Youtube Google Vergi (ANA KONU)

Google ödemeniz 20 30K diyelim ve sizi tespit ettiler. Sonrasında başka gelirleriniz varsa payooner paypal partner vs hesap hareketlerinizi gördükleri için rakam yüksekse o yüzden yine inceleme yapılır. Yoksa yıllık 20 30K için inceleme ile uğraşmazlar.

Bu fenaymış işte hocam

---------- Spam Engelliyici 15:28 ---------- Önceki Mesaj 15:24 ----------

Canım sıkkın çok, tek tek yazmayım.
Adamın baktığı tek google ireland ama 2 tane dolar ödemesi almışım onu da söyledi nerden aldığımı bilmiyorum bile. Sİzin yaapcak bi şeyiniz yok haber bekleyin dedi. Giderlerinizin faturasını fşn ayarlamaya çalışın dedi. Gider göstermek için. Yarın bankadan kazançlarımı çıkarttıracam. Neler olacak bilmşyorum tüm olay bu şekilde. Pişmanlık yasasından yararlanamayacaksınız gibi bişeyler söyledi. Kdv ödeyeceksiniz dedi. Şoku henüz atlatamadım ama başa gelen çekilir halllederiz sorun yok, belli olsunda bi cezamız.

Ama google ireland girişiniz varsa öyle yada böyle bulacaklar belli.
2015 de 6 parça olarak almışım ödemeyi mesala. Düzenli değil gelir aslında gene arizi olarak nitelendirmedi

Biz ticaret erbabımıyız gider gösterelim deseydin hocam,saçma sapan işler..

O paraya ev araba mülk alanlar ; onların vergisini ödüyorum al sana gider desinler bari

Bu fenaymış işte hocam

O paraya ev araba mülk alanlar ; onların vergisini ödüyorum al sana gider desinler bari

Şaşkın tavşan gibisin hocam bilmiyorsun ki adet usul nasıl davrancaz etcez.

Devlet yıllık 20-30 k üstü kazanç elde edenlerde google irlanda ödeme alan hesaplarda otomatik %1-%2-%3 gibi oranlarda vergi kesintisi olsa. İnanıyorum adsense kazanç elde edenler %99 bu vergi ödemeyi kabul eder. Kimsenin kafasında soru işareti olmaz. Saçma sapan yollara yönelmez. örnek payoneer gibi.

Konu halen vıcık vıcık ki ceza yiyenler telefonla aranıyor :D vergi dairesine çağrılıyor. Adrese tebliğ gelmez mi ? :/

Devlet yıllık 20-30 k üstü kazanç elde edenlerde google irlanda ödeme alan hesaplarda otomatik %1-%2-%3 gibi oranlarda vergi kesintisi olsa. İnanıyorum adsense kazanç elde edenler %99 bu vergi ödemeyi kabul eder. Kimsenin kafasında soru işareti olmaz. Saçma sapan yollara yönelmez. örnek payoneer gibi.

Konu halen vıcık vıcık ki ceza yiyenler telefonla aranıyor :D vergi dairesine çağrılıyor. Adrese tebliğ gelmez mi ? :/

Yüzde 1 dir 3 dür uğraşır mı uğraşmaz ki 35 + 18 almak varken üstüne ceza yazmak varken.

---------- Spam Engelliyici 16:04 ---------- Önceki Mesaj 16:03 ----------

Bu arızi olayı yanlış anlaşılıyor. Tek seferlik ya da yılda 2-3 defa toplamda 25k yı aşmazsan bu arızi kazanç olarak nitelendiriliyor. Düzenlik olarak istersen ayda 300 lira al devlet bunun vergisini isteyebilir, düzenli olarak gelir alındığı için arızilikten çıkıyor.

İsteyebilir ama 5 yıl sonra mı aklına geliyor istemek?

---------- Spam Engelliyici 16:13 ---------- Önceki Mesaj 16:04 ----------

Bu fenaymış işte hocam

Home office şirket kurdum bu yüzden ama adıma ait İnternet faturasını bile gider gösteremiyorum home office olduğu için belli bir yüzdesi oluyor gelirlerin hepsi sayılıyor ama giderler sayılmıyor.

Aslında zaten en mantıklısı o hocam. Bu tür kazançlarda vergiler kaynakta kesilmesi lazım. Normalde Google'nin ülkemizde ofiside var. Devletin belirlediği vergileri Google kendisi kesip kalanı kişilere göndermeli yada o para banka hesabına girince hesapta banka tarafından kesilmeli. Diğer türlü tek tek baş edilecek bir durumda değil.

Aslında zaten en mantıklısı o hocam. Bu tür kazançlarda vergiler kaynakta kesilmesi lazım. Normalde Google'nin ülkemizde ofiside var. Devletin belirlediği vergileri Google kendisi kesip kalanı kişilere göndermeli yada o para banka hesabına girince hesapta banka tarafından kesilmeli. Diğer türlü tek tek baş edilecek bir durumda değil.

Gecmis donemde internet kazanclariyla ilgili bir duzenleme yoktu,bunu sebep gosterip gelen cezayi yargiya mahkemelere tasiyabilirsiniz ,avukatla gorusmek daha iyi sonuc verecektir.

Gecmis donemde internet kazanclariyla ilgili bir duzenleme yoktu,bunu sebep gosterip gelen cezayi yargiya mahkemelere tasiyabilirsiniz ,avukatla gorusmek daha iyi sonuc verecektir.

Ben epey araştırdım. İnternet kazancı diye ayrım vs yok gelir vergisi adı altında işlem yapılıyor.

Hiç anlayamadım şimdi devlet ömür boyu benim gibi muhtemelen çalışamayacak bir tssb hastasından neden vergi kesmek istiyor ki? zaten başvursam her türlü çürük raporu alabilirim, devletten para dilenmedim ve kebdi gücümle bir şeyler yaptım. Hasta ve çalışamayacak durumda olanlardan vergi kesilmesi biraz vicdansızşık gibi geliyor bana..

ayrıca vergi ödemede vergi memurunun insifiyatifi var mı?
yani durumunuza bakıp iyi adam bu acıdım az ödesin vs diyebilir mi? yoksa kanun bu ödeyeceksin ne jazandıysan diye. Tanıdık bir devlet memuru yada milletvekili bulsaydık iş kolaydı ama bir türlü bulamadık valla.

Bence şuan vergiye takılanlar 2015 2016 dan beri düzenli ödeme alanlar, ben en son 2016 aralıkta kendi hesabima ödeme almıştım, 2017 ile birlikte Payoneer ile çalıştım, inşallah sorun yaşamam

Payoneeri karttan çektiyseniz sıkıntı yok,ama bankaya çektiyseniz direk gelir sayılıyor..

Googlenin bu duruma karışması mantıklı olmaz.(uğraşamaz) Adsense vergi no eklenebilir. Bankalara ödeme geldiğinde aynı anda vergi kesilmeli. Devlet memuruna iş yükü olmaz.Alan razı satan razı olur.

---------- Spam Engelliyici 18:19 ---------- Önceki Mesaj 18:15 ----------

Yüzde 1 dir 3 dür uğraşır mı uğraşmaz ki 35 + 18 almak varken üstüne ceza yazmak varken.

---------- Spam Engelliyici 16:04 ---------- Önceki Mesaj 16:03 ----------

İsteyebilir ama 5 yıl sonra mı aklına geliyor istemek?

---------- Spam Engelliyici 16:13 ---------- Önceki Mesaj 16:04 ----------

Home office şirket kurdum bu yüzden ama adıma ait İnternet faturasını bile gider gösteremiyorum home office olduğu için belli bir yüzdesi oluyor gelirlerin hepsi sayılıyor ama giderler sayılmıyor.

Hocam zaten devlet reaktif yaklaşım yerine proaktif yaklaşım gerçekleştirse. Devlet iş yükü azalır. Dişli çarkı döner.

wNDPvY.png

---------- Spam Engelliyici 18:20 ---------- Önceki Mesaj 18:19 ----------

Payoneeri karttan çektiyseniz sıkıntı yok,ama bankaya çektiyseniz direk gelir sayılıyor..

Payooner banka ile ödeme alanlar. Varlık barışından yararlanabilir.

Buna göre, yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının Türkiye'ye getirilmesine ilişkin süre 6 ay daha uzatıldı. Böylece 31 Aralık'ta sona erecek söz konusu süre, 30 Haziran 2020 olarak yeniden belirlendi.

Payooner banka ile ödeme alanlar. Varlık barışından yararlanabilir.

Buna göre, yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının Türkiye'ye getirilmesine ilişkin süre 6 ay daha uzatıldı. Böylece 31 Aralık'ta sona erecek söz konusu süre, 30 Haziran 2020 olarak yeniden belirlendi.

Adsense gelirlerini varlık barışına sokamazmıyız hocam ?

Adsense gelirlerini varlık barışına sokamazmıyız hocam ?

Malesef hayır hocam. Bundan sonra en sağlıklı çözümü bu payoneer hesabınıza ödeme almak türkiye bankalarına eft türkiye gelişini sağlarsanız. %1 vergi ödersiniz. 30 Haziran 2020 kadar. Uzatılır mı? (bilemiyorum) Bildirmeniz gerekiyor.

Malesef hayır hocam. Bundan sonra en sağlıklı çözümü bu payoneer hesabınıza ödeme almak türkiye bankalarına eft türkiye gelişini sağlarsanız. %1 vergi ödersiniz. 30 Haziran 2020 kadar. Uzatılır mı? (bilemiyorum) Bildirmeniz gerekiyor.

Anladım hocam teşekkürler , birde okuduğum kadarıyla 2018 de çağırılanlar gönülülük uyumuna katılmış %50 gider %50 kazanç şekline değerlendirmişler.Şuan öylemi yoksa direk hepsini kazanç olarak mı hesaplıyorlar bilgin varmı?

Anladım hocam teşekkürler , birde okuduğum kadarıyla 2018 de çağırılanlar gönülülük uyumuna katılmış %50 gider %50 kazanç şekline değerlendirmişler.Şuan öylemi yoksa direk hepsini kazanç olarak mı hesaplıyorlar bilgin varmı?

Hiç bilgim yok. Zaten büyük mevla kazanan biri değilim,

Son düzenleme:
Çağrılanlara vergi dairesi eve tebligat gönderiyomu? Arananlar normal cep numarasındanmı arandılar, vergi dairesinin sabit telefonundanmı arandılar?

Son düzenleme:
Çağrılanlara vergi dairesi eve tebligat gönderiyomu? Arananlar normal cep numarasındanmı arandılar, vergi dairesinin sabit telefonundanmı arandılar?

önce eve vergi memuru geliyor 2 kişi, evde bulamazsa kapıya çağrı kağıdı asıyor, telefonla arıyor cepten arıyor... bu iş ciddi arkadaşlar. ayrıca google adsense de mecburen taraf olacak. çünkü yarın mahkeme süreci başladığında google dan gelir evrakları istenecek dolayısı ile google adsense bu evrakları mecburen paylaşacak.

2015-2016 yılları için benide çağırdılar bakalım nasıl sonuçlanacak

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri