Yuoutube'dan İlk Büyük Darbemi Aldım.

ericdraven

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 60 kanalım vardı. 20 kadarı eski diğerleri 1 ay içinde açılmış. her şeyi mümkün olduğunca kurallara uygun oalrak yapmaya çalışıyordum kanallarımda. Ancak son 2 haftadır şu tbm olayına merak salıp baya bir araştırma yaptım ve kendime tbm oranı 5-10 dolar arası olan (mortgage,android,air conditioning,forex,insurance,accounting tutorial,accounting,day trading,motorcycle prices,motorcycle prices used) bu kelimeleri seçtim ve hemen hemen tüm kanallarımda varsayılan oalrak bu etiketleri ekledim. bazı videolara bu etiketlerin yanına manuel de video ile alakalı etiketler girdim. hiç bir uyarı telif vs yoktu kanallarımda. temiz ve sabit ip li server umdan manuel olarak yükleme yapıyordum kanallarıma. genelde az az video yüklüyordum. Dün sabah baktığımda 55 kanalım aynı şekilde kapanmış.

Adsense ler Allah'tan sağlam. Kapanan kanallarla ilgili hiç bir mail atılmamış. Sadece kanallara girmeye çalıştığımda üstte şu şekilde bir uyarı çıkıyor
"
Bu hesap, YouTube'un spam, oyun ve yanlış yönlendiren içeriğe karşı politikalarını ihlal etmesi veya diğer Hizmet Şartları ihlalleri nedeniyle askıya alındı."

Sanırım bu TBM etiketleri yüzünden kapandı kanallarım. Bilgi vermek ve aynı durumları yaşamamanız adına yazdım bunları.

Tekrar ufaktan kanallar açmaya çalışıyorum. Ancak şu anda açtığım kanaları Adsense'ye bağlayamıyorum. Orada da "Bu işlev şu anda kullanılamıyor. Lütfen daha sonra yeniden deneyin." diye bir uyarı alıyorum. Açtığım tüm yeni kanallarda bu şekilde. İnşallah bu da geçici bir durumdur.

İnşallah sizlerde aynı durumla karşılaşmazsınız. Allah herkese hayırlı ve bol kazançlar nasip etsin.

Bu farklı etiket konusu bayağı ciddi anlaşılan açıkçası artık yapmamaya başladım ama şimdiye kadar yaptıklarıma umarım bir şey olmaz. Adsense konusu genel bir sorun, umarım yakında düzeltecekler.

edit: Geçmiş olsun :(

Bu farklı etiket konusu bayağı ciddi anlaşılan açıkçası artık yapmamaya başladım ama şimdiye kadar yaptıklarıma umarım bir şey olmaz. Adsense konusu genel bir sorun, umarım yakında düzeltecekler.

eywallah kardeşim sağolasın.
bence de tbm ye bulaşmak yerine tek kategoride kaliteli kanallar açmak daha mantıklı diye düşünüyorum artık.

Benimde 45 kanal kapandı 2 gün önce geçmiş olsun hocam

Adsense'ye kanallar zaten bağlanılamıyor genel bir sorun var.

bence de tbm ye bulaşmak yerine tek kategoride kaliteli kanallar açmak daha mantıklı diye düşünüyorum artık.

Yani çok kanal açıp her kanalın kategorisi kendine özgü olmalı aynı şekilde etiketleride, youtube artık daha acımasız sanırım, zaten ne zaman yoğun bir çalışmaya girseler sonu bizler için kötü oluyor.

Benimde 45 kanal kapandı 2 gün önce geçmiş olsun hocam

eywallah kardeşim.sizede geçmiş olsun.

---------- Mesaj saat 16:26:07 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 16:24:55 civarında gönderildi. ----------

Yani çok kanal açıp her kanalın kategorisi kendine özgü olmalı aynı şekilde etiketleride, youtube artık daha acımasız sanırım, zaten ne zaman yoğun bir çalışmaya girseler sonu bizler için kötü oluyor.

Aynen, youtube sürekli kendini geliştiriyor, bizimde buna ayak uydurmamız gerekiyor.

Çok geçmiş olsun hocam. Aslında en iyisi niche kullanırken sadece kategori ve video alakalı niche kelimeleri yazmak lazım o zaman hiç bir sorun teşkil etmez.

Geçmiş olsun hocam bencede tbm yükseltcem diye etiketlere alakasız niche girmek çok teklikeli muslera06 giriyorum diye yazmıştı bir konusunda ama gene de tedbirli olmak lazım

Çok geçmiş olsun hocam. Aslında en iyisi niche kullanırken sadece kategori ve video alakalı niche kelimeleri yazmak lazım o zaman hiç bir sorun teşkil etmez.

---------- Mesaj saat 16:47:40 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 16:47:18 civarında gönderildi. ----------

çok geçmiş olsun-aynısını bizde yaşadık,artık dikkatli olmak lazım!!!

teşekkürler kardeşim.

---------- Mesaj saat 16:48:35 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 16:47:40 civarında gönderildi. ----------

Geçmiş olsun hocam bencede tbm yükseltcem diye etiketlere alakasız niche girmek çok teklikeli muslera06 giriyorum diye yazmıştı bir konusunda ama gene de tedbirli olmak lazım

teşekkürler kardeşim. aynen dediğin gibi alakasız etiketler kullanıcıyı yanlış yönlendiren aynı şekilde reklamverenlerin de hedefine ulaşmamasını sağlayan bir durum.

Bu olay benim başıma çok önceden gelmişti. Tbm artırmak için alakasız orta seviyede kelimeler girmiştim. 2-3 gün sonra hesap kapandı. Forumada yazmıştım fakat dikkate alınmamış fazla. :)

Bu olay benim başıma çok önceden gelmişti. Tbm artırmak için alakasız orta seviyede kelimeler girmiştim. 2-3 gün sonra hesap kapandı. Forumada yazmıştım fakat dikkate alınmamış fazla. :)

kardeş ne demiş atalarımız " Bir musibet bin nasihatten evladır" :)

Arkadaşlar bende diyordum biran önce 100 kanalım olsun 100 kanal açıyım diye fakat vazgeçtim 24 kanalım var şuan fazla açmıyıcım fazla kanalı olan arkadaşlar aynı pc üzerinden yönetmke zorunda aynı pc üzerinden giriş yapıyor sorun çıkıyor size tavsiyem bir anda o kadar kanal açmayın 20 30 kanal açın sadece onlarla ilgilenin az olsun sağlam olsun yinede siz bilirsiniz.

Niche denemesi yaptığım kanallar hep böyle oluyor sonu, bende 2 kanalımı bu şekilde kaybettım ne bir mail ne bir duman yolu iletişimi filan yapılmadı :)

Gecmis olsun ustad ara sira oluyor boyle yapacak bisey yok.Yanliz hangi kategorilere bu etiketleri girdin merak ettim.Bilgilendirirsen sevinirim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri