adsense ödeme şekli değişikliği ve zararları -BEYİN FIRTINASI

• Kullanıcı ApeX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar
Bende öyle bi değişiklik yok? Hala $ simgesi var ve TBM falan da dolar bazında gözüküyor.

Ayrıca; Ödemeler, ödenmemiş kazançlarınızın 100,00 $ eşiğine ulaştığı ayın sonundan itibaren 30 gün içinde yapılır.

Bi değişiklik yok şahsen.

Eee hacı :D Şimdi kısaca Vergi ödeyecek miyiz ne olacak son durum ne ? :)

vergi senelik hesaplanır. her yıl sorgulayın bir anda şoka uğramayın :)
google senin vergini hesabından kesip ödemez.
senin vergi dairen senin vergi numaran üzerinden işlem yapar.
20.000 Tl yi aşan bir işlem hacmin varsa senelik bankalarda ozaman sana çıkartır vergi bedelini.

r10 forumunda da var değişmeyen benimde pini girilmemiş bir hesabım halen $ bazında barındırılan hesaplar galiba $'da halen

vergi senelik hesaplanır. her yıl sorgulayın bir anda şoka uğramayın :)
google senin vergini hesabından kesip ödemez.
senin vergi dairen senin vergi numaran üzerinden işlem yapar.
20.000 Tl yi aşan bir işlem hacmin varsa senelik bankalarda ozaman sana çıkartır vergi bedelini.

He tamamdır anladım şimdi mevzuyu. O zaman sıkıntı yok :D Devam ke. :? :)

olmadı partner çalışırız :)
edit : o değilde kafama bi soru taıklıdı türkiye lokasyonlu gmail hesabı açsak sonra youtube da kanal açsak para kazanama aktif olcakmı acaba?

olmadı partner çalışırız :)
edit : o değilde kafama bi soru taıklıdı türkiye lokasyonlu gmail hesabı açsak sonra youtube da kanal açsak para kazanama aktif olcakmı acaba?

Youtube ayarlarından ülkeni USA vs. yaptığın sürece istersen Zimbabe'den kanal aç, para kazanma aktif olacak.

Youtube ayarlarından ülkeni USA vs. yaptığın sürece istersen Zimbabe'den kanal aç, para kazanma aktif olacak.

Gmail hesabı açarken Türkiye seçerseniz youtubda istediğin kadar usa yap para kazanma aktif olmaz! Bu durumu düzeltmiş olabilirler ondan bahsediyorum

Vergi ile ilgili bir sıkıntı olmaz merak etmeyin değişen çok bir şey yok

bende şöyle diyor :aynen copy-paste yapıyorum

Vergi Bilgileri

Google, bu AdSense hesabı için vergi bilgilerini istemez. AdSense yayıncıları, kendi bölgelerindeki resmi makamların belirlediği yerel vergi yasalarına uygun hareket etmekle sorumludur.

Bu bilgi sadece Amerika vatandaslari icin mecbur istenilen bir bilgidir.Diger ulke vatandaslari icin Sirket degilseniz istenmez veyahut mecburi degildir.Ayni seyler uyarilar bizlerdede var yabanci adsenselerde ama dedigim gibi Amerika vatandaslarina ozgu ve mecburi birseydir.Ornek Bir Amerikan vatandasi Adsense hesbai acmak icin mecbur vergi numarasini girmek zorundadir.

Bu degisime gelince gecirdigim bi rahatsizlikdan dolayi benimde 1 saat filan once haberim oldu.

Eger daha onceki Dolar/Tl kur farkina gore herseyi orantili ceviriyorsaki goruntu bu sekilde hic bir sorun olmaz ilerisi icin sanmiyorum.Ayrica bence bu degisiklikle Google artik Turk Milletini bir ust seviyeye aldi,artik bizide insan yerine koymaya basladi ve bu degisikligi yapti.iyide oldu bence.Bir diger aklima gelende bu adamlar bu degisikligi yapmissa demekki uzun sure bu isten ekmek yicek millet.

Tabi ilerisi ne gosterir,ne gosterecek hep birlikde gorecegiz ama bence iyi oldu insallah yanilmam ve yanilmayiz.

Dolarin TL'ye cevrilmesi isi bence gayet mantikli..Yanlis biliyorsam duzeltin ama butun ay kazandigimiz dolar cinsinden paralar,ayin son gunu Dolar kuru kacsa,ona gore TL'ye cevriliyordu..bu da bizim kar veya zarar etmemize neden oluyordu..Yani mesela bir ornek verecek olursak butun ay dolar 1.70'den gitti ve ay sonu birden 2 TL'ye firladi ve 2 TL uzerinden cevirdiler parayi..Bu sekilde kar etmis oluyoruz..Diger turlusunu de dusunelim..Dolar butun ay boyunca 2 TL'den gitti..Biz de hesaplar yaptik "su kadar kazanirim,bu kadar kazanirim" diye ama ay sonu kur 1,7'ye dustu ve tum planlar suya dustu ve cevirim 1,7'den oldu..Bu sekilde de zarar etmis oluruz..O yuzden en mantiklisi,hic kar - zarar etmeden,adsense'te ne goruyorsan onu alacaksin..tabi yapilan kesintiyi de hesaba katmak gerekir..

adsense yardım da 4-5 ay önce demelerle ilgili blümde yakında şu şu paralarda eklenecek diyordu türkiye mısır falan vardı bizimle beraber bir çok ülkede kendi para birimine dndü

[MENTION=1]Muslera06[/MENTION] Google artik Turk Milletini bir ust seviyeye aldi dediniz ya sizce türkiyedeki tbm oranlarında bir yükselme olabilirmi ?

[MENTION=1]Muslera06[/MENTION] Google artik Turk Milletini bir ust seviyeye aldi dediniz ya sizce türkiyedeki tbm oranlarında bir yükselme olabilirmi ?

TBM oranlarını Adsens belirlememektedir...

Örnek vermek gerekir ise;

Türkiye'deki reklam verenler 1.000.000 reklam gösterimi için Adsense belli bir miktar para ödemekteler... TBM ise ödedikleri bu paranın reklam görüntülenme sayısına bölünmesinden doğan rakamdır...

TBM oranı ülkelerin reklamlara verdiği önemi, bu doğrultudaki reklam bütçelerini gösterir...

Ne yazıkki ülkemizde diğer ülkelere göre reklama ayrılan bütçeler her zaman daha küçüktür...

Bu değişiklik TR TBM oranlarını hiçbir şekilde etkilemeyecektir...

Bu değişikliğin iyi ve kötü etkileri olacaktır.

İyi yönlerinden biri artık Adsense TR yi tanıma yolunda bir adım daha atmış bulunmakta, yakında TR kazancı açacağını da düşünüyorum!

Kötü yanlarından biri ise TR yi tanıma yolunda maliye ile daha sıkı fıkı olacağı kanısındayım! Şu an için böyle bir durum söz konusu değil fakat ödemeler İrlanda yerine TR üzerinden bir banka aracılığı ile gelmeye başlarsa maliye bunu takibe almak isteyecektir...

Yinede tek taraflı yapılan bir değişiklik her zamanki gibi elimizden hiçbir şey gelmiyor!

Adapte olup ileride doğabilecek sancılarına önlem almak dışında!

Gmail hesabı açarken Türkiye seçerseniz youtubda istediğin kadar usa yap para kazanma aktif olmaz! Bu durumu düzeltmiş olabilirler ondan bahsediyorum

Tüm gmail hesaplarım Türkiye konumlu açıldı ve çatır çatır para kazanıyorum Youtube üzerinden.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri