adsense ödeme şekli değişikliği ve zararları -BEYİN FIRTINASI

• Kullanıcı ApeX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar

ApeX

Kayıtlı Üye
arkadaşlar tl bazına dönmesi tamamen zararımıza olmakla birlikte her birimizi birer işletme statüsüne getirdiler.
dolar bazındaki tbm 0,02 tl bazındaki tbm 0,04'e bedeldi haliyle dolar bazında en düşük tbm 0,01 oluyordu tl bazındaki tbm 0,02'ye bedeldi bu.
şimdi düşünsenize tl bazında 0,01 tbm oluyoruz en düşük.
üstelikte vergilendirme sistemine geçildi.
umarım ödeme yapılmadan önce oto olarak hesaptan kesilip vergimizi öderler en azından kazanç azda olsa vergi birikti derdiyle uğraşmayız
r27u.png

işin özü şuanki zemin kazançlarımızın yarı yarıya düşmesine neden olabilir.
her kurumda olduğu gibi burdada işçilik faturalandırmalarına %35 vergi kesilir.
bu %35'lik vergi oranı adsense'ye özgü bir sistem değildir normal şirketlerde bile malzemeli kesilen faturalar %18 işçilikli faturalar ise %35 vergi öder.
umarım hakkımızda hayırlısı olur.

neler yapabiliriz onun üzerinde tartışalım bence.

değişen birşey yok hocam. bende dolar tbm neyse tl karşılığı yansımış. fark yok. zaten tıklamadada öyle. tık karşılığı dolar tl olarak yansımış. google kimsenin hakkını yemez, kimseyede hakkını yedirmez.

değişen birşey yok hocam. bende dolar tbm neyse tl karşılığı yansımış. fark yok. zaten tıklamadada öyle. tık karşılığı dolar tl olarak yansımış. google kimsenin hakkını yemez, kimseyede hakkını yedirmez.

sanırım konuyu tam kavrayamadınız.
şimdiye kadarki kazançlarımız sorunsuz tl'ye dönüştürülmüş ve eski tbm'ye karşılık gelen tl değerindeki tmb'de gelmiş sorun yok.
ya bundan sonra?
mesela tmb 3 ken kazandığımı 24$ bu gün tbm 6 kazancım 48 TL ye dönüşmüş.

doların tbm 1'İ tl'nin tbm 2'ine bedel.
yani en düşük DOLAR TBM'Sİ 1 oluyordu buda TL nin TBM 2'sine bedeldi.
peki ya şimdi TL tbm 0,01'e düşerse? :)
anlatabildimmi.

bende şöyle diyor :aynen copy-paste yapıyorum

Vergi Bilgileri

Google, bu AdSense hesabı için vergi bilgilerini istemez. AdSense yayıncıları, kendi bölgelerindeki resmi makamların belirlediği yerel vergi yasalarına uygun hareket etmekle sorumludur.

Vergi Bilgileri

Google, bu AdSense hesabı için vergi bilgilerini istemez. AdSense yayıncıları, kendi bölgelerindeki resmi makamların belirlediği yerel vergi yasalarına uygun hareket etmekle sorumludur.

hocam suanda bızım ulkemızde boyle bır vergılendırme olmadıgından suanlık sorun yok .

---------- Mesaj saat 11:52:00 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 11:50:48 civarında gönderildi. ----------

bu degısımde bence her ulkede oldu herkesın kendı para bırımıne gore ayarlandı nasıl amerikada dolar almanyada euro ise bizdede tl oldu yanı bence okadar korkacak bırsey yok .

Evet arkadaslar gunu %16.97 TO ve 0.01 TL tbm'den actim. Hepimize hayirli olsun.

buda dolar döneminde demek oluyorki TBM 0.00,5 yani DOLAR TBM 0,01'in yarısı :)
işte demek istediğim tam olarak bu :)
kazançlar yarı yarıya..

gerci bende su an değişiklik yok ama yakındır hepimize vurması :)

---------- Mesaj saat 12:01:43 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 11:58:26 civarında gönderildi. ----------

Vergi Bilgileri

yani diyorki ben senin vergini ödemem senden para kesmem eğer ülkendeki kanunlarda 20.000 TL üzeri gelirinizden vergi verecekseniz o sizinle vergi dairenizin arasında :)
burada iş bize düşüyor.
düzenli bir şekilde vergi bilgilerimizi kontrol edip biriken vergimiz varsa ödememiz gerekiyor.
1 yıl boyunca gelen kazancın %35'ini kenara yığsak fena olmaz :) ne olur ne olmaz :)

Bence bu tl işi kötü oldu.Baktı youtube çok para veriyoruz dedi kurlu ülkelere hemen kendi parasından verelim dediler.

Hiç birşey anlamadım yarı yarıya nasıl düşürdünüz nasıl ettiniz çözemedim. $ olan TBM TL oldu 2 katına çıktı. Şimdi benim kazancım düşmüş mü oldu :D

$ karşılığını direk Tl bazlı yapmış.
O değilde, kur serbest piyasa hangi kuru baz alacak?
Hergün 2 tl mi alacak kuru yoksa hergün küsüratlımı alacak?

Asıl soru bence bu.
:D

Edit : Birde 100tl mi oldu Adsense ödeme eşiği?

bence tl olması güzel oldu vede değişen bir şey yok çünkü benim tbm oranım dolar iken $0,04 dü şimdi ise 0,08TL yani iki katı güzel ve anlaşılır oldu şuanlık herhangi bir sıkıntı yok gibi.

sabah adsenseye girdim bi baktım 1000 tık tbm 0.16 dedim ne oluyoruz:)
sonra farkına vardım tlnin

Tl olması daha iyi olmuş en azından tbm yüksek oluyor tl bazında şevk getiriyor gerçi aynı hesap ama olsun :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri