Youtube Vergilendirme Varlık Barışı

Evet bunun çıkacağını bana söyledi Ymm ama vergi yapılandırması farklı vergi affı farklı şeyler sanırım. Yapılandırmada faizler silinip anapara vadelere bölünüyor, af sanırım daha farklı birşey. Birde bu 2017-2018 tebligat gelmeyenlerle ilgili tahminim bunların daha önceki yılları varsa 17-18 ile birlikte işleme alındığı için hepsi toptan dahil ediliyor, 2017 öncesi yoksa onlara daha sıra gelmedi heralde.

Yalnızca 2018 için gelenler var bildiğim. Direk olarak toplam miktar ve yaşanan şehir ile ilgili bu sıra durumu.

Vergi görüşmesine çağrıldık, varlık barışından yararlanabilir miyim ? Geç mi ?

Evet bunun çıkacağını bana söyledi Ymm ama vergi yapılandırması farklı vergi affı farklı şeyler sanırım. Yapılandırmada faizler silinip anapara vadelere bölünüyor, af sanırım daha farklı birşey. Birde bu 2017-2018 tebligat gelmeyenlerle ilgili tahminim bunların daha önceki yılları varsa 17-18 ile birlikte işleme alındığı için hepsi toptan dahil ediliyor, 2017 öncesi yoksa onlara daha sıra gelmedi heralde.

Hocam teknik olarak vergi affı = yapılandırma dediğiniz gibi. Af kelimesi yanıltıcı biraz. Komple vergiyi silmek yok işin öźü yapılandırmaya bizim millet af diyor.

Benim bağlı olduğum vergi dairesinde YT nin esamesi yok. (Kaynaktan) genede varlık barışına müracaat edeceğim gibi, kendimi ihbar etmenin iyi taraflarını anlattı bir arkadaş bugün, müfettişlerin hepsine sökmüyor deyincede hak verdi. 2-3 sene daha var zaman aşımına, kararsızım hala. Yatırım yolda düşürdüm demek kolay yeterki işe yarasın.

Youtube dışında işler yapıp evine kağıt gelen var mı? varlık barışına gitmek mantıklı olur mu? muhasebecim kesinlikle varlık barışı yapmamı önerdi.

Son düzenleme:
Gecen gun gittim mufetise yazili tutanak tuttu tutanagin basina ifade olarak tutanagin basina yurt ici beyan edilmeyen varliklar icin varlik barisina bas vurdum evraklarim ektedir yazdirdim mufettis dedi bilgim yok komisyon inceler olursa aynen uygulariz dedi

Müfettiş tekrar çağırdı kendisine 2 hafta önce verdiğim varlık barışı tahakkuk fişine ve dekontuna rağmen inceleme yapmak için kağıt imzalatmak istiyor. Hayır, kabul ediyorum veya etmiyorum bile demiyor çünkü o da bilmiyor... Ama bu yaptığı kabul etmediği anlamına geliyor. Sizce izlemem gereken yol ne olmalı? İleride mahkeme yolu görülürse lehime sonuçlanması için inceleme kağıdına varlık barışı yaptığımdan imza atmak istemiyorum.

Son düzenleme:
Müfettiş tekrar çağırdı kendisine 2 hafta önce verdiğim varlık barışı tahakkuk fişine ve dekontuna rağmen inceleme yapmak için kağıt imzalatmak istiyor. Hayır, kabul ediyorum veya etmiyorum bile demiyor çünkü o da bilmiyor... Ama bu yaptığı kabul etmediği anlamına geliyor. Sizce izlemem gereken yol ne olmalı? İleride mahkeme yolu görülürse lehime sonuçlanması için inceleme kağıdına varlık barışı yaptığımdan imza atmak istemiyorum.

Yapılan işlem doğru. Dosya kendisinde ve işlemi başlatması gerekir.
İnceleme başlama tutanağında sizin ifadeniz vs olmaz. ...... tarihinde ..... kişisi ile ...... yılları ...... konusunda incelemeye başlanmıştır diye bir tutanaktır.
O tutanağa ilgili yıllara ait varlık barışı yapılmış olup belgeler tarafınıza ibraz edilmiştir diye ifade düşebilirsiniz.
Şu aşamada kabul ettim etmedim demez devam eden süreçte sizi ya tekrar bilgi almak için çağırır yada inceleme bitti tutanağı imzaya gelin diyebilir.
Vereceğiniz beyanlar ileride size sorun yaratmaması adına bilgi alıp ne söyleyeceğinizi bilerek gitmenizi öneririm.
İnceleme sonu Tutanağı imzalarken ne yazdığına iyi bakıp imzalayın. Eğer dava konusu yapacak olursanız orada imzaladığınız şey sizin için çok önem arz ediyor.
Umarım yeterli oldu.:cool:

Ne yani şimdi varlık barışı yapsakta sıkıntı devam mı edecek. Valla tamda dilekçeyi yazıyordum. Bu durumda vazgeçeceğim. Benim vergi dairesinde şu an inceleme falan yok. Kendimi ihbar etmiyem bari. Zaten olağanüstü bir durum olmadıkça burda yazdan yaza inceleme için müfettiş gelirmiş. Zaman aşımına gün sayalım.

"Gecen gun gittim mufetise yazili tutanak tuttu tutanagin basina ifade olarak tutanagin basina yurt ici beyan edilmeyen varliklar icin varlik barisina bas vurdum evraklarim ektedir yazdirdim mufettis dedi bilgim yok komisyon inceler olursa aynen uygulariz dedi"

çift alıntı yapmayı bilemedim

Arkadaşlar bugün itibariyle bende varlık barışı yaptım. Dışardan destek alıp yapacaktım %1 devlete %3 yapan kişiye ama mali müşavirime danışınca kolay bir işlem olduğunu kendisinin ücret almadan halledebileceğini söyledi. Dün ödeme dekontlarını göndermiştim. Akşamına o beyan ve tahakkuk pdf lerini atmış bugünde ödeme yapacağım ben. Kısacası mali müşavirinize danışın konuya hakimse uğraştırmadan ve sadece cebinizden sadece %1 çıkarak süreci tamamlayabilirsiniz. Umarım inceleme olsa bile bu geçerli olur karşımıza tekrar vergi vs. çıkmaz.

Arkadaşlar bugün itibariyle bende varlık barışı yaptım. Dışardan destek alıp yapacaktım %1 devlete %3 yapan kişiye ama mali müşavirime danışınca kolay bir işlem olduğunu kendisinin ücret almadan halledebileceğini söyledi. Dün ödeme dekontlarını göndermiştim. Akşamına o beyan ve tahakkuk pdf lerini atmış bugünde ödeme yapacağım ben. Kısacası mali müşavirinize danışın konuya hakimse uğraştırmadan ve sadece cebinizden sadece %1 çıkarak süreci tamamlayabilirsiniz. Umarım inceleme olsa bile bu geçerli olur karşımıza tekrar vergi vs. çıkmaz.

Yuh %3 ayıptır ya, bu resmen fırsatçılıktır, bu kadar basit bir işlem git vergi dairesine dilekçe ver tahakkukunu kessinler öde bu kadar kolay.

Yapılan işlem doğru. Dosya kendisinde ve işlemi başlatması gerekir.
İnceleme başlama tutanağında sizin ifadeniz vs olmaz. ...... tarihinde ..... kişisi ile ...... yılları ...... konusunda incelemeye başlanmıştır diye bir tutanaktır.
O tutanağa ilgili yıllara ait varlık barışı yapılmış olup belgeler tarafınıza ibraz edilmiştir diye ifade düşebilirsiniz.
Şu aşamada kabul ettim etmedim demez devam eden süreçte sizi ya tekrar bilgi almak için çağırır yada inceleme bitti tutanağı imzaya gelin diyebilir.
Vereceğiniz beyanlar ileride size sorun yaratmaması adına bilgi alıp ne söyleyeceğinizi bilerek gitmenizi öneririm.
İnceleme sonu Tutanağı imzalarken ne yazdığına iyi bakıp imzalayın. Eğer dava konusu yapacak olursanız orada imzaladığınız şey sizin için çok önem arz ediyor.
Umarım yeterli oldu.:cool:

Bir nebze oldu ancak sizce benim imzam olmadan incelemeye başlamasını söyleyip inceleme sonucuna varlık barışı kabul olmadıysa itiraz etmem ve kurula böyle göndermem eğer kurulda kabul etmezse varlık barışım kabul olmadı diyerek bir dava açmam doğru mu? Çünkü müfettiş bana beyan ettiğin rakamla gerçekten kazandığın rakam doğrumu kontrol edeceğim gibi bir şey demedi, zira ben banka dökümanlarımı bile kendisine teslim ettim ilk gittiğimde.

Yuh %3 ayıptır ya, bu resmen fırsatçılıktır, bu kadar basit bir işlem git vergi dairesine dilekçe ver tahakkukunu kessinler öde bu kadar kolay.

Dilekçe ile çözersen haklısın %3 çok fazla :)

---------- Spam Engelliyici 16:52 ---------- Önceki Mesaj 16:45 ----------

Bir nebze oldu ancak sizce benim imzam olmadan incelemeye başlamasını söyleyip inceleme sonucuna varlık barışı kabul olmadıysa itiraz etmem ve kurula böyle göndermem eğer kurulda kabul etmezse varlık barışım kabul olmadı diyerek bir dava açmam doğru mu? Çünkü müfettiş bana beyan ettiğin rakamla gerçekten kazandığın rakam doğrumu kontrol edeceğim gibi bir şey demedi, zira ben banka dökümanlarımı bile kendisine teslim ettim ilk gittiğimde.

Sizin imzanız olmadan inceleme başlamaz bu işlem sadece size ulaşamadıklarında gıyabınızda başlayan incelemeler için geçerlidir.

En son noktada varlık barışı yapıldığını tutanağa geçirmeye çalışın eğer kabul etmez ise 2 yöntem var.
1. Tutanakta sizin beyanınızı alıyorlar ve orada; inceleye konu gelirimden dolayı .... tarihinde varlık barışı yapılmış ve ilgili beyanlar tarafınıza teslim edilmiştir. Bu durumun tutanağa geçirilmesini talep ediyorum ibaresini geçirtin.
2. Eğer yine kabul edilmez ise okuma komisyonunda bu konu ile ilgili savunma talep ediyorum deyin ve bir şekilde kabul edilmemesini tutanağa geçirilmesini sağlayın.

Tüm bunlarda kabul edilmez ise tutanağa şerh düşerek imzalamak istiyorum deyin ve .... varlık barışımın kabul edilmeyerek düzenlenen inceleme tutanağına bu beyanımın kabul edilmemesi ile ilgili şerh düşerek imzalıyorum diyerek konuyu bağlayın.
Eğer tutar size makul geliyor ise uzlaşma talep edersiniz yok fazla geldi uzlaşmama tutanağını imza edeceksiniz ve süreyi kaçırmadan mahkeme yoluna gidersiniz.

UMARIM ŞİMDİ TAM OLMUŞTUR. :)

Dilekçe ile çözersen haklısın %3 çok fazla :)

---------- Spam Engelliyici 16:52 ---------- Önceki Mesaj 16:45 ----------

Sizin imzanız olmadan inceleme başlamaz bu işlem sadece size ulaşamadıklarında gıyabınızda başlayan incelemeler için geçerlidir.

En son noktada varlık barışı yapıldığını tutanağa geçirmeye çalışın eğer kabul etmez ise 2 yöntem var.
1. Tutanakta sizin beyanınızı alıyorlar ve orada; inceleye konu gelirimden dolayı .... tarihinde varlık barışı yapılmış ve ilgili beyanlar tarafınıza teslim edilmiştir. Bu durumun tutanağa geçirilmesini talep ediyorum ibaresini geçirtin.
2. Eğer yine kabul edilmez ise okuma komisyonunda bu konu ile ilgili savunma talep ediyorum deyin ve bir şekilde kabul edilmemesini tutanağa geçirilmesini sağlayın.

Tüm bunlarda kabul edilmez ise tutanağa şerh düşerek imzalamak istiyorum deyin ve .... varlık barışımın kabul edilmeyerek düzenlenen inceleme tutanağına bu beyanımın kabul edilmemesi ile ilgili şerh düşerek imzalıyorum diyerek konuyu bağlayın.
Eğer tutar size makul geliyor ise uzlaşma talep edersiniz yok fazla geldi uzlaşmama tutanağını imza edeceksiniz ve süreyi kaçırmadan mahkeme yoluna gidersiniz.

UMARIM ŞİMDİ TAM OLMUŞTUR. :)

Dilekçe ile çözemessen %3 normalmi sizce. Cirodan %3 muhasebeciye :) Faraza 1000.tl. vergi + 3000.tl. muhasebeciye, ekrandan beyanname vermek :) Yeme bizi müşavir her ne kadar şu an yapmasakta bizim meslekte bu, verilecek o dilekçeyide kabul etmeyecek daire yoktur, ver ben alırım der memur gerisine berisine bakmaz. Bu konu başlığındamıydı bakamadım şimdi dün Konyada vermiş dilekçesini (muhasebecisiyle beraber) almış tahakkukunu ödemiş geçmiş.
Yanlış anlama sonuçta meslektaş sayılırız siz cevap verdiniz diye yazdım, önce vicdanlı olmak lazım, bu işte kim %3 alırım diyorsa vicdansızdır.

Burdan dilekçe verir yaptırırımcı arkadaşlara not vereyim.
vergi dairesine dilekçe vermek kolay ama kabul etmiyorlar.
güçlü argümanlar ile saldırmanız lazım.
şanslıysanız sizden önceki kişi vergi dairesini akılandırmıştır.
davalık olan cok kısı var.

şanslıysanız sizden önceki kişi vergi dairesini akılandırmıştır.
davalık olan cok kısı var.
Bu dediklerinizi çok iyi anlıyorum ve bugün birebir yaşadım. Ben yine de dilekçemi verdim ve sonuna kadar direteceğim kabul edilmesi için, %3 biraz fazla geldi bana.

Dilekçe ile çözemessen %3 normalmi sizce. Cirodan %3 muhasebeciye :) Faraza 1000.tl. vergi + 3000.tl. muhasebeciye, ekrandan beyanname vermek :) Yeme bizi müşavir her ne kadar şu an yapmasakta bizim meslekte bu, verilecek o dilekçeyide kabul etmeyecek daire yoktur, ver ben alırım der memur gerisine berisine bakmaz. Bu konu başlığındamıydı bakamadım şimdi dün Konyada vermiş dilekçesini (muhasebecisiyle beraber) almış tahakkukunu ödemiş geçmiş.
Yanlış anlama sonuçta meslektaş sayılırız siz cevap verdiniz diye yazdım, önce vicdanlı olmak lazım, bu işte kim %3 alırım diyorsa vicdansızdır.

Kimse kimseyi yemiyor en azından ben kimseyi yemek gibi bir niyette değilim eğer kastın ben isem.
12 Haziran dan beri bir bedel beklemeden bir çok açıklama yaptım.
En azından niyetimin sizlere yardımcı olmak olduğunu anlamışsınızdır siz anlamadıysanız bile forumda ki bir çok arkadaş anlamıştır diye düşünüyorum.
Yöntemin nasıl olacağını bilmeyen bir çok arkadaş buradan faydalanarak yol aldı.
Bu bile tek başına teşekkür edilmesi gereken bir husus olduğunu düşünüyorum.
Açıklamalar için teşekkür beklemiyorum ancak böyle bir ifadeyi de kabul etmem imkansız.

xmetinx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
şanslıysanız sizden önceki kişi vergi daire

---------- Spam Engelliyici 20:16 ---------- Önceki Mesaj 18:54 ----------

[/COLOR]
Bu dediklerinizi çok iyi anlıyorum ve bugün birebir yaşadım. Ben yine de dilekçemi verdim ve sonuna kadar direteceğim kabul edilmesi için, %3 biraz fazla geldi bana.
Dilekçeyi vermek zor değil, o dilekçeyi almak zorundadır, sadece dilekçede sizin istediğiniz şeyi hemen yapmak zorunda ve içeriğini kabul etmek zorunda değil. Dilekçeyi alır inceleyip siz bilgi vereceğiz diyebilir. Bu sizin dilekçe tarihinizi ötelemez. Şu ana kadar 3-4 tane dilekçeyi kendisi verip tahakkukunu aldığını söyleyen paylaşıma rast geldim, dilekçeyi alıp işlem yapmadan incelemeye bırakan yazıda gördüm. Yanlış anlaşılmasın kimseyi yönlendirmek gibi bir düşüncem yok bu konuda herkes kendi kararını verecek.

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri