Youtube Yeni Algoritma Çözüm Önerileri

• Kullanıcı Alex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
arkadaşlar bana göre bu kesinlikle geçici bir durum
yani düşünmüyormusunuz Allah aşkına
düşünsenize bundan böyle hep böyle olsa
bir kanal yüzünden büütn kanalların para kazanması gitse
ve kesinlikle bu dürüm sürekli olsa
bak emin olun bu işle ilgilenenlerin yüzde 90ı bu işi bırakacaktır
öyle kolaymı ya nereye her kafan estiğinde kanalları kapatacaksın varmı öyle bi dünya
kesinlikle şahsi fikrim geçici bir durum
yoksa adım gibi eminim bu googılın asıl ofisinde çalışan üst yöneticilerinde
akrabaları tanıdıkları adım gibi eminim youtubla uğraşıyolar
böyle bişey olsa onlar ilk tepkiyi gösterir
hadi dediniz bu üst yöneticiler bu akrabalarına tanıdıklarına bir kıyak falan yaptılar diyelim
peki bunu nasıl çözecekler
Amerikada yaşayanlar mesela öyle bizim gibi böyle bir sorun yaşadıklarında yerlerinde oturup belki youtub yani gogıl çözer demiyorlar
onlar böyle bir sorunla karşılaştıkları anda hemen doğrudan googılın binasına giderler

ve yani gitmeseler bile yabancılar bu konularda bizden çok daha hassaslar
yani emin olun bu sorun sürekli böyle devam ederse bu işle ilgilenen gelişmiş ülkelerdeki kullanıcılar googıla bu parayı yedirmezler mahkeme falan açarlar
çünkü yani googıl resmen bizim kazandıklarımıza çöküyor bunun başka bir açıklaması olamaz

aklıma bir ihtimal daha geliyor
ben hep söylerim bu yabancılar yani bu çok çok gelişmiş ülkelerde yaşayan insanlar
Türkiyeyi 3. sınıf dünya ülkesi olarak görüyolar
yani bizi Afkanistanla Pakistanla yani çok az gelişmiş ülkelerle bizi bir tutuyolar
ve dolayısıyla bize çifte sıtandart uyguluyolar
ve bundan dolayı belki bu sorun gelişmiş ülkelerde olmayabilir
bu sorun sadece bizim gibi ülkelerde çıkmış olabilir
yani şimdi birisi çıksa ve deseki ben falanca ülkede yaşıyorum benimkide bir ara öyle oldu diyebilir
ben bir kerelikten bahsetmiyorum
googıl yabancılara bir kereliğine yapar
bizde belki bundan böyle sürekli olabilir bu sorun

Artık iş yükü cidden arttı
Kanalları açıp köşeye atamayacağız sık sık telif kontrolü de gerek
Kanal fazla teliften riske girince de silip yedeklemek lazım
Diken üstünde yürüyeceğiz anlaşılan

---------- Mesaj saat 13:28:10 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 13:26:37 civarında gönderildi. ----------

Adsense e yeni bağlanan kanalların da direk uçtuğu söylentisi doğru mu?

telif kontrolü tek başına yetmiyor ki. 1 ay önce video yüklerken 3-5 tane dünya genelinde engellendi uyarısı veren videoları anında silmeme rağmen bu kanalın yüzünden 30-40 kanalım para kazanmaya kapatıldı.

vallahi benim bu isi birakacak niyetim yok youtube kapatarsa ben yeniden acarim bu kadar basit zaten bir sey yaptigimizda yok vds yapiyor isleri :D

vallahi benim bu isi birakacak niyetim yok youtube kapatarsa ben yeniden acarim bu kadar basit zaten bir sey yaptigimizda yok vds yapiyor isleri :D

Bizde bu mantıkla hareket ediyoruzda.
Yeni 0 kanal açıyor, sonra tüm kanallar ay sonunu görmeden para kazanmaya kapatılırsa, yine kazanç 0 olcak.
1 Aylık uğraş heba olacak.

Sonra en baştan yine kanal açıcaz, yine ay sonunu görmeden para kazanmalar kapatılırsa hop yine Kesinleşen kazanç 0.

O zaman tabiki bu işi yapmanın bir anlamı kalmayacak ve bırakacağız.

Birazda bu yönden bak.

Bütün kanalları sildim sanırım.Yeni kanal açıp,kullandığım adsenseyi silip yeni bir kanal mı açsam?
Silinen adsense yerine yeni adsense açsam hesap kapanır mı acaba?

Bizde bu mantıkla hareket ediyoruzda.
Yeni 0 kanal açıyor, sonra tüm kanallar ay sonunu görmeden para kazanmaya kapatılırsa, yine kazanç 0 olcak.
1 Aylık uğraş heba olacak.

Sonra en baştan yine kanal açıcaz, yine ay sonunu görmeden para kazanmalar kapatılırsa hop yine Kesinleşen kazanç 0.

O zaman tabiki bu işi yapmanın bir anlamı kalmayacak ve bırakacağız.

Birazda bu yönden bak.

hocam simdi sen ozgun bir icerik bul ayda min 100tl garanti et..sonra baska bir adsense ac veya al aldigin adsenseylede spama devam et..ben spam yapanlari anlamiyorum birisi gunde 100 video atiyo ve youtubenin bunu fark etmemesini bekliyo!gunluk 100 video atarsan tabii spama girersin ama ay basinda atarsin videolarini ay sonuna kadar beklicen bu kadar basit :cool:

hocam simdi sen ozgun bir icerik bul ayda min 100tl garanti et..sonra baska bir adsense ac veya al aldigin adsenseylede spama devam et..ben spam yapanlari anlamiyorum birisi gunde 100 video atiyo ve youtubenin bunu fark etmemesini bekliyo!gunluk 100 video atarsan tabii spama girersin ama ay basinda atarsin videolarini ay sonuna kadar beklicen bu kadar basit :cool:

Burda adam özgün çalışıyorum diyor, dün banlandı forumdan, Adam Nasa'nın videosunu atmış, neresi özgün çalışmak?
Bazılarının özgünden anladığı TV'den program kaydetip, editleyip YT'ye atmak.
Bu özgünse YT'deki tüm Dizileri C/p yaparım en kral özgüncü ben olurum.

Biraz özgün demek ne demek bunuda bilmek lazım.
Özgün dediğin böyle olur.

HowToBasic - YouTube

Tamamen kendi videon.
Ordan burdan alıp editlemek değil.

Önce bunda bir ortak paydada buluşalım.
Gerçekten Özgünün açıklamasını bir yapalım sonra Özgün kanal çalışmak isteyen Özgün devam etsin, Korkmasına gerek yok.
Dünde bunu dedim o banlanan üyeye.
Sen Özgün Çalıştığına eminsen Gelip buralarda yazma, korkma.
Sen işine bak bizde kendi bildiğimiz gibi işimize bakalım.
:cool:

Odağımızdan sapmadan, youtube a yenilmeden, yolumuza nasıl devam ederiz spam yöntemiyle, nasıl kanalları ayakta tutarız onu düşünelim

Burda adam özgün çalışıyorum diyor, dün banlandı forumdan, Adam Nasa'nın videosunu atmış, neresi özgün çalışmak?
Bazılarının özgünden anladığı TV'den program kaydetip, editleyip YT'ye atmak.
Bu özgünse YT'deki tüm Dizileri C/p yaparım en kral özgüncü ben olurum.

Biraz özgün demek ne demek bunuda bilmek lazım.
Özgün dediğin böyle olur.

HowToBasic - YouTube

Tamamen kendi videon.
Ordan burdan alıp editlemek değil.

Önce bunda bir ortak paydada buluşalım.
Gerçekten Özgünün açıklamasını bir yapalım sonra Özgün kanal çalışmak isteyen Özgün devam etsin, Korkmasına gerek yok.
Dünde bunu dedim o banlanan üyeye.
Sen Özgün Çalıştığına eminsen Gelip buralarda yazma, korkma.
Sen işine bak bizde kendi bildiğimiz gibi işimize bakalım.
:cool:

'Ozgun icerik' <= anlamini bilen zaten ozgun video cekmeyide bilmeli hocam :)

Youtube'un sahibi olduğumu düşünsem ya da yönetici olduğumu düşünsem ve bir ülkeden insanların son bir sene içinde yüzlerce kanal açıp spam çalıştıklarını görsem ben de aynı şekilde davranırım.
Bir kişi aynı bilgisayardan 500 kanal açıp tamamında spam çalışıyor. Bu kişiyi sistemimde barındırmam. Barındırmak için hiçbir sebebim yok çünkü. Yeni hesap açtığında eğer spam gibi çalışmaya devam ederse yine kapatırım.
Bunu kendi açımızdan değil onların açısından düşünmek lazım.

Kanalı açın menüel olarak 10 video yükleyin. Bu 10 videoyu atarken farklı dakikalar içersinde atın ve kanalı 1 hafta video atmadan bekletin. Hep bu şekilde depolama yapın ..

Kanalı açın menüel olarak 10 video yükleyin. Bu 10 videoyu atarken farklı dakikalar içersinde atın ve kanalı 1 hafta video atmadan bekletin. Hep bu şekilde depolama yapın ..

Nasıl yani haftada bir 10 video atın daha sonra adsenseye bağlayın tam olarak demek istediğin şey bu mudur ? Biraz daha açık yazar mısın ?

Beyler hergün sürekli video yüklemeyin.Ben 10 gündür falan pek video yüklemedim.En son 2 3 gün önce 4 part halinde toplamda 400 video yükleyip bıraktım.Aradan 2 gün geçti para kazanmalarını aktif ettim, açıklama etiket girdim ve son olarakta adsense bağladım.
Sürekli gmail hesabıda açmayın.Açtığınız hesaplara alt kanal açıp onları bağlayın.
En önemliside kategorinizi iyi seçin.

Youtube a kendinizi unutturun. ;)

Ben Kendim kullandığım yöntemden bahsedeyim.
Şöyle ki;
1.Kanalım :Eğitim içerikli içinde bulunan içerikler diğer kanallarda da mevcut ama ben hem logo ekledim hemde tüm eğitimi düzenli bir kanal içinde biriktirdim.şimdilik 700 abonesi var.Ortalama video süresi 1 saattir.bu ay (1-18 Ekim) 46 bin izlenmiş kazancı 98 dolar.
-Bu Kanalın Amacı Öğrencilere bir nebzede olsun fayda sağlamaktır.Reklam Olmazsa da bu kanal hizmet verecektir.-

2.Kanalım: Amatör Müziklerden slayt yaptım.60 video bulunmaktadır.Ortalama video süresi 7-10 dakikadır.bu ay(1-18 Ekim) 33 bin izlenmiş kazancı 10 dolar.Arada "Telif haklarını Sağlayın" diyor.İndirip yeniden Yüklüyorum.

3.Kanalım: Birinci Kanalın Alt kanalı, içinde 7-8 video vardır. Forex ve Yüksek Tbmli İngilizce Videolar.Bir kaç tanede İstanbul ile ilgili video var kendi çekimim.Bu ay(1-18 Ekim) 651 defa İzlenmiş 0.48 Dolar vermiş.

4.Kanalım: Daha yayınlanmamış bir dizinin Kanalı içinde diziye ait video vardır.Kazancı bağlamadım Adsenseye...

5.Kanalım: Başta İngilizce Çalışma Amacıyla kaç tane video yükledim. Yok dedim En iyisi Türkçe Çalışmak ve Kanalın adını sanını değiştirip Diziye Yöneldim...,Dün Beyaz show yayınladım ve kaç fragman Şimdilik beklediğimi Aldım ama Daha iyi olacağından Ümitliyim,
İçinde 18 Video Vardır.Bu ay(1-18 Ekim) 2000 İzlenmiş kazancı 2 dolar.

6.Kanal Sıfır Bir Kanal Ne Video Var ne de Adsense... Giriş Çıkış Yapmıyorum.Her İhtimale Karşı bekliyor.

Evet Arkadaşlar Gördüğünüz gibi bu şekilde...
Aslında bazı kanallar youtube üzerinden sadece Ülkelerini değiştirerek benim hatırladığım 2010 yılında ve turkwebtv adlı kanal yapıyordu.Resmi olduğunu düşündüğüm bir kanaldı... var mı yok mu bilmem onu...
ben 2009 yılından beri adsense sahibiyim.2010-2011 yıllarında full bloga yüklendik şimdi ki rahat kazanmıyorduk. Ama alıyorduk 3-5 ayda bir bir şeyler....ne bloglarım nede şimdiye kadar kanallarım kapanmadı ama itiraf edeyim bir kanalı yanlışlıkla silmiştim.İngilizce idi HerHalde :D ...

Her neyse ne artık.
Bugün ise 5 tarayıcı kullanıyorum.Örneğin Chrome dan girdiğim kanalım a başka tarayıcıdan girmiyorum. Aynı anda tarayıcılarda açık bırakmıyorum.Her Gün Modemimi Yeniden Başlatıyorum.

Not: Kanallarımda Hiç Bir Uyarı Telif V.s. Bulunmamaktadır.Hepsinin başlıkları açıklama ve etiketleri kendimce Girdim Sıralamalarda İlk Sayfada Çıkma oranım yüzde 90 neredeyse

Tavsiye:
Bence Her gün 1 kanal açmak yerine Her Gün 50 Video İndirip İyi bir Dosyalama sistemi oluşturun. Mesala: "a" Adlı Video indirip a Adlı bir klasör açın Klasörün içine birde Metin belgesi ekleyin ve bu metin belgesinin içinden Başlık, Açıklama, Etiket girin.Bu İşlemi Her Video için Tekrarlayın.
Her Videoyu indirmeyin.İndirdiğiniz videonun 5 defa izlenmesini hedef almayın.Söz konusu videolar Günlük 30-50 defa izlenir eğer ki seçme Videolar ise. 30 x 400 video(1 Yıl Düzenli çalıştığınızı düşünün Her ay çarpım Değerinin Artığını Yada Mesela 3 bin Video)= 12.000 Buda yeni başlayan biri için ortalama(En düşük Ortalama) 15 tl eder ki ayda 450 TL Demek Vds, İnglizce, Boot, E-Book Olmadan Hem de...Allah bin bereket versin.Benim Gibi Öğrenci iseniz Süper bir kazanç

Tabi Yöntemler Fikirler Çoğaldıkça Çoğalır. Demek İstediğim Düzen ve Mantıklı Çalışmak...Öyleki Kendinize Özgü yöntemler de geliştirebilirsiniz. Facebook, Dailmation Vb. Sitelerden Google Yardımıyla Son 24 Saatte Yüklenen Videoları Takip Edip Yükleme de Yapabilirsiniz.
Dediğim Gibi Rahat ve Hızlı Para...
Başarılı Olmanız Dileğiyle.....
Bayram Öğünç

An itibari ile Video yüklemede sorun yaşayan var mı?

Video işleniyor yazıyor birçoğunda.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri