Yonetime ufak bi oneri

HALA ÇÖZÜM MÜ ARIYORSUNUZ ? ürünü almadan parayı vermeyin :) gidip 1 ay sonraki sistm için 500 1000 tl veriyorsunuz.vermeyin beyler.artık forumda önce ürün sonra para verilsin.

1000 mesaj ve 10 üye desteği istenmez hocam. Ben bile şimdi 10 üye bulamam:( Yeni kayıt olan biri nasıl bulsun? Şöyle olur satış yapmak isteyen ya yönetimden birini kefil gösterir yada forumda 500 mesaj üzeri 2 veya 3 kişiyi kefil gösterir. Bu şekilde bir uygulama olur.

Eger dediginiz gibi olacaksa hic olmasin daha iyi hocam :) Isin zaten zor kismi da orada. Eger 10 kisi bulamiyorsa parayi odeyecek. Bu sekilde dolandiriciligin bir nebze de olsa onune gecilecek..

Ben bir yılı aşkın suredir bu işle ilgileniyorum ve foruma uyeyim . Gerekli gereksiz post kasmadım diye benim güvenli dedigim ismin geçersiz olması çok doğru değil bence

Hocam dusuncenize saygi duyuyorum. Sessiz kalmak tabii ki normal bir durum ama bu sitede aktif olan kisiler, taninirlik acisindan daha onemli. Yoksa adam acar 20 uyelik yatirir 1 sene, dolandiran yine dolandirir.. :)

-------

Simdi 1000 lira cok diyenler olabilir fakat bir de su sekilde dusunelim.. Adamin biri mail aciyor, diyor ki kapanmama garantisi veriyorum.. Bu adamin bu garantiyi vermesi icin mantiken en az 2-3 ay , en az 100 maille bu testi yapmis olmasi lazim.. E zaten bu sure icinde Youtube'dan 1000 lira kazanamiyorsa, kusura bakmasin ama zaten bu isi yapmasinin bi anlami yok.. Sonucta para kazanilmak isteniyorsa yatirim yapilmak zorunda.. Yatirim yapilmadan para kazanilmiyor cogu zaman...

Her gun yeni bir satici, yeni bir satis konusuyla karsimiza cikiyor.. Ne kadar cok satici, o kadar cok sorun demektir.. Az olsun.. Oz olsun...

[MENTION=10440]uur26[/MENTION] meraba hocam bende eskişehirdenim nerede oturuyosun :)

her önüne gelen satış konusu açmamalı buna bir kriter getirilmeli veya ticaret puanı :) Kaç ticaretinden + puan veya - puan almış güzel olabilirdi :)

Bu fikri daha işlevsel hale getirebilirsiniz.

1) Müşteri parayı foruma yatıracak
2) Satıcı ürünü teslim edecek
3) Müşteri ürünü onaylayacak (veya teminat süresi bitimi beklenecek)
4) Para satıcıya verilecek.

GG mantığı bir sistemle olur bu. Başka alternatifi zor. Bir de emanetçi kim olacak? Bu işlerle uğraşabilecek mi?

Bunu yazıyordum tam, okumadan tüm yorumları. Sonra bir bakayım yazan vardır dedim. Bu çok daha mantıklı. Ama sanıyorum paypal dışındaki ödemelerde bu sistemi kullanmamız pek işlevli olmaz. Ya da şirket açıp yasallaştırıp vergi vs. ödememiz, ödetmemiz gerekir. Paypal ile ödeme göndermek almak için otomatik bir sistem geliştirilebiliyorsa [MENTION=11620]era[/MENTION] geliştirir zaten :D

Bu durumda satıcıyı temize çıkarırız da alıcı bu sefer sorun çıkarırsa ne olacak?

bu işlerin şekli zaten budur hocam reel ticaret değil ki bir sermayesi yok satıcının.. niye parayı alıyor peşinen? önce hazırlar sonra parasını alır.. bir satıcının 100-200 tl lik sermayesi dahi yoksa bu işi hiç yapmamalı.. yapan da bu şekilde dolandırıcıdır.. ayrıca şunu belirteyim satıcıyı, "dolandıran alıcı" 10 TL dolandırır ve sonunda forumdan ban yer ve bunu da kimse göze almaz ve satıcının da pek bir zararı olmaz.. ama tam tersinde işte görüyorsun çok vahim durumlar..

Bu durumda satıcıyı temize çıkarırız da alıcı bu sefer sorun çıkarırsa ne olacak?

Bu saticinin problemi hocam, sahsen forumda 2 kisi bu sartlarimi kabul etmedi. Diyer saticilar kabul ettiler. Sonuc olarak hepsinin parasini alinteri kurumadan odedim.

Bir onlem alinmaya baslandiginda zaten dolandiricilarin sayisinda gozle gorulur bir azalma olacaktir. Bir yerden baslanmali, aksi takdirde forumda sadece satis ve sikayet konusu gorecegiz.

bence mail satılmasın herkes kendi mailini açıp stoklasın.
özellikle bot felan satışı yasaklansın.
zaten ne zaman botlar piysaya çıktı google yeni güncellemeler getirdi.
dikkat ediyorum gün geçtikçe çalışma kalitemiz ve süremiz artıyor ama kazançlar hep riskli veya düşük.
eskiden güzel güzel biz dizi serisi yüklerdik güzel güzelde kazanırdık. sonra spamı kopyala yapıştır olarak anlayanlar geldi dedi ki size daha çok kazandıracağız. o gün bügün daha çok kazanamadık, kazandırdık.

mail satışı da böyle adam alıyor 100 hesap dolduruyor içini patlıyınca da ytpara imdat.

tavsiyem budur; Kendiniz açın. kendiniz renderleyin. kendiniz yükleyin. kendiz kazanın. spamcı böyle olunur.

En basit yontemi diyorum herkesin akli var kullansin lutfen arastirma yapmadan yuklu miktarlarda ticaret yapmayin her denilene inanmayin adamin 70 mesajla size satacagi sistemden ne hayir gelir diyorsunuz ya alirken kardesim kendine niye yapmiyorsun iste nakite ihtiyacim varda gibi konusuyorlar herkesin paraya ihtiyaci var ucuz etin yahnisimi diyorlardi ne bazi arkadaslarinkide ondan kaynakli
Dolandirilmak istemeyen arkadaslara tavsiye

* 10 kurus fazla ver 1 lira fazla ver ama karsindan muhatabin adam olsun
* suslemelere bakma geri donuslere bak alanlarin yorumlarina hepsi yalan soyleyecek degil alan aldigi adeti yaziyorsa geri donusunude yazsin
*en basit yontem su sekilde alan aldigi adeti yazacak satanda sattigi adeti teslim ettim yazacak olaki kanallarimi kapandi adamin 2 si konusacak ortak nokta bulamadilar birbirleri cozemedilerse sikayet konusu acilacak incelenecek
*kanal kapanabilir hersey bu iste normal ne paralar 1 gunde ucuyor
kapanan kanali olan arkadas kanallari mail saticisi yuzunden kapandiysa diyecek kucuk bir sorun yasandi satici ile hallettik aramizda
ref istiyor adamlar her konu altinda tek donus yok sonrada dolandirildik
2 aydir satis yapiyorum onaysiz mail tek kisi yorum atip beni magdur etti demedi kendi reklamimi yapmiyorum ama bazende gore gore dolandirilmayi seciyor arkadaslar

Son düzenleme:
Öneriniz güzel fakat sadece alıntıladığım kısma katılıyorum. Yönetimden kimse hesabında bir üyeye ait 1000 lira olsun istemez. En azından ben istemem :o

Gold üyelik gibi onaylı tüccar diye bir seçenek olabilir o bölümde ve mesela kazanç çalışması yapacak olanlar 1000 TL, Kanal satışı yapanlar 250 TL vs gibi farklı ücretlendirmeler yapılabilir.

bu işlerin şekli zaten budur hocam reel ticaret değil ki bir sermayesi yok satıcının.. niye parayı alıyor peşinen? önce hazırlar sonra parasını alır.. bir satıcının 100-200 tl lik sermayesi dahi yoksa bu işi hiç yapmamalı.. yapan da bu şekilde dolandırıcıdır.. ayrıca şunu belirteyim satıcıyı, "dolandıran alıcı" 10 TL dolandırır ve sonunda forumdan ban yer ve bunu da kimse göze almaz ve satıcının da pek bir zararı olmaz.. ama tam tersinde işte görüyorsun çok vahim durumlar..

tamamen yanlış düşünüyorsun. Ben lise 4 öğrencisiyim .Mail satışı yapıyorum . Bu işe 5 kuruşsuz başladım . 100-200 tl sermaye ne demek mail satıyoruz ,alım satım ticaretimi yapıyoruz burada . Ben şahsen parayı almadan kanalları vermem. Ancak daha önceden de başıma geldi ,siparişleri alınca parayı yollamak isteyen oldu , almadım . Önce kanalları açayım sonra parayı yollarsınız dedim. İnsanlık hali bir aksilik çıkar veya onay yaptığımız sistem patlar. Siz 1-2 kişi yüzünden buradan harçlığını çıkaran ben ve benim gibi kişileride yakıyorsunuz.

tamamen yanlış düşünüyorsun. Ben lise 4 öğrencisiyim .Mail satışı yapıyorum . Bu işe 5 kuruşsuz başladım . 100-200 tl sermaye ne demek mail satıyoruz ,alım satım ticaretimi yapıyoruz burada . Ben şahsen parayı almadan kanalları vermem. Ancak daha önceden de başıma geldi ,siparişleri alınca parayı yollamak isteyen oldu , almadım . Önce kanalları açayım sonra parayı yollarsınız dedim. İnsanlık hali bir aksilik çıkar veya onay yaptığımız sistem patlar. Siz 1-2 kişi yüzünden buradan harçlığını çıkaran ben ve benim gibi kişileride yakıyorsunuz.

hocam yanlış anlama beni ama ticaret işi öyle bildiğin kadar kolay bir şey değil. sermayen yoksa tutunamazsın. demek istediklerimi anlamamışsın farklı açılardan bakmışsın neyse sen parayı almadan kanalları vermemeye devam et o zmn dediğimi anlarsın hocam teşekkürler

Merhaba

Bunlara , aslında gerek yok hocam.

Eğer ki, modlar tarafından gerekli işlevler yapılsa emin olun ticaret dolandırılma oranı daha azalacaktır ve bu bizim yönümüzden daha iyi olacaktır.

Zira, adamlar ekmek elden su gölden gidiyorlar...

hocam yanlış anlama beni ama ticaret işi öyle bildiğin kadar kolay bir şey değil. sermayen yoksa tutunamazsın. demek istediklerimi anlamamışsın farklı açılardan bakmışsın neyse sen parayı almadan kanalları vermemeye devam et o zmn dediğimi anlarsın hocam teşekkürler

Tamam ticaret dedin mi sermaye lazım da benim yaptığım ticaret değil . Direk satış . Birde kanal satışında neyin sermayesinden bahsediyorsunuz ? Programsız , bedava numara ile kanal açıyoruz . 100-200 tl param olunca farklı şeyler mi yapılıyor .

Aslında yönetimlik pek bi durum yok satıcılar satış yaptığı kişiye itrader kullanmasını tembihlesin itrader puanına göre alışverişini yapsın herkes rahat bi şekilde burada işini düzgün yapan adamlar belli her zaman bilmediğiniz adamdan ürün almayın olsun bitsin ha diyorsanız ki ben alıcam o zaman yapacak bişey yok..

kazanç çalışanlar şöyle olabilir; garanti verdiği kazanç çalışmasını öncelikle forumun oyuyla belirlenen bir kişiye yapar güven alır satışı onaylanır kontrollü olarak devam ettirilir.

mail çalışanlar şöyle olabilir; gold üyelik hesabına 100 lira gibi bi rakam yatırabilir itrader puanı yükselince teminatını çekebilir

adsense satanlar şöyle olabilir; moderasyondan bir hesaba parayı yatırılır satıcı teslimatı yapar alıcı kontrol eder onay verir ücret satıcıya geçer

kazançlı kanal satışı şöyle olabilir; ya yasaklanır ya da kanalın kapatılması telif yemesi vs halinde sorumluluk kabul edilmez, çünkü bu iş garantisi en az olan iştir.

sunucu satışı şöyle olabilir; sadece vergisini veren kayıtlı bu işi yaptığına dair belgesi olan firmalar satabilir.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri