Youtube Hakkında Sorunlarınız [ANA KONU]

• Kullanıcı CyberTR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
Hocam hep 0 dan basliyom ay basi gelince kanallar mefta oluyor anlamadim gitti

İşte bu sorunun cevabını buldugun anda, düzenli kazanç saglamanın yolunu bulmuş ve kazanç yapmaya başlamışsın demektir.:)
Cevap var ama ''hazır lokma'' olmasın.Biraz çalışma sistemini degiştir.Sil baştan derken aslında bunu kastetmiştim.Farklı denizlere açıl, keşfedilmemiş katogoriler bul.Daha ne diyeyim, ''sen anladın onu'':)

Hocam şimdi benim şöyle bir sorum var.Benim 2.pin isteme açıldı.şimdi ben pini istesem fakat pin istedikten sonra elime ulaşsa ve bende ulaştığım pini girsem kabul eder mi yoksa 2.gelecek olan pinimi girmem gerekir

Cevap 1: hocam aynı sorunla bende karsılastım ve 2 tane pin geldi bi adsense icin pinlere baktım aynıydı yani herhangi bir sorun olmaz 2.ci pini isteyebilirsin gonul rahatlıgıyla

soruma cevap verin 2.sayfanın sonlarında :D

Ustad , son zamanlarda cok tartisilan bi konu var. bazi arkadaslar 1 kanala 1000 + video yukluyor.bunu goren tecrubeli arkadaslar " siz spami yanlis anlamissiniz " diyor. Sana gore tek cumleyle spam nedir ?

Cevap 1: hocam aynı sorunla bende karsılastım ve 2 tane pin geldi bi adsense icin pinlere baktım aynıydı yani herhangi bir sorun olmaz 2.ci pini isteyebilirsin gonul rahatlıgıyla

Allah razı olsun hocam hemen istiyim açılmış bugün :)

[MENTION=1]Serk@nYT[/MENTION] hocam diyelim bir katagori keşfettiniz ama yüklüyorsunuz 2 gün sonra telif geliyor gerçek sahibinden ama videolar iyi izleniyor iyi kazandırıyor siz olsanız ne yapardınız nasıl kaçırmaya calısırdınız yada bırakırmıydınız o katagoriyi ?

alt kanal oluştururken farklı ip kullansak banlanma riskini azaltırmıyız, yeni ip kullanıp kanal ayarlarını tamamlayıp başka kanal için tekrar ip değiştirdiğimizde bir daha o eski kanala giriş yapmamalımıyız?

Hocam burda da senin hakkini savunmak , sayende yt ogrenmis, sayende ekmek yemis insanlara dusuyo... ben bu forumda sana laf soyletecek kimseyi tanimiyorum.

Üstad gerçekden haksız olduğun yanlış yönlendirmeler yaptığım hatam olan yer vs yada söz olursa herkes eleştirsin beni.Ama eleştirmek için değil gerçekden benim tezimi çürütecek benim yazdığımın aksi tarafında bildiğini yazarak ortada dogruyu bularak eleştirsinler.

Bakın bu işe çoğunuz başlayalı 1-2 yıl oldu.Belki daha fazla olanda var.Youtube değiştimi çok değişti,kazanmak zorlaştımı zorlaştı yani bugünümüz dünü aratır oldu ama yine diyorum sizelere Youtubeda spamlada özgünlede bir şekilde kafanı aklını kullanırsan hepsi fasa fiso.Yani pasta halen çok büyük..Yeterki ilgilen çalış uğraş sabret sabırlı ol sakin ol stres yapma hırs hiç yapma düzenli olarak çalış.

Son olarak laf söylenecekse bana herkes sevgi saygı çerçevesi içinde bana herşeyi söyleyebilir eleştirebilir yazabilir konu açabilir hiç çekinmem gocunmam.Yeterki saygıyı koruyalım.Gerisi önemsiz benim için.

serkan hocam sende ben ışık goruyorum :D kesin kendi partner firmanı kurmusturusun sen :D

Henüz değil..Kurmak istiyormuyum evet hemde çok.Ama zamanı var,kolay olunacak yada alınacak bir iş değil.Helede Full yani ana network olmak filan daha zor.Ama tam kapasite üstüne düşmesekde ileriye dönük olarak altyaoı çalışmaları var olacakda.Nasip diyelim yarın ne gösterecek bilemeyiz kendi işimiz içerisinde vaktimiz zamanımız oldukça o işlerede ağırlık verecegiz.

---------- Mesaj saat 23:15:09 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 23:03:22 civarında gönderildi. ----------

Ustad , son zamanlarda cok tartisilan bi konu var. bazi arkadaslar 1 kanala 1000 + video yukluyor.bunu goren tecrubeli arkadaslar " siz spami yanlis anlamissiniz " diyor. Sana gore tek cumleyle spam nedir ?

Buda spamdır.Ama spamın içindede çeşitli çalışma şekilleri vardır verdiğin örnekdeki gibi. Bunu tek cümleyede sığdırmak olmaz.

Kimisi her kanala 300-500 video atar geçer,kimisi bir kategori bulur izlenimi çok iyi olmayan ama izlenen telifi vs olmayan hep oraya kasar,kimiside güncel spam yapar..Yani spamın çeşidi çok önemli olan sorunsuz dikkat çekmeyen takip edilmesi kolay olam spam yapmakdır.

Ben spamda bir kategori bulurum ve o kategori içerisinde 1 tür,ve o tür hakkında yt de biraz araştırma yaparım işte en son kim yüklemiş ne kadar izlenim almış çok kanalı yükleyeni varmı gelen abone durumu vs nasıl derken hoşuma giderse girerim ve o kategordide 5-10 kanal aynı şeyleri farklı farklı sunar herkesin benim kanallarıma gelmesini sağlarım.

Yada izlenen ama bilinmemiş program vs bulur ona kasarım gittigi yere kadar.

Her önüme geleni yüklemiyorum artık.Seçmek incelemek durumuan yt de bakmak ona göre spam yapmak lazım.

@Serk@nYT hocam diyelim bir katagori keşfettiniz ama yüklüyorsunuz 2 gün sonra telif geliyor gerçek sahibinden ama videolar iyi izleniyor iyi kazandırıyor siz olsanız ne yapardınız nasıl kaçırmaya calısırdınız yada bırakırmıydınız o katagoriyi ?

Eğer bu içerik yabancı ve bir kişi ise telifi atan onu ikna etme yoluan giderim işte reklamını yaparım takipcinim seviyorum vs diyerek.Yok uymadımı umursamadımı kabul etmedımi basarım 50 yerden telifi kanalını uçurur yoluma bakarım.. :D:D:D:D:D:D

inanadınızmı yav durun şaka dedim tabiki öyle yapmam çok telif geliyorsa işim olmaz o kategori ile farkli şeylere bakarım bırakırım o kategoriyi.Ama ne kategorisi olduğuda önemli.Bi anda patlayan 5-10 saatde 100-200k olan bi kategori ise beni kapıdan kovsa youtube bacadan gene girerim bırakmam o kategoriyi.Çözmeye telifi geç almaya aşmaya vs çalışısım.Dahamı olmadı Allah belanı versin der başka yerlere doğru ılık bir rüzgar altında yelkenimle yol alırım. :D:D

alt kanal oluştururken farklı ip kullansak banlanma riskini azaltırmıyız, yeni ip kullanıp kanal ayarlarını tamamlayıp başka kanal için tekrar ip değiştirdiğimizde bir daha o eski kanala giriş yapmamalımıyız?

Arkadaşlar en güvenli ip kendi adsl baglantınızın ip sidir.Bunları çok dert ediyorsunuz.inanın bana boşa bunlar.Kanallara girmede çıkmada yada alt kanal açmada ip değiştirmeyin gerek yok.Esas ip değiştirmeniz sizin isminizin karşısında eksi bir not bırakıyor.

adsense de ünlem biter mi? partnerlerede ünlem gelir mi?

Eğer bu içerik yabancı ve bir kişi ise telifi atan onu ikna etme yoluan giderim işte reklamını yaparım takipcinim seviyorum vs diyerek.Yok uymadımı umursamadımı kabul etmedımi basarım 50 yerden telifi kanalını uçurur yoluma bakarım.. :D:D:D:D:D:D

inanadınızmı yav durun şaka dedim tabiki öyle yapmam çok telif geliyorsa işim olmaz o kategori ile farkli şeylere bakarım bırakırım o kategoriyi.Ama ne kategorisi olduğuda önemli.Bi anda patlayan 5-10 saatde 100-200k olan bi kategori ise beni kapıdan kovsa youtube bacadan gene girerim bırakmam o kategoriyi.Çözmeye telifi geç almaya aşmaya vs çalışısım.Dahamı olmadı Allah belanı versin der başka yerlere doğru ılık bir rüzgar altında yelkenimle yol alırım. :D:D

Doğrusunu söylemek gerekirse 2. paragrafa kadar ağzım açık okudum :D Sonra güldüm kendime :D

bir kategori bulduk, sadece biz yükledik her gün düzenli olarak 100tl gelir sağlıyor diyelim ay sonu oldu mu bir anda 50tlye düşüyor ve bir daha yükselmiyor. izlenimde ve tıklarda fark olmamasına rağmen kazanç ilginç bir şekilde düşüyor isterseniz ekran görüntüsü atabilirim bunu neye bağlıyorsunuz hocam

Çok ünleme girdiğim söylenemez ama ara sıra oluyor.Şimdilik dert edecek bir derecede değil benim için bakalım.

Dediğin olabilir ama atladiğın nokta şu ; Ben uyarsamda,ilerde sorun olduğunda uyarı yaptığım kısımlar değil işlerine gelenleri yazıp çizdikleri için değişen pek bir şey farketmiyor.

Bak buda neden biliyormussun madem konu açıldı yazalım..

Kimse kusurabakmasın yanlışda anlamasın üstünede alınmasın yazdıklarımdan öncelikle bunu belirteyim..

Awe ödeme yapıyormu hocam diyorlar... Evet arkadaşlar ben şu tarhden beri çalışıyorum ödemelerimi aldım,alıyorum.Her ayın 29-2-5 arası ödüyor diyorum ki yılbaşına kadar buydu düzeni.sonradan gecikmeler vs oldu şu anki gibi..Herneyse arkadaşlar yapıştırıyorlar awe ye alıyorlar kanalları ve örnek Nisan 1 de kanalı partner yaptı nisan 29 da ödeme talep ediyor. Sonra ödemem gelmedi deyip gerçekden ödemesi gelmeyenlerin arasında kendinide sayıyor.Neden bilgi eksikliği ödeme sistemini zamanını bilmeyen kişiler çogu.

Hadi bunu geçelim..

Awede kanalında para kazanıyor,ödemesi yapılmıyor.Ve dediği şey şu..Awe aldı paranı yattı üstünee.. Yav arkadaş ben olayım diğer abilerimiz tecrübeli genç kardeşlerimiz olsun heryerde yazıyoruz,Paranızın üstüne yatmazlarrr.Youtube öderse ödemek zorundalar mecburlar diyoruz anlamıyorrr.Awe paramı aldı yedi üstüne yattı. Demiyorki ulen ödemesede haklı sanki kendi videomdanmı kazanıyorum attığım dizi fim veya anime vs demiyor.

Hadii bunuda geçelimm...

Konu açıyorum diyorumki bakın artık awe de ödeme talebi yapmanıza gerek yok.Adamlar sistemlerinin altyapısını düzenli ödeme vs gibileri yapıyorlar yakında faliyete geçecek siz sadece şu linkden girin paypalınızı bilgilerinizi güncelleyin diyorum.. :) Halen ne olur ne olmaz deyip form dolduranlar var.:D

Yani bu tek awe içinde değil bütün networklerde yenilikler,kurallar değişimler herşey olur olacakda.Biraz sabırlı birazda istedikleri gibi yapsak her işi inan aksayan bişey olmazda ödemelerin aksama sebebide biziz zaten.

Tamam adamların eksiği çok bu bi gerçek ama kim ne derse desin savunsun bunlar kadar kazandıran yüksek bgbg ler veren parayıda ödeyen bir fullscreen bide bunları gördüm ben.Buna bir örnek vereyim mesela...

Zoomin de ve awe de aynı başlıklarla,lütfen çok iyi okuyun burasını...

8 Adet kanal 4 tanesi Zoominde 4 tanesi awe de partner.Her kanalda aynı İÇERİK,AYNI TÜR,AYNI UZUNLUK,AYNI ETİKET AÇIKLAMA yani herşeyleri aynı ama 4 tanesi zoominde 4 tanesi awe,de.

Awe Catır catır ödedi,zoomin kanalıincelemeye aldı vs dedi bekleyin dedi yt inceliyor dedi ve 4-5 ay geçti ödemedi kaldı para.

Şimdi bana siz söyleyin awe mi iyi,ödeme yapıyor düzensizde olsa,düzenli olan ödemeyi gününde yapan ve gerçekden doğru konuşmak gerekirse awe den iyi sistemi olan başdan sistemi yapıp bu işe giren zoominmi ödeme yapıyor..

Yada hadi çıkın işin içinden.

Yani benim veyahut bu işi bilen birisinin ne dediği önemli değil uyarıda yapsak bunu yapın derken sorun çıktığında uyarı yaptığımız yerleri değil o işi yapın dediğimiz yerleri yüzümüze vururlar.Bu yüzdendirdi ben uyarılı şekilde temkinli şekilde bunu bunu yaparım desemde değişen birşey olmayacakdır buna emin olun.

Bu konu çok uzun sadece awe vs ile değil bütün networklerin tadı tuzu kaçtı.Sürekli partner kanallarla çalışan ben nerdeyse son 3-4 aydır 1 partnerli kanalım dahi yok.Kimin ne yaptığı belli değil bu yüzden her zaman dediğim gibi sabırlı olun,Bol alternatifli çalışın biri olmazsa biri olsun işinize düzeninize bakın.

Spam için sorun çıkartmam diyenler bugün spamlı kanalı partnerden atarız diyorlar.Veyahut partnere girmek için kitabına uygun yükleyin partner yapın diyenler bugün yakalrsak görürsek atarız diyor.Awe olsun zoomin creative forela ve digerleri alayıda aynı bok afedersiniz.Sayemizde diyorumki bu bir gerçek spamcıda olsak sayemizde adam oldular bi tarafları kalkdı.

Yabancılar için 1 CENT çok kıymetlidir.Aylık 1500 Euro maaş onlar için Kral olmak demekdir.Siz burda 15-16-18-20 yaşınızda aylık 5-10-20-50-60k dolar kazandınız,sizlerden aldıkları komisyonlarla adam oldular.Şimdi onlar bizi adam yerine koymuyorlar.Bu yuzden alayı aynı.Yapıyorsanda alternatifli her yerden partnerli kanalın olacak farklı farklı içerikle çalışacak biri olmazsa biri olur deyip işine bakacaksın.

Tabi 1-2 kanalla uğraşamıyorum 5-10 kanalla nasıl uğraşayım diyorsan sen bu işde çokdan kaybetmişsin demekdir...

Şimdi hocam allah bin kere razı olsun senden. Sen boşver o sana çemkirenleri biz seni biliyoruz bu konuda biraz hassas sın ki haklısın bence şahsı düşüncem sen bu Forumu açmasaydın, Video anlatımları yapmasaydın afedersin kimse youtubeden bi şey kazanamazdı. Umarım anlatabilmişimdir içimden geçenleri hayırlı günler dilerim...

Telefondan giriyorum. Yazım hatası varsa affola...

cok soruyorum ama eminim ilerde de bi cok arkadasa isik tutacak...

youtube ek gelir olarak mi gormek lazim, yoksa yeterli tecrubeden sonra asil is olarak gorulebilir mi? en son videoda sen bu konuyla ilgili " ben bir iste calisiyorum, ek is yt " demistin. ozel olacak istersen yanitlamayabilirsin. halen calisiyormusun, yoksa tamamen yt yoneldin mi ? bende dahil suan calismayan ve is arayan bir cok arkadas bu sorunun cevabini merak ediyo.

bir kategori bulduk, sadece biz yükledik her gün düzenli olarak 100tl gelir sağlıyor diyelim ay sonu oldu mu bir anda 50tlye düşüyor ve bir daha yükselmiyor. izlenimde ve tıklarda fark olmamasına rağmen kazanç ilginç bir şekilde düşüyor isterseniz ekran görüntüsü atabilirim bunu neye bağlıyorsunuz hocam

Aynı beni tarif ettin ve anlattın..

Hangi kategori çalışırsam çalışayım ay sonu 28-29 dan sonra sonraki ayın 10 una kadar tbmlerim kazançlarım yerlerde sürünür.Bugünlerde olduğu gibi yine.Ben alıştım üstad sende alış bence. :D

Reklam verenlerin düzenlenmesi vs işte adwords yayıncıları ile alakalı durum.Gayet normal bence.

Aynı beni tarif ettin ve anlattın..

Hangi kategori çalışırsam çalışayım ay sonu 28-29 dan sonra sonraki ayın 10 una kadar tbmlerim kazançlarım yerlerde sürünür.Bugünlerde olduğu gibi yine.Ben alıştım üstad sende alış bence. :D

Reklam verenlerin düzenlenmesi vs işte adwords yayıncıları ile alakalı durum.Gayet normal bence.

Aynı sorun bende de var bütün hesaplar yarı yarıya düştü inşallah ayın 10 una düzelir

Abi bu youtube işi ünlem falan yeni politikalar sence ne olacak bu yolun sonu uzun süre daha ekmek yermiyiz yoksa belli bir zamanmı yiyicez bu işin ekmeğini fikrin nedir ?

youtube ek gelir olarak mi gormek lazim, yoksa yeterli tecrubeden sonra asil is olarak gorulebilir mi? en son videoda sen bu konuyla ilgili " ben bir iste calisiyorum, ek is yt " demistin. ozel olacak istersen yanitlamayabilirsin. halen calisiyormusun, yoksa tamamen yt yoneldin mi ? bende dahil suan calismayan ve is arayan bir cok arkadas bu sorunun cevabini merak ediyo.

hangi işin garantisi var ki? bu işe 1-2 ay kafa yor, baktın olmuyor farklı sektörlere yönelirsin. Belki bir bakmışsın dışarıda bulacağın bir işten kat kat fazla kazanıyorsun sömürebildiğin kadar sömür, kanalların kapandığında sıfıra vurduğunda yani iş bittiğinde zaten alacağını almış, yolunu bulmuş olacaksın.

En son videodan baya bi zaman geçmiş demekki. :D

Şimdi önceden işimdeki rahatlıkdan dolayı ve sağlık sorunlarımdan evde geçerdi haftanın 3-4 günü ve bu şekilde devam ederdim.Şimdi ise benim işim bu.

Bunu sormanda iyi oldu bir yandan şu anki halimi anlatayım gerisini siz düşünün..

Bir zamanlar iki işi bir arada yürüten evli barklı çocuğu olan ben,şimdi tek bir işim var ve oda Youtube.Ve Youtube syaesinde belinin direği doğrulmuş,az yada çok aylık aldığı pataya şükreden,Ve bu işi işim olarak gördüğüm ve sırf bu işi yaptığım için daha resmiyete daha ileriye taşımak için ailesini,kızını Fransada bırakıp İstanbula gelip ofisdi evdi yerleşmiş bir insanım.Varın gerisini gerisini siz düşünün..

Sürekli soranlar içinde veyahut şaşıranlar içinde şunuda yazayım.Artık her ayın 20-25 arası Fransaya gidiyorum 5 gün 1 hafta kalıyorum ve geri istanbula dönüyorum.Yani ayın 3 haftası istanbulda 1 haftası fransadayım.Hep böylemi gidecek tabiki hayır amacım dönüş yapmak ama kesin dönüş değil.Ailemi buraya getireceğim ailemde yanımda olacak istediğim zamanda fransaya gidip geleceğim.Hayırlısı bakalım üstad durum neyi gösterecek ama son 1 yıldır benim tek işim Youtube.

Youtube'u işi olan birisi ek gelir olarak görsün bence düzenini bozmasın hiç.Ben biraz riski seven macerayı seven bir yapım var.Kafaya koydummu birşeyi yapam yapmak için elinden geleni yapan bir yapım var bu sebebden böyleyim.Sizler sakın düzenli hayatınızı işinizi bu iş için bırakmayın.

[MENTION=1]Serk@nYT[/MENTION] Serkan abi değişen koşullar altında 1 adsense'de kaç kanal sınırını zorluyorsun onu merak ettim :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri