1 Yılda 26.000 TL'den fazla kazanan / kazanacak olan arkadaşlar Dikkat!

• Kullanıcı cakirturk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
google kdv vergisini kendisi ödemektedir. işte link

Yerel para biriminde raporlama ve KDV

How does moving to local currency reporting affect VAT?

Ödemelerinizi yerel para biriminizde alabilmenize rağmen, tüm ödemeler, İrlanda yasaları çerçevesinde kurulan bir şirket olan Google Ireland tarafından, Google ile yaptığınız anlaşmanın koşullarına uygun olarak yapılır. Sağlanan hizmetler karşı tarafın ödemesine tabi olduğundan, 2006/112/EC Konsey Direktifi'nin 196. Maddesine göre KDV, alıcı şirket olan Google Ireland tarafından karşılanacaktır.

Posta adresi İrlanda'da bulunan yayıncılar, Google'dan İrlanda'da geçerli KDV'yi tahsil etme yükümlülüğü altında olabileceğinden, söz konusu kuralın tek istisnası bu yayıncılardır. Daha fazla bilgi edinin

Başka sorularınız varsa, lütfen bulunduğunuz yerdeki vergi uzmanlarıyla görüşün.

maaş+youtube 26000 den fazla iste ve maasın vergisini calıstıgım şirket veriyorsa, youtube kazancımın vergisini acaba talep ederler mi? sonucta ikiside bankaya yatıyor...

Başlık sahibinin belirttiği kanunda eğer yurtiçi kaynaklardan yani yurt içinde para kazanıyorsanız bu vergiyi ödemelisiniz. ama google yabancı bir sirket olduğu için ve bizde parayı yurtısından kazandığımız için vergiyi ödemezsiniz. yani bir nevi siz yurdısında calısan gurbetcilersiniz.
eminim bir coğunuzun yurtdısında calısan akrabası vardır. devlet hiç bu akrabalarınızdan "kardeşim sen yurtdısında 26 bin tl kazanıyorsun bize vergi ver" dediğini duydunuz mu?
benim bütün akrabalarım yurtdısında ve deyim yerindeyse her sene cuvalla para getirirler trye ve devlet bu cuvaldaki paralardan zerre vergi almaz. zaten akrabalarım gelip ev arsa tarla alıyorlar. zaten dolaylı olarak ev arsa alınırken vergi alınıyor.

Başlıkta sözü gecen kanundaki vergi mükellifiyeti olmak icin tr to tr hesap giriş cıkısı olmalıdır. ama google yurtdısından bize para gönderiyor. bu da bizi vergi dışı tutar.
yapabilirseniz ytden yılda 1m dolar kazanın. devlet sizden bir kurus vergi almaz.

yanlışın var. yurt dışından gelen paralar "kaynağı belirsiz" olarak işaretlenir. daha sıkı takip altına alınır.

yıllardır adsense işinin içindeyim, birkaç tane şahıs şirketi açılışı verip google'ın türkiye ofisine fatura kesip yolladım, ve devletime vergisini ödedim.

Beyler seviyeli olun konuyu dağıtmayın. Kimse uzaklaştırılmasın.

Dostum eğer hakediyorsam ben giderim sorun değil. Bunu daha öncede söyledim. Ama bu tip adamlara dikkat edin. Herkese bulaşmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Eğer bunlar azalırsa forumda sorun kalmaz.. Ne yazsak atlıyorlar. Alakasız alakasız yorumlar falan..

google kdv vergisini kendisi ödemektedir. Işte link

yerel para biriminde raporlama ve kdv

how does moving to local currency reporting affect vat?

ödemelerinizi yerel para biriminizde alabilmenize rağmen, tüm ödemeler, irlanda yasaları çerçevesinde kurulan bir şirket olan google ireland tarafından, google ile yaptığınız anlaşmanın koşullarına uygun olarak yapılır. Sağlanan hizmetler karşı tarafın ödemesine tabi olduğundan, 2006/112/ec konsey direktifi'nin 196. Maddesine göre kdv, alıcı şirket olan google ireland tarafından karşılanacaktır.

Posta adresi irlanda'da bulunan yayıncılar, google'dan irlanda'da geçerli kdv'yi tahsil etme yükümlülüğü altında olabileceğinden, söz konusu kuralın tek istisnası bu yayıncılardır. Daha fazla bilgi edinin

başka sorularınız varsa, lütfen bulunduğunuz yerdeki vergi uzmanlarıyla görüşün.

nokta.

:) :) allahdan kanalım kapandı yoksa baraja az kalmıştı toplam 24,5 küsürlerdeydi

google kdv vergisini kendisi ödemektedir. işte link

Yerel para biriminde raporlama ve KDV

How does moving to local currency reporting affect VAT?

Ödemelerinizi yerel para biriminizde alabilmenize rağmen, tüm ödemeler, İrlanda yasaları çerçevesinde kurulan bir şirket olan Google Ireland tarafından, Google ile yaptığınız anlaşmanın koşullarına uygun olarak yapılır. Sağlanan hizmetler karşı tarafın ödemesine tabi olduğundan, 2006/112/EC Konsey Direktifi'nin 196. Maddesine göre KDV, alıcı şirket olan Google Ireland tarafından karşılanacaktır.

Posta adresi İrlanda'da bulunan yayıncılar, Google'dan İrlanda'da geçerli KDV'yi tahsil etme yükümlülüğü altında olabileceğinden, söz konusu kuralın tek istisnası bu yayıncılardır. Daha fazla bilgi edinin

Başka sorularınız varsa, lütfen bulunduğunuz yerdeki vergi uzmanlarıyla görüşün.

Vermiş olduğunuz bu link ve yazıda özetle google diyor ki:
Ben tüm ödemeleri "irlanda" üzerinden yapıyorum, eğer irlanda'da benim adsense yayıncım varsa onlar istisnadır ve onların vergilerini burada ben ödüyorum. Kazandığım paranın vergisini ben veriyorum.

Ama bitmedi devamı var:
Daha fazla bilgi edinin linkine tıkladığımızda: https://support.google.com/adsense/answer/1322028?ctx=as2&rd=1

Şartlar ve koşullarda bizim muhattabımızın "Google Inc" olduğu görülüyor.

Adsense "şartlar ve koşullar sayfasını" açalım: "https://www.google.com/adsense/localized-terms

Madde 6'ya bakalım:
Vergiler
Sizinle Google arasında olduğu gibi, Mülklerde görüntülenen Reklamlarla bağlantılı olarak Google ile reklamverenler arasında gerçekleşen işlemlerle ilişkili tüm vergilerden (varsa) Google sorumludur. Google’ın net geliri esas alınarak hesaplanan vergiler hariç olmak üzere, Hizmetlerle ilişkili tüm vergilerin (varsa) sorumluluğu size aittir. Google’ın Hizmetlerle ilgili olarak size yapacağı tüm ödemeler, vergi dahil (geçerliyse) olarak değerlendirilecek ve düzenlenmeyecektir.

Özetle diyor ki: ben reklamverenlerden aldığım paranın vergisini öderim (bunu irlandada ödüyor veya türkiye'de farketmez, google'ın ödediği vergi reklamverenden aldığı paranın vergisi yani kendi kazancının vergisi.

Son cümlede diyor ki: Google’ın Hizmetlerle ilgili olarak size yapacağı tüm ödemeler, vergi dahil (geçerliyse) olarak değerlendirilecek ve düzenlenmeyecektir.

Anlamı: Ben Türkiye'deki yayıncılara yaptığım ödemeler için vergi ödemem.

yanlışın var. yurt dışından gelen paralar "kaynağı belirsiz" olarak işaretlenir. daha sıkı takip altına alınır.

yıllardır adsense işinin içindeyim, birkaç tane şahıs şirketi açılışı verip google'ın türkiye ofisine fatura kesip yolladım, ve devletime vergisini ödedim.

Alakasi olmayan bir kuruma,alakasiz bir fatura kesip yolladiginiz icin tarihe gececeksiniz..

Tebrik ederim.

Vermiş olduğunuz bu link ve yazıda özetle google diyor ki:
Ben tüm ödemeleri "irlanda" üzerinden yapıyorum, eğer irlanda'da benim adsense yayıncım varsa onlar istisnadır ve onların vergilerini burada ben ödüyorum. Kazandığım paranın vergisini ben veriyorum.

Ama bitmedi devamı var:
Daha fazla bilgi edinin linkine tıkladığımızda: https://support.google.com/adsense/answer/1322028?ctx=as2&rd=1

Şartlar ve koşullarda bizim muhattabımızın "Google Inc" olduğu görülüyor.

Adsense "şartlar ve koşullar sayfasını" açalım: "https://www.google.com/adsense/localized-terms

Madde 6'ya bakalım:

Özetle diyor ki: ben reklamverenlerden aldığım paranın vergisini öderim (bunu irlandada ödüyor veya türkiye'de farketmez, google'ın ödediği vergi reklamverenden aldığı paranın vergisi yani kendi kazancının vergisi.

Son cümlede diyor ki: Google’ın Hizmetlerle ilgili olarak size yapacağı tüm ödemeler, vergi dahil (geçerliyse) olarak değerlendirilecek ve düzenlenmeyecektir.

Anlamı: Ben Türkiye'deki yayıncılara yaptığım ödemeler için vergi ödemem.

Google,reklamverenlerin yayinlarini bizim sitelerimizde veya videolarimizda yayinliyor..Bu da demek oluyor ki biz Google'in bir nevi calisaniyiz ya da ortagiyiz..Bu da demek oluyor ki,Reklamverenlerden aldigi paralarin kdvlerini bizim yerimize oduyor..

Herseyi kafaniza gore yorumlamayin..

---------- Mesaj saat 14:49:32 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 14:47:22 civarında gönderildi. ----------

Bu işte kaç yıllık geçmişin var? Ne kadar para kazandın? Ne kadar araştırma yaptın?

Bu soruları kendi içinde cevapla...

Guleyim mi aglayayim mi bilemedim... Google Adwords ofisine,Google Adsense gelir faturasi kesip mi yolladin ? :)

Benim Google Adsense uzerindeki gecmisim fazla degil ama sahibi oldugum sirket ve diger gelirlerim icin vergilerini duzgunce oduyorum..

Sirf bu laflarin yuzunden pazartesi gunu direkt Maliye Bakanligi'ndan tanidiklari arayacagim.. bana ozelden adini soyadini,kestigin faturalarin numaralarini,sirket adini vs bilgilerini yollarsan bunlari da bir arastirtayim..

Google,reklamverenlerin yayinlarini bizim sitelerimizde veya videolarimizda yayinliyor..Bu da demek oluyor ki biz Google'in bir nevi calisaniyiz ya da ortagiyiz..Bu da demek oluyor ki,Reklamverenlerden aldigi paralarin kdvlerini bizim yerimize oduyor..

Tamam birader sen haklısın, ben haksızım, git google'dan 1 milyon tl kazan ve 1 kuruş vergi ödeme...

---------- Mesaj saat 14:49:32 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 14:47:22 civarında gönderildi. ----------

Guleyim mi aglayayim mi bilemedim... Google Adwords ofisine,Google Adsense gelir faturasi kesip mi yolladin ? :)

Benim Google Adsense uzerindeki gecmisim fazla degil ama sahibi oldugum sirket ve diger gelirlerim icin vergilerini duzgunce oduyorum..

Sirf bu laflarin yuzunden pazartesi gunu direkt Maliye Bakanligi'ndan tanidiklari arayacagim.. bana ozelden adini soyadini,kestigin faturalarin numaralarini,sirket adini vs bilgilerini yollarsan bunlari da bir arastirtayim..

yazdıklarımı nasıl okuyorsun ya da google'ın alt firmaları hakkında ne kadar bilgin var bilmiyorum.
Adsense kazançlarım ile ilgili faturaları kesip Google Türkiye Ofisi'ne gönderdiğimi söyledim, ama bir tarafından "adwords ofisi" diye birşey uydurdun.

Google firmasının "Adwords ofisi" diye birşey yok malesef, Adwords bayilikleri var Türkiye'de.
Maliye bakanlığında istediğin kadar tanıdığını arayabilirsin, ancak "kişisel bilgilerimi" öyle her gördüğüm kişiye dağıtacak değilim ;)

Eğer konuda bahsi geçen tutardan fazla para kazanıyorsan ihtarname'n geldiğinde foruma "maliye bakanlığından ihtarname geldi ne yapayım" diye konu açarsın artık. daha cevap vermiyorum sana...

Bu konular açıldıkça birgün gerçekten vergiye tabii olucağız en sonunda vergiyi çıkartacaksınız ben adsense ile 2010'dan beri çalışıyorum o miktarın üzerinde kazamıyorum birçok arkadaşımda benimle aynı durumda internettede bu miltarları kazanan onbinler var daha vergi cezası alanı duymadın açmayın şu konuları cidden yakında vergi belası başımıza gelicek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri