Youtube Google Vergi (ANA KONU)

Sizin ödemeleriniz gibiydi benim ödemelerim de, 18inde (Mart) tebliğ geldi elektronik ortamda, şu an işlemler durduğu için büyük ihtimalle 30 nisandan sonra çağrılırsınız. Sadece 2018 için çağrıldım ben de.

peki hocam polis-asker olup bu işi yapanlar vardı neden ilk onlara gelmiyor ?veya hiç onlara gelmeyen de var.

Mesela ben bu iş var diye hiç çalışmadım ama onlar hem polis hem spam yaptılar mesela burda bi adaletsizlik var... Doğuda personel kategorimi paylaştığım vardı normal maaşı 9-10 bin alıp bide 5-10luk spam yapıyordu. Bmw ye biniyordu.Ona sordum vergi gelmemiş.

Bide maliyeye ihbar edene ikramiye de ödenicekmiş diye haber okudum.

Son düzenleme:
peki hocam polis-asker olup bu işi yapanlar vardı neden ilk onlara gelmiyor ?veya hiç onlara gelmeyen de var.

Mesela ben bu iş var diye hiç çalışmadım ama onlar hem polis hem spam yaptılar mesela burda bi adaletsizlik var... Doğuda personel kategorimi paylaştığım vardı normal maaşı 9-10 bin alıp bide 5-10luk spam yapıyordu. Bmw ye biniyordu.Ona sordum vergi gelmemiş.

hemen adaleti sağlamak için ihbar et kardeş. sende rahatla herkes rahatlasın. Eninde sonunda herkese gelir bu korkma. kimsenin ayrıcalığı yok yani .

Öncelikle herkese merhaba. 2014 yılından itibaren özgün tek kanal çalışıyorum. Bu gün Samsun vergi dairesinden aradılar. Daha doğrusu para babamın banka kartına yattığı için onu arayıp çağırmışlar. ''2014 yılındaki 30 bin tl gelirinizden dolayı vergi dairemize uğramanız gerekiyor'' diye. %18 vergi vermeniz gerekiyor demişler. Yarın beraber gitmeyi düşünüyoruz....

Merhaba hocam bizde Samsun Vergi Dairesinden çağrıldık. Samsun'da hangi muhasebeciyle çalıştınız acaba? Tavsiye edebileceğiniz, bu konuda tecrübesi olan kimse var mı acaba?

Hocam bu vergi kısmı iş ile alakalı değil. Onlara da gelecektir, şu an bildiğimiz kadarıyla yıllık 50.000 üzeri Google Ireland girişi olanlara ne iş ile meşgulse ya da işsizse ne olursa olsun geliyor. Bazı yerlerde daha önce geldi bazı yerlerde gelecek, tek fark o.

Partner gelirlerini de katıyorlar tamam. Peki payoneer kartınızla atm den çektiğiniz döviz için bu ne dediler mi?

Hocam payooner kartı ile çekimler tespit edilemiyor mu

Şuan ki durum şöyle müfettişlere dosyan gidiyor. Dosyada Google ödemeleri aldığın bankaların listesi var. Müfettiş bu bankalardan hesap hareketlerini alıyor ve gelir giderine bakıyor. Şuan için payooner incelemesi zor. İlerde ne olur bilemem yani şuan payonerden alırsınız kartla çekersiniz ama 5 sene sonra payoner ile anlaşılır veriler paylaşılırsa yine patlarsınız.

Şuan ki durum şöyle müfettişlere dosyan gidiyor. Dosyada Google ödemeleri aldığın bankaların listesi var. Müfettiş bu bankalardan hesap hareketlerini alıyor ve gelir giderine bakıyor. Şuan için payooner incelemesi zor. İlerde ne olur bilemem yani şuan payonerden alırsınız kartla çekersiniz ama 5 sene sonra payoner ile anlaşılır veriler paylaşılırsa yine patlarsınız.

Paypal durumu gibi, anlaşamazlar. En fazla engellerler o da çok kullanıma başlanırsa. Koca şirket gelip bilgilerini paylaşmaz.

Paypal durumu gibi, anlaşamazlar. En fazla engellerler o da çok kullanıma başlanırsa. Koca şirket gelip bilgilerini paylaşmaz.

Senin ki temenni hocam. Bilgilerini paylaşmaz dediğin şeyi anlamadım. Sistem basit işliyor. Payoner den xxx isimli şahsın hesap hareketleri istenecek anlaşma olursa bunu verirler. Bir çok avrupa ülkesi ile anlaşması da var. KDV nizi ödeyin diye bir özelliği var. Türkiye seçildiği zaman henüz anlaşmamız yok. Anlaşma sağlandığında bilgi almak için mailinizi girin diyor. Bizim hesap hareketlerimizi paylaşmanın payooner için ne gibi bir sakıncası var. Devlet ile anlaşır veya faaliyetleri Türkiye de sonlandırılabilir. Sence hangisi işlerine gelir ?

Payonerr den bilgi istemesine bile gerek yok devletin , siz parayi Turk bankomatlarindan cekiyorsunuz , para cekerken kartin bilgileri zaten bankomatta kayitli kaliyor , cikaricaklari ek bi karanameyle butun bilgileri onunuze dokerler.

Yurtdisinda bu sekilde takip ediliyor , ulke icinde yabanci kartlarla cekilen tutarlar.

Arkadaşlar siz olayı yanlış anlamışsınız şu tarihte 1 trilyon girmiş.
Geliriniz bu gider varsa gösterirsiniz payoner filan hikaye lakin şuraya dikkat etmekte fayda var.
Gooogle olarak aratıyorlar genelde filtreden sadece onları baz alırlarsa problem olmaz

Ben Irlanda'da yasiyorum 3 senedir. Ikametgahim da son 1.5 senedir irlanda'da. Acaba tebligat alir miyim? Nereden ogrenebilirim vergi icin cagirilacagimi? Veya cagirirlar mi?

Hayir Turkiye'deydim. Ayrica banka hesaplarini kapatsak bile yine de bulabilirler mi :D
Fakat tebligat nereye gelir bilmiyorum. Online olarak da gönderebiliyorlar mı?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri