Yükleme Sonrası Video Kalitesi Düşüyor

Skrillex

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba

Bana özel bir şey mi yoksa aranızda böyle bir problem yaşayan var mı bilmiyorum fakat ben video renderleyip yüklemeye hazır hale getirince görüntüm pürüzsüz ve kaliteli iken youtube'ye yükledikten sonra aynı video çamur gibi bir görüntüye bürünüyor bunu çözemedim siz böyle bir sorun yaşıyor musunuz?

anj4Ag.png

Hocam birsüre sonra düzeliyor o yüzden videoları yükler yüklemez yayınlamayın zamanlayın video 2-3 saat sonra yayınlayın,eğer gene olmazsa render ayarlarınızı değiştirin premiere pro kullanıyorsanız H.264 - Match Source High Bitrate'i seçtikten sonra sayfayı biraz aşağıya indirip Target Bitrate (Mbps) ve Maximum Bitrate'yi 10dan 30'a YÜKSELTİN Düzelecektir.

Yuklenen videoyu indirip özelliklerine bakar mısınız? Bant genişliği ve kullanıcı sayısı arttıkça YouTube daha çok s i kistirmaya gidiyor olabilir.

adobe premiere bu ayarlarda denermisin, her zaman gayet iyi sonuçlar almıştım.
yGPdrj.png

Hocam birsüre sonra düzeliyor o yüzden videoları yükler yüklemez yayınlamayın zamanlayın video 2-3 saat sonra yayınlayın,eğer gene olmazsa render ayarlarınızı değiştirin premiere pro kullanıyorsanız H.264 - Match Source High Bitrate'i seçtikten sonra sayfayı biraz aşağıya indirip Target Bitrate (Mbps) ve Maximum Bitrate'yi 10dan 30'a YÜKSELTİN Düzelecektir.

Bende vegas pro 15 var onun ayarları var ise paylaşırsanız sevinirim :)

Arkadaşlar merhaba

Bana özel bir şey mi yoksa aranızda böyle bir problem yaşayan var mı bilmiyorum fakat ben video renderleyip yüklemeye hazır hale getirince görüntüm pürüzsüz ve kaliteli iken youtube'ye yükledikten sonra aynı video çamur gibi bir görüntüye bürünüyor bunu çözemedim siz böyle bir sorun yaşıyor musunuz?

anj4Ag.png

Merhaba aynı sorun bendede var. Yt 1080 p olmasına rağmen sanki 480 yada 360p gibi çamur gibi oluyor. Orjinal video pcden izlediğimde oldukca net begas pro 15 kullanıyorum çözüm buldunuz mu

Arkadaşlar merhaba

anj4Ag.png

Hocam hallettiniz mi aynı sorun bende de var

Bu Genelde Oyun Videolarında çok rastlanan bir durum,
Oyunlar genelde yüksek grafikli olduğu için, yüksek bant genişliğine de ihtiyaç duyar,
Yani yüksek Bitrate, Görüntü bir kere render alındı mı, o ayarlar ne kadar yüksek olursa olsun Gözle fazla belli olmasa bile Görüntü kalitesi düşer, İkinci olarak da bir de YouTube'a atılıyor bu görüntü, YouTube'un VP9 Codec kullanması yüzünden Tekrar Render Alıyor videoyu. Görüntünün kalitesi minimum düzeyde de olsa, tekrar düşüyor. Bu oran normal videolarda çok fazla anlaşılmasa da, Yüksek Grafikli oyunda daha çok belli oluyor,
Tavsiyem Yüksek Bitrate ayarlarında render alın.. Kayıp mümkün olduğunda daha az olur, tabi bu da boyutu arttırıyor, ve Upload süresi uzuyor..

Hocam dediğinizle alakası yok, youtube kendi videoyu sıkıştırıyor bitrite düşürüyor ve görüntü kalitesi düşüyor. Youtube 1080p 60 fps bir video için bizden istediği bitrite aralığınız sizlere verdiğim tablodan baka bilirsiniz.
Videoyu paylaşan arkadaşa ufak bir tavsiyem var bende oyunlarda aynı sıkıntıyı yaşıyordum bideoların bitriteni yüksek tutma açısından adope premium ile 2k kaydediyordum böylece youtube kırparsa bile çok az kırpıyor video kalitesinden pek fazla kısmıyor. Söz konusu 2 boyutlu videolar olunda pek bir görüntü kalitesi fark etmiyor oyun olunca baya bir fark ediyor.
r0rB91.png

Nedeni codec denen şey arkadaşlar zahmet edip araştırırsanız codec in Youtube tarafında ne kadar zalimce sıkıştirma yaptığını görürsünüz :)

Bu Genelde Oyun Videolarında çok rastlanan bir durum,
Oyunlar genelde yüksek grafikli olduğu için, yüksek bant genişliğine de ihtiyaç duyar,
Yani yüksek Bitrate, Görüntü bir kere render alındı mı, o ayarlar ne kadar yüksek olursa olsun Gözle fazla belli olmasa bile Görüntü kalitesi düşer, İkinci olarak da bir de YouTube'a atılıyor bu görüntü, YouTube'un VP9 Codec kullanması yüzünden Tekrar Render Alıyor videoyu. Görüntünün kalitesi minimum düzeyde de olsa, tekrar düşüyor. Bu oran normal videolarda çok fazla anlaşılmasa da, Yüksek Grafikli oyunda daha çok belli oluyor,
Tavsiyem Yüksek Bitrate ayarlarında render alın.. Kayıp mümkün olduğunda daha az olur, tabi bu da boyutu arttırıyor, ve Upload süresi uzuyor..

Hocam 40k bitrite ile alsanızda durum değişmez youtube düşürüyor yine, söz konusu çözünürlük artar ve bitrite arttırılır ise durum değişir kalite biraz daha artar.

---------- Spam Engelliyici 20:17 ---------- Önceki Mesaj 20:14 ----------

Malesef hocam premiere daha kapsamlı olduğu icin başka program kullanmyorm

Hocam Sony vegas ile render alırken render ayarlarını bu şekilde ayarlarsanız adope premium ile aynı olacaktır. Premium da yer alan ayarlar bu tablodaki değerlerdir.
r0rB91.png

Preimere pro webm vp9 codec olarak render alsak YouTube tekrar sıkıştırır mı deneyen oldu mu?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri