Youtube Creative Commons Ne demek ( Detaylı Anlatım )

• Kullanıcı turanakca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💬 YouTube Deneyimlerim (Benim Kanalım)

turanakca

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar hepiniz görüyorsunuz bazı videolar CC olarak yüklenmekte youtube ye .bu CC ne anlama gelir bundan bahsetmek istiyorum.

Kaynak:Youtube.com/copyright/creative commons

Creative Commons

Creative Commons lisansları, içerik oluşturucuların, çalışmalarını kullanmaları için başka kişilere izin vermelerine yönelik standart bir yöntem sağlar. YouTube, kullanıcıların videolarını bir Creative Commons CC BY lisansı ile işaretlemelerine olanak tanır. Bu videolar daha sonra, ticari amaçla kullanım da dahil olmak üzere YouTube kullanıcılarının YouTube Video Düzenleyici ile kendi videolarında kullanmaları için erişilebilir olur.
Atıf işlemi CC BY lisansı uyarınca otomatik olarak yapılır, yani Creative Commons içeriği kullanarak oluşturduğunuz bir videoda, video oynatıcının alt tarafında otomatik olarak kaynak videoların başlıkları gösterilir. Böylece, telif hakkınızı korumuş olursunuz ve diğer kullanıcılar, lisans şartlarına uygun bir şekilde çalışmanızı yeniden kullanabilir.
YouTube'daki Creative Commons hakkında bilmeniz gerekenler:

Yüklenen videoları yalnızca hesapları iyi durumda olan kullanıcılar Creative Commons lisansıyla işaretleyebilir. Hesabınızın durumunu YouTube hesap ayarlarınızdan kontrol edebilirsiniz.
Standart YouTube lisansı tüm yüklemeler için varsayılan ayar olarak kalır. Standart YouTube lisansının şartlarını gözden geçirmek için lütfen Hizmet Şartları'mıza bakın.
Videonuzla ilgili bir İçerik kimliği hak talebi varsa, videonuzu Creative Commons lisansıyla işaretleyemezsiniz.
Orijinal videonuzu Creative Commons lisansıyla işaretlediğinizde, tüm YouTube topluluğuna o videoyu yeniden kullanma ve düzenleme hakkı vermiş olursunuz.
Neler Creative Commons lisansı için uygundur?

Yüklediğiniz bir videoyu yalnızca CC BY lisansına tabi olarak tamamen sizin tarafınızdan lisanslanabilir bir içerik barındırdığı takdirde Creative Commons lisansıyla işaretleyebileceğinizi lütfen unutmayın. Bu tür lisanslanabilir içeriğe ilişkin bazı örnekler şunlardır:
Orijinal olarak oluşturduğunuz içerikler
Bir CC BY lisansı ile işaretlenmiş başka videolar
Telif hakkı süresi dolmuş videolar

edit:Konuyu uygun yere taşırmısın [MENTION=1051]YtKoRaY[/MENTION]

Mesela Creative Commons işaretli olan bir videomuza, telif yeme ihtimalimiz var mıdır?Çünkü açık kaynaklı gibi birşey oluyor bu video yemememiz lazım bu yazıya bakarsak?

bugune kadar hiç telif almadım yanında CC olan videolardan.

Nekadar süredir ve hangi tür videolar hocam? Buraya yazamazsanız pm atabilir misiniz eğer böyle bişey varsa çok iyi olur.

Bu arada CC olan videolar altyazılı videolar hocam Creative Common değil

Nekadar süredir ve hangi tür videolar hocam? Buraya yazamazsanız pm atabilir misiniz eğer böyle bişey varsa çok iyi olur.

Bu arada CC olan videolar altyazılı videolar hocam Creative Common değil

Örnek bir kaç video vereyim Turkcellin 14 kubat diye çıkardığı reklam videosu, durexin elveda elizabet reklam videosu cc lisanslı...

Merhaba herkese, Creative Commons Atıf lisansı (yeniden kullanılabilir) kodlu bir videoyu bilgisayarıma indirdim ve kendi kanalıma yükledim sonra kanalım kapandı ve atıfta bulunmam için kopyala yapıştır metini yoktu telif yedim. Bu konuda yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim.
Creative Commons Atıf lisansı Kaynak link : https://www.youtube.com/watch?v=HI2NhOxqE54

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri