Youtube Google Vergi (ANA KONU)

forumda şunu göremedim özellikle spamcı veya forumda tanınan birinin vergi çağrılması. Forum üyelerinde ben bu yıl bu kadar kazandım bende istedikler vergi bu. Resmi evrak paylaşımda yok konu vıcık vıcık oldu.

forumda şunu göremedim özellikle spamcı veya forumda tanınan birinin vergi çağrılması. Forum üyelerinde ben bu yıl bu kadar kazandım bende istedikler vergi bu. Resmi evrak paylaşımda yok konu vıcık vıcık oldu.

Var hocam tanıdıklarımız, ancak istedikleri vergi miktarı mahkemeye kadar uzadığı için 1-2 yılda sonuçlanacak süreçler en erken.

şu kdv muhabbeti olmasa herkes kendi gider şirketi kurar ama o kdv bozuyor

edit: Bulunduğunuz yerin vergi dairesinde tanıdık olması , ceza miktarini vs düşürmeye yardımcı olabiliyor mu ? bilgisi olan var mı ?

Son düzenleme:
Var hocam tanıdıklarımız, ancak istedikleri vergi miktarı mahkemeye kadar uzadığı için 1-2 yılda sonuçlanacak süreçler en erken.

Hocam tanıdıklarınıza sorabilir misin. Örnek : 2015 kazancım 50-100-200-300-400-500 k idi 2015 yılı içi istenen vergi bu.

Forumda sabit bir kanıya varalım. Adsense gelir edenler yıllık kazançlarına göre ödeyebileceği miktar. (sabit konu)

Benim anladığım kadarıyla yıllık kazanç göre vergi limitleri. Ekstra başka birşey var mı? Bilmiyorum +KDV yazan gördüm. Sonuç olarak bir ürün alıp bir ürün satmıyoruz ki kdv olayına aklım ermedi.

9b9WmZ.png

Hocam tanıdıklarınıza sorabilir misin. Örnek : 2015 kazancım 50-100-200-300-400-500 k idi 2015 yılı içi istenen vergi bu.

Forumda sabit bir kanıya varalım. Adsense gelir edenler yıllık kazançlarına göre ödeyebileceği miktar. (sabit konu)

Benim anladığım kadarıyla yıllık kazanç göre vergi limitleri. Ekstra başka birşey var mı? Bilmiyorum +KDV yazan gördüm. Sonuç olarak bir ürün alıp bir ürün satmıyoruz ki kdv olayına aklım ermedi.

9b9WmZ.png

Tanıdık olarak ben varım :) Geçen sefer 2015 2016 için inceleme yaptılar rapor yazıldı henüz elime ulaşmadı. 2 hafta içinde ceza belli olur daha detaylı bilgi veririm. İncelemeye girince sadece Google değil giren her krş gelir olarak yazılıyor. Sizde giderlerinizi yazıyorsunuz. Mail , adsens , sunucu , yemek vs vs öyle şeyler. Müfettiş kabul ettiği oran da gider yazıyor. Tüm hitim yurt dışı olmasına rağmen. %30 unu Türkiye kabul ettiğini ve ona göre de KDV yazacağını söyledi. Dün ve bugün de 2 arkadaşıma tebligat geldi onlarda 2016 2017 ve 2018 Google gelirleri ile alakalı mesela 2016 da sadece 5K geliri vardı 2017 160K 2018 65K vardı.

Özetle az çok demiyorlar ama yinede yüksek ten aşağıya doğru Google İreland girişi olanları çağrıyorlar. Ama senin 1 sene için de 30 40K gelir vardır bir şekilde giderler ile dengelersin o yüzden muhtemlen bir üst limitleri de var öncelikleri onlar. Önemli olan miktar değil bizi bulmalarının tek sebebi Google İreland adı ile hesaplara giriyor olması.

şu kdv muhabbeti olmasa herkes kendi gider şirketi kurar ama o kdv bozuyor

edit: Bulunduğunuz yerin vergi dairesinde tanıdık olması , ceza miktarini vs düşürmeye yardımcı olabiliyor mu ? bilgisi olan var mı ?

Zor ama ihtimaller dahilinde. İncelemeyi yapan memura bağlı ;) En azından sana yol yordam gösterir.

saçmalık gerçekten. bu ülkede binlerce esnaf fiş , fatura kesmeden satış yapıyor , onları niye takip etmiyolar. rezillik başka birşey değil.

benim de bugun görüşmem vardi. %5 gider sayıyorlar. %95 üzerinden gelir vergisi, kdv, vergi ziya cezası, 2015 ten bu yana aylık yüzde 2,5 gecikme faizi talep ediyorlar. vergi müfettişleri ile anlaşamadık, imza atmadım, pazartesi gününe tekrar randevu verdiler. 2015 te aldığım para 250 bin civarı, söyledikleri gibi olursa vergi cezası falan filan toplam 300 bin ödemem gerekiyor. vergi hukukunda sağlam tanıdık avukat olan var mı

250 kazan 300 vergi öde bu nasıl iştir?

250 kazan 300 vergi öde bu nasıl iştir?

hocam yüzde 30-35 gelir vergisi tutuyor, yüzde 18 kdv, 2015 ten bu yana aylık yüzde 2,5 gecikme faizi uygulanıyor ayrıca zamanında beyanname verilmediği için verginin 1 katı kadar ziyan cezası veriliyor,

300 bin tl kazansan,
ortalama 90 bin gelir vergisi
ortalama 60bin kdv
toplam 150 bin vergi ziyan cezası
ve aylık yüzde 2,5 gecikme faizi...... 300 binden fazlaya bile geliyor

of of 2022 ye bian önce girebilirsek, fena rahatlayacağım

2022 de 2016 bitecek

2016 + 5 2021 Allahın izniyle 2022 de bu illetten kurtulacağiz

Tek tesellim Adsense ile çok fazla çalışmamam :D Gördüğüm kadarıyla Google Ireland ödemelerini kapsıyor bu uygulama...

Evde kalanlara vergi alınacağı gibi yakında oksijen adı altında yaşama vergisi alınır :D :D

Belliki kimden ne koparırlarsa kar kardır mantığıyla hareket ediyorlar.
Google'dan direkt ödeme almak yerine farklı şekillerde ödeme yöntemlerine yönelmenizi tavsiye ederim.

Benim anladığım tüm giderler düşüldükten sonra devletin kasasına kar olarak girebilir diye düşündükleri kişileri çağırıyorlar. İş tamamen paraya çökme olayına dönmüş.

Tanıdık olarak ben varım :) Geçen sefer 2015 2016 için inceleme yaptılar rapor yazıldı henüz elime ulaşmadı. 2 hafta içinde ceza belli olur daha detaylı bilgi veririm. İncelemeye girince sadece Google değil giren her krş gelir olarak yazılıyor. Sizde giderlerinizi yazıyorsunuz. Mail , adsens , sunucu , yemek vs vs öyle şeyler. Müfettiş kabul ettiği oran da gider yazıyor. Tüm hitim yurt dışı olmasına rağmen. %30 unu Türkiye kabul ettiğini ve ona göre de KDV yazacağını söyledi. Dün ve bugün de 2 arkadaşıma tebligat geldi onlarda 2016 2017 ve 2018 Google gelirleri ile alakalı mesela 2016 da sadece 5K geliri vardı 2017 160K 2018 65K vardı.

Özetle az çok demiyorlar ama yinede yüksek ten aşağıya doğru Google İreland girişi olanları çağrıyorlar. Ama senin 1 sene için de 30 40K gelir vardır bir şekilde giderler ile dengelersin o yüzden muhtemlen bir üst limitleri de var öncelikleri onlar. Önemli olan miktar değil bizi bulmalarının tek sebebi Google İreland adı ile hesaplara giriyor olması.

Zor ama ihtimaller dahilinde. İncelemeyi yapan memura bağlı ;) En azından sana yol yordam gösterir.

gelecek olan cezayı cidden merak ettim :rolleyes: Bir de merak ettiğim atıyorum 50 100k ceza geldi hemen ödememiz mi gerekiyor :eek:

Vergi ziya cezası, beyanname cezaları vs bunlar mahkemelerden dönüyor. O sebeple mahkemeye götürün.

---------- Spam Engelliyici 12:13 ---------- Önceki Mesaj 12:05 ----------

Hocam vergi ziya cezası, beyanname cezası ve gecikme faizini sizden sildiler mi ? Nasıl bir tavır sergilediler ?

Henüz ceza belli olmadı geçen ay ortasında rapor değerlendirme de dinlendim. 1 aya kadar belli olur dediler. Rakamı sordum ama söylemediler. Tahminim o cezaları yazacaklar. Sonrasında vergi dairesi ile uzlaşmak için görüşeceğim. Orada bahsettiğiniz cezaların büyük kısmını sildikleri söylendi. Ama benim sorunum KDV de yazılması, Tüm izleyicilerim yurt dışı olduğu için KDV muaf olmam gerekiyordu ama yinede müfettiş gelirin bir kısmını Türk izleyicilerden kazandığımı iddia etti ve KDV yazacağını söyledi. Nasıl ispat ederler bilmem. KDV den mahkeme olacak zaten anlaşamazsam ceza için de mahkemeye başvurucam. Oda ortalama 1.5 - 2 yıl sürüyormuş bu süre için de vergi barıışı çıkarsa en kötü ondan yararlanırım. Mahkeme için de elimin güçlü olduğunu düşünüyorum bakalım rapor gelince daha net belli olacak.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri