Adsense & ABD ve %24 Hususu (Tek Konu)

• Kullanıcı onursert3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
https://www.youtube.com/watch?v=PhPxOc10q_w arkadaş Vergi anlaşması
Vergi anlaşması kapsamında daha düşük bir stopaj oranıyla ilgili hak talebinde mi bulunuyorsunuz şıkkına hayır demiş ama sabitte evet deyin diyor. hangisi doğru?

---------- Spam Engelliyici 22:05 ---------- Önceki Mesaj 21:46 ----------

ilk mesajdaki adımların en kritik olanları yanlış sanırım. örnek şu ABD'de Google için herhangi bir faaliyet veya hizmet gerçekleştirdi mi?" sorusuna "Hayır" seçeneğini seçin. burada kast edilen izlenimler daha önce abd'den alındı mı eğer alındıysa amerika için faaliyet gerçekleştirmişsiniz demektir. Vergi anlaşması kapsamında daha düşük bir stopaj oranıyla ilgili hak talebinde mi bulunuyorsunuz?" sorusuna "Evet" cevabı verin bu cevap da yanlış bence. zira eğer evet derseniz gerçek bir vergi beyannemesi vermeniz istenecek. buda başınıza bin türlü bela demek.. ben video daki kişinin anlatımını daha mantıklı buldum..

ben video ile yapıp gönderdim
bu mail geldi

Vergi bilgileriniz onaylandı
Hesabınızda başka bir bekletme yoksa ve bakiyeniz, geçerli olabilecek herhangi bir minimum ödeme eşiğinin üzerindeyse size zamanında ödeme yapılır ve vergiler (varsa) doğru şekilde kesilir.
Vergi bilgilerinizi Google ödeme merkezinden görüntüleyebilir veya onaylayabilirsiniz.

Peki hocam adsense benim üzerime kayıtlı ama ödemeyi eşimin banka hesabına alıyorum. Bu durumda kimin adına bu formu göndermem gerekiyor?

Çok teşekkürler hocam mükemmel anlatım olmuş

Videoda anlatılan gibi mi yapacağız yoksa başlıkta sabitteki mesaj gibi mi? İkisi de farklı farklı yapmış.

Peki hocam adsense benim üzerime kayıtlı ama ödemeyi eşimin banka hesabına alıyorum. Bu durumda kimin adına bu formu göndermem gerekiyor?

hesap size kayıtlıysa siz kendi bilgilerinizi gönderin.sonuçta bir hesap onlarca banka ekleyip para alıyorsun. burada önemli olan hesabın kimi üzerine olduğu.. yinede biraz daha sorup sorgulayın, ben bu vçw8 ben formunu başka işlerde de kullandım, abd firmaları zorunlu diye doldurun diyor yoksa pek önemli değil. tabi ilerleyen günlerde adsense türkiye arası anlaşmalar olursa doğru bilgi girmek yararımıza olur..

---------- Spam Engelliyici 11:42 ---------- Önceki Mesaj 11:41 ----------

Videoda anlatılan gibi mi yapacağız yoksa başlıkta sabitteki mesaj gibi mi? İkisi de farklı farklı yapmış.

ben videodaki gibi yaptım, başlıktaki açıklama bana çok mantıksız geldi. gönderdim sorun olmadı..

https://www.youtube.com/watch?v=PhPxOc10q_w arkadaş Vergi anlaşması
Vergi anlaşması kapsamında daha düşük bir stopaj oranıyla ilgili hak talebinde mi bulunuyorsunuz şıkkına hayır demiş ama sabitte evet deyin diyor. hangisi doğru?

---------- Spam Engelliyici 22:05 ---------- Önceki Mesaj 21:46 ----------

ilk mesajdaki adımların en kritik olanları yanlış sanırım. örnek şu ABD'de Google için herhangi bir faaliyet veya hizmet gerçekleştirdi mi?" sorusuna "Hayır" seçeneğini seçin. burada kast edilen izlenimler daha önce abd'den alındı mı eğer alındıysa amerika için faaliyet gerçekleştirmişsiniz demektir. Vergi anlaşması kapsamında daha düşük bir stopaj oranıyla ilgili hak talebinde mi bulunuyorsunuz?" sorusuna "Evet" cevabı verin bu cevap da yanlış bence. zira eğer evet derseniz gerçek bir vergi beyannemesi vermeniz istenecek. buda başınıza bin türlü bela demek.. ben video daki kişinin anlatımını daha mantıklı buldum..

ben video ile yapıp gönderdim
bu mail geldi

Vergi bilgileriniz onaylandı
Hesabınızda başka bir bekletme yoksa ve bakiyeniz, geçerli olabilecek herhangi bir minimum ödeme eşiğinin üzerindeyse size zamanında ödeme yapılır ve vergiler (varsa) doğru şekilde kesilir.
Vergi bilgilerinizi Google ödeme merkezinden görüntüleyebilir veya onaylayabilirsiniz.

evet kesinlikle. sabit yapılan adımlar yanlış hepsi neredeyse.

hesap size kayıtlıysa siz kendi bilgilerinizi gönderin.sonuçta bir hesap onlarca banka ekleyip para alıyorsun. burada önemli olan hesabın kimi üzerine olduğu.. yinede biraz daha sorup sorgulayın, ben bu vçw8 ben formunu başka işlerde de kullandım, abd firmaları zorunlu diye doldurun diyor yoksa pek önemli değil. tabi ilerleyen günlerde adsense türkiye arası anlaşmalar olursa doğru bilgi girmek yararımıza olur..

---------- Spam Engelliyici 11:42 ---------- Önceki Mesaj 11:41 ----------

ben videodaki gibi yaptım, başlıktaki açıklama bana çok mantıksız geldi. gönderdim sorun olmadı..

Teşekkür ederim hocam bende adsense sahibi ben olduğum için kendi bilgilerim ile videodaki gibi doldurup gönderdim. Onaylandı.

Yabancı adsense hesabı olanlar kendi tr bilgilerini mi yazdı acaba?

Hayır, pin nereye geldiyse oranın adresini yazabilirsiniz. Fakat pin adresi satan kişiler çoğu kişiye aynı adresi veriyor. Bu adresler çakışırsa sıkıntı. Ben ingiltereden bir türk bakkalının adresini yazdım teyit edemezler :)

Benim kafam çok karıştı.

Benim kanalım %99 u ABD den izleniyor yani kısaca benim kesinlikle vermem gerekiyor o %30 vergiyi. Ama kafamı karıştıran şey vergi numaram yok burda ve varlık barışı bile yapmadım henüz.
Yarın birgün evime kağıt gelmesinden korkuyorum. Ne yapmam gerekiyor şirket falan mı açmam gerekiyor? Öyle bişey yaparsam ayriyetten TR ye de vergi ödemem gerekiyor yani çift taraflı sokuş mu bu kısaca?

anlamadığım bir durum var YouTube Creators kanalındaki videoda TIN kısmına vergi numaranız girin diyor ama siz T.C numarasını yazın demişsiniz kafam karıştı şuan vergi ödüyorum vergi numarasını mı yazmalıyım. ayrıca google' da böyle bir yazı var

MADDE 1.- 26 Mart 1996 tarihinde Vaşington'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşması" ve eki Protokolün onaylanması uygun bulunmuştur

anlamadığım bir durum var YouTube Creators kanalındaki videoda TIN kısmına vergi numaranız girin diyor ama siz T.C numarasını yazın demişsiniz kafam karıştı şuan vergi ödüyorum vergi numarasını mı yazmalıyım. ayrıca google' da böyle bir yazı var

MADDE 1.- 26 Mart 1996 tarihinde Vaşington'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşması" ve eki Protokolün onaylanması uygun bulunmuştur

sapitlenen yazı yanlış hocam. tavsiye etmiyorum

Hayır, pin nereye geldiyse oranın adresini yazabilirsiniz. Fakat pin adresi satan kişiler çoğu kişiye aynı adresi veriyor. Bu adresler çakışırsa sıkıntı. Ben ingiltereden bir türk bakkalının adresini yazdım teyit edemezler :)

Hocam adresi değiştiriz o halde rastgele bir yeri gireriz ama vatandaşlığın bulunduğu ülke yazmış ben adsense'e türk gerçek isim yazmıştım. Ozaman vatandaşlığı tr seçelim

tc vs girme zaten isteğe bağlı diyor. tın şu bu boş bırak. adsense senden abd gelirlerini istiyor o kadar videodaki gibi yap yolla, parasını aldıktan sonra hiç bir şey istemezler..

Burada en karışık olan şey 1. madde de yabancı TIN girmezsek 3. madde de hayır işaretlemek zorundayız ve %30 stopaj kitliyorlar.

1.madde de Yabancı TIN girersek 3. madde de evet seçerek %10 stopaj oluyor. (ABD ve Türkiye anlaşmasından dolayı) Kanada veya İngilterede yaşasaydık bu oran %0

Ama yabancı TIN kısmına ne yazacağız hala belirsiz.

Bu kanuna göre çifte vergilendirme oluyor ama

Adres isim vb bilgileri adsense deki bilgilere göre mi yoksa gerçek bilgileri mi girmek gerek. Gerçek bilgileri girsek bu sefer çelişki olacak.

Birde bilgiler girilmez ise ödeme olmayacak mı

Son düzenleme:
benim şimdi 2 adsense var, 1. türkiye adsense, bunda her hangi bir sorun yok, gerekli formu doldurup vergi kimlik numaramı şirket bilgilerini yazdım gönderdim, zaten bu adsenseden kazandığımın vergisini veriyorum. bunda sorun yok.

Ama 2.adsense alman ve payoonere bağlı, zamanında bi arkadaştan almıştım, profil kısmında alman bi vatandaşın bilgileri var adresi oturduğu yer vs falan, peki ben burda şimdi form doldururken, bu vatandaşın bilgilerini yazdığım zaman kimlik numarası olayını nasıl yapacaz, sallamasyon bi numaramı yazacaz yoksa alman bi vatandaşın kimlik numarasınımı girecez, eğer kimlik numarası girmezsek direk amerikan gelirlerinden % 30 kesilecek, yani amerika almanya arasındaki vergi anlaşmasından faydalanamıyacağız

peki bütün bunları boşverdim, alman adsense hesabının profil bilgilerini değiştirip eşimin yada abimin vs bir kişinin bilgilerini girip lokasyon türkiye yaparsak kimlik numarasını tc girersek bu sefer bir sorun teşkil edermi, alman adsense'de türk adresi bilgileri biraz abes olmazmı, ben burada takılıyorum,

Bu adsense'den vazgeçmek istemiyorum payoonere bağlı olduğu için, en kötüsü şunu yapmayı düşünüyorum, normal profildeki vatandaşın ismini adresini girip, kimlik numarasını girmeyip amerikan izlenimlerden % 30 kessinler abi ne yapalım.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri