Serk@nYT
Yasaklanmış
Ya arkadaslar cahil cahil konusmayin lutfen.Muslera06 Türkiye'demi yaşıyorsun ? ve vergi ödüyorsan nasıl ödüyorsun bizide bilgilendirirmisin. Maliyeye gidip kendimizi ihbarmı etmeliyiz biz şu parayı kazanıyoruz alın buda vergimiz diyemi?
Turkiyede yasadim ama su an yasamiyorum.Burda bildirmeme gerek yok ki Yil sonu mecbur bildirimini yapiyorum zaten hesabima gireni Vergi dairesi otomatik goruyor.Yil sonu Gelir beyannamesinde gordugu seyleri yazmassam hemen kafama cokuyor zaten bu neyin nesi niye yazmadin diye.Kacir kacirabilirsen.
Turkiyede'de Vergi vermekden korkuyorsan,bisey olmaz diyorsan o zaman aynen bildigin gibi devam edeceksin.Taki kapina maliye gelip gel bakalim bi gezintiye cikalim diyene kadar ki bu olmadik yada olmayacak sey degil heleki Fransiz Saglik ve Vergi Kanunlarini tamami ile Ulkeye adapte etmeye calisan bir hukumet varken cok kolay olacak ve herkesin herseyi bildirecegi bir gelecek yakinimizdayken gidip bunu pasa pasa bildireceksin.Ha bildirmem diyorsan o zaman ne vergi konusuan girip yazi yazacaksin,nede vergi konusunda fikirlerini yazmayacaksin.
Cok kazaniyoran bu risk varsa ki bu risk var,Vergi dairesine gitmeyeceksin,yada gideceksin Yillik gelir beyannamende yada ne ise artik Turkiyede gecerli olan durum kazancini beyan edip devletine bildireceksin.
Bugun bu sektorde 3 Kurus cebimde kalsin diyerek kazandigin para,yarin bu sektor bittiginde normal bir iste calisirken aldigin 800-1.5k tl maasla calisirken devlet gelipde hoop gel bu zaman bunu almissin bi ode bakim dediginde ben su kadar maas aliyorum bunu nasil douyeyim demiyeceksin.Pasa pasa bugun alip yedigin o parayi ,o gun geldigindede devlet senden pasa pasa alacak,ne maasina bakacak ne paranin olup olmadigina.Bu olacak hemde cok yakinda goreceksiniz.Muslera yazdiydida dalga gectiydik kafa bulduyduk adam dogru demis dersiniz.