Askerlik tecilim doldu.Bu yıl üniversite sınavına girip istediğim bölüme yerleşmek istiyorum.Askerliği nasıl tecil edebilirim bir yol varmıdır?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Şartlı Askerlik Durum Belgesi
yüksek lisans dışında yok hocam.
Hocam benim hiç üniversite kaydım olmadı.Lise mezunuyum nasıl yüksek lisans yapabilirim?
Hocam benim hiç üniversite kaydım olmadı.Lise mezunuyum nasıl yüksek lisans yapabilirim?
Önceden lise diploması ile 2 sene tecil edilebiliyordu. Sistem değişmediyse ve siz zaten o hakkı kullanmadıysanız gidip teciliniz yaptırın.
Yüksek lisans için önce bir üniversite Lisans bölümü okuyup bitirmeniz gerekir. Adı üzerinde Yüksek Lisans..
3 yıl tecil kullandım hocam.
---------- Spam Engelliyici 23:47 ---------- Önceki Mesaj 23:47 ----------
Lise mezunuyum hocam üniversiteye kayıt yaptırmadım hiç.
hocam eğer asker kaçağı durumundaysan üniversite sınavına giriyorsun. bir bölüme yerleşiyorsun. sonra yerleştiğine dair belgeyle askerlik şubesine gidiyorsun burada durumunu anlatıyorsun. sana üniversite kaydı için şartlı durum belgesi verilecek. bu belgeyle üniversite kaydını yaptırıp 1 sene donduruyorsun. sonra askere gidiyorsun. Yani askerlikten kaçış yok. sadece kayıt için belge veriyorlar ama askere gönderiyorlar kayıttan sonra. Askerden döndükten sonra bölümüne devam ediyorsun.
Tecil için yoklamaya gidildiğinde sağlık muayenesi var mı? Ben yurtdışındayım turist olarak, noter onaylı vekaleten birisi diplomamı askerlik şubesine giderse işlem yapabilir mi?
ne yazıkki sürekli tecil ettirip,29 yaşıma kadar beklettim askerligi.bu yaştan sonra nasıl gidicem,çok zorlayacak beni diye kara kara düşünürken youtube saolsun imdadıma yetiştide bedelli yaptım.ama hep demişimdir,keşke zamanında gidip gelseydim diye.zaman geçtikde dahada zorlaşıyor gitmesi çünkü.
heryerde aynımıdır bilmem ama 1 kez dahi saglık muayenesine girmedim.bikere öylesine sormuşlardı bi hastalıgın varmı diye yok dedim geçti gitti öyle.
hocam 29 yaşına gelince kanun çıkmasını filan mı bekliyorsunuz
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.