Youtuber'lar için vergi düzenlemesi yolda

• Kullanıcı thrayler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Gündemdeki Konular & Haberler

thrayler

Moderatör
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz mart ayında ekonomi reform paketini açıklamış; pakette 850 bin esnafı ilgilendiren bir vergi muafiyeti düzenlemesinin bulunduğunu anlatmıştı. AK Parti, 55-56 maddelik yeni yasal düzenleme üzerindeki çalışmalarında sona geldi. MHP ile son şekli verilerek Meclis'e sunulacak teklif, önümüzdeki ay Genel Kurul'da ilk görüşülecek gündem maddelerinden biri olacak. Teklifteki bazı önemli düzenlemeler şöyle:

ARA ELEMAN DESTEĞİNİ DEVLET ÜSTLENECEK

- Meslek liselerinin ara eleman yetiştirmesi teşvik edilecek. Mevcut durumda meslek liselerinde okuyan öğrencilere işyeri stajlarında 767 TL aylık destek ödemesi yapılıyor. Bu rakamın üçte birini işveren ödüyor. Yeni düzenleme ile işverenin ödediği destek miktarını devlet karşılayacak. Ayrıca işverenler, kalfalık stajında yaptıkları üçte ikilik destek ödemesinden de muaf tutulacak. Bu ödemeyi de işveren yerine devlet yapacak. Düzenleme, 160 bin civarında meslek lisesi öğrencisini ilgilendiriyor.

VERGİDEN MUAF ESNAF

- Küçük esnafa vergiden muafiyet getiriliyor. Yıllık cirosu 240 bin TL'nin altında olan ve basit usulle defter tutan yaklaşık 850 bin esnaf, gelir vergisinden muaf tutulacak. Berber, kuaför, terzi gibi küçük esnaf, defter tutmaya devam edecek.

- Youtuber'ların videoların arasına alınan reklamlardan kazandığı pay, artık kaynağından kesinti yapılarak vergilendirilecek. Yani vergi mükellefi Youtuber; vergi sorumlusu ise banka olacak. Youtuber'lar bankadan kendilerine özel hesap açacak; bankalar ise Youtube'un bu hesaba gönderdiği paradan stopaj kesecek.

BEYANNAME 4 AYDA BİR VERİLECEK

- Bazı tarım desteklerindeki kesintiler artık vergiye tabi olmayacak.
- 3 ayda bir verilen geçici vergi beyannamesi, artık 4 ayda bir verilecek. Beyanname verme dönemleri de 1 ay geriye alınacak. Gelir vergisi için beyanname mart yerine şubat sonu; kurumlar vergisi için ise mart sonu verilecek.
- İnternet üzerniden yapılan vergi ödemelerinde kolaylaştırmaya gidilecek. Vergide e-devlet daha aktif hale getirilecek.
- E-fatura nizamında değişiklik yapılacak.

Kaynak

Vergi vergi nereye kadar gidecek böyle herşey vergi. Yürümek bile vergi . Büyük youtuberlar için sorun yok ama küçük youtuberlar içinde geçerli oluyormu bu vergiler

Son düzenleme:
- Youtuber'ların videoların arasına alınan reklamlardan kazandığı pay, artık kaynağından kesinti yapılarak vergilendirilecek. Yani vergi mükellefi Youtuber; vergi sorumlusu ise banka olacak. Youtuber'lar bankadan kendilerine özel hesap açacak; bankalar ise Youtube'un bu hesaba gönderdiği paradan stopaj kesecek.

bu durumda hem beni vergi mükellefi yapıp her ay bağkur olayına sokuyor hemde bankama yatan paramdan stopaj kesiyor doğrumu anladım.

bu durumda hem beni vergi mükellefi yapıp her ay bağkur olayına sokuyor hemde bankama yatan paramdan stopaj kesiyor doğrumu anladım.

şirkete gerek olacak mı eğer dediğiniz gibi olursa anlamadım.

Buraya ÖTV de gelirse şaşırmam :) Yada yeni ismiyle ÖKV (Özel Kazanç Vergisi)

Son düzenleme:
şirkete gerek olacak mı eğer dediğiniz gibi olursa anlamadım.

Evet sanırım bunun için mükellef olunması gerekecek. Şirket açan kişiler sanırım şirket hesabı belirleyecek oraya youtubeden gelen paralar yatacak. O paradan da vergiler kesilecek. Ama yine şirket açtıgımız için diğer vergileri de vericez

Evet sanırım bunun için mükellef olunması gerekecek. Şirket açan kişiler sanırım şirket hesabı belirleyecek oraya youtubeden gelen paralar yatacak. O paradan da vergiler kesilecek. Ama yine şirket açtıgımız için diğer vergileri de vericez
Ne anladım ben :) 200 tl kazanan biri yine 1000 tl li bağkurla karşı karşıya kalacak mesela.

Alacaklar ama ne kadar alacaklar hala belli değil.
Sonuçta hükümet bunada ortak olacak, adamlar doymuyor.

Ötv+Kdv+Ötv'nin kdv'sini felan istemesinlerde.
:D

Şu anda ne alınıyorsa aynısı alınacaktır vergi olarak, en azından şirket kurma yükümlülüğünden kurtulabilirsek o bile ufakta olsa iyi bir şey...

Şu anda ne alınıyorsa aynısı alınacaktır vergi olarak, en azından şirket kurma yükümlülüğünden kurtulabilirsek o bile ufakta olsa iyi bir şey...

Sanmıyorum biliyor musun, bir şeyler yaparken zerre kadar bu işi yapan kişileri dinlemeyip sadece devlet çıkarını koruyan yaptırımlar yapıyorlar.

yemin ediyorum fırsatını bulsam tereddütsüz giderim.(aman gitmeciiler ne duruyorsuncular uzak dursun azıcık düşünün arkadaşlar tepeden aşağı yuvarlanan teneke gibiyiz yemin ediyorum) nasıl bir ülke olduk biz böyle ya. gerçekten uygulanan bir sürü şey başka ülkelerde eğlence konusu be. bu nedir arkadaş!

Benim içimden bir his iyimser olacağı yönünde yani en azından sadece bankadan çözülecek gibi şirkete bağkura vs ihtiyaç kalmadan

Bence gelir büyüklüğüne göre vergi yüzdesi olacak.
Az kazanandan az vergi çok kazanandan çok vergi alınacak
Ama minimum vergi yüzdesi yuzde 18 20 olucak

İnternet üzerinden para kazananlara da kolaylık getiren bir düzenleme var. Özellikle YouTuber’lara vergi kolaylığı getiriliyor. Yayınladıkları videolardan reklam alarak para kazananlar vergi mükellefi haline geliyordu ve defter tutma zorunluluğunu vardı bu kaldırılıyor, vergi mükellefi olacaklar yine ama banka onlara yatan parayı doğrudan stopajını kesecek. Yani vergi sorumlusu banka olacak, kişinin özel hesabı üzerinden stopaj kesilecek.

Kısacası defter tutma zorunluluğu, şahıs şirketi kurma vs. zorunluluğu ortadan kalkacak gibi görünüyor. Geç kalınmış bir düzenleme. İş bankada bitmeli. Yatan paradan kes kardeşim vergiyi, herkesin kafası rahat etsin.

Abd su anda vergi mukellefi olmadan bizden odeme gunu nasil vergi stopaji kesiyorsa ayni sekilde Turkiye’de kesecek. Kolayligi bu.

sanırım olacak olan şey şu. devlet sosyal medya gelirlerinden vergi istiyor. ki kazanç olan yerde, her ülkede bu böyledir. güzel olan yanı, bunu direk bankadan yapacak. şirket mirket muhabbetleri ile insanları üzmeden yapacak. ki en doğrusuda buydu. birde %18 ile sınırlı kalırsa insanlarda gocunmadan üzülmeden vergilerini verirler. umarım akış bu şekilde olur

benim izleyiciler ABD'den. Vergi kesmemeleri gerekiyor. Kesinti zorunlu mu acaba?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri