Youtube için şahıs şirketi bilinmezi

uygunkadir

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar
Ben bir youtube kanalı açtım ve özgün videolar yüklemeye başladım.
Ben bu işi yasal olarak şahıs şirketi açıp vergimi ödeyerek yapmak istiyorum.
Fakat kanalı belirli bir düzeye getirene kadar şirket açmasam, adsense de para birikse. Örneğin 3000 civarı bir tutar birikince gidip şirket açıp sonra çeksem o parayı sorun olur mu ? Yani parayı çekmediğim sürece adsense de birikmesi bir sorun teşkil ediyor mu ? Kanalın tutmama ihtimali üzerine şirketi hemen açmak istemiyorum. Biraz ileriyi görünce, hareketlilik başlayınca açma taraftarıyım bu mümkün mü ? Bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

Bilinmezlik bir durum yok ortada, adsensede biriktirip çekebilirsin tabiki. Arızi kazanç olarak değerlendirilip sorun yaşamamak için yılda 2 kez den fazla hesabına giriş olursa risk başlar ha illa birşey olurcmu onu bilemeyiz. Ama kazancın devamlılık gösterirse iş ciddiye biner

Bilinmezlik bir durum yok ortada, adsensede biriktirip çekebilirsin tabiki. Arızi kazanç olarak değerlendirilip sorun yaşamamak için yılda 2 kez den fazla hesabına giriş olursa risk başlar ha illa birşey olurcmu onu bilemeyiz. Ama kazancın devamlılık gösterirse iş ciddiye biner

Hocam sormak istediğim kısım şu. Ben şirket açmadan adsense hesabında 5 haneli bir tutar biriktirsem. Ama bunu banka hesabıma çekmesem. Ta ki şirket açtıktan sonra çekip vergisini ödesem sorun olur mu ?

Hocam sormak istediğim kısım şu. Ben şirket açmadan adsense hesabında 5 haneli bir tutar biriktirsem. Ama bunu banka hesabıma çekmesem. Ta ki şirket açtıktan sonra çekip vergisini ödesem sorun olur mu ?

Olmaz hocam. Biriktir istediğin kadar şirketini aç öyle çek hesabına sonra vergisini öde.

Parayi bankaya cekmedigin surece vergi filan cikmaz.

Çok teşekkürler. En azından kazanmadan masraf edip şirket açmaya gerek yok demek ki. Adsense'de nakit biriktiğinde şirketi cepten öder açarım, açıldıktan sonra da adsense den çekim yapıp vergimi öderim. Bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar.

Ben şirketi açtıktan 7ay sonra kapatmaya karar verdim. Ceza yemekten pek farkı olmayan vergilendirme mevcut. Hayırlısı.

Peki nasıl çekim yapıyorsunuz adsense'den. Vergi ödemeden çekimler çok sıkıntı olduğunu söylediler.

Şirket açınca da sıkıntı bitmiyor ki, incelemeden kurtulma söz konusu değil yine vergi incelemesine girebiliyorsun şirket dahi olsan. Tek farkı dayağı birden değil taksit taksit yiyorsun şirket olunca, ama taksitler de az değil. %40lara dayanıyor vergi olayı. Az kazanıyorsan yıllık 75k olayı seni bir süre idare eder ama genç girişimciliğin de riskleri var, geçmişte adsense ödemesi aldığın tespit edilir ise girişimcilikten de atılıp geçmiş ve güncel dahil tüm tutarlardan ceza yeme ihtimali var. Var oğlu var. Devlete sen kendini bildirdikten sonra hesabına yatan sakız parasını bile sana sorabiliyor. Risk. Muhasebe olayı zaten ayrı her ay 250 400 tl arası muhasebe ödeyeceksin, adam hiç bir şey yapmasa bile ödeyeceksin farketmez onun için ne yaptığın ne kazandığın.

Payooner kullanıyor forumun çoğu. Ona demir atıyorum ben de

Şirket açınca da sıkıntı bitmiyor ki, incelemeden kurtulma söz konusu değil yine vergi incelemesine girebiliyorsun şirket dahi olsan. Tek farkı dayağı birden değil taksit taksit yiyorsun şirket olunca, ama taksitler de az değil. %40lara dayanıyor vergi olayı. Az kazanıyorsan yıllık 75k olayı seni bir süre idare eder ama genç girişimciliğin de riskleri var, geçmişte adsense ödemesi aldığın tespit edilir ise girişimcilikten de atılıp geçmiş ve güncel dahil tüm tutarlardan ceza yeme ihtimali var. Var oğlu var. Devlete sen kendini bildirdikten sonra hesabına yatan sakız parasını bile sana sorabiliyor. Risk. Muhasebe olayı zaten ayrı her ay 250 400 tl arası muhasebe ödeyeceksin, adam hiç bir şey yapmasa bile ödeyeceksin farketmez onun için ne yaptığın ne kazandığın.

Ben bu işlere yeni başlıyorum da hocam yanlış bir soru sorarsam affedin. Payoneere çekim yaptık diyelim oradan hesabımıza aktardığımızda yine incelemeye girmiyor muyuz bir süre sonra ? Ya da banka hesabımıza çekmiyorsak payooner den nasıl nakite çeviriyorsunuz ?

Hocam bu kadar korkma
Şu dünyada bi canımız var onuda alsınlar kurtulalım
benim üstüme 38 bin tl belediye cezası var 9 yıldır

Hocam bu kadar korkma
Şu dünyada bi canımız var onuda alsınlar kurtulalım
benim üstüme 38 bin tl belediye cezası var 9 yıldır

Elbette öyle ama işi kuralına göre yapalım hocam. Üç kuruş kazanalım diye de dertsiz başımızı ağrıtmayalım yani. :rolleyes:

Ben bu işlere yeni başlıyorum da hocam yanlış bir soru sorarsam affedin. Payoneere çekim yaptık diyelim oradan hesabımıza aktardığımızda yine incelemeye girmiyor muyuz bir süre sonra ? Ya da banka hesabımıza çekmiyorsak payooner den nasıl nakite çeviriyorsunuz ?

Cevaplayabilecek bir arkadaş var mı ? Aydınlanmak istiyorum :o :confused:

Şu internet kazançlarına bir düzenleme gelse hiç şirket açma ile uğraşmadan direk sistem den yıllık kazancı belirtip, gider filan da saymadan belli oran da vergi ödesek. hiç bir sıkıntı olmayacak.

Şu internet kazançlarına bir düzenleme gelse hiç şirket açma ile uğraşmadan direk sistem den yıllık kazancı belirtip, gider filan da saymadan belli oran da vergi ödesek. hiç bir sıkıntı olmayacak.

Kesinlikle haklısın. Bankana ne kadar ödeme aldıysan bir barkod numarası gibi bir numara ile online ödeme yapabileceksin vergini. Ne şirkete gerek var ne de alengirli kaçış yollarına.

Çok haklısın hocam. Payooner nedir bahseder misin?

---------- Spam Engelliyici 11:47 ---------- Önceki Mesaj 10:34 ----------

Seneye adsense'e vergi kimliği zorunluluğu gelirse mecbur açacağız sanırım.

Devlet işleyişi düzgün olsa, bu da böyle saçma bir vaziyette olmazdı. Cimer'e iletmek gerekiyor durumu, en azından sesimizi duyurmuş oluruz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri