Youtube işine başlarken herşeyin birbirine karışması

NerimanSarikaya

Kayıtlı Üye
Herkese merhaba. Arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum ancak yaklaşık 1-2 aydır bütün konuların takipçisiydim. Şimdi öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür diliyorum. Ben bazı sebeplerden dolayı dışarıda çalışamadığım için evde nasıl para kazanırım diye düşünürken muslera'nın videolarına denk geldim ve daha sonra bu siteyi takip etmeye başladım, neyse uzatmayayım fazla..Kısaca şöyle söyleyebilirim; 1-2 ay bütün açılan konuları okudum hepsini anlamaya çalıştım ancak hadi başlayayım dediğimde kılımı dahi kıpırdatamadım, çünkü hiçbişey bilmediğimi anladım. Okadar çok konu okudum ki aklım tamamen karıştı.Öncelikle özür dileyerek şunu söylemek istiyorum: youtube a üye olma, kanal açma vs gibi konular sanırım eski tasarıma göre anlatılmış bu google plus olayını falan tam anlamıyla anlatan bir konu göremedim.Sitede varsa ve ben görememişsem link atarsanız çok sevinirim.Ben çok bişey beklemiyorum ama gerçekten zorunlu ihtiyaçlarımı karşılamak için bu işe ihtiyacım var.Binlerce dolar kazananlar varmış sanırım ama ben 5-6 kategoriden kendim özgün video hazırlayarak ayda 200-300 tl ev kiramı çıkaracak kadar kazansam yeter.Tabi bundan bizene diyeceksiniz ama ben gerçekten çok anlamıyorum ve özel bir yardımda talep etmiyorum.Sadece başlangıç için sizin için çok basit olan konuları anlamam için beni yönlendirmenizi rica ediyorum.Bazı sorularımda var cevaplarsanız sevinirim;

Bu sorularda sorulur mu artık ? Biraz araştır bulursun diyeceksiniz ama inanın ki onlarca döküman okudum ama beni tatmin edecek cevapları bulamadım..

- Örneğin 5 adet kanalımız var diyelim ve bunların hepsi tek adsense e bağlı..Ay sonunda bu 5 kanalın toplam kazancını mı alırız yoksa her kanal için ayrı ayrı ödeme mi alırız ? Örneğin 3 kanal var:
1.kanal : 50 tl 2.kanal : 150 tl 3.kanal: 5 tl
Toplam ve tek seferde hepsini mi alırız yoksa ayrı ayrı mı ?
Bunu para sınırından dolayı soruyorum. yani bütün kanallarımızın 100 doları geçmesi mi gerekiyor illaki yoksa adsense in toplam 100 ü geçmesi yeter mi?

- Maillerimizi neden telefonla onaylatma ihtiyacı duyuyoruz ? Bunlar kanal mailleri diye biliyorum..

- Sizler partner olmayan kanallarınızı yani normal adsense ile çalıştığınız kanallarınızı youtube partnerliğe taşıyo musunuz ?

- 5-6 adet kanala hergün düzenli olarak girip videolar atmak ve bunları aynı IP üzerinden yapmak ( spam olmayan videolar ) sorun yaratır mı ?

- Alt kanal açmakla farklı bir 2.kanal açmak arasındaki fark nedir ?

Arkadaşlar biliyorum çoğunuz hoşlanmayacaksınız bu konumdan belkide silip geçeceksiniz ama gerçekten kafam okadar çok karışık ki anlatamam.Sizinde ilk zamanlar başınıza gelmiştir. Biliyorum bu iş bana göre değil şimdi bunun ne işi var burda diyeceksiniz ama ev kiramı düzenli olarak çıkartmak için son umudum bu iş. Bana başlangıç aşamasını geçip işe başlamam için tavsiye verip yönlendirirseniz çok mutlu olmuş olurum.Düzenli kazanmaya geçince ilk ay kazancımıda paylaşabilirim benim için hiç sorun değil. Ama bana bir yol gösterin kafam çok karışık..

-kaç kanal baglıysa hepsini alırsın.
-telefon onayı olursa 15 dakıkadan uzun vıdyolar yuklenıyor.
-partnerlıge su an hıc gırmedım bılgım yok.
- benım 1 kanal ve 3 alt kanal var...hepsinde vıdyolar var. hep aynı pcden yaptım 3 ay oldu. daha sıkıntı cıkmadı umarım cıkmaz.(vidyolarım ozgun)
- benım tek kanal altında alt kanalar oldugu ıcın yenı bır maılden kanal acmadım ama su an acacagım diye planlıyorum... farkı su olur... normal ana kanalda para kazanma giderse g+ kesilip geri getiriliyor para kazanma. ama alt kanallarda olmuyor dıye okuyorum hep.... (para kazanmaya su ana kadar hiç kapanmadı kanallarım dolayısıyla kapanıp acılma konularında tecrubem yok fakat 3 aydır fılan takıp ederım forumu okuduklarım boyleydı.)

- gelen kazançlarda ürünler> içerik barındırıcılar için adsense den bakıyor.

yanlıs yazdıgım bır yer varsa modlar ya da admınler duzeltebılırler. yanıltmak ıstemem kımseyı.

Sorduklarından bazıları biliyorum , bazı tam bilmediğim noktalarda var..O yüzden herkesten yarım yamalak cevap geleceğine tecrübeli olan birisi elbette tamamına cevap verir o yüzden hiçbir şey yazmayım daha iyi, hoş geldin

Aynı sorun bendede var bende yeniyim herşey birbirine girdi dediğin gibi .
güzel yazmışın ve çok faydalı olmuş cevaplayın lütfen

-kaç kanal baglıysa hepsini alırsın.
-telefon onayı olursa 15 dakıkadan uzun vıdyolar yuklenıyor.
- benım 1 kanal ve 3 alt kanal var...hepsinde vıdyolar var. hep aynı pcden yaptım 3 ay oldu. daha sıkıntı cıkmadı umarım cıkmaz.(vidyolarım ozgun)
- benım tek kanal altında alt kanalar oldugu ıcın yenı bır maılden kanal acmadım ama su an acacagım diye planlıyorum... farkı su olur... normal ana kanalda para kazanma giderse g+ kesilip geri getiriliyor para kazanma. ama alt kanallarda olmuyor dıye okuyorum hep.... (para kazanmaya su ana kadar hiç kapanmadı kanallarım dolayısıyla kapanıp acılma konularında tecrubem yok fakat 3 aydır fılan takıp ederım forumu okuduklarım boyleydı.)

yanlıs yazdıgım bır yer varsa modlar ya da admınler duzeltebılırler. yanıltmak ıstemem kımseyı.

Öncelikle cevapladığınız için çok teşekkür ederim.İlk konudan söz edecek olursak hepsini alırsın demişsiniz ancak emin olmak için şunu sorucam; örneğin 20 tane kanalımız var tek adsense de . Herbir kanaldan 5 tl kazancımız var.Toplamda ay sonunda 100 tl alıyoruz dimi ? İkinci konuya gelirsek adsense hesabımızın mail adresinide telefonla onaylatmamız gerekiyor mu ? Ayrıca herkes youtube kanalımızın telefonla onaylatmaya gerek olmadığını söylüyor ancak biri satış yaptığında 200-300 adet telefon onaylı mail alıyorlar bunu anlayamadım.Alt kanal konusunda kusura bakmayın ama hiç anlamadım biraz daha açıklarsanız memnun olurum.Çok teşekkür ederim zaman ayırdığınız için..

Sorduklarından bazıları biliyorum , bazı tam bilmediğim noktalarda var..O yüzden herkesten yarım yamalak cevap geleceğine tecrübeli olan birisi elbette tamamına cevap verir o yüzden hiçbir şey yazmayım daha iyi, hoş geldin

Çok teşekkür ederim hoşbulduk..

Aynı sorun bendede var bende yeniyim herşey birbirine girdi dediğin gibi .
güzel yazmışın ve çok faydalı olmuş cevaplayın lütfen

Aynı sorunu yaşayan başka birini görmek biraz rahatlattı beni :) İnşallah hep beraber öğreniriz bu işi bu siteden.Teşekkür ederim.

merhaba hoşgeldiniz öncelikle,

1** adsense ile ilişkilendirdiğiniz zaman bütün kanalların parası o adsense birleşir bir adsense 500 tane kanal ekleyebilirsiniz.

2** partnerlik genelde telif gelme riski düşük 3. taraf içerikleri içindir ve kanalınıza bir şey olursa sadece o gümler. kendisine göre riskleri ve avantajları vardır.

3** aynı i.p üzerinden video yüklemek biraz sakıncalı bir iş, yinede büyük bir risk değil ama ne olursa olsun kendi reklamınıza kesinlikle tıklamayın,1 kere denemek için bile tıklamayın

4** alt kanal açmak aynı e-mailin altına mesala; xxxyyzzz@gmailcom hesabının altına kanla açmaktır bu hesabın altına diyelimki 4 tane kanal açtınız bunlar için artık tekrar gir çık yapmak zorunda kalmazsınız sadece hesabı değiştir dersiniz ve o kanala geçer, ama ben ve bir çoğumuz her kanal için ayrı hesapla çalışıyoruz ve kanlların G+ bağlantısnı kesiyoruz ki bir kanala bir şey olrusa diğerileri etkilenmesin.

fragman medcezir v.s şu anda tutan videolarla ilgili kanal açabilirsniz. komik ilginç video olyına girmeyin derim önüne gelen o tip kanal açıyor, ingilizce çalışırsanız çok daha fazla verim alırsınız. videonuzu tüm dünya izler.

kanal açınca yapmanız gereken kontroller;
1.kanal ayarlarından genel olarak para kazanmayı aktifleştirin
2.bir adsense hesabına bağlayın
3.videoları yükledikten sonra video yöneticisinden para kazanmayı aktifleştirin
4. özgün her zaman iyidir hele kaliteli ise kesinlikle tutar
ev kirası için başlarsınız sonra ev için çalışmaya başlarsınız forumda yazılan her kelimeyi okuyun kesinlikle kazanırsınız, youtube çok büyük bir pasta üzerindeki hindistan cevizi parçasını bile yakalasanız iyi bir gelir elde edersiniz,
şimdiden kolay gelsin
son olarak benim altın kuralım; acele etmeye gerek yok, temiz çalış, düzenli çalış ileriye yönelik kanallar yap.

Diğerlerini arkadaş cevaplamış zaten.

Partnerliğe yeni gireceğim için benim de pek bilgim yok. Ama bildiğim şu, partnerlikte kanalın kapatılsa da kazandığın paranın bir kısmını alıyorsun. Yanlışsam düzeltini...

merhaba hoşgeldiniz öncelikle,

1** adsense ile ilişkilendirdiğiniz zaman bütün kanalların parası o adsense birleşir bir adsense 500 tane kanal ekleyebilirsiniz.

2** partnerlik genelde telif gelme riski düşük 3. taraf içerikleri içindir ve kanalınıza bir şey olursa sadece o gümler. kendisine göre riskleri ve avantajları vardır.

3** aynı i.p üzerinden video yüklemek biraz sakıncalı bir iş, yinede büyük bir risk değil ama ne olursa olsun kendi reklamınıza kesinlikle tıklamayın,1 kere denemek için bile tıklamayın

4** alt kanal açmak aynı e-mailin altına mesala; xxxyyzzz@gmailcom hesabının altına kanla açmaktır bu hesabın altına diyelimki 4 tane kanal açtınız bunlar için artık tekrar gir çık yapmak zorunda kalmazsınız sadece hesabı değiştir dersiniz ve o kanala geçer, ama ben ve bir çoğumuz her kanal için ayrı hesapla çalışıyoruz ve kanlların G+ bağlantısnı kesiyoruz ki bir kanala bir şey olrusa diğerileri etkilenmesin.

fragman medcezir v.s şu anda tutan videolarla ilgili kanal açabilirsniz. komik ilginç video olyına girmeyin derim önüne gelen o tip kanal açıyor, ingilizce çalışırsanız çok daha fazla verim alırsınız. videonuzu tüm dünya izler.

kanal açınca yapmanız gereken kontroller;
1.kanal ayarlarından genel olarak para kazanmayı aktifleştirin
2.bir adsense hesabına bağlayın
3.videoları yükledikten sonra video yöneticisinden para kazanmayı aktifleştirin
4. özgün her zaman iyidir hele kaliteli ise kesinlikle tutar
ev kirası için başlarsınız sonra ev için çalışmaya başlarsınız forumda yazılan her kelimeyi okuyun kesinlikle kazanırsınız, youtube çok büyük bir pasta üzerindeki hindistan cevizi parçasını bile yakalasanız iyi bir gelir elde edersiniz,
şimdiden kolay gelsin
son olarak benim altın kuralım; acele etmeye gerek yok, temiz çalış, düzenli çalış ileriye yönelik kanallar yap.

Gerçekten çok sağolun yani bende mevcut olan acemi heycanını paylaşırcasına cevap yazmanız ve beni cesaretlendirmeniz inanılmaz mutlu etti.Şimdi adsense para konusunu kesin olarak hallettik.partner konusuda tamam zaten şimdilik o işe girmeyeceğim ama özel partnerlik değilde youtube partnerlik var birde onu kullanan var mı çok merak ediyorum ? Aynı Ip den video yüklemek riskli demişsiniz ancak IP değiştirerek girsem yani programlarla bu riski azaltır mı ? Yani siz nasıl yapıyosunuz farklı bilgisayarlar mı kullanıyosunuz ? Son olarak da ayrı mail adresleriyle kanallar açıyoruz demişsiniz ve G+ bağlantısını kesiyoruz demişsiniz.G+ (google plus oluyor sanırım) yani bunu neden kesiyosunuz peki ? Bu konu çok kafamı kurcalıyor. Buna neden gerek var ? En son olarak da google mail üzerinden mail alarak mı açıyosunuz kanallarınızı yoksa farklı mail servislerinide kullanıyo musunuz ? Verdiğiniz tavsiyeler için çok çok teşekkür ederim.Zaman ayırdığınız için sağolun.

Gerçekten çok sağolun yani bende mevcut olan acemi heycanını paylaşırcasına cevap yazmanız ve beni cesaretlendirmeniz inanılmaz mutlu etti.Şimdi adsense para konusunu kesin olarak hallettik.partner konusuda tamam zaten şimdilik o işe girmeyeceğim ama özel partnerlik değilde youtube partnerlik var birde onu kullanan var mı çok merak ediyorum ? Aynı Ip den video yüklemek riskli demişsiniz ancak IP değiştirerek girsem yani programlarla bu riski azaltır mı ? Yani siz nasıl yapıyosunuz farklı bilgisayarlar mı kullanıyosunuz ? Son olarak da ayrı mail adresleriyle kanallar açıyoruz demişsiniz ve G+ bağlantısını kesiyoruz demişsiniz.G+ (google plus oluyor sanırım) yani bunu neden kesiyosunuz peki ? Bu konu çok kafamı kurcalıyor. Buna neden gerek var ? En son olarak da google mail üzerinden mail alarak mı açıyosunuz kanallarınızı yoksa farklı mail servislerinide kullanıyo musunuz ? Verdiğiniz tavsiyeler için çok çok teşekkür ederim.Zaman ayırdığınız için sağolun.

kanal açarken farklı i.p lerden açın bunun için; 1. modeminizi resetleyin, 2. browser un cookies geçmişini silin (taryaıcı gçmişini silin) sonra bilgisayarı aç kapa tamamdır zaten i.p nizi gösteresen siteler var google a what is my i.p yazınca çıkar oradan kont edin değiştiğini göreceksiniz sonra kanalınız açın, yüklemede problem olmaz.

her bir kanal için farklı e-mailler kullanın ben ve birçoğumuz gmail. kulanıyoruz
yandex kullanan var o işe hiç girmedim gmail yeterli,

google plus bağlantısını kestiğinizde ileride bir kanalınıza bir şey olrusa örn; para kazanmaya kapanması banlanması v.s diğerlerini etkileme riski azalır.

Merhaba hoşgeldiniz.

Canınızı sıkmayın sadece biraz sabırlı olursanız evin kirasını fazlasıyla kazanabilirsiniz gözünüzde kesinlikle büyütmeyin bu zor bişey değil bazen 1 video bile kiranızı karşılayabiliyor ufkunuzu geniş tutun
Bunca konu okuyup hiçbişey yapamamanızın sebebi ise hiç uygulamadığınızdandır.
Bir kanal açıp ayarları kurcalayıp video yükleyip düzenleyip diğer özellikleri aktif edip birazda g+ kullanmış olsaydınız önünüzü görüp bu işe tam bir başlangıç yapabilirdiniz.

Şimdi yapmanız gereken kafanızda bir kategori belirleyip onun kanalını açıp kanal resmi kapağı yükleyip daha sonra tüm kanal ayarlarını yapmak. Daha sonra o kateori için videolar yüklemek
Videolarınızı imleme sitelerinde paylaşın
Kanalınızın twitter ve facebook hesaplarını oluşturun twitterda o kategoriyle ilgili hesapları takip edin facebooktada o kategoriyle ilgili sayfadaki kişileri ekleyin böylelikle videolarınızı burda paylaşarak izlettirebilir paylaştırabilir abone kazanabilirsiniz.

şimdilik önerilerim bunlar başarılar

kanal açarken farklı i.p lerden açın bunun için; 1. modeminizi resetleyin, 2. browser un cookies geçmişini silin (taryaıcı gçmişini silin) sonra bilgisayarı aç kapa tamamdır zaten i.p nizi gösteresen siteler var google a what is my i.p yazınca çıkar oradan kont edin değiştiğini göreceksiniz sonra kanalınız açın, yüklemede problem olmaz.

her bir kanal için farklı e-mailler kullanın ben ve birçoğumuz gmail. kulanıyoruz
yandex kullanan var o işe hiç girmedim gmail yeterli,

google plus bağlantısını kestiğinizde ileride bir kanalınıza bir şey olrusa örn; para kazanmaya kapanması banlanması v.s diğerlerini etkileme riski azalır.

Anladım tekrar tekrar teşekkür ederim . Biraz daha neler yapabileceğim konusunda bişeyler okuyayım takıldığım bişeyler olursa yazarım. çok teşekkürler tüm cevap yazan arkadaşlara..

---------- Mesaj saat 18:34:29 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 18:31:35 civarında gönderildi. ----------

Merhaba hoşgeldiniz.

Canınızı sıkmayın sadece biraz sabırlı olursanız evin kirasını fazlasıyla kazanabilirsiniz gözünüzde kesinlikle büyütmeyin bu zor bişey değil bazen 1 video bile kiranızı karşılayabiliyor ufkunuzu geniş tutun
Bunca konu okuyup hiçbişey yapamamanızın sebebi ise hiç uygulamadığınızdandır.
Bir kanal açıp ayarları kurcalayıp video yükleyip düzenleyip diğer özellikleri aktif edip birazda g+ kullanmış olsaydınız önünüzü görüp bu işe tam bir başlangıç yapabilirdiniz.

Şimdi yapmanız gereken kafanızda bir kategori belirleyip onun kanalını açıp kanal resmi kapağı yükleyip daha sonra tüm kanal ayarlarını yapmak. Daha sonra o kateori için videolar yüklemek
Videolarınızı imleme sitelerinde paylaşın
Kanalınızın twitter ve facebook hesaplarını oluşturun twitterda o kategoriyle ilgili hesapları takip edin facebooktada o kategoriyle ilgili sayfadaki kişileri ekleyin böylelikle videolarınızı burda paylaşarak izlettirebilir paylaştırabilir abone kazanabilirsiniz.

şimdilik önerilerim bunlar başarılar

Aslında aynen dediğiniz gibi bir durumdayım. Hiç pratik yapmadığım için herşey karışık geliyor.Ama en fazla iki adet adsense hesabı açabilmem mümkün olduğunu için biraz korkuyorum. Yani şimdi bi hesap açsam tam bilmediğim için banlanırsam falan çok yazık olur. Ama biyerdende başlamak gerek. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri