Youtube'a yatırım yapılır mı ?

MrJoney1sTR

Kayıtlı Üye
Oha diyorum,yapyap gibi kanallar ne kadar kazanıyordur sizce ? boş bir evi sadece youtube için çalıştırmayı düşünüyorum ekipmanları vs ben alacağım 3-4 kişi video çekecek ben içerik üreteceğim. 40 bin tl gibi bir miktar yatırım yapabilirim bu parayı ekipman,takipçi,reklam gibi yerlere harcayacağım.

kanalın tutma ihtimali nedir ? ne kadar sürede milyon takipçiye ulaşabilirim ?

Oha diyorum,yapyap gibi kanallar ne kadar kazanıyordur sizce ? boş bir evi sadece youtube için çalıştırmayı düşünüyorum ekipmanları vs ben alacağım 3-4 kişi video çekecek ben içerik üreteceğim. 40 bin tl gibi bir miktar yatırım yapabilirim bu parayı ekipman,takipçi,reklam gibi yerlere harcayacağım.

Eğer sen de yetenek yoksa ne kadar harcarsan boş hocam

Projen çok mantıklı , süreçle ilgili bişey söylemek çok zor . 1 ayda 500 k takipçin de olabilir , 3 yılda 100 k da . Danla Biliç kanalını inceleyin ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

40 bin lira verdik milyon takipçi olacaksa ben 150 bin bereyim 3 milyon olsun ? 40 k ya dükkan aç tutmaz 10 bin liraya stand aç milyon kazan.ne yaptığına bağlı.how to basic misin Orkun ışıtmak mı yoksa oha diyorum mu ? Onu yaptıktan sonra bekleyip gör.kaliteli ise düzgün yol izlersen kısa sürede.ama daha video yokken yarın tutar dememizle yatıracaksan yatırma.ortadaki paranıza güvenmeyin şuan için boş bi para çünkü fikriniz yok

Eğer sen de yetenek yoksa ne kadar harcarsan boş hocam

tabi arada bende çıkacağım videolara ama içerik üretecek kişi, kurgucu , montajcı işi bilen kişilerde lazım bunlara bütce yetmeyeceği için hepsini ben yapmayı planlıyorum.

---------- Spam Engelliyici 00:17 ---------- Önceki Mesaj 00:15 ----------

40 bin lira verdik milyon takipçi olacaksa ben 150 bin bereyim 3 milyon olsun ? 40 k ya dükkan aç tutmaz 10 bin liraya stand aç milyon kazan.ne yaptığına bağlı.how to basic misin Orkun ışıtmak mı yoksa oha diyorum mu ? Onu yaptıktan sonra bekleyip gör.kaliteli ise düzgün yol izlersen kısa sürede.ama daha video yokken yarın tutar dememizle yatıracaksan yatırma.ortadaki paranıza güvenmeyin şuan için boş bi para çünkü fikriniz yok

oha diyorum hepsinden mantıklı geliyor. çoluk çocuğu eğlendirmek kolay ve daha çok reklama tıklarlar diye düşündüm ayriyetten reklam verenide çok olur. abone sayısı çabuk yükseleceğini ön gördüğümden ötürü sonradan kendime ayrı bir youtube kanalı açıp kendi reklamımı rahatlıkla yapabilirim diye düşünüyorum.

aklıma 2013deki bitcoin mining yıllarım geldi. 10larca ekran kartı aylık 2000 lira üstü elektrik faturaları vs vs.
hükmedemediğin bir sisteme yatırım yapmak hiç mantıklı değil. heleki birileri bu işi 3-5 kuruşla çeviriyor bende para var en kralını yaparım mantığı varsa.
yerinde olsamki öyle yapıyorum :) sanalda reklam harici para harcamam oda kontrollü bir şekilde olmak kaydıyla.

Başarılı olan, tutunan youtuberların çoğu bi anda büyük yatırımlar yaparak değilde kendi imkanlarıyla, evlerinin odalarından vs çekim yaparak zirveye çıkanlar oluyor.

Heves ile büyük yatırımlar yaparak bu işe girişirsen sonuç hüsran olabilir.

Ev tutmadan, büyük yatırımlar yapmadan önce potansiyelini ölçmelisin belirli bi kitleyi tutturduktan sonra ışık görüyorsan ev tutup yatırım yapmaya başlamanı tavsiye ederim.

Projen çok mantıklı , süreçle ilgili bişey söylemek çok zor . 1 ayda 500 k takipçin de olabilir , 3 yılda 100 k da . Danla Biliç kanalını inceleyin ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

bu adamın dediklerini dinle, özgünün gurusudur kendisi

danla biliç kanalını inceledim ne demek istediğinizi çok iyi anladım .

Bu kanalı biraz incelediğimde çok zor bir işten ötürü bu kadar izlendiğini düşünüyorum fakat içerik sıkıntısı var en fazla 30 video gideri var gibi ama oha diyorum gibi bir kanalda içerik sıkıntısı yok yabancı ülkelerde neler popülerse direk uyarlayıp çekilebilir mesela en son bin derece bıçak falan vardı içerik sıkıntısı hiç olmuyor.

yorum atan herkese teşekkür ediyorum bu işe direk atlamamam gerekli sanırım :)

Çoğu yoruma ben de katılıyorum. Bence ev tutmayın. Parça parça deneyin siz bu işi. 2 günlük bir ev tutun oraya ekipmanları koyun ve fikirleriniz neyse dizi setlerindeki çalışma temposuna benzer bir şekilde çekin videolarınızı ve minimum bütçeyle, atıyorum 7-8-10-20 kaç video, kaç kanal, kaç içerik olacaksa, çözün işi. Sonra yavaştan o videoları yüklemeye başlayın. Bu arada 10 gün sonra falan gene ekibi toplayın ve topluca çekiminizi yapın gene stoklayın. böyle böyle daha uzun vade kullanabilirsiniz o parayı.

bu arada danla bilic twitter fenomenlerindendi sanırım. böyle kuvvetli bir sosyal medya ağınız varsa tabi ki, çok hızlı büyürsünüz.

Son düzenleme:
İnsanların youtube kanalları patır patır kapanıyor. benim de bugün kapandı. içinde kendi tutorial videolarım vardı. Kendi sesim, kendi görüntüm. 3 yıllık kanal hiç bir uyarı ve açıklama olmadan kapandı.

ben çok para yatırdım çok farklı projelere bazen battım bazen çıktım. sihirli mantık şu ben ne kadar video üretebılırım arkadas 40 bın atırıp en az 100 video ürettıremeyeceksen gırme hocam işe 20-30 video üretilecek video ile masrafını dahi çıkaramazsın bak aptık destansı rap savaşlarını zarar ettik.
ılgı cekıcı konularda bır seyler uret ya da standart konularda ilgi çekıcı göze kulağa hitap eden bırısını kullan serı vıdeon olsun temel mantık bu

ben çok para yatırdım çok farklı projelere bazen battım bazen çıktım. sihirli mantık şu ben ne kadar video üretebılırım arkadas 40 bın atırıp en az 100 video ürettıremeyeceksen gırme hocam işe 20-30 video üretilecek video ile masrafını dahi çıkaramazsın bak aptık destansı rap savaşlarını zarar ettik.
ılgı cekıcı konularda bır seyler uret ya da standart konularda ilgi çekıcı göze kulağa hitap eden bırısını kullan serı vıdeon olsun temel mantık bu

siz çok iyi yerlere gelebilirdiniz ama ipi sağlam tutmadınızdan sizin nerdeyse kopyanızı yapan kanal çok fazla hit aldı

2 ucu olan bir soru.

A)Videolarınızın çok kaliteli olması

B)Kanalınızın çok kaliteli olması lazım.

İkisinden biri eksikse kazanmanız çok zor.Birçok şey anlık değişiyor.İnsanların ilgisini çekebiliyorsanız, ürettiğiniz işle diğerlerinden farklı ve iyi olabiliyorsanız düşük bir bütçe ile başlar, sonra devam edersiniz.

Bunu sadece ben yaparım dediğiniz bir projeniz var ise, konseptini aranma hacimlerini, reklam gelirlerini ve riskleri araştırıp ona göre karar vermeniz gerekiyor.

Türkçe kanalların durumu biraz sallantılı.Yap yap gibi kanalların yükseliş dönemi veya ülkede trend olması , daha kaliteli olsa bile sizin videolarınızın tutacağı anlamına gelmez.Geçen sene geçerli olan birçok yöntem , çalışma sistemi artık geçersiz.

Bireysel bir yapılanma ile çalışacaksanız 40k'ya ihtiyaç yok.Kurumsallık düşünüyorsanız 40k yatırım az bile gelebilir..Ajans mantığı ile düşünüp video ekibinizi seo ekibinizi ve maaşları hesaplamanız gerekiyor.Kendinize biraz zaman ayırıp her şeyi hesaplamalısınız.

1 milyon aboneye ne kadar zamanda ulaşıp ulaşmayacağınız, yaptığınız iş ve reklamla alakalı (doğal reklam).

danla biliç kanalını inceledim ne demek istediğinizi çok iyi anladım .

Bu kanalı biraz incelediğimde çok zor bir işten ötürü bu kadar izlendiğini düşünüyorum fakat içerik sıkıntısı var en fazla 30 video gideri var gibi ama oha diyorum gibi bir kanalda içerik sıkıntısı yok yabancı ülkelerde neler popülerse direk uyarlayıp çekilebilir mesela en son bin derece bıçak falan vardı içerik sıkıntısı hiç olmuyor.

yorum atan herkese teşekkür ediyorum bu işe direk atlamamam gerekli sanırım :)

o kanalı bende dün inceledim ilk defa.. en çok izlenen 4 videosunu izledim..Hocam bakış açın tamami ile yanlış. makyaj yapan kanal 100lerce var. o kanalın büyümesi tamami ile kızın orjinal samimiyetinden dolayı. yoksa kimse makyajın nasıl yapıldığını bile izlemiyor emin ol. Kız resmen samimi şekilde dalga geçiyor.olay bu.. ve binlerce içerik üretebileceğini, videoların alttındaki yorumlara bakarsan anlayabilirsin. Kesinlikle içerik sıkıntısı yok.
Ne aklına gelse yapabilir. Gündem vs googlede aranma hacmi olan herşey..
Tuvalette ıkınan kız makyajı
Günde 2 paket sigara içen arabeskçi makyajı
Kibirli trump makyajı..
Yatırımlarını batıran pancarcı makyajı ... vs vs... :)
bi ton içeriği var o kızın. ve o bunun farkında.

Son düzenleme:
beyler danla bilic kanalını karşılaştırma açısından vermeyin bence. o kız zaten fenomendi, instagramdan futbolculara dm atıp twitterda boy boy fotoğraflarını yayınlamıştı. o kız zaten patlamaya hazır olarak girdi ve patladı

Bence youtube yatırım yapacağınıza website işlerine yatırım yapın.Youtubenin öyle bir algoritması var ki özgün olmayan adam özgün kanala telif atıyor işleme alınıyor, özgün adam geri bildirim gönderiyor 50 takla atıyor telifin sahte olduğunu anlatabilmek için fakat youtube destek ya inanmıyor ya takmıyor yada %10 ihtimal doğru olduğuna inanıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri