Youtube gelirlerinin vergilendirilmesi ve Şahıs İşletme kuruluşu

FaDex

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar

Geçmiş yıllardada bu durum ile ilgili çok defa forumda konularda yazışmalarım olmuştu.Son zamanlarda çok karşıma çıktığından,ben serbest muhasebeci mali müşavir olarak youtube ve sosyal medya vs gereçler üzerinden kazanç sağlayanlar mutlaka bir gün maliye bakanlığının ağına takılmakta bu konuda uyarmak istiyorum.İnternet üzerinden kazançlar,Türk vergi sisteminde ticari kazanç faaliyeti olarak sayılmaktadır.
Son 3 ayda birden fazla kişi müraacat ederek vergi kaydı açıldı ve ve geri dönük son 5 yıldan kazançları varsa incelemeye alındı.Son yıllarda devlet bu durumun üzerine gitmekte ve çok kolay şekilde tespitleri yapılmaktadır.

Youtube gelirlerine bağlı olarak ödemem gereken vergiler nelerdir?

Kazançlarınızı vergilendirmek için Şahıs şirketi kurduğunuzda KDV, Gelir Vergisi ve Yıllık Gelir vergisi ödemeniz gerekecektir.
(Daha detaylı bilgi için bölgenizdeki bir SMMM ile görüşebilirsiniz.)

Örnek olarak;

Youtube Geliri Örnek Kazanç Hesaplaması

Aylık Kazanç: 10.000 TL
Ödenecek KDV: 1.525,42 TL
Net Kazanç: 8.474,58 TL

Bağlı gelirler yurtdışı izlemelerden geliyorsa bu kısım KDV’den istisnadır. Sadece yurtiçi izlemelere bağlı gelirleriniz için KDV ödemeniz gerekir.Kdv den istisna olmanız,Gelir vergisinden istisna olmanız anlamına gelmez.

Sizlere önerim vergi kaydınızı açtırmanız ve ileriye bakmanız,bunun yanında geçmiş kazançlarınız varsa beklemeniz olur,eğer birgün tespit edlirse defterdarlık tarafından görüşmeye çağrılır ve kazançlarınıza karşılık giderlerinizi belgelendirirsiniz kalan kazancın vergisi tespit edilerek anlaşmaya varırsınız.

Bunun yanında kafanıza takılan sorular olursa cevaplamaya çalışırım

SAĞLICAKLA KALIN..

4 hane kazananlar için,ne kazanıyorsan ver diyor devlet.soracak bir şey yok.net bir kesinti belirleyemedikleri sürece,ülkeye giren döviz miktarı azalacak sayelerinde

oyunlardan para kazananların hiç biri vergi falan ödemiyor bu meseleler nolcak? adam knight online da 50 pc ile çiftlik kurmuş gece gündüz para basıyor bu adamlar vergiye tabiî mi değil mi yoksa yakalanmaları için devletin oyun piyasasına mı el atması gerekiyor. youtube la uğraşanlara vergi verin demeyi biliyolar oralara niye dokunan yok?

hayır onu da geçtim, adamın şirketi var gidiyor oyun sitesinden oyun parası satın alıyor atıyorum 50 bin liralık. gidiyo bunu yazılım hizmeti şu bu diyip gider gösteriyo şirketi üzerinden ve daha az vergi ödüyor kısacası vergi kaçırıyor oyun parası sahibi oluyor. bununla da oyun içi parayı katlamaya çalışıyor vs. vs. bi dünya dümen dönüyor oralarda.

Öncelikle teşekkürler ama aylık 10 k kazancın vergisini hesaplamak kısmında zaten sorun çekmez kimse asıl olay 200 300 kazanan ne yapsın ona öneriniz nedir ^^ mesela var böyle bir kanalım bilerek çekmiyorum limit yükseltiyoruz hep :d

Öncelikle teşekkürler ama aylık 10 k kazancın vergisini hesaplamak kısmında zaten sorun çekmez kimse asıl olay 200 300 kazanan ne yapsın ona öneriniz nedir ^^ mesela var böyle bir kanalım bilerek çekmiyorum limit yükseltiyoruz hep :d

Aylık 200 kazananın min 170 i zaten muhasebeci ücreti.

YouTube kazançları sürekli değil adam 1 senede 150 bin dolar kazanıyor diğer sene de hiç kazanamıyor. 5 ay sonra ABD de şirket açmayi düşünüyorum. Bu vergi oranları ile bu işi hiç yapmamak daha mantıklı yarın KDV bile isteyebilirler.

YouTube kazançları sürekli değil adam 1 senede 150 bin dolar kazanıyor diğer sene de hiç kazanamıyor. 5 ay sonra ABD de şirket açmayi düşünüyorum. Bu vergi oranları ile bu işi hiç yapmamak daha mantıklı yarın KDV bile isteyebilirler.
Bu gidişle Türkiye'de şirket kalmayacak hocam. En mantıklısı sizin yaptığınız.

Merhaba arkadaşlar

Geçmiş yıllardada bu durum ile ilgili çok defa forumda konularda yazışmalarım olmuştu.Son zamanlarda çok karşıma çıktığından,ben serbest muhasebeci mali müşavir olarak youtube ve sosyal medya vs gereçler üzerinden kazanç sağlayanlar mutlaka bir gün maliye bakanlığının ağına takılmakta bu konuda uyarmak istiyorum.İnternet üzerinden kazançlar,Türk vergi sisteminde ticari kazanç faaliyeti olarak sayılmaktadır.
Son 3 ayda birden fazla kişi müraacat ederek vergi kaydı açıldı ve ve geri dönük son 5 yıldan kazançları varsa incelemeye alındı.Son yıllarda devlet bu durumun üzerine gitmekte ve çok kolay şekilde tespitleri yapılmaktadır.

Youtube gelirlerine bağlı olarak ödemem gereken vergiler nelerdir?

Kazançlarınızı vergilendirmek için Şahıs şirketi kurduğunuzda KDV, Gelir Vergisi ve Yıllık Gelir vergisi ödemeniz gerekecektir.
(Daha detaylı bilgi için bölgenizdeki bir SMMM ile görüşebilirsiniz.)

Örnek olarak;

Youtube Geliri Örnek Kazanç Hesaplaması

Aylık Kazanç: 10.000 TL
Ödenecek KDV: 1.525,42 TL
Net Kazanç: 8.474,58 TL

Bağlı gelirler yurtdışı izlemelerden geliyorsa bu kısım KDV’den istisnadır. Sadece yurtiçi izlemelere bağlı gelirleriniz için KDV ödemeniz gerekir.Kdv den istisna olmanız,Gelir vergisinden istisna olmanız anlamına gelmez.

Sizlere önerim vergi kaydınızı açtırmanız ve ileriye bakmanız,bunun yanında geçmiş kazançlarınız varsa beklemeniz olur,eğer birgün tespit edlirse defterdarlık tarafından görüşmeye çağrılır ve kazançlarınıza karşılık giderlerinizi belgelendirirsiniz kalan kazancın vergisi tespit edilerek anlaşmaya varırsınız.

Bunun yanında kafanıza takılan sorular olursa cevaplamaya çalışırım

SAĞLICAKLA KALIN..

Yurtdışı izlenmeleri için artık kdv ödenecek. Muhasebecimle görüştüm. KDV'den muaf olması için tamamının yurt dışı izlenmesi olması gerekiyormuş. %1 lik bile yurtiçi izlenme varsa kazancın tamamına kdv kesilecek. Buyurun muhasebecimin gonderdigi link,

https://www.gib.gov.tr/search/node/YouTube type:n_ozelge

Ancak yayımlanan video içeriklerinizin yurt dışının yanı sıra yurt içinde de izlenmesinin mümkün olması durumunda, münhasıran yurt dışındaki müşteriler için yapılmayan söz konusu hizmete ilişkin elde ettiğiniz gelirlerin, hizmet ihracı kapsamında değerlendirilmesi mümkün bulunmamakta olup, bu hizmetler için genel hükümlere göre KDV hesaplanması gerekmektedir.

Bilgi edinilmesini rica ederim.

Son düzenleme:

Hocam internetten baktım da dropshipping için şirket kuranlar var ama masrafları 1000- 1500$ arasında tutuyor. Google'dan ödeme almak için yine bu kadar masraf çıkıyor mu? Yazın Amerika'ya gideceğim. Bu işlemleri galiba TR üzerinden yapılamıyor. Bir de her eyaletin ayrı sistemi de olduğu için iyi araştırmak lazım galiba. Nasıl bir yol izleyeceksiniz acaba? Teşekkürler şimdiden.

Hocam internetten baktım da dropshipping için şirket kuranlar var ama masrafları 1000- 1500$ arasında tutuyor. Google'dan ödeme almak için yine bu kadar masraf çıkıyor mu? Yazın Amerika'ya gideceğim. Bu işlemleri galiba TR üzerinden yapılamıyor. Bir de her eyaletin ayrı sistemi de olduğu için iyi araştırmak lazım galiba. Nasıl bir yol izleyeceksiniz acaba? Teşekkürler şimdiden.

hocam 6-7 tane ayalet var bende birinde açacağım tr ye hiç para almayacağım. Amerika da arkadaşlarım var ya onlar parayı çeker gelirken getirir yada almak için ben giderim.

Şirket açmak için başta masraf da dediğiniz tutarlar da oluyor. Sonrasın da 300 dolar civarı yıllık masraf oluyor sanırım.

Asıl mesele güvenli bir şekil de Amerika da banka hesabı açılabiliyor mu. Eğer burada da sıkıntı yok ise süper olur.

Zaman biraz yaklaşsın daha ayrıntılı araştırma yapacağım.

--------------------------------------

Bu arada açmaya yakın olduğum zamanlar da bir grup kuracağım sadece Amerika da şirket açmak isteyenler için... oradan bilgi alışverişi yaparak birbirimize yardımcı oluruz.

Son düzenleme:
hocam 6-7 tane ayalet var bende birinde açacağım tr ye hiç para almayacağım. Amerika da arkadaşlarım var ya onlar parayı çeker gelirken getirir yada almak için ben giderim.

Şirket açmak için başta masraf da dediğiniz tutarlar da oluyor. Sonrasın da 300 dolar civarı yıllık masraf oluyor sanırım.

Asıl mesele güvenli bir şekil de Amerika da banka hesabı açılabiliyor mu. Eğer burada da sıkıntı yok ise süper olur.

Zaman biraz yaklaşsın daha ayrıntılı araştırma yapacağım.

--------------------------------------

Bu arada açmaya yakın olduğum zamanlar da bir grup kuracağım sadece Amerika da şirket açmak isteyenler için... oradan bilgi alışverişi yaparak birbirimize yardımcı oluruz.

Tamamdır hocam sağ olasınız, takipteyim. Yazın Work and Travel için gideceğim için SSN'im (Sosyal Güvenlik Numarası) olacak. Banka hesabı açmak için bir sorunum olmaz herhalde. Banka hesabı açtıktan sonra para oraya yatıp vergiyi ödeyip transferwise veya diğer para transferi yapilabilecek şirketlerle transfer yapıp para alımı yapılacak galiba. Ama sizin için turist vizesi almak gerekiyorsa gitmek biraz sıkıntılı olabilir.

Tamamdır hocam sağ olasınız, takipteyim. Yazın Work and Travel için gideceğim için SSN'im (Sosyal Güvenlik Numarası) olacak. Banka hesabı açmak için bir sorunum olmaz herhalde. Banka hesabı açtıktan sonra para oraya yatıp vergiyi ödeyip transferwise veya diğer para transferi yapilabilecek şirketlerle transfer yapıp para alımı yapılacak galiba. Ama sizin için turist vizesi almak gerekiyorsa gitmek biraz sıkıntılı olabilir.

hocam bir kere öğrenci vizesi için başvurdum red yedim. 2 defa öğrenci vizesi için başvurcam ancak öncesin de avrupa da bir kaç ülkeye gitmem gerek ki vize versinler.

Sizin işiniz çok kolay hocam bildiğim kadarı Amerikanın genelinde gelir vergisi oranları gayet düşük. %10 civarı ile kurtulursunuz.

Bir de siz yılın yarısın dan fazlasını yurt dışın da geçirirseniz otomatik olarak Tr de mükellef sayılmıyorsunuz. Bunu bana müfettiş söylemişti. Bilginiz olsun

Bu yazı altında bır uyarıda daha bulunmak ıstiyorum.

Geçmış yıllarda kazançları olup,sonradan vergı kaydını açtıgında 18-29 yaş aralığında genç gırısımcılık ıstısnasına başvuru yaptıgında,ılerde geçmış yılların kazançları tespıt edılırse,bağkur ve gelır vergısı ıstısnası ıptal edılıp aradakı farklar faızıyle gerı alınabılır.

Bu yazı altında bır uyarıda daha bulunmak ıstiyorum.

Geçmış yıllarda kazançları olup,sonradan vergı kaydını açtıgında 18-29 yaş aralığında genç gırısımcılık ıstısnasına başvuru yaptıgında,ılerde geçmış yılların kazançları tespıt edılırse,bağkur ve gelır vergısı ıstısnası ıptal edılıp aradakı farklar faızıyle gerı alınabılır.

Çok aşırı saçma bir olay işte ya. Dün muhasebeciyle görüştüm şirket kurmak için vergimi vereyim diye. Ama olaya bak, zamanında 3-5 kazandık diye bu sefer şirket açtık diye de ceza yazacaklar.

Bu kafayla devam ettiğimiz sürece daha çok vergi kaçıran olur, hakları da helali hoş olsun. Adam vergi vereyim tamam diyor bunlar hala bir şeyler sokma derdinde.

Kaçırabildiğiniz kadar kaçırın arkadaşlar.

şirket kurmadan senede bir gelir beyanı yapsak olur mu?Bir arkadaşa mali müşavir öyle demiş

şirket kurmadan senede bir gelir beyanı yapsak olur mu?Bir arkadaşa mali müşavir öyle demiş
Onu diyen mali müşavir arkadaş olayı anlamadı galiba,bukadar basit cevap vermez benim bildiğim müşavir arkadaş.

internet üzerindeki kazançlar süreklilik gösterdiğinden ticari kazanç sayılmakta,vergi üsül kanunlarına tabi olursunuz bu yüzden ticari kazancın yılda bir defa vergisi olmaz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri