gelmesin. Onu bırak hiç birşey kendi hatası değilmiş gibi onu arayan görevlilere kızıyor. yanlış okula geç git kendi okuluna yetişeme burada ben herhangi bir sistem hatası göremiyorum.
Tabi ki sınavlı sistem bence yanlış ama konunun sistemle değil bu öğrenci arkadaşımızın duygu sömürüsü bahanelerinin arkasına sığınarak yaptığı hatayı veya hataları örtmeye çalışması.

Bazı arkadaşlar, sınava gireceği okula daha önceden gitseymiş , ben olsam orada çadır kurarım filan demişler. Herkesi şehrin göbeğinde olup sınav yerine yarım saat mesafede sanmasınlar. Kim bilir nereden geliyorlar. Kaç saat arabayla yolculuk yapıyorlar. Bakalım sınav yerine daha önceden gelecek durumu var mıydı. Daha önceden benimde başıma geldi. Sınava girebilmek için otelde kaldım, sabah erkenden uyandım, otobüs vb. bilmediğim için taksiye binmeye karar verdim. Taksilerde doluydu taksicimi ne olduğu belli olmayan birisi ben taksiciyim diyerek benden normalinin çok üstünde para istedi mecburen verdim ama arabada hem yavaştı hemde trafik çok fazlaydı. Sonunda bu arkadaş gibi giremedim. Benim ki önemli değildi öylesine girmiştim üzülmedim bile ama birde diğerlerini düşünün.

Demek istediğim sen ne kadar çabalarsan çabala sorun çıkabilir. Tabi sınavın saati belli daha sonra içeriye alınmaz. oradaki görevlilerde ne yaptın emir öyle. Ama ösym mi kim ilgilenecekse buna bir çare bulunması lazım her sene aynı şeyler.

geçmiş olsun ama zaman kavramını bilmeyen kişi meslek sahibi olsa ne olacak?

01Ndd8.png

Adamlar 9:45 diye duyurmuş mu? Evet. Sen o saatte önce geldin mi ? Hayır. Daha fazlasını konuşmak gereksiz.

Son düzenleme:
Vallahi içim Acıdı Ordaki görevlilerin Allah Belasını versin cocuğu içeri alsalar saten görevli öğretmenler hiç bir şey demez di %100 eminim yazık oldu

https://www.youtube.com/watch?v=QsFnbuqkyro

Bu ülkede hep olan fakir çocuğuna oluyor

Kardeşimde bu sınava girdi. Sabahın 7 sinde beni uyandırdı okula bırakmam için. Okul ile aramızdaki en fazla 30dk mesafe var, zar zor 8 de gitmeye ikna ettim gittiğimizde 8:25 civarıydı. Bir gün önce ise okulun yerini öğrenemek için sınav günü yolları karıştırmamak için gitmeyi çok istedi fakat okulun nerde olduğundan emin olduğum için götürmedim yine rahat etmedi google map'den 3d görünüme geçerek okulunu gösterdim o şekilde ikna ettim. Eğer sen 1 sene boyunca bu sınava hazırlanıyorsan yarım saat, 1 saat önce gidip bekleyeceksin. Keşke o görevli yerine patronuna yalvarsaydın:( Üstteki arkadaşın dediği gibi çok güzel bir ders olmuş bundan sonra hayatındaki asıl önemli şeylerin sıralamasını tekrar gözden geçirir!

Şu stresi öğrencilere neden yaşatıyorlar ygs'yi de lys'yi de 3er tane yap, en yüksek olanın puanını al adam ilkinde giremediyse 2. ygsye girsin ne diye 1 şansı kaçırırsan 1 senen gidiyor anlamak mümkün değil.

Şimdi eğitim sistemini benimde ağır eleştirelerde bulunduğum doğrudur. Yok efendim suriyeli falan denmiş yine aynı şekilde ağır eleştirilerde bulunurum. Ama bu konuya da ağır eleştirilerde bulunurum. İnsiyatif her zaman insiyatifleri doğurur. Bir dakikaya insiyatif gösterirsen 2 dakikaya istenir o na gösterirsen 3'e hatta 10 dakikaya gösterirsen 10'a gösteriliyor 11'e neden gösterilmedi denir. Sonuç olarak acımadım.

Yazıklar olsun.Adam gibi görevli olsaydı çocuğun geleceğiyle 1 dk için oynamazdı.

Gorevlinin ne sucu var Allah aşkına harbi sacmaliyorsunuz bazen.O emir kulu.Ve de iyi olmuş.Yapacak birsey yok zamanında gidecek herkes.Allah belasıni versin diyeceğin bisey varsa da o da bu sistem ve sistemi yapanlar ;)

Şimdi öncelikle 15 dakika kuralı son derece saçma ve anlamsız. İnsiyatif alınabilir diyorum.

2. değineceğim konu ise bir yıl için bu kadar ağlamaları. Eğer özel bir nedeni yoksa kişinin (maddi durum bu özel neden) son derece saçma o kapıda ağlaması. Ha bir sene sonra girmişsin ha iki sene sonra? O yaşta bir insanın hayatında ne derece etkisi olabilir bir yıl geç girmenin ya? 2 yıl geç girdim isteğimin dışında ve hayatımda zerre fark yaratmadı. Dediğim gibi dersane ücretidir vs. maddi sebepler dışında bir yıl için o kadar üzülen adama bilmiyorum müstehak bence. Bu kadar büyütülmesine karşıyım bu sınavların. Tamam önem verme demiyorum ama bu kadarı da normal değil.

Not: Ayrıca görevlinin zerre suçu yok. Suçlanacak kimse varsa kuralı koyanlar suçlanmalı. Kuralı uygulamakla yükümlü kişilerin suçlanması da saçma. Ha keşke tüm kurallara bu derece hassas davranabilse kamu personelleri...

valla kimse kusura bakmasında sabahın köründe gelen saatler once orda bekleyen insanlar var.Onlar Enayimide beklıyorlar. kurallar cignensin diye degil herkes ona uysun ve düzen işlesin diye vardır kimse kusura bakmasın yani iyikide almamışlar.Dipnot Zaten bu videodaki arkadaşdanda ne köy olur ne kasaba eğer gercekten calısmıs olsaydı öyle son dakkaya bırakmazdı bu benim görüsüm

valla kimse kusura bakmasında sabahın köründe gelen saatler once orda bekleyen insanlar var.Onlar Enayimide beklıyorlar. kurallar cignensin diye degil herkes ona uysun ve düzen işlesin diye vardır kimse kusura bakmasın yani iyikide almamışlar.Dipnot Zaten bu videodaki arkadaşdanda ne köy olur ne kasaba eğer gercekten calısmıs olsaydı öyle son dakkaya bırakmazdı bu benim görüsüm

O kural ne işe yarıyor peki? Geçen yıl böyle bir kural yokken herhangi bir mağduriyet yaşandı mı? Yaşanmadı. O halde bu kuralın gerekliliği tartışılır. Tartışmaya bile gerek yok kural skandal ötesi. Ayrıca son dakika gelen adamı, 2-3 saat önce gelen adama tercih ederim. 2-3 saat önce gelmek de paranoyadır. Bu da bir tür sorumsuzluktur benim gözümde.

O kural ne işe yarıyor peki? Geçen yıl böyle bir kural yokken herhangi bir mağduriyet yaşandı mı? Yaşanmadı. O halde bu kuralın gerekliliği tartışılır. Tartışmaya bile gerek yok kural skandal ötesi. Ayrıca son dakika gelen adamı, 2-3 saat önce gelen adama tercih ederim. 2-3 saat önce gelmek de paranoyadır. Bu da bir tür sorumsuzluktur benim gözümde.

Garantici olmak paranoyaklıksa evet bütün garanticiler paranoyak ozaman insanlar önemsediği olaylarda sıkıntı yaşamamak için önlem alırlar onem alınan her sey paranoyaklık degildir lütfen biraz cahil cahil konuşmayalım

Garantici olmak paranoyaklıksa evet bütün garanticiler paranoyak ozaman insanlar önemsediği olaylarda sıkıntı yaşamamak için önlem alırlar onem alınan her sey paranoyaklık degildir lütfen biraz cahil cahil konuşmayalım

Sıkıntı yaşamamak için 1 saat önceden orda olmak FAZLA FAZLA yeterliyken 3 saat önce orada oluyorsa paranoyak derim kimse kusura bakmasın kardeşim. Öyle saçma bir önlem olmaz.

bence de konuşulacak birşey değil. ben hayatımda girdiğim hiçbir sınava iddialı girmedim, hayatımı bağlamadım, bir gün öncesinde de gidip görmedim. hiç te geç kalmadım. suçu kendinde aramak gerek. sınava giremeyince yerlere yatıp ağlayacak kadar önemliyse o sınav senin için, çadır kurar yine geç kalmazdım diyen arkadaşlara katılmak durumundayım. :)

bu kadar da olmaz o kadar para almasını biliyolar adam gibi silgi vermekten acizler

:( malesef öyle hocam siyaset gibi olacaksa affola almanyanın bir ürününe muhtaç değiliz diye tüm dünyaya meydan okuyoruz ama tüm türkiyede yapılan sınavda almanyanın silgisini ve kalem traşını kullanıyoruz.

37jrk2.jpg

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri