F
fth
Guest
Report ettim hayatım kusura bakma
Aynısını bende yaptım yeğenim.. Eğer ben gidiyorsam senin gibi herkese bulaşan bir bulaşığın da gitmemesi forumda adeletin olmadığına delil olur..
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Report ettim hayatım kusura bakma
Bi bitmediniz be kardeşim. Lanet olsun bi bitmediniz be. Ulan iyi oku öyle cevap yaz. Bu kadar mı akılsız olur bir insan ya.. Allah kahretmesin ya. yemin ediyorum en sonunda çıldırıcam bu forumda..
Aynısını bende yaptım yeğenim.. Eğer ben gidiyorsam senin gibi herkese bulaşan bir bulaşığın da gitmemesi forumda adeletin olmadığına delil olur..
Acitasyonu bırak meleğim. Lanet olsun bu hayat lanet olsun bu sevgi
Başlık sahibinin belirttiği kanunda eğer yurtiçi kaynaklardan yani yurt içinde para kazanıyorsanız bu vergiyi ödemelisiniz. ama google yabancı bir sirket olduğu için ve bizde parayı yurtısından kazandığımız için vergiyi ödemezsiniz. yani bir nevi siz yurdısında calısan gurbetcilersiniz.
eminim bir coğunuzun yurtdısında calısan akrabası vardır. devlet hiç bu akrabalarınızdan "kardeşim sen yurtdısında 26 bin tl kazanıyorsun bize vergi ver" dediğini duydunuz mu?
benim bütün akrabalarım yurtdısında ve deyim yerindeyse her sene cuvalla para getirirler trye ve devlet bu cuvaldaki paralardan zerre vergi almaz. zaten akrabalarım gelip ev arsa tarla alıyorlar. zaten dolaylı olarak ev arsa alınırken vergi alınıyor.
Başlıkta sözü gecen kanundaki vergi mükellifiyeti olmak icin tr to tr hesap giriş cıkısı olmalıdır. ama google yurtdısından bize para gönderiyor. bu da bizi vergi dışı tutar.
yapabilirseniz ytden yılda 1m dolar kazanın. devlet sizden bir kurus vergi almaz.
Beyler seviyeli olun konuyu dağıtmayın. Kimse uzaklaştırılmasın.
google kdv vergisini kendisi ödemektedir. Işte link
yerel para biriminde raporlama ve kdv
how does moving to local currency reporting affect vat?
ödemelerinizi yerel para biriminizde alabilmenize rağmen, tüm ödemeler, irlanda yasaları çerçevesinde kurulan bir şirket olan google ireland tarafından, google ile yaptığınız anlaşmanın koşullarına uygun olarak yapılır. Sağlanan hizmetler karşı tarafın ödemesine tabi olduğundan, 2006/112/ec konsey direktifi'nin 196. Maddesine göre kdv, alıcı şirket olan google ireland tarafından karşılanacaktır.
Posta adresi irlanda'da bulunan yayıncılar, google'dan irlanda'da geçerli kdv'yi tahsil etme yükümlülüğü altında olabileceğinden, söz konusu kuralın tek istisnası bu yayıncılardır. Daha fazla bilgi edinin
başka sorularınız varsa, lütfen bulunduğunuz yerdeki vergi uzmanlarıyla görüşün.
google kdv vergisini kendisi ödemektedir. işte link
Yerel para biriminde raporlama ve KDV
How does moving to local currency reporting affect VAT?
Ödemelerinizi yerel para biriminizde alabilmenize rağmen, tüm ödemeler, İrlanda yasaları çerçevesinde kurulan bir şirket olan Google Ireland tarafından, Google ile yaptığınız anlaşmanın koşullarına uygun olarak yapılır. Sağlanan hizmetler karşı tarafın ödemesine tabi olduğundan, 2006/112/EC Konsey Direktifi'nin 196. Maddesine göre KDV, alıcı şirket olan Google Ireland tarafından karşılanacaktır.
Posta adresi İrlanda'da bulunan yayıncılar, Google'dan İrlanda'da geçerli KDV'yi tahsil etme yükümlülüğü altında olabileceğinden, söz konusu kuralın tek istisnası bu yayıncılardır. Daha fazla bilgi edinin
Başka sorularınız varsa, lütfen bulunduğunuz yerdeki vergi uzmanlarıyla görüşün.
Vergiler
Sizinle Google arasında olduğu gibi, Mülklerde görüntülenen Reklamlarla bağlantılı olarak Google ile reklamverenler arasında gerçekleşen işlemlerle ilişkili tüm vergilerden (varsa) Google sorumludur. Googleın net geliri esas alınarak hesaplanan vergiler hariç olmak üzere, Hizmetlerle ilişkili tüm vergilerin (varsa) sorumluluğu size aittir. Googleın Hizmetlerle ilgili olarak size yapacağı tüm ödemeler, vergi dahil (geçerliyse) olarak değerlendirilecek ve düzenlenmeyecektir.
yanlışın var. yurt dışından gelen paralar "kaynağı belirsiz" olarak işaretlenir. daha sıkı takip altına alınır.
yıllardır adsense işinin içindeyim, birkaç tane şahıs şirketi açılışı verip google'ın türkiye ofisine fatura kesip yolladım, ve devletime vergisini ödedim.
Alakasi olmayan bir kuruma,alakasiz bir fatura kesip yolladiginiz icin tarihe gececeksiniz..
Tebrik ederim.
Vermiş olduğunuz bu link ve yazıda özetle google diyor ki:
Ben tüm ödemeleri "irlanda" üzerinden yapıyorum, eğer irlanda'da benim adsense yayıncım varsa onlar istisnadır ve onların vergilerini burada ben ödüyorum. Kazandığım paranın vergisini ben veriyorum.
Ama bitmedi devamı var:
Daha fazla bilgi edinin linkine tıkladığımızda: https://support.google.com/adsense/answer/1322028?ctx=as2&rd=1
Şartlar ve koşullarda bizim muhattabımızın "Google Inc" olduğu görülüyor.
Adsense "şartlar ve koşullar sayfasını" açalım: "https://www.google.com/adsense/localized-terms
Madde 6'ya bakalım:
Özetle diyor ki: ben reklamverenlerden aldığım paranın vergisini öderim (bunu irlandada ödüyor veya türkiye'de farketmez, google'ın ödediği vergi reklamverenden aldığı paranın vergisi yani kendi kazancının vergisi.
Son cümlede diyor ki: Googleın Hizmetlerle ilgili olarak size yapacağı tüm ödemeler, vergi dahil (geçerliyse) olarak değerlendirilecek ve düzenlenmeyecektir.
Anlamı: Ben Türkiye'deki yayıncılara yaptığım ödemeler için vergi ödemem.
Bu işte kaç yıllık geçmişin var? Ne kadar para kazandın? Ne kadar araştırma yaptın?
Bu soruları kendi içinde cevapla...
Google,reklamverenlerin yayinlarini bizim sitelerimizde veya videolarimizda yayinliyor..Bu da demek oluyor ki biz Google'in bir nevi calisaniyiz ya da ortagiyiz..Bu da demek oluyor ki,Reklamverenlerden aldigi paralarin kdvlerini bizim yerimize oduyor..
Herseyi kafaniza gore yorumlamayin..
Tamam birader sen haklısın, ben haksızım, git google'dan 1 milyon tl kazan ve 1 kuruş vergi ödeme...
Google,reklamverenlerin yayinlarini bizim sitelerimizde veya videolarimizda yayinliyor..Bu da demek oluyor ki biz Google'in bir nevi calisaniyiz ya da ortagiyiz..Bu da demek oluyor ki,Reklamverenlerden aldigi paralarin kdvlerini bizim yerimize oduyor..
Herseyi kafaniza gore yorumlamayin..
---------- Mesaj saat 14:49:32 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 14:47:22 civarında gönderildi. ----------
Guleyim mi aglayayim mi bilemedim... Google Adwords ofisine,Google Adsense gelir faturasi kesip mi yolladin ?![]()
Benim Google Adsense uzerindeki gecmisim fazla degil ama sahibi oldugum sirket ve diger gelirlerim icin vergilerini duzgunce oduyorum..
Sirf bu laflarin yuzunden pazartesi gunu direkt Maliye Bakanligi'ndan tanidiklari arayacagim.. bana ozelden adini soyadini,kestigin faturalarin numaralarini,sirket adini vs bilgilerini yollarsan bunlari da bir arastirtayim..
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.